- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Tosienka! Moje serdeczne gratulacje ! Fajny chłopczuś - nie taka drobinka jak mój Ale mój już nadrabia: na wczoraj 3200 gram Czyli od urodzenia jest równe 500 gram do przodu
Niestety tez nie widzę zdjecia, ale cierpliwość mam, to na pewno niedługo coś pieknego dodasz to zobaczymy Twojego synka
MarzenkaBZ, ja Ci sie wcale nie dziwię, że puszczaja Ci nerwy i że masz kiepskawy humor.... Te bóle świadczą tylko o tym, że poród lada moment juz się zacznie, tylko wiem jakie to frustrujące cierpieć jak nic się z tego postępowego nie dzieje.... Choć każdy skurcz i twardnienie brzuszka to kolejne ćwiczenie przed samym porodem Już niedługo i będziesz nam tu wklejać zdjęcie swojej slicznej pociechy Mocno trzymam za Was kciuki
I za Maggi
Jakie ładne te dzieciątka.... Choć nam nie daja spać i odspapnąć w wiekszości, to jednak kiedy widze usmiech zasypiającego na moich rekach synka - choć to uśmiech mimowolny i ręce od jego ciężaru już mi mdleją - to jednak na widok tego uśmiechu robi mi się ciepo na sercu i wszystko odchodzi w niepamięć.... Zdenerwowanie, że synek marudny a ja nie mam jak mu pomóc usnąć czy zaspokoić jego potrzebę bo nie zawsze od razu wymyślę, o co mu chodzi.... Ten usmiech.... Moje Serduszko Kochane ...... Macie tak samo Mamusie, prawda?
No, Misiana, ja tez nie mogę się doczekać Twojej fotki ze ślubu, ale spokojnie poczekamy Najpierw się wybaw i przeżyj ten cudowny jedyny dzień w życiu Wspaniale... Ja gdybym tylko miała mozliwośc to jeszcze raz poszlabym slubowac, by sie tak wybawić jak na sowim przyjęciu weselnym .. .... To był Dzień....
Kobietki..... Wiem, że jakiś czas temu przez chwilę była rozmowa o szczepionkach.... Teraz ja jestem na świeżo z tematem, bo wczoraj byłam u pediatry na takiej pierwszej wizycie i miałam przedstawioną sprawę szczepionek.... Powiem Wam, że chciałabym zaszczepić synka na pneumokoki i na roatwirusy, ale po prostu mnie nie stac, żeby dać teraz 750 lub 820 zł (w zalezności czy 5w1 czy 6w1 + pneumo. i rota.), potem za 6 tygodni znowu tyle a za kolejne 6 tyg. 440 lub 510 i na jeszcze następnej wizycie znowu tyle samo.... Po prostu nas nie stać Na pneumokoki są 4 dawki po 320 zł każda, na rotawirusy 2 dawki po 310 zł każda, nawet gdybym nie brała szczepionek 5 czy 6w1, to jednak na tą chwilę jesteśmy zbyt spłukani Żal mi serce ściska, jak mój synek będzie kłuty 14x zamiast 7 czy 5 - nie licząc szczepionek na pneumokoki i rotawirusy bo wtedy to 21 kłuć zamiast 14 czy 12 ...... Makabra.... Może chociaż byśmy zaszczepili na rotawirusy, nie wiem czy można zaszczepic na pneumokoki np. w późniejszym okresie.... Będe musiała jeszcze panią od szczepień o to zapytać...... Mam czas na wymyślenie czegoś do 27 sierpnia, bo wtedy mamy temrin pierwszego szczepienia.
A jakie Wy wybrałyście czy wybieracie rozwiązania?
Miłego, spokojnego dnia Mamusie! ;**
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maggi
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Elmirka..ja właśnie wczoraj rozmawiałam z położną na temat szczepień... i u mnie jest 3 dawki na pneumokoki,Chyba jednak z niej skorzystamy.. a co do rotawirusów.. to rezygnujemy,to jest tak jak ze szczepien przeciw grypie nie wiadomo jakie wirusy zaatakują.
Cania ja mam położną z mojej przychodni..tj. nr4.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Misiana ja swoja suknie slubna ciagle probuje sprzedac ale tez nie mam noza na gardle wiec za bezcen nie oddam, jakby wszyscy chcieli takze ogloszenia wisza sobie w necie a suknia na wieszaku zdazycie z tymi zaproszeniami? Bo to juz by pasowalo rozwozic duzo gosci bedzie?
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Tosienka gratuluję maluszka - w sumie to nie taki maluszek:) podziwiam że urodziłaś sn takiego Igorka - życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia no i oczywiście maleństwu duuuzo zdrowia - żebyście szybko mogli być w domku
MarzenaBZ i maggi trzymam za Was kciuki - my tu wszystkie już o kupkach, brzuszkach a u Was to wszystko jeszcze przed Wami Marzena mam nadzieje że te bóle spowodują szybki poród i obyście się jak najkrócej męczyły
misiana też nie mogę się doczekać zdjęć - szykuje się na pewno fajna impreza ja swoją suknię też próbuję sprzedać i lipa
gabi28 a jaka to herbatka bo gdzieś przeoczyłam jej nazwę w postach
Miałam jeszcze coś napisać ale mała już płacze - znowu nie może zrobić kupki i męczymy się tak od 2 dni - dziś woeczorem idziemy do innego lekarza może coś doradzi
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Oj tak Elmirka chociaż potrafi mnie ten mały mój wymęczyć i też ręce mi od tego mojego chłopa odpadają (4720!) To i tak mnie rozczula tymi uśmiechami albo jak czasem marudzi to kładkę go obok siebie na boczku i się przytulam do niego to on też tak się slodko kuli i wtula to szczęście mnie rozpiera
Ja mojemu daje acidolac beby bo podobno przy sztucznym mleku to się podaje i bio gaje i czasem espumisan jak jest kryzys a mój mały tej herbatki pije dziennie 100 ml czasem więcej no i tą jedną kupe dziennie bez naszej pomocy mamy
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Mój synuś po dłuższych staraniach zasnął, a ja korzystając z chwili zaglądam do was.
Chciałabym się podzielić jednym z najlepszych środków na kolke. Jest to sprawdzony niemiecki lęk w kropelkach, który ostatnio też uratował moich znajomych, padnietych po kilkugodzinnej walce z kolka córeczki.
Lek nazywa się Sab Simplex. Można go podawać już od 3 tygodnia życia. A nawet jeśli dziecko nie ma kolek, to można 3x dziennie po 15 kropelek profilaktycznie podawać.
Lek ogólnie nie jest dostępny w aptekach, ale można załatwić zakup przez znajomych, albo przez Internet.
Mam nadzieję, że komuś się przyda taka informacja
Wklejam zdjęcie tych kropelek i polskiego zamiennika, który jest silniejszy i zalecany od 4 tygodnia życia dziecka.
Jeśli chodzi o szczepienia, to my dodatkowo decydujemy się na rotawirus i pneumokoki. Nasze dziecko będzie niestety chodzić do żłobka i przedszkola, więc te szczepionki są zalecane w tych wypadkach. No ale koszt niezły....ech
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
Lyanka też o tym słyszałam i kupiłam ten bobotic ale u nas się nie sprawdził niestety
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Meniado jak bedziesz wiedziala cos o sposobie na kupki daj znac:)
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
Mój skarb uwielbia kąpiel obserwuje nas wtedy dużo do niego mówimy kąpiel to najlepszy czas dla całej naszej trójki:-) czasem jak jest taki bardzo marudny to kąpie go wcześniej i wycisza się wtedy
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
u nas Oluś uwielbia kąpiele,jest wręcz zachwycony. Ale to chyba po tatusiu lubi wodę..jak podrosnie troche to zabieramy go na basen.
Cania a jaką masz pediatrę?
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
My tez byliśmy dziś na spacerku a później mama mi ja przybawila, a ja wzielam auto i pojechałam do galerii na godzinke, tak po prostu zmienić sobie choć na chwilke krajobraz
gabi28 dr Bugdalska. Wizyta troszkę trwa, ale jest bardzo bardzo dokladna
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Załącznik nie został znaleziony
Cania wesele bedzie na pkolo 50-60 osob a zaproszenia chcemy zaczac po weekendzie rozwozić do25 chcemy miec potwierdzoną obecność, wiec zdążymy, mam nadzieje
U nas niedawno było ciotka z rodzinatrochę smiechów chichów było, harmider troche i dla malego to chyba dosc duzo przezyuc bo do spania nie zamierza sie przygotowac ;D
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Godzina 3.48 a ja spac nie moge! Wiec od razu lapie za telefon i pisze.
No i bede sierpniowka:(
Ale dzis taka piekna,historyczna data,moze cos z tej okazji sie rozpocznie;)
Dziekuje Wam za pocieszenie,za mile slowa i wsparcie,nic innego nie pozostaje mi jak czekac i nie myslec o tym. I tak robie.
Bole minely-albo ja przestalam je zauwazac. Na razie zobaczymy,do poniedzialku jeszcze duzo czasu. Tez mamprzyjsc na oddzial,jesli nic sie nie rozpocznie.
No nic,zycze milego dnia! Przespanych nocy:*
Buziaczki!