- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tosienka! Moje serdeczne gratulacje !

Niestety tez nie widzę zdjecia, ale cierpliwość mam, to na pewno niedługo coś pieknego dodasz to zobaczymy Twojego synka

MarzenkaBZ, ja Ci sie wcale nie dziwię, że puszczaja Ci nerwy i że masz kiepskawy humor.... Te bóle świadczą tylko o tym, że poród lada moment juz się zacznie, tylko wiem jakie to frustrujące cierpieć jak nic się z tego postępowego nie dzieje.... Choć każdy skurcz i twardnienie brzuszka to kolejne ćwiczenie przed samym porodem

I za Maggi

Jakie ładne te dzieciątka....

No, Misiana, ja tez nie mogę się doczekać Twojej fotki ze ślubu, ale spokojnie poczekamy

Kobietki..... Wiem, że jakiś czas temu przez chwilę była rozmowa o szczepionkach.... Teraz ja jestem na świeżo z tematem, bo wczoraj byłam u pediatry na takiej pierwszej wizycie i miałam przedstawioną sprawę szczepionek.... Powiem Wam, że chciałabym zaszczepić synka na pneumokoki i na roatwirusy, ale po prostu mnie nie stac, żeby dać teraz 750 lub 820 zł (w zalezności czy 5w1 czy 6w1 + pneumo. i rota.), potem za 6 tygodni znowu tyle a za kolejne 6 tyg. 440 lub 510 i na jeszcze następnej wizycie znowu tyle samo.... Po prostu nas nie stać

A jakie Wy wybrałyście czy wybieracie rozwiązania?
Miłego, spokojnego dnia Mamusie! ;**
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maggi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Elmirka..ja właśnie wczoraj rozmawiałam z położną na temat szczepień... i u mnie jest 3 dawki na pneumokoki,Chyba jednak z niej skorzystamy.. a co do rotawirusów.. to rezygnujemy,to jest tak jak ze szczepien przeciw grypie nie wiadomo jakie wirusy zaatakują.
Cania ja mam położną z mojej przychodni..tj. nr4.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Misiana ja swoja suknie slubna ciagle probuje sprzedac

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

Tosienka gratuluję maluszka - w sumie to nie taki maluszek:) podziwiam że urodziłaś sn takiego Igorka - życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia no i oczywiście maleństwu duuuzo zdrowia - żebyście szybko mogli być w domku
MarzenaBZ i maggi trzymam za Was kciuki - my tu wszystkie już o kupkach, brzuszkach a u Was to wszystko jeszcze przed Wami

misiana też nie mogę się doczekać zdjęć - szykuje się na pewno fajna impreza

gabi28 a jaka to herbatka bo gdzieś przeoczyłam jej nazwę w postach
Miałam jeszcze coś napisać ale mała już płacze - znowu nie może zrobić kupki i męczymy się tak od 2 dni - dziś woeczorem idziemy do innego lekarza może coś doradzi
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Oj tak Elmirka chociaż potrafi mnie ten mały mój wymęczyć i też ręce mi od tego mojego chłopa odpadają (4720!) To i tak mnie rozczula tymi uśmiechami albo jak czasem marudzi to kładkę go obok siebie na boczku i się przytulam do niego to on też tak się slodko kuli i wtula to szczęście mnie rozpiera

Ja mojemu daje acidolac beby bo podobno przy sztucznym mleku to się podaje i bio gaje i czasem espumisan jak jest kryzys a mój mały tej herbatki pije dziennie 100 ml czasem więcej no i tą jedną kupe dziennie bez naszej pomocy mamy
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Mój synuś po dłuższych staraniach zasnął, a ja korzystając z chwili zaglądam do was.
Chciałabym się podzielić jednym z najlepszych środków na kolke. Jest to sprawdzony niemiecki lęk w kropelkach, który ostatnio też uratował moich znajomych, padnietych po kilkugodzinnej walce z kolka córeczki.
Lek nazywa się Sab Simplex. Można go podawać już od 3 tygodnia życia. A nawet jeśli dziecko nie ma kolek, to można 3x dziennie po 15 kropelek profilaktycznie podawać.
Lek ogólnie nie jest dostępny w aptekach, ale można załatwić zakup przez znajomych, albo przez Internet.
Mam nadzieję, że komuś się przyda taka informacja

Wklejam zdjęcie tych kropelek i polskiego zamiennika, który jest silniejszy i zalecany od 4 tygodnia życia dziecka.
Jeśli chodzi o szczepienia, to my dodatkowo decydujemy się na rotawirus i pneumokoki. Nasze dziecko będzie niestety chodzić do żłobka i przedszkola, więc te szczepionki są zalecane w tych wypadkach. No ale koszt niezły....ech
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Lyanka też o tym słyszałam i kupiłam ten bobotic ale u nas się nie sprawdził niestety

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34

Meniado jak bedziesz wiedziala cos o sposobie na kupki daj znac:)
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mój skarb uwielbia kąpiel obserwuje nas wtedy dużo do niego mówimy kąpiel to najlepszy czas dla całej naszej trójki:-) czasem jak jest taki bardzo marudny to kąpie go wcześniej i wycisza się wtedy

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

u nas Oluś uwielbia kąpiele,jest wręcz zachwycony. Ale to chyba po tatusiu lubi wodę..jak podrosnie troche to zabieramy go na basen.

Cania a jaką masz pediatrę?
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

My tez byliśmy dziś na spacerku

gabi28 dr Bugdalska. Wizyta troszkę trwa, ale jest bardzo bardzo dokladna

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

Załącznik nie został znaleziony
Cania wesele bedzie na pkolo 50-60 osob

U nas niedawno było ciotka z rodzinatrochę smiechów chichów było, harmider troche i dla malego to chyba dosc duzo przezyuc bo do spania nie zamierza sie przygotowac ;D
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Godzina 3.48 a ja spac nie moge! Wiec od razu lapie za telefon i pisze.
No i bede sierpniowka:(
Ale dzis taka piekna,historyczna data,moze cos z tej okazji sie rozpocznie;)
Dziekuje Wam za pocieszenie,za mile slowa i wsparcie,nic innego nie pozostaje mi jak czekac i nie myslec o tym. I tak robie.
Bole minely-albo ja przestalam je zauwazac. Na razie zobaczymy,do poniedzialku jeszcze duzo czasu. Tez mamprzyjsc na oddzial,jesli nic sie nie rozpocznie.
No nic,zycze milego dnia! Przespanych nocy:*
Buziaczki!