- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tosienka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ggabii ja też miałam infekcje i wylądowałam w szpitalu, taki ból był, że szok, podawali mi tabletki chyba 3x7 szt, to się nałykałam

dziewczyny a czy u was też to funkcjonuje że przyjeżdża do was położna 1 w tygodniu na wizyte? bo u mnie tak jest dosyć że mam wizyte u gin, co 2 tygodnie to jeszcze położna mnie odwiedza,
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Maelduję się 2 in 1

Ggabii Jak dobrze,że wizyta przebiegła szybko i pomyslnie

Elmirka tez uwazam, ze swiezutkie mamusie powinny pochwialić nam się swoimi kącikami, pokoikami i ciuszkami

malgorzatawalak to nie mowione ze po odstawieniu lekow podtrzymujących akcja moze sie zaraz po zakonczeniu zacząć

Gabi28 Ja tez nie kupiłam zasyoki, mam sudocrem, linomag z tlenkiem cynku i bepanthen.
Agnilla sliczny brzuszek

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- dariak
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Agnilla ja akurat tak słyszałam, ale też zależy na jakie położne się trafi, moje znajome, które rodziły w stg w większości dobrze tego nie wspominają, no ale jak to mówią każdy poród jest inny, więc nie chcę też ani siebie ani Ciebie negatywnie nastawiać

A co do jedzenia podczas karmienia to zgadzam się z Wami, trzeba spróbować, a jeśli maluch źle zareaguje to zawsze można dany produkt odstawić, a nie od razu wszystko ograniczać.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65
Oliwki też nie kupowałam. Też znam te opinie, że raczej szkodzą niż pomagają a mam Oilatum emulsję do mycia ciałka i głowki 2w1 i jest natłuszczająca także nic więcej uzywac nie będę. Poza tym nie wyobrażam sobie tak wysmarowac maleństwo oliwką, by wszystkie ciuszki i pościel potem był tłuste ;/ ...
Agni, zgadzam się z Meniado - śliczny brzuszek !

Meniado, to ciekawe czy mi czegoś nie wymyślą jak trafie do porodu bo pokasłuję co jakiś czas... Hm... Nawet nie chcę się tym martwić....
Mam nadzieję, że ju szybko poczujesz sie lepiej i będziesz moga korzystać ze świeżego powietrza i odetchniesz z ulgą

Tosienka, do mnie przyjeżdża położna środowiskowa z przychodni. Co prawda takich spotkań miałam zaledwie dwa, bo po prostu więcej nie było mi potrzebnych a teraz czekam, aż pani położna wyzdrowieje, bo też złapała zapalenie gardła. Można z NFZ korzystać z takich spotkań, przysługują teraz 1 w tygodniu, tylko kwestia tego, czy masz o czym rozmawiać i o co pytać

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

jakos się z tego szpitala dowloklam do domu. Nie dość ze się już po prostu tocze, to jeszcze mnie kluje w kroczu i stawiam maly kroczek za kroczkiem. Z tygodnia na tydzień coraz gorzej heh... ale już bliżej jak dalej!

meniado nie wiem czy na uniweryteckim w krakowie maja taki jakiś specjalny oddzial, ale tu niemal caly budynek jest ginekologii i poloznictwa, wiec jeśli gdziekolwiek mieliby przyjmować, to pewnie wlasnie tu

i co do sudocremu to na mojej szkole rodzenia była ta sama opinia: sudocrem do pupy owszem, ale jak już odparzy. A do pielęgnacji codziennej cos innego.
Meniado zebys wiedziała ze uparciuch z niej straszny! mowi się ze dziecko wiele z charakteru przejmuje od chrzestnych, wiec jeśli będzie miała charakter jak moja siostra, to przewalone

Agni sliczny masz ten brzuszek

tosienka jak gadałam z polozna to zaproponowala ze możemy się pospotykac przed porodem jeśli chce, ale ja uczeszczalam z zajęciach szkoły rodzenia wiec jej powiedziałam, ze na chwile obecna nie ma sensu chyba. Zdecydowanie powtorka przyda mi się jak już mala będzie na swiecie

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Przede wszystkim powodzenia i życzę szybkich porodów!

Jeśli jeszcze kompletujecie wyprawkę to mam do sprzedania ciuszki chłopięce. Mój szkrab urodził się spory i nie ma jeszcze pelnych 3 miesięcy ale ja już sprzedaje ciuszki z rozmiaru 62/68. Może były byście chętne? Zwłaszcza jeśli któraś jest z Warszawy.
oto link do przykładowego ogłoszenia:
olx.pl/oferta/pajac-dresowy-CID88-ID6g281.html
Pozdrawiam, kwietniówka 2014
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Gabi ale slicznosci

- tosienka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Gabi28 ale cudowne te ciuszki! A leżaczek aż zazdrość bierze

Co do dentysty to ja się nie boję wogóle chodzić, ale może dlatego, że nie miałam nigdy problemów z zębami, raz na pół roku kontrolne wizyty z uśmiechem na ustach. Ale teraz czuję, jak bardzo ciąża osłabiła moje ząbki, szczególnie szyjki, bo strasznie mi dziąsła krwawią :/ także po urodzeniu maluszka muszę się wybrać, czy oby tam się coś nie porobiło. Na odwagę powiem Wam dziewczyny, że miałam wyrywaną ósemkę chirurgicznie, nacinali mi dziąsło i wygrzebywali zęba, bo nie było dla niego miejsca w mojej już ciasnej szczęce, korzeń był jeszcze zakrzywiony, a nic nie bolało

Ja już po spacerku

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Jesli chodzi o polozna to moja ma gabinet obok mojego lakarza i za kazdym razem jak jestem na wizycie to musze wejsc do jej gabinetu i wtedy mam mierzony tetno dziecka, cisnienie i wage

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Ja już po wizycie na mieście, oddałam wymaz GBS do laboratorium. byłam też w aptece - kupiłam ten proszek na infekcję. Drogie to cholerstwo.... Zaraz przygotuję miksturę i chlup w dziub

Gabi przecudny ten leżaczek ach.....A ubranek zatrzęsienie

Agni brzuszek wzorowy

Kurcze w międzyczasie jak już pisałam tego posta to teściowa dzwoniła i już panikuje że antybiotyk dostałam i żebym się zastanowiła czy go w ogóle brać bo przecież są ziółka a Tobiaszek może to źle znieść..... Ech
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

ggabii zrobisz jak uważasz ale myślę że Twój lekarz wie co robi a zioła nie zawsze pomagają a jednorazowy antybiotyk nie powinien zaszkodzić bardziej niż notoryczna infekcja. Zanim zażyjesz to przeczytaj ulotkę bo z tego co pamiętam to powinno się go zażyć na noc.
Ali zazdroszczę tak zdrowych zębów - podobno na zębach najbardziej odbija się karmienie
Tosia zabawka i buciki piękne