- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
i ja tez mam zazwyczaj ciezka noc. Spi mi się dobrze, ale jak się budze na toalete to wstawanie to jakiś koszmar, bola mnie plecy, krocze, podbrzusze, wszystko co się da. I chwile mi to wszystko zajmuje, zanim się podniosę, taki bol mnie chwyta. no ale co zrobić... zycie
polikaaa może być dzisiaj ale tez wcale nie musi. Czop może odejść nawet na tydzień czy dwa tygodnie przed porodem, a może na kilka godzin. Wiec tez jeśli nic się nie będzie dzialo to nie czekaj z otwartymi oczami, tylko się poloz spac. Bo najgorzej to być zmeczonym i niewyspanym jeszcze przed porodem, a później nie mieć na niego sily.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Wiolcia nie tylko ty niestety spać nie możesz ja to budzę się co godzinę do toalety i wierce się z boku na bok bo strasznie drętwieją mi nogi w udach normalnie masakrycznie :-/ nie drętwieją tylko jak leże na plecach ale za długo tak nie mogę bo na plecach mi słabo no i tak w kółko
Polikaaa przynajmniej wiesz że to już niedługo;-)
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zmykam do spania, bo dziś wstawałam na to badanie wcześniej, niż mój mąż, który jechał autostradka do pracy... tak być więcej nie może! heh.
Dobranoc!
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cania dobrze ze znalazlas sposob siedzenia w ktorym nic nie boli
Widze, że jestem jedną z nielicznych ktore nie posiadaja łózeczka klupś hehe
Na dobanoc takie tam zdjęcia, troche mi sie nudzilo dzisiaj Konczymy 38 tydzien, zaczynamy 39 heeh
Załącznik nie został znaleziony
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
cania na szkole rodzenia mówili nam że jak chcemy przyśpieszyć poród to właśnie jak najwięcej na piłce - podskakiwać, bujać się przód tył, robić okrążenia biodrami
wiolcia ja też własnie jeszcze planuje ostatnie grubsze porządki - tylko czekam aż mi przejdzie to paskudne choróbsko - na szczęście uszy już nawet nie bolą tylko mam okropny katar i trochę lepszy już kaszel - no ale wiadomo katar 7 dni to jeszcze pewnie ze 2-3 mnie potrzyma.
Ja się dziś zmobilizowałam i zrobiłam w sokowniku na zimę soczek z truskawek i agrestu - siostra mi umyła słoiki także nie musiałam się moczyć a mój M zakręcał słoiki nawet się nie zmęczyłam za bardzo. Ale jutro znowu mój M wyjeżdża tym razem do Warszawy i wraca w pt popołudniu - więc znowu będę sama czego bardzo nie lubię.
Ja też nie mam łóżeczka Klupś
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Na poniedziałkowym USG w porządku, Kajtuś jest drobny, ale to mnie nie niepokoi. (Na badaniu został wymierzony na 2400, więc do terminu nie przytyje więcej niż do ok 3 kg.) Co o porodu to niech się zacznie, kiedy skończy się rekrutacja do gimnazjów, gdzie startuje moje najstarsze dziecię. Dzieci wyjeżdżają już w niedzielę i zobaczę je dopiero 20.07. Ciekawe, czy jeszcze z Kajtkiem w brzuchu (termin mam na 22.07.)?
A łóżeczko kupiliśmy tylko turystyczne, mamy też dostać kołyskę od znajomych.
Oczy mi się kleją, zmykam do sypialni.
Dobranoc
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Jutro czeka mnie kuchnia i klatka papugi i juz wszystko gotowe dom wysprzatany:) a okien cala ciaze mie ruszam tesciowa mi myla, durna jestem ze sluchalam tych wszystkich smiesznych gadan, nie rob tego czy tego nie maluj wlosow itp...:/ juz trudno malo zostalo:) w piatek nam przywioza podnosniki na lozko to wam pokaze jak to tu u nas wyglada hehe , dobrze ze mamy wolny pokoj taka moja graciarnie, jego nie remontowalismy to tam ustawimy te lozko na podnosnikach na czas pobytu poloznej zebynsie nie czepiali a tak to bede spac w swoim lozku:)
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maz do racy wyprawiony, nie mam dziś zadnych wizyt/badan wiec mam wolne wlasciwie to już do porodu nic nie mam, oprócz ktg w przyszłym tygodniu w szpitalu. Mam nadzieje ze już do niego nie doczekam ale jakos mi to nie idzie
Dzisiejsza noc była dosyć ciezka, co prawda wstałam tylko 2 razy w nocy, ale nie mogłam usnąć ani wieczorem ani jak wrocilam z toalety, nie mogłam sobie pozycji znaleźć. Na boku bolało, na plecach ciężko się oddychalo... ech, już niedługo
misiana sliczny brzusio i taki 'kolorowy' jak mój heh. Także solidaryzuje się z paskami skończony 38tc to już cos
meniado probuje dziś będzie caaaaly dzień z pilka skakanie, bujanie i kręcenie takze mala nie ma wyjścia, musi się dostosowc może jeszcze pomyje jakies okna? od wewnątrz i dokad siegne z podlogi, ale zawsze szkoda tylko ze pada... ale od wewnątrz mi to nie przeszkadza a Twój soczek brzmi genialnie chętnie bym sprobowala. Takie zestawienie będzie pyszne na zime
sabina211 wiec jak dzieci wyprawisz na wakacje to będziesz miała chwile dla siebie I ciekawe czy jak wroca to już będą mieć braciszka na swiecie jest taka szansa! Ciesze się ze maly ma się dobrze, a ze nie jest za duzy, to będzie go latwiej urodzić Moja ma już ponad 3 kg i wcale sie nie garnie do wychodzenia :/
rewelka1312 koniecznie zrob zdjecie bo jestem ciekawa, jak to wygląda
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Rewelka, też jestem ciekawa jak ten wyciąg będzie wyglądał..... Czekmay na zdjecie
Od 3 w nocy kłuje mnie brzuch... Głównie z prawej strony - skóra chyba do głębi brzucha - jakby mi ktoś wbił jakiś szpikulec i go tak zostawił. Myślałam, że to nóżka synka, ale on się poruszał już chyba z kilkanascie razy i wtedy szczypie tak tez w innych miejscach, ale po tej prawej stronie, to wciąż..... :/ Niefajne to ..... A mały jeszcze tak się kręci ... Normalnie mam wrażenie jakby potajemnie całą noc się sterydów nawpierniczał, teraz urósł i mi zaraz brzuch się rozerwie..... Eh....
Pożaliłam się to spadam
Buziaki Kobietki, trzymajcie się zdrowo i cieplutko w ten deszczowy poranek i dzień! ;**
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Otóż, po pierwsze: uwaga, nie spadnijcie z krzeseł: mój ulubiony ginekolog nie dotarł na wizytę, miał jakąś poważną operację i opuścił swoje pacjentki.
Po drugie, telefonicznie powiedział, mam dużo leżeć, jak mocno boli brać paracetamol lub apap, ćwiczyć w miarę możliwości (to o czym pisała Iza) niewiele to pomoże, że ulgę przyniesie.
Po trzecie, bierze pod uwagę cc w moim przypadku. Ale decyzja nie jest jeszcze ostateczna.
Iza1988, bardzo Ci dziękuję za Twój wpis, rozumiem, jak się czujesz, wszystko co piszesz jakbym czytała o sobie. O tyle lepiej, że mnie wzięło pod koniec. Chodzenie po schodach jak małe dziecko też praktykuję, inaczej się nie da. A piłkę muszę sobie sprawić, koniecznie, ćwiczenia na niej naprawdę przynoszą ulgę. Też budzę się na obrót w łóżku. I tak jak wcześniej wkurzało mnie wstawanie do łazienki, tak teraz dominuje pobudka na obrót. Wszystko skrzętnie sobie wynotowałam z Twoich porad, żeby mi nic nie umknęło. Trzymam za Ciebie kciuki, obyś w coraz lepszej kondycji dociągnęła do porodu. Damy radę, nie ma innej opcji.
Przy okazji witam wszystkie nowe mamusie lipcowe, dobrze, że nas coraz więcej:)
Napatrzeć się nie mogę na wasze zdobycze, prezenty i rzecz jasna piękne brzuszki:D
Cania, zapowiada się u Ciebie intensywny dzień tylko nie przesadź. Moje kłopoty zaczęły się od czwartku, po bardzo, ale to bardzo intensywnej środzie:)
Zbieram siły, żeby jutro jednak iść do Syna do szkoły. Będzie wyróżniony, i chciałabym uczestniczyć w ceremonii wręczania nagród. Dlatego dziś minimum wysiłku, niezbędne ćwiczenia i będzie dobrze. Musi być.
Pozdrawiam Was wszystkie moje Kochane, elmirkę, Agni rewelkę Canię meniado, 100% mamusie Kingę marzenę margollkę... tak nas duzio teraz, że nie spamietam. A Magdalen chociaż offline, to także ściskam i miłego dzionka życzę
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
bemisie.istore.pl/pl/fisher-price-konik-...it.html?partner=1984