BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #894928 przez hansel
hej,
Witam wszystkie Lipcowki. Podczytuje Was juz bardzo długo, ale jakoś tak się nie złożyło, zeby cos napisać. Ale, jak Agnilla napisała, ze od poniedziałku jest nieobecna, postanowlilam się ujawnić :)

Mamy termin na 21 lipca i będzie to Jaś :) Od półtora roku mieszkamy z mężem w Niemczech i przyznam szczerze, ze gdyby nie Lipcowki, to mialabym straszny problem ze skompletowaniem wyprawki itd. Czytalam Was w miarę na bierzaco i staralam się nie zostawać w tyle z kupnem tego wszystkiego. Bardzo dużo mi pomogły Wasze opinie opinie ze szkól rodzenia, na które chodzilyscie. ja tutaj tez chodzilam na takie przygotowania do porodu, ale z tego co Was zrozumialam, to na tych Waszych szkołach było o wiele więcej inf. U nas, podobnie, jak u Rewelki, podchodzą do tematu ciąży bardziej na luzie, jest zdecydowanie mniej badan krwi, USG itp, dlatego staralam się Was czytać, zeby przypadkiem nie zbagatelizowac, jakiś objawów czy czegoś. Mam nadzieje, ze nie macie mi za złe, ze tak długo się ukrywalam :)

pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #894929 przez misiana
MarzenaBZ kupując te bodziki brałam pod uwagę dziadka (czyli mojego tatę hehe) on akurat nie prawi nam zadnych rad, a co najśmieszniejsze jak mój Mati z nim siada i gadaja to mój tata zawsze musi miec rację hehe.

Ggabii ja akurat kilka plkuszaków dostałam od siostry wiec prałam je w temp 30 takie krótkie pranie i obroty 800. I nic sie żadnemu nie stało :) też mamy jednego pluszaczka w łóżeczku stojącego, takiego który Matiemu sie bardzo podobał :) Taki mięciutki w niebieskiej bluzie :)

10 lata 9 miesiąc temu #894930 przez gabi28
Ggabii ja pralam pluszaki w 40 stopniach i wirowanie mialam na 800 . nic sie nie stalo.

10 lata 9 miesiąc temu #894932 przez ggabii
Dzięki dziewczyny :* Już się piorą :) Mam takie dwa fajne milusie pluszaczki i idealnie się nadają do łóżeczka.
Witam też kolejną nową mamusię !! Kurcze tyle tych mam przybywa ale jeszcze żadnej nie ma z moich okolic... No nic może w końcu któraś się trafi ze śląskiego. W sumie lipiec się jeszcze nie zaczął :D

10 lata 9 miesiąc temu #894937 przez misiana
Ggabii My mamy takiego kolege w łóżeczku siedzącego ;)

Załącznik nie został znaleziony

Hansel Witamy witamy ! :)

10 lata 9 miesiąc temu #894942 przez rewelka1312
No dzisiaj to ciezko za wami nadazyc!!:)
I kolejna nowa kolezanka witaj hansel widze ze nie ejstem tutaj sama poza granicami a w niemczech pewnie maja podobnie jak w holandi wkoncu jestesmy sasiadami a w ktorej czesci niemiec meiszkasz?ja mam ok 50km do granicy:)
Misiana a co u Magdalen chyba Ty amsz z nia kontakt?juz nie ebdzie miala internetu?
Ja wlansie nie mam jescze zadnej maskotki dla malej, taka jedna mala przytulanke co od przyszywanej prababci dostala:)
i tak wlasnie jakos mi sie wydaje pokoik smutny bez zadnych zabawek, ale jescze napewno ich przybedzie:)
Ja to od rana w pizamie chodze w takiej koszulce bo co chwile cos robie , porzadki na raty teraz pranie kolejne wywiesilam ale mam nadzieje ze nie zacznie padac, podloge juz wszedzie umylam jescze tylko drobne dekoracje i salon bedzie gotowy a kuchnia jutro bo juz dzisiaj nie dam rady
Ja tez duzo rzeczy dowiedzialam sie z forum bo neistety nawet nie mam kogo sie tutaj poradzic tylko tesciowa co rodzila 30 lat temu i siostra mojego ktora nie ma i nie chce miec dzieci ...
mamy podpytam na skype czy kolezanek, tutaj nie ma szkoly rodzenia, sa dodatkowe platne zajecia jakas joga gimnastyka dla ciezarnych , gdybym znala jezyk to bym poszla zaplacila a jak i tak nic nie zrozumiem to skzoda pieniedzy

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu #894943 przez martyska
Elmirka skoro masz się aż tak stresować to faktycznie lepiej odpuścić bo jej na fotelu urodzisz ;)

Misiana kradnę bodziaka!! :laugh:

Ali śliczny brzusio i misio :)

No i witam nową mamusie :)

A mi się tak nic nie chciało a zrobiłam wszystko pranie kurze łazienka podłogi teraz IDE wstawić zupę trzeba być aktywnym ;)
Podziękowania: Ali, misiana

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894954 przez Ali
Odnośnie prania pluszaków, to ja takie małe grzechotki-pluszaki prałam, ale tego dużego od siostry raczej prać nie będę bo mogłoby mu zaszkodzić ;)
Martyśka ja właśnie poodkurzałam i teraz krzyż mi nawala :/
Misiana świetny ten bodziak, będzie dziadek dumny :)
Elmirka wrzucę zdjęcie tej naklejki jak zobaczę, mama w sumie wysłała mi zdjęcie mms-em, ale bardzo niewyraźnie widać.
Podziękowania: misiana

10 lata 9 miesiąc temu #894958 przez martyska
No mi też krzyż nawalał niestety:-/ ale poleżałam i przeszło jakoś... ;)

10 lata 9 miesiąc temu #894961 przez Ali
Lyanka się coś długo nie odzywa...

10 lata 9 miesiąc temu #894962 przez tosienka
Elmirka tak to właśnie jest pozytywka, i tak sobie pomyślałam że gdy przed snem położe sobie ją koło brzuszka i puszcze molodyjke to mały będzie słyszał i dzięki temu odstresuje sie, będzie wiedział że poda iść spać, :laugh: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894967 przez Cania
polozylam się tylko na chwilke... i wyszly mi z tego chyba 2 godziny :) ale już po prostu musiałam :)

widze ze dziś kroluja uubranka dla chlocow :D :) a wszystkie takie piękne :)

misiana ja mam wersje: Tatuś wie dużo, ale Mamusia wie wszystko :P :)

Ali masz sliczny brzuch :) bardzo ladny :) I też mam duuużego misia :) co prawda chwila minie zanim mała będzie mogła się nim bawić, ale jako ozdoba pokoju dziecięcego jest idealny :D :)

Elmirka tak tak, tez mam czasami takie wrazenie :) moja mala często probuje mi się przewiercać przez skore :) smieje się ze chce się dowiercić np. stopa do lozka :)

ggabii ja prałam pluszaki, ale nawet nie pomyslalam ze może im się cos przy wirowaniu stać. Pralam w 40st i wlozylam do takich woreczków siatkowych do prania delikatnych rzeczy.

hansel witamy :) to skoro tak długo nie pisalas to teraz musis nadrobić pisanie :D i nam dużo pisa o sobie i Jasiu :) cieszymy się jeśli nasze dyskusje były dla Ciebie choć trochę pomocne :) w końcu po to mamy to forum, by się wymieniac opiniami i doświadczeniami :) także czuj się zaproszona do pisania! :)
Podziękowania: Ali, misiana

10 lata 9 miesiąc temu #894968 przez elmirka_20
Ha! :) Jakie mam wprawne oko? :) Tosienka, to jednak wlepiałam się w ta samą zabawke jak chciałam kupić dla synka! ;) Pewnie, bardzo dobry pomysł z puszczaniem jej ;) Ja puszczam co jakiś czas ta, którą moja mama kupiła dla wnusia nie wiedząc o moich planach, więc zostaję przy niebieskim księżycu :)

Ali, super! :) To ja cierpliwie czekam na zdjęcie :)

Martysia, no tak właśnie zdecydowaliśmy - skoro ja taki tchórz, to lepiej trochę poczekać ze względu na maluszka... On i tak się mocno zestresuje - kto wie kiedy, bo do porodu niby dwa tygodnie a jak wyjdzie wcześniej? - więc narażac go teraz przeze mnie na kolejny ogromny stres to szkoda maleństwa... Niech lepiej zbiera siły na poród a ja sobie potem sama do dentysty wyskoczę, bo to i tak nieuniknione... Teraz jakoś przecierpię z tą dziurą..... Mniejsze zło...

Hansel, bardzo miło Cię powitać! ;) To bardzo pocieszające, że ktoś kto z zewnątrz obserwuje nasze forum i nas poczytuje ma tak pozytywną opinię :) Czyli jednak nie tracimy tu czasu na "babskich plotach" czy czymś podobnym a tworzymy coś pożytecznego :) Ale jeszcze lepsza wiadomość, że jednak postanowiłaś do nas dołączyć! :)

10 lata 9 miesiąc temu #894975 przez misiana
Cania Twoja wersja bodziaków też świetna :) Mam juz z napiem I love mama, I love tata, mum+dad=me :)

To teraz napisze wam co słychać u magdalen ;)
U niej wszytsko dobrze ale ma juz konkretnie dość. Ale tak poza tym cisza, nadal w dwupaku. Mała wielka bo ponad 3 kg wiec czas najwyrazniej rodzic od wtorku ma pozwolenie ale malej dobrze w brzuszku u mamusi ;) Małej sie nie spieszy do forumowych ciotek hehe. Ogólnie mamy wszytskie zakaz rodzenia póki ona nie urodzi hehe. Gratuluje wszytskim świezo upieczonym mamuiom, niech sie nasze czerwcowo-lipcowe maluszki zdrowo chowaja. Wszytskim przesyła buzioooooolki i duzo wytrwałości, bo duzo juz nam nie zostało :) Pozdrowienia :*

10 lata 9 miesiąc temu #894980 przez Cania
misiana pozdrow Magdalen, bardzo nam tu jej brakuje :) ale powiedz jej ze moja mala ma takie samo pozwolenie na wychodzenie jak jej Ninka :D :) bo tez ma ponad 3kg i już mamusia ma dość :P :) heheh. Najwazniejsze ze u nich wszystko dobrze :) Także jak będziesz z nia gadac to koniecznie pozdrow :)
Podziękowania: misiana

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka