- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
Złapałam powera i zaczełam sprzatać, usmażyłam oponki (smak mojego dziecinstwa) bo wiem,że pozniej szybko ich nie zjem. Rozmawialam z teściową i zaproponowała nam wzięcie córki na kilka dni do siebie na wakacje. Wiec odpadałby nam problem czekania na dojazd tesciowej w razie akcji, a 2-2,5h by jej zeszlo z dojazdem. Może pojedzie jutro, najpozniej w czwartek i moge rodzic
Dziewczyny z maluszkami, oby szybko problemy brzuszkowo-kupkowe przeszły i dzieci i Wy sie tak nie męczyły. No i te upały mogły by byc odrobinę mniejsze.
Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Także wcinaj wszystko tylko nie cały dzień z czekoladą albo arbuzem albo orzechami, itd
A tak w ogóle to ja mało jem odkąd urodziłam,b o nie ma na to czasu :/ Mały tak jak i Wam nie chce spać, już mnie ręce bolą od dźwigania go, ciągle mu się ulewa, ciągle chodzę obrzygana, przebieram się i znowu...... i tylko daję mu butle lub cyca i tak mi płacze, je, morduje się na tych rekach a jak w łóżeczku polezy minutę to też ryk i jazda od nowa :/ ..... Masakra..... I jak tu jeśc, jak dbać o dom?.....................
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
W odpowiedzi na pytanie Malgorzatywalak pisze co ja jem. Ogólnie moja dieta jest podobna do diety Rewelki.
Więc na pewno mam sprawdzone: chude wędliny drobiowe, ser żółty plasterek dziennie, pomidory i ogórki świeże po plasterku na sniadanko, jajko gotowane, banany, prazone jabłko, biszkopty, gotowane, duszone i pieczone mięso z kurczaka lub indyka, marchewka gotowana, brokuły gotowane, mleko pasteryzowane, jogurty, twarozek i...lody śmietankowe
Te produkty mam przetestowane. Staram się co drugi dzień wprowadzać do diety coś nowego...ale powiem szczerze, że brakuje mi trochę normalnego jedzenia
Na pewno wiem, że smażone rzeczy nie służą synkowi i buraczki.... Jak odkryje coś jeszcze, to napiszę...
Teraz jak mam chwilę, to szperam w necie w poszukiwaniu jakichś ciekawych przepisów dla mam karmiących, bo prawie codziennie to samo na obiad może się przejść.
A jak u pozostałych dziewczyn z dietą??
Poza tym karmienie i dietka robią swoje, bo w 2 tygodnie 10kg mi ubyło....jeszcze tylko 4 i wrócę do swojej wagi. Oby się udało, bo na razie nie mieszcze się jeszcze w swoje spodnie i spódnice.
A oto mój synuś dzisiaj 2 tygodnie skończyliśmy
[attachment:1]IMAG0173.jpg[/attachment
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
A to focia mojego kochanego synusia, z wicherkiem na główce:
Załącznik nie został znaleziony
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Dziewczyny, chciałam się zapytać czy wasze maluchy mają gladziutkie buzie? Bo mój synek dostał jakichś krostek....jak dla mnie są to potowki, bo czerwone dookoła i białe w środku. No ale są tylko na buzi :/ wiem, że nic z tym nie trzeba robić, bo samo przejdzie. Ale może macie podobny problem i jakiś sposób na to???
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
I ja również jestem wykończona Agnilla ty to masz jeszcze męża a ja już drugi tydzień sama bo mąż tacierzynski dostanie dopiero od 18 sierpnia a urlop mógł wsiąść tylko dwa tygodnie
A co do wagi to ja już 16,5 na minusie a w ciąży przytyłam 16 wiec teraz mam mniej odrobinę ale też bardzo mało jem czasu nie mam ani ochoty
- Ainoah
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
A tak poza tym to Karolinka waży już 2970 g, więc przekroczyła wagę urodzeniową, i mamy nadzieję, że kryzys z przybieraniem zażegnany
Miłego popołudnia!
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Ja na temat jedzenia się nie wypowiadam, bo niestety pirsią już nie karmi. Jednak tak jak wy nie mam czasu jeść, sprzątać, gotować a nawet się wysikać... Mały jak nie śpi to płacze a ze spaniem u nas cienko... W dzień potrafi przespać może jak łącznie policzę to z 2 godziny. Usypianie jego trwa wieczność, ciągle noszę go na rękach a w łóżeczku jak go odłożę prześpi może z 10 minut i od nowa to samo... ehh
Ja w ciąży przytyłam 18 kg a 16 już mi ubyło... Ale brzuch jakiś taki dziwny mam, muszę chyba ten pas poporodowy wyszczuplający zakupić.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, coś mi się wydaje, że noc będzie nie za ciekawa. Lekarz ostrzegał, że mały może gorączkować. Zapobiegawczo kazał dać paracetamol w czopkach ale mówił, że różnie może być. Biedny mały tak płakał przy wkłuciach, aż mi serce pękało.
Oluś waży już 4800, grubasek malutki :*
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Ewa to Oluś dwa tygodnie starszy od mojego a waga podobna:-)
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
ja odnośnie tego co jeśc się już nie wypowiem..bo przestałam całkowicie maelmu podawać moje mleko. Ściagam raz dziennie i wylewam..Jest może tego zaledwie 40ml.
Dzisiaj gdy nakarmilam Olka o 6.30 wróciłam do łóżka i spaliśmy sobie razem,musiałam odespać. a wczoraj to nawet byłam z nim u fryzjera-grzecznie sobie spał gdy mame obcinano
Mam maly prblem z Olkiem,bo nie potrafi na jeden raz zjesc 90 ml mleka.musze robic 60 ,gdy to zje,to "odpoczywa" kilka minut i wtedy dorabiam 30. Jest to i męczące dla mnie i pewnie też dla niego.. a zdarza się,że zje tylko 60ml i nie chce już więcej. Niby przybiera na wadze,ale nie wiem czy nie za malo je. jutro konczymy 4 tydzien tak jak u Staślubania.
poza tym mam podobnie do was,czasem nie mam czasu by ugotować obiad..ale np dzisiaj zrobiłam dośc sporo w domku. Może bardziej się zoorganizowałam bo od początku byłam z nim sama,nie miałam nikogo do pomocy. tylko wieczory są męczące.jak zje około 19-20tej to nie chce spać przez kilka godzin.Na szczęscie nie wrzeszczy nam,marudzi to fakt,zapłacze też,ale czasem wystarczy jak zmieni mu sie pozycje w lóżeczku i jest dobrze,czasem trzeba przytulic... my w ogóle nie lulamy go,nie nosimy duzo na rekach,bo wiemy,że dziecko szybko sie przyzwyczaja.
a co do wagi.. zostało mi 4 kg..i tak cięzko mi się ich pozbyć.. ale też mam nadzieję,że na spacerkach uda mi sie to zgubić.
Miłego popołudnia dla was...idę odgrzać obiado-kolację.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Od rana Julke zostawilismy z babciami i zapasem odciagnietego mleka i pojechalismy na runde po krakowie. Bylismy mala zglosic w usc i nareszcie! Odebralismy klucze do wlasnego mieszkania! takze czeka nas duzo pracy ale w koncu bedziemy na swoim
A u nas tatus pracuje caly czas, nie bral jeszcze wolnego poo porodzie bo trzymal urlop na remont. Takze teraz dopiero pojdzie na dlugi urlop plus tacierzynski
Malgorzata ja unikam smazonego i wzdymakacych rzeczy, a jem ryz, kasze, ziemniaki, pomidory, ogorki, sliwki, brzoskwinie, banany, jablka, mleko, jogurty, platki sniadaniowe i musli, marchewke, sery twarozki, na obiad robie np ryby pieczone w folii aluminiowej, jakas szynke albo schab robiony w rekawie, jakies duszone mieso. Probowalam tez sok pomaranczowy ale poki co ok
Meniado to zdjecie Helenki na spiocha jest cudne i bardzo jestem ciekawa calej sesji
MarzenaBZ no to ladnie Cie organizm podpuszcza... Niby to juz a jeszcze nie. Trzymam kciuki zeby cos sie rozkrecilo!
Dziewczyny sliczne te Wasze maluchy
Ja sie wlasnie nie wazylam jeszcze a koniecznie musze. Poki co jestem przerazona brzuchem nie dosc ze duzy, to jeszcze jakis taki dziwny, jakby zagniatal juz wyrosniete ciasto drozdzowe... I w rozstepach ktore codziennie smaruje. Co do pasow poporodowych... Lekarz mi powiedzial, ze rozleniwiaja miesnie brzucha zamiast zmusic do pracy, wiec efekt jest przeciwny do zamierzonego. Sama nie wiem czy ubierac czy nie, bo mam kupiony.
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
mała chyba usnęła aż szok że tak szybko więc idę so wanny. Jutro idę do dentysty a mała ze mną bo mąż w pracy ciekawe jak to będzie..;/
A i moja mała to już jest rozlulana noszona na rękach bujana i tak dalej, bo mój mąż uwielbia ją nosić
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
A dzis wypadlismy sobie nad jeziorko polezec maly tak slodko i spokojnie spi na powietrzu
Załącznik nie został znaleziony