BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #908043 przez Cania
Misiana, jak to dżemu wiśniowego nie wolno? ja dziś rano jadlam dzemer własnej roboty :D :) mam nadzieje ze malej nic nie będzie :) co do spania to na powietrzu Julka tez spi ostro :) to mi mama sprzedala, mowi o mnie i siostrze blizniaczce: jak się obie darlyscie to Was brałam na spacer i miałam swiety spokoj! :) :P A Wasze leżakowanie pierwsza klasa! :) :D

powiedzcie mi... czy Wam tez tyle schodzi wieczorem nad polozeniem malucha spac? :) masakra... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908057 przez ASIczka 07
Hey ! :)

Własnie czytam co sobie podjadacie w czasie karmienia piersią . Ja w zasadzie jem podobnie .. tylko słyszałam ze nie mozna jesc owocow bo ze niby szkodzą i nie jem a bardzo lubie :) ale widze , ze nie ma co sie obawiac ..Ale mamy bardzo podobie bo ja to też nawet nie mam czasu żeby zjesc bo albo mały mi sie zaraz budzi do cyca , albo poprostu nie mam apetytu . Ale tez powoli zrzucam kg i juz nie duzo mi zostało do wagi z przed ciązy (50kg) :D

Dziewczyny wy karmicie tylko piersią ? bo ja tak i nie wiem czy to wystarcza.. ale mały sie najada z tego co widze .. wiec nie ma potrzeby go Bebilonowac :D choc kupiłam juz wracając do domu ze szpitala .. a pokarm przyszedł .
Właśnie teraz pisze i karmie mojego szkraba bo sie obudził .. kurcze i troche mi nie wygodnie .
Także pozdrawiam wszystkie mamusie i całuski dla pociech ;)
DOBREJ NOCKI ! ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908107 przez wiolcia1004
Co do zywienia tez sie nie wypowiem bo karmie mlekiem modyfikowanym. Co do spania to mala ma roznie w dzien pospi nie jest zle a w nocy tez roznie co druga noc mam nawet ladnie przespana a takto czasami budzi sie o 3 lub 4 rano i jest aktywna ale jakos daje rade odliczam czas do 3 mieisaca byc moze sie to wszytsko zmieni. Co do kg to przytylam 17 stracilam narazie 10 apetytu wogole nie mam.
Misiana fajnie ze oglas tak wyskoczyc nad jeziorko i maly byl spokojny ja to sie boje daleko wypuszczac bo jak mala wlaczy syrene to szok.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908121 przez martyska
Hejka:-) dzieciaczki pierwsza klasa ;)

Mój maly na spacerkach też śpi bardzo ładnie a wczoraj miałam z nim przeprawę 40 min autobusem w jedną i drugą stronę bo mąż samochód zabrał trochę się obawiałam ale był jak aniołek :-) B) B)

Coś miałam pisać i zapomniałam... :whistle:
No nic IDE sprzątać mam nadzieje ze mi się uda bo już tak chatę zapuściłam :blush: a o 13 jestem umówiona na spacerek z koleżanką w końcu do ludzi :woohoo:

A Igor jak o 18 zacznie akcje marudzenie to o 22 kończy także te nasze dzieci nie lubią wieczorów ;)

Wiolcia ja też odliczam do trzeciego miesiąca :blush:

10 lata 4 miesiąc temu #908133 przez rewelka1312
Dziewczyny ile krwawilyscie po porodzie? U mnie dzis 10 dzien a od wczoraj czysta podpaska, denerwuje sie no czytalam teraz w internecie ze to moze byc cos nie tak, chociaz polozna mowila ze moze byc tak ze przez 3 dni sie zatrzyma a pozniej znowu, dzisiaj zadzwonimy zapytac bo sie denerwuje, widze czasami tylko jasno zoltawa plamke i poza tym nic, czysto...
Co do spania moja tez na rekach usypia i musze czekac zeby ja polozyc az mocnousnie. Dzis od 2.30 do 6 rano dala mi popalic az wkoncu obudzilam mojego wzial ja bo ja usypialam na siedzaco. Teraz ja nakarmilam i zaraz sprobuje do lozeczka odlozyc. Nie powiem bo w dzien ladnie spi ale w nocy jest ciezko:/ na dodatek w dzien codziennie tesciowa przychodzi i mi budzi mala co raz- lena lena jak tylko co zasnie i potem rozbudzona jest :/ je malo ok 50-60 ml bo jak wiecej zje to zwraca wszytsko.....

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908136 przez Cania
czesc Laski! :)

Asiczka ja karmie tylko piersią i nic nie dokładam :) jeśli dziecko się najada to nie ma potrzeby, bo w mleku matki jest wszystko co mu potrzeba :) trzeba tylko suplementować wtaminy K i D :) jeśli tylko ilość pokarmu masz odpowiednia to nie musisz dokarmiać :) ja tez kupiłam pudelko mm po wyjściu ze szpitala żeby mieć w razie czego, ale jeszcze się nie przydalo :)

wiolcia ja tez nie mam apetytu, zjem tylko troszkę i już nie zmieszczę więcej. inna rzecz ze jem kiedy mala mi pozwoli :) wczoraj maz mi kroil obiad na kawałeczki zebym mogla zjeść jedna reka karmiąc Julke :P

martyska mniej więcej to samo przerabiam z wieczorna akcja marudzenie :)

rewelka zdarzalo się ze np. przez wieczor i noc nic, czysta podpaska, ale później w ciągu dnia cos się pojawialo. im pozniej, tym mniej. dziś 15 dzień i jeszcze cos tam się pojawia.

Mam nadzieje ze nierozpakowane lipcoweczki już nie będą musiały długo czekac... :)

10 lata 4 miesiąc temu #908138 przez wiolcia1004
Martyska ja tez odliczam :):)
Rewelka ja nadal plamie tzn zolte uplay mam a czasem lekko z krwia ale bardziej na zolto

10 lata 4 miesiąc temu #908141 przez martyska
Takiego pawera dostałam ze w godzinę posprzątałam wszystko łącznie myciem podług a pranie się robi B)

Ja już od trzech dni nie plamie w ogóle a taką czerwoną krew widziałam może tydzień temu ostatni raz i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa bo już mi tęskno do męża :blush: a tu jeszcze trzy tygodnie zanim dowiem się u lekarza czy wsio ok...

10 lata 4 miesiąc temu #908142 przez wiolcia1004
Oj mi tez teskno tez czekam z nieierpliwoscia na wizyte u lekarza.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908143 przez meniado
rewelka 50-60 ml na takiego maluszka jest wystarczające - a przekarmiać też nie jest dobrze - moja do tej pory nie raz zje tylko 60 ml a ma już 3,5 tygodnia a rośnie a w pierwszych 2 tygodniach to nie nigdy nie zjadała więcej - najważniejsze czy przybiera na wadzę - położna ją waży?. Co do plamienia to Ci nie pomogę bo ja miałam ręcznie wyciągane łożysko więc zaraz praktycznie nie krwawiłam.
wiolcia ja też praktycznie nie karmię piersią - mała też ma różnie ze spaniem - dziś pierwsza noc od nie pamiętam kiedy jak mała całą grzecznie przespała - tzn budziłam ją tylko do jedzenia - wycia nie było także w miarę się wyspałam :)
misiana fajnie że tak nad jeziorkiem poleżeliście - ale w sumie to Cię podziwiam bo ja to bym miała obawy z takim maluszkiem na plaże :)
cania no to Julka daje Ci niezłą szkołę - rozwiniesz się manualnie i w robieniu kilki rzeczy naraz :)
mi też tęskno do mojego M szczególnie że mnie zaraz po porodzie praktycznie nic nie bolało - ja mam jeszcze 2 tygodnie czekania a za tydzień mamy pierwszą rocznicę ślubu - no szkoda. Może pojedziemy do teściów to małą zostawimy babci z butelką a my pójdziemy sobie na jakąs kolację romantyczną.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908146 przez Cania
heheh wszystkie tu tęsknimy do mezow/narzeczonych/partnerow i czekamy :) i oby jak najszybciej! :)

meniado nie ma wyjścia :) :D trzeba opanować nowe skille :P i manualne i organizacyjne :) jak karmie to mam centrum dowodzenia wszechświatem: zapas wody i telefon obok, mala na kolanach na rozku a komputer na krześle przede mna. i wtedy mam czas na forum, bo i tak się z wersalki nie rusze :P

10 lata 4 miesiąc temu #908155 przez martyska
Maniado ja też zaraz po porodzie czułam się dobrze jestem szczęśliwa że nie byłam szyta bo nie pękłam ani nic wiec pozostało nam czekanie na wizyty z niecierpliwością :-)

10 lata 4 miesiąc temu #908164 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :)
Korzystam z okazji ze maly spi po cycu i jem sniadanie a druga reka zalatwiam sprawy z becikowym i pisze do was :)
Myslalam ze jestem czlowiekiem zorganizowanym a przynajmniej w pewnym stopniu ale teraz widze ze dupa...nie umiem znalezc czasu...jak maly zasypia nad ranem to ja spie razem z nim i wstac nie moge a tu trzeba sie szybko ogarnac i umyc bo maly zaraz zacznie sie drzec ze chce cyca i dupa z prysznica chocby 3 minutowego... :( w ciagu dni karmie malego piersia ale na noc gdzies okolo godziny 22 zaczyna brakowac mi pokarmu...wczoraj bylismy z mezem i malym w przychodni bo musialam wziac papiery od mojego gin na becikowe i zasilek rehabilitacyjny i powiem wam ze potem pod wieczor sie balam ze maly zostal zauroczony albo ze cos mu sie stalo bo tak plakal i wisial na mnie co chwila...az serce sie krajalo :dry:
A potem dostal butle i az bylimy w szoku ale wypil 70 ml i poszedl spac jak aniolek...martwi mnie to bo chce bardzo karmic piersia ale widze jak maly sie meczy...

Koncze bo nie mam juz za bardzo czasu...
Milego dnia dziewczyny :)

10 lata 4 miesiąc temu #908228 przez Lyanka
Cześć dziewczyny ;)

Ja też korzystam z okazji, że mały śpi...więc wstawiłam zupę na obiad, zmywarkę i na chwilę myślę zajrzę do was :)
Doskonale rozumiem te mamusie, które mają mężów w pracy. Mój mąż co prawda jest jeszcze do końca tygodnia na urlopie, ale już sobie nie wyobrażam tego jak wyjedzie w trasę :(
Niby mam teściową, która mieszka niedaleko i ma nam pomagać...ale to nie to samo.
Boję się, czy dam sobie z tym wszystkim radę i czy potrafię aż tak się zorganizować, żeby ze wszystkim wyrabiać.
No ale innego wyjścia nie będzie.

Jeżeli chodzi o spanie dzieciaczków, to mój synek ogólnie ładnie śpi...chociaż czasami zdarzają się gorsze chwile. Wczoraj wieczorem po kąpieli i cycu zasnął ładnie, a po godzinie obudził się (było tak po 22) i dopiero po północy nam padł. Marudził, niespokojny był, jadł cyca, a za chwilę go puszczał i płakał...i tak w kółko. Chyba brzuszek go bolał, bo rano taką mega kupe zrobił, że ojoj. A ja się zastanawiam co ja takiego zjadłam, że maluch się męczył.
Ech....no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :)

Krwawienie też mi prawie ustało, bo od trzech dni podpaska lekko zabrudzona na żółto i tyle. No ale tak jak piszecie, to się czasami zdarza, że są takie przerwy kilkudniowe i później można znów zakrwawić.

Apetyt ja mam aż za bardzo...nawet mąż się śmieje, że może mi jakąś kanapke na nocne karmienie robić, bo rano taka głodna wstaję że masakra :)
No i przez to najbardziej brakuje mi takiego normalnego jedzenia, które jadłam w ciąży. Bo jak widać nie wszystko maluchom pasi. Oby do 2-3 miesiąca i można będzie wprowadzać coś z "cięższych" potraw.

Dziewczyny, a tak na marginesie....może zna któraś, albo robi jakieś ciekawe dania z tego co możemy jeść :) Bo ja już mam dość kurczaka gotowanego :)
Będę wdzięczna za każdą inspirację ;)

Trzymajcie się tam kochane...dużo cierpliwości i spokoju życzę dla was i waszych pociech, a mamusiom nierozpakowanym szybkich akcji, bo się lipiec kończy ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908235 przez ASIczka 07
Cześć Dziewczyny ! :)

Cania - ja podaje teraz tylko wit D , bo wit K jest po drugim tyg zycia dziecka .. czyli od poniedziałku moge mu zacząc juz podawac . Wtedy mamy pierwsza wizyte u pediatry . . Ale nadal karmie piersią i nie dokarmiam :)
Rewelka mi juz mija 9 dni odkąd urodziłam i od wczoraj juz nie krwawie , tylko na wkladce jakies delikatne brązowe plamy , ale to nie krew :D takze mysle ze to juz przeszło , ale nie wiem po ilu dniach , tyg to przechodzi .
Teraz mały spi , bo od rana dał mi popalic , nie zmrużyl oka. W nocy troszke pospał to pewnie dlatego . Idziemy dzis na spacerek po poludniu jak juz nie bedzie tak gorąco i na jakies zakupki spożywcze .
Dziewczyny jakie wit bierzecie karmiąc piersia?
Dzis zauważyłam ze maly ma jakies krostki kolo szyi i na rączkach , nie wiem czy to jakies uczulenie , mam nadzieje ze mu to zniknie . Moze ja cos takiego zjadłam co go uczula , kurcze sama nie wiem .. Robi też takie kupki jak woda i nie wiem co mogłabym mu na to podawac . Jesli tez macie taki problem to napiszcie co podjecie , zeby to przeszło . z Gory dzieki :)
Milego Dnia ! Pozdrawiam :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka