BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #909429 przez MarzenaBZ
O matko! Dziewczyny,ale cudne te Wasze malenstwa!
Usmialam sie z minki slicznej Nineczki.
Misiana a body z kamizelka sa przecudne.
Slodziaki male!
Ja to juz chodze kolo szafy malej,przekladam jej ciuszki i doczekac sie nie moge,kiedy i ja bede stroic Emilke w to wszystko....
Eh...

Ciaza jest nie do pojecia,jedne nosza dzidziusie 42 tyg a inne rodza za wczesnie i to dopiero jest stres...
Najwazniejsze zeby Dzidzius byl zdrowy,tak naprawde nic innego sie nie liczy.

Ja ciagle w dwupaku,ale mysle ze do tyg Mala bedzie juz z nami.

Marta,jesli chodzi o suwaczki itd. Ten blad od dawna sie tak pojawia. Dlatego ja mam suwaczek z innej strony.

Dobra ide na jakis spacer,mimo ze upal cholerny.
Buziaki:* i milego weekendu!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #909445 przez agnieszka89
Marta mi tez blad wyskakuje

mi za ooeada położnej colinox maz kupol na brzuch

10 lata 8 miesiąc temu #909455 przez agnieszka89
Marzena a juz myslam ze ja ostatnia urodzilam i to w 41 tyg dopiero

ja z ubrankami musialam zrobić porzadek po mam sporo przymalych A te ktore odlozylam na od 3 mies w górę pasuja jak ulal ;)

10 lata 8 miesiąc temu #909459 przez misiana
Marzena jeszcze kilka dni i bedziesz tez stroila swoją Emilkę ! :) dasz rade kobietko ;)

Agnieszka89 mój mały ma dzisiaj równe 2 tyg a juz tez rzeczy na 68 nosi. Tzn to jest tak że body pasuja i te na 62 i 68, pajace w wiekszosci 68 bo w stopach sa za male, bluzki bluzy i spodnie na 56.. Eh i o co tu chodzi ;D

Zastanawiam sie jaki ja mam rozmiar ubranka mu na nasz ślub kupic skoro każdej rzeczy ma inny rozmiar ;D hehe
Podziękowania: MarzenaBZ

10 lata 8 miesiąc temu #909495 przez MarzenaBZ
Czesc Mamuski.
Oczywiscie mialam straszna noc-tym razem tak bolala mnie cala glowa ze wytrzymac nie moglam. Nawet nie przechodzilo po paracetamolu. Ale nie mialam cisnienia... w koncu jakos zasnelam...i o 6 obudzila mnie walnieta sasiadka z gory,ktora tradycyjnie "tlucze kotlety". Tylko dziwne ze robi to masakrycznie dlugo i to w pokoju,na podlodze. Mozliwe ze specjalnie wali mlotkiem-takiszpan na mieso;)

Ja to mam przeboje z tymi sasiadami. Ale razem z Mala sie im odwdzieczymy nocnymi koncertami;)

A tak w ogole to kazdej nocy,budzac sie,licze ze moze jednak cos sie zacznie. Wody odejda,czy cos.... ale gdzie tam. Nasze dziecko na ten swiat sie nie spieszy;)

MAM DO WAS DZIEWCZYNY PYTANIE!
MOZE SIE ORIENTUJECIE.
Jutro skonczy sie 41tc, wiec bede w 42tc. Nigdy nie slyszalam zeby ktos urodzil w e43. Choc wiem,ze lekarze podaja zawsze ukonczone tygodnie. Czy ktoras z Was wie,jak to jest-czy ja musze urodzic do konca 42,nawet jesli bedzie ok wszystko?
Ja mam nadzieje ze do piatku urodze,bo pozniej w weekend nikt sie nie zainteresuje a w nastepny poniedzialek skonczy sie 42tc. MA MOZE KTORAS Z WAS JAKAS WIEDZE,NA TEN TEMAT?

10 lata 8 miesiąc temu #909501 przez Inna607
dzien dobry :)
Ja jestem z sierpniówek :)
Miałam termin na pierwszego ale mojej córci się nie spieszy, niestety.
Marzena BZ jak u Ciebie jest ? bo widzę że też jeszcze w dwupaku ?? chodzisz na ktg? pytałaś o wywołanie kiedy co jak ????

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #909511 przez agnieszka89
Marzena z tego co wiem to 41 tyg i 6 dni mozna najpozniej po terminie Jak stuknie 42 to jest przenoszona
u nas podaja 2x test oksytocyny, jak nic z tego to indukcjia a jak to tez nie ruszy to cesarka w ten sam dzien jeszcze robia
Ja sie mega bałam cesarki a w sumie nie taki diabel straszny :) ja urodzilam rowno w 41 tyg
Podziękowania: MarzenaBZ

10 lata 8 miesiąc temu #909540 przez tosienka
witajcie,
my mamy ciężkie noce, bo małemu chyba wciąż jest gorąco, a my jeszcze na tym poddaszu mieszkamy, masakra,
wiem że sie powtórzę ale po ilu dobach poszłyście na króciutki spacerek?
jeśli chodzi na ból brzyszka dajecie może herbatkę z firmy humana "słodkich snów"?

10 lata 8 miesiąc temu #909544 przez hansel
witam Was Mamucie
,
gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za te czekające :)

medluje się rozpakowana 25 lipca o 0.32. Jas wazy 3730 ( to badanie USG z waga 2800 to niezła sciema) i mierzy 54 cm. ogólnie poród to był jakiś horror i skończył się cesarska, bo Malý złe się główka ułożył i nie urodzilby się sam. od czwartku jesteśmy w domu i ogarniamy się z nowym członkiem rodziny, wszystko kręci się wokół karmienia. wczoraj mój maz musiał jechać po elektryczny laktator, bo ręczny to pieniądze wyrzucoine w błoto. no cóż, wiele rzczy wychodzi w praniu. ogólnie jak jest najedzony i ma sucho, to nie ma dziecka, ale wczoraj musialam cos zjeść albo wypić, bo mnie boli brzuch i on jest tez niespokojny, także chyba się zapowiada długi dzień :/ od jutra maz do pracy a ja w domu z dzieckiem, na szczęście przyjeżdża moja mama z Polski na miesiąc wiec będę miała spora pomoc, bo mozjna się zalamac w niektórych chwilach, z dalekaod domu i rodziny.

super się ogląda t Wasze pociechy wiec i ja wrzuce parę fotek za chwile,

pozdrawiam Was i sciskam mocno :)

10 lata 8 miesiąc temu #909545 przez hansel
moj Jaś
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #909546 przez hansel
.
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #909547 przez hansel
.

10 lata 8 miesiąc temu #909548 przez hansel
.

10 lata 8 miesiąc temu #909557 przez maggi
Marzena wlasnie tez sie zastanawiam jak to bedfzie jak małej sie nie bedzie spieszyć. Mam nadzieje, że jutro juz mi cos podadza na wywołanie, wezma pod uwage moje rozwarcie i skrocona szyjke. Wtedy bylaby szansa ze wyjde ze szpitala sroda-czw.bo starsza corcia wraca od dziadkow wiec chce byc juz w domu.
Wieczorkiem jeszcze dopakuje kilka rzeczy do szpitala i po 7 rano mam sie wstawic juz, kazali mi byc na czczo. Mam nadzieje ze szybko cos zadecyduja bo bez sniadania to ja dlugo nie wytrzymam.
Coś te nasze dziewczyny leniwe są. Chyba im tam za dobrze.

Pozdrawiam
Bede pisac ze szpitala jak sie sprawy mają.

10 lata 8 miesiąc temu #909558 przez maggi
hansel śliczny synek, gratulacje!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka