BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #894781 przez gabi28
Skala do 160? to ja się załapię,mam 158 :) czy ktoś widział moja ładowarkę do aparatu? no mascarpone... nic nie mogę znaleźć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #894786 przez MarzenaBZ
Hej Dziewczyny!
Ale pożarłam śniadanie! Umierałam już z głodu!!!

Witam nowe Mamuśki!!! Kiedy jakaś z okolic Sanoka się pojawi????? (może z drugim dzieckiem się uda ;) )

Elmirka - ważne żeby maść pośladkowa miała tlenek cynku, wtedy jest OK. Ja też słyszałam że puder nie jest wcale dobry! In że właśnie takim kremem z cynkiem trzeba smarować przy każdej zmianie pieluchy:) W ogóle to na szkole rodzenia się dowiedziałam że cudowny Sudocrem nie jest na odparzenia, tylko do codziennej pielęgnacji. Na odparzenia jest np. Beanthen. Ja zawsze myślałam, że to sudocrem stosuje się tylko na odparzenia... Ja mam z Ziaji maść od 1 dnia, więc to będę stosować:)

Agnilla mi chodziło o coś takiego - bo takie widziałam:)

Ale zobaczymy ile czasu będziemy mieć. Choć myślę, że każda z nas podzieli się swoimi ślicznościami;)
A tak w ogóle to my po porodzie też będziemy tu rozmawiać tak???? To chyba nie jest wątek i forum tylko dla ciężarówek???????
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #894790 przez MarzenaBZ
Denerwuje mnie to forum, zawsze jak coś tutaj wstawię, to nigdy nie mogę tego zobaczyć, jakby mi urywało jedną stronę! Nie wiem, czy tylko ja tak mam czy Wy też, że tych ostatnich postów nie widać!

10 lata 5 miesiąc temu #894791 przez gabi28
No Marzena tak jest,na ogólnej stronie pokazuje,że np Ty pisałaś ostatnia a jak wchodze to nie ma tego ..dopiero jak chcesz napisać odpowiedź to się pokazują ostanie posty.

Jestem wściekla,nie mogę znaleźć ładowarki.chciałam zadzwonic do T i zapytac go gdzie jest ..to co się okazuje? ,że telefon mi zwariował i zgubił sieć... No złośliwość rzeczy martwych.

10 lata 5 miesiąc temu #894793 przez martyska
Hejka :)

U mnie za oknem słońce :silly:

A noc jak noc wstawanie do toalety co godzine :angry:
Ja to jestem z zachodniopomorskiego może ktoś też? :)

IDE jeść śniadanie bo mały mi żyć nie da :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #894801 przez Cania
Hej Dziewczyny :)

Zaraz Was doczytam bo dzialam na telefonie :)

Zaczelam Wam pisac ze jestem w szpitalu izarejestrowalam sie na ktg nie wiem kiedy wejde bo bardzo duzo przyjec na oddzial, myslalam ze najpierw beda przyjecia robic. Ale kiedy to pisalam zostalam poproszona na ktg jako pierwsza :D przy okazji full service, zrobili tez usg (co prawda same przeplywy, lozysko i wody, za tydzien beda mierzyc) i zbadali szyjke. I mowia, ze szyjka sie skraca, ale to jeszcze nie to :( takze jedyne pocieszenie takie, ze moglam moja mala uslyszec. A co do mierzenia w przyszlym tygodniu to ja bym wolala zeby ja mierzyli juz na zewnatrz.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894803 przez elmirka_20
Tak, Gabi28, skala do 160 cm :) Poprawiłam tamten post, bo faktycznie na zdjęciu nie widać :)

Po remoncie niestety żeby sie odnaleźć - trzeba trochę czasu :/... Coś za coś :) Ale dojdziesz szybko do ładu :) A na zdjęcia cierpliwie poczekamy... ;)

MarzenkaBZ, dzięki za informację! Krem z Babydream, który mam na okolice pieluszki ma cynk i wit. E i pantenol (właśnie przeczytałam etykietkę) i jest zalecany przez Niemiecki Instytut ds Alergii i coś tam... (nie zapamiętałam ;) ), bez subst. zapachowych i uczulających i czegoś tam..... :) Ha! Pamięć doskonała u mnie jak widać! :D :)
A Sudocrem jak i Octenispet to bardzo uniwersalne specyfiki i na pewno przydadzą sie nie tylko do odparzeń czy pępuszka a w ogóle do podrażnień skóry wszelkiego rodzaju...

Ja jeszcze dodam, że jednak nie kupiłm soli fizjologicznej do przemywania oczek, bo wystarczy sama woda przegotowana też. Jak będzie jakiś problem to wtedy kupię, ale tak, to zobaczymy czy woda wystarczy. Panie połozne twierdzą, że w zupełności wystarczy....

Wiecie... Dzisiaj na 15.00 mam dentystę i cały czas bije sie z myślami czy iść.... Owszem, tchórz jestem totalny! Nie smiem nawet zaprzeczać. Boje się jednak, że skoro ten ząb bez plomby tak mnie napiernicza jka coś piję czy jem, czy nie lepiej by było jeszcze sie przemęczyć do porodu i potem po kilku dniach jak dojde do siebie by móc jakoś uściść już w gabinecie dentystycznym, czy nie lepiej wtedy tego zęba zalepić... Bo jak on mnie tak boli teraz to jak mi babka go zacznie borować, to ja tam naprawdę jeszcze urodzę a nie chcę tak zestresować mojego dziecka.... Biję się wciąz z myslami: z jednej strony chce mieć to z gowy i jeśc normalnie a z drugiej obawiam się o maluszka.... Zeby jeszcze człowiek wiedział ile ma czasu do porodu, to by bylo łatwiej zdecydować a tak... Nie wiem czy jeszcze zostało mi dużo męki czy jednak szybko by było poczekać do po-porodzie..... :/ Dylematy.....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894804 przez MarzenaBZ
gabi28 denerwujące to jest! Napiszę o tym w błędach i sugestiach!
A ja zgubiłam ładowarkę kilka miesięcy temu - w ogóle nie mam pojęcia jakim cudem i gdzie? Dobrze że do smartfonów są teraz takie same ładowarki, to przynajmniej nie ma problemu, bo korzysta z ładowarki męża. Ale naprawdę nie ogarniam gdzie ta ładowarka mogła się podziać!

10 lata 5 miesiąc temu #894807 przez gabi28
Elmirka ja osobiście boję się dentysty jak nie wiem co. Byłam tylko na poczatku ciąży na konsultacji i Pani doktor powiedziała,że nam kobietom w ciąży przysługuje więcej nieodpłatnie. Niby nic pilnego nie miałam przy zębach,ale sie zapisałam i co?? tchurz ze mnie bo nie poszłam :) :) Tak więc rozumiem Twoje dylematy.

10 lata 5 miesiąc temu #894810 przez MarzenaBZ
Dentysta!!! Eh... :sick: Miałam się zapisać ale bałam się, że zwymiotuję albo się uduszę - nienawidzę siedzieć z otwartą buzią cały czas!!!!
Ja zapomniałam zarejestrować się do okulisty i już chyba mnie nie przyjmie przed porodem. Noszę okulary - mam wadę minusy. I tak się zastanawiam czy przeciwwskazań do naturalnego porodu nie ma.... Kurde muszę iść prywatnie!

10 lata 5 miesiąc temu #894814 przez Cania
Udalo mi sie doczytac :) mam nadzieje ze nikogo nie pomine :D

Gabi28 spokojnie, nie denerwuj sie a ladowarka do apaeatu na pewno sie znajdzie :) zlosliwosc rzeczy martwych jest straszna, jak wszystko to wszystko na raz...

Malgorzatawalak nie kupowalam w ogole zasypki. Mam kremik alantan do pupy na codzien i sudocrem jak juz sie odparzenia pojawia. Jesli o oliwke chodzi to na szkole rodzenua mowili nam, zeby nie kupowac bo zatyka pory, a zeby uzywac jakis emolientow do kapieli (oilatum, emolium, nie pamietam co tam jeszcze jest do wyboru) i to w zupelnosci wystarczy.

Jesli o zywienie chodzi w okresie karmienia to tez mam zamiar jesc wszystko :) no oprocz wzdymajacych rzeczy. A jesli chodzi o podejrzane rzeczy typu truskawki cytrusy to nie bede z nich rezygnowac chyba ze mala faktycznie bedzie cos po nich miala. Najwazniejsze to nie jesc takichk rzeczy na raz tylko eliminowac jeslicos jest nie tak.

Elmirka nie boj sie dentysty, wiem ze wizyta z zabkami do najprzyjemniejszych nie nalezy, ale to wszystko dla Twojego dobra! :)

Ja pod tasme sie nie zmieszcze, mam 163cm :p

Ggabii dobrze ze tam nie usnelas :) i fajnie ze maluszek ladnie rosnie :) tez przezywalam infekcje ale bralam femisept uro i przeszlo.

MarzenaBZ oczywiscie ze bedziemy tutaj zagladac po porodzie :) zobacz ze watki z 2011 czy 2012 ciagle zyja :) wiec to od nas zalezy jak to bedzie wygladalo. Wiadomo ze nie bedziemy mialy czasu by siedziec tu na okraglo, ale zrobimy co w naszej mocy :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894827 przez Agnilla
jezu jak ja nienawidze dentystow :P juz wole chodzic do ginekologa ;)
uu tasma dla mnie za krotka, ja mam cale 168 cm ;) w dowodzie 170 :P
czekam, bo jednak nie tata, a siostra po mnie przyjedzie. wiec wypije kawke i jak da cynka to sie zawijam, jak to okreslila, zebym sie doczłapała ;)
nie pokazywalam Wam fotek z mojej ost "sesji" ale wrzuce Wam z dzisiaj, moze jedno z ostatnich ;)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 5 miesiąc temu #894831 przez malgorzatawalak
Dziewczyny ja tez boje sie dentysty i nie znosze siedziec na fotelu dentystycznym :woohoo: ale szczerze mowiac od 3 lat wlasnie w ciazy pierwszy raz bylam u dentysty i mialam robione osemki na dole :unsure: szczerze dowiedzialam sie jednego ze mam maly prog bolu wiec nie wiem jak to bedzie w czasie porodu jak naprawde zacznie bolec... :dry:
Ja rowniez slyszalam ze oliwka zatyka pory ...a zobaczcie same jak sie zmienia podejscie. Kiedys pamietam te 13 lat temu jak moja siostrxenica sie rodzila to myta byla zwyklym mydelkiem bambino a smarowana byla oliwka a teraz jakie podejscie ze zadnej oliwki :)

10 lata 5 miesiąc temu #894832 przez meniado
Ja też miałam iść do okulisty bo też mam sporą wadę z minusami a do tego astygmatyzm i nawet lekarz od cukrzycy pytał czy okulista nie ma przeciwwskazań do sn - no ale jakoś mi się nie poskładało i już mi się nie chce. Wcześniej nie chciałam za nic cc, a teraz póki póki co tak jak Agnille i Ggabii to i tak mnie cc czeka przez uparciuszka w brzuszku.
A u dentysty byłam raz w ciąży i niby mam jakiś mały ubytek do zrobienia ale się nie zdecydowałam iść bo się boję i tego bardzo nie lubię - może doczekam jak wejdzie w Polsce ta metoda z prądami :laugh: - że ubytki same odrastają bez borowania i bez bólu - ostatnio słyszałam w telewizji - no ale do tego czasu to już pewnie zębów mieć nie będę.
Ggabii dobrze ze z maleństwem wszystko ok, co do tego antybiotyku to też to miałam w 32 tygodniu bo cały czas miałam infekcje i powiem Ci że od tamtej pory jak ręką odjął mocz jest w porzadku - a mikstura nawet nie jest taka zła. Witam w gronie maluszków - uparciuszków co się nie chcą obrócić - no chyba że chcesz cc - bo ja to jestem niepocieszona i cały czas liczę i namawiam Helenkę do obrotu

Ainoah z własnego doświadczenia wiem że kilka dni to ciężko nadrobić zaległości - odpoczywaj u babci - niech Cię porozpieszcza :)

elmirka no na porodówkę nie wpuszczają chorych żeby inne rodzące nie zarazić - jak ktoś jest chory to odsyłają do szpitala który ma specjalny oddział porodowy - nie wiem niestety gdzie taki jest w Krakowie - pewnie na Uniwersyteckim bo oni tam mają wszystkie oddziały - na szczęście z każdym dniem mi lepiej - mam nadzieję że w piątek bede mogła już wyjść na pole bo już mam dość siedzenia w domu a szczególnie leżenia w łóżku :) no ale wszystko dla maleństwa. A co do dentysty to może lepiej wybierz się teraz - bo po porodzie to czasu mieć nie będziesz na pewno, a jak Cię jeszcze bardziej zacznie boleć to po co cierpieć dodatkowo.

ggabi fajnie że Twój facet chce się włączyć w urządzanie kącika dla maleństwa i chce dac coś od siebie :) a co do pudru to nie mam zamiaru kupować - podobno już się go nie stosuje

marzena co szkoła rodzenia to inna opinia bo u nas mówili że sudocrem to właśnie tylko na odparzenia a tak to stosowac do pielęgnacji codziennej inny krem np. alantan żeby skóra się nie przyzwyczajała

Cania to też masz upartą małą :) ciekawe co będziemy miały jak już trochę podrosną i okażą się dalej takie uparte albo bardziej :)

10 lata 5 miesiąc temu #894834 przez malgorzatawalak
Agni super mieszkanko ma Pola ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka