- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Malgosiawalak, szkoda, ze synek źle znosi ubieranie w jeansu i niektóre ciuszki, ale lepiej, że on daje znać, bo przynajmniej wiesz, jak dziecku pomóc, by nie płakało czy marudziło. Ja musiałam wczoraj małego przebierac z bawełnianych półśpioszków, bo MÓJ MĄŻ A NIE DZIECKO się zbuntował, że niby są za ciasne dla małego a mały cieszył się do mnie słodko w tym czasie, więc nie widziałam by było mu za ciasno.. Poza tym dziecku nie mogą spadac spodenki a na brzuszku żadnego odcisnięcia nie było.... Ale mój mąż histeryk tak mi truł, że zmieniłam je dla świętego spokoju i ubrałam śpioszki - nowe - na co mój synek (będąc chyba ze mną w teamie a nie z tatą) strzelił taką kupkę, że śpioszki właśnie się piorą a musiałam wczoraj jeszcze myć kanapę

Misiana, dziękuję za radę!

Bardzo sympatycznie wyglądasz z Igorkiem

A byłam wczoraj w lumpkach (dwóch). W jednym byłam kilka dni temu i była taka lipa, że brak słów. Zajrzałam wczoraj ot tak a tam ?

I tak jak w tym lumpie znalazłam taką kurteczkę, to poszłam na spacer z Tomkiem przez pół miasta do drugiego - wiekszego. I kupiłam kurteczkę przeciwdeszczową (akurat bedzie dobra na jesień

Meniado - mój synek też tak się wygina. Aż strach sie bać :/ Jak krewetka! Tylko szkoda że właśnie w drugą stronę, bo wygląda to makabrycznie.... Te dzieci...

MarzenkaBZ

Jesli chodzi o szczepionki, których zabrakło.... Ja miałam więcej szczęścia, bo jak byłam u pediatry, to mnie skierował do gabinetu obok, do pielęgniarki od szczepień, żeby mnie pani o wszystkim poinformowała, i ona właśnie podała mi termin pierwszego szczepienia, przedstawiła mozliwe warianty szczepień i poprosiła o telefon jak z mężem zdecydujemy jak i czym szczepimy, bo ona wtedyte szczepionki zamawia (inne niż NFZ). Także gdybym nie zadzwoniła i podała jaka jest nasza decyzja, to byłabym sobie winna. Fajnie to rozwiazali u mnie w przychodni. Pani od szczepien jeszcze mi dala caly kalendarz szczepien, ulotki dotyczace szczepionek i ulotki dotyczace chorob typu rotawirusy, pneumokoki takze moglismy faktycznie w domu na spokojnie przy tym usiasc i sie zapoznac.
Helenka piekna!

Madzia, Ty to masz wesoło z tymi córciami!

A ja też bym dawała córci (gdybym ją miała) iękne opaseczki!

Naprawdę wszystkie mamy śliczne dzieciaczki

Wiecie co..... Niedługo pozbędę się przewijaka.... Nie dlatego, że chcę, ale dlatego, że mój synek już z niego WYRASTA !

Dooobra, nie truję, uciekam zjeść póki synek śpi

Miłego dnia Mamusie!

Jacie kręcę... Mój synek puszcza teraz takie bąki, że mnie tu zaraz zagazuje....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Wiktoria dzisiejszą i wczorajszą nocke ładnie przespała, jak na jej mozliwości

Gabi 28 my bedziemy chrzcili 20 wrzesnia i rozdalismy zwykłe zaproszenia ale to tylko dlatego ze się zgapiłam ze to tak poźno sie zrobiło.... Bo ogólnie to sie zakochałam w tych ze zdjęciem ale termin realizacji do 10 dni wiec by juz były całkiem na ostatni moment wiec musiałam zrezygnowac...

Meniado śliczna ta Twoja Helenka. Moja też jak płacze, a jak sie uśmiecha to nie poznaje ze to to samo dziecko

Marzena BZ, moja Wiki z tym ulewaniem to mnie czasem zaskakuje. Te ilości i częstotliwość....Zastanawiam się czy jej w ogóle cos tam w tym brzuszku zostaje...Ostatno trzymałam ja troche tak przewieszoną przez ramię i nagle usłyszałm dzwiek jakby jej smoczek spadł na podłogę....ale tak mysle: przeciez ona nie miała smoka w buzi. Odwracam się a na podłodze mega chlusnięcie....Masakra po prostu.
Misiana, cudnie wyglądasz, bedziesz śliczna Panną Młodą. Czekamy na foty.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
Mój maluch dziś w nocy pobił rekord spania. Jak zasnął o 21 tak obudził sie po 3. Gdyby nie akcja z psem to mialabym super przespana noc

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*

Misiana super

Ggabii jaki uroczy uśmiech

Meniado Helenka wymiata śliczna

Elmirka no te inne przewijaki są większe bo ja ciągle mojego malego przebieram a za główką ma chusteczki i pampersy co do wysokości to jest akurat bo stoję wyprostowana i jest idealnie

U mnie nocka też super żadna przed 21 a pobudki o 1 i o 5

Ale cudna pogoda mąż w pracy a my jak mój śpioszek wstanie idziemy na spacerek

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Misiana super

Ggabii jaki uroczy uśmiech

Meniado Helenka wymiata śliczna

Elmirka no te inne przewijaki są większe bo ja ciągle mojego malego przebieram a za główką ma chusteczki i pampersy co do wysokości to jest akurat bo stoję wyprostowana i jest idealnie

U mnie nocka też super zasną przed 21 a pobudki o 1 i o 5

Ale cudna pogoda mąż w pracy a my jak mój śpioszek wstanie idziemy na spacerek

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Jaka ja jestem spiaca mimo ze moja mala dzis w miare grzeczna i zorganizowana. W nocy pobudka o 2 i o 6rana. Zasnela tez szybko za kazdym razem.
Teraz tez mnie zaskoczyla bo dalam jej smoczek,wlozylam do lozeczka i zasnela. I przyznam sie-dopiero odkrylam sposob jej usypiania. Mimo poduszki klin,kladlam ja na boczku bo boje sie tego ulewania otd. I ona ciagle sie budzila. Twraz powiem wam ze ladnie jej sie odbija. W nocy i dzis klade ja na pleckach z odwrocona na bok glowka i jak widac skutkuje. Moze nie zapesze.
Aha i znow mialam wizyte poloznej. W nastepnym tyvodniu moze jej nie bedzie bo powiedzialam ze jak juz ma przyjsc,to niech przyjdzie do srody bo w czwartek i piatek mamy przygotowania do chrztu. Wiec chyba nie przyjdzie. Tak wiec jeszcze 1 lub 2 wizyty eh...
Jej moglabym sie wlasnie polozyc zdrzemnac ale ide za niedlugo do spowiedzi. Skoro juz jest pierwszy piatek to skorzystam i nie bede musiala w pospiechuszukac ksiedza w nastepnym tygodniu. Moja mala z tej okazji zostanie z moja tesciowa. Ale bierzemy ja na spacer,bo w domu moglaby wpasc w histerie z tesknoty za cycem,a na swiezym powietrzu bedzie spac przynajmniej.
Misiana,juz sie nie moge doczekac zdjec ze slubu. Swietnie wygladasz w tym kolorze.
Ok buziaki i milego dnia!
Caluski dla maluszkow!
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
A zdjęcia Helenki słodkie. Przyznam, że najbardziej wzruszyła mnie dyskusja z babcią. Staś też uwielbia gaworzyć, a jak juz znjadzie słuchacza to nie puści:)
A płacząca Helenka - genialne.
Ali, Staś trzyma pionowo główkę, ale wolę jeszcze go asekurować.
My też w restauracji robimy przyjecie po chrzinach
Misiana, no widać żeś przyszła panna młoda:)
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U mamusi na cycusiach najlepiej

Załącznik nie został znaleziony
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Byłam u ginekolog i wszystko ok

Misiana ślicznie wyglądasz!!! już nie mogę się doczekać zdjęć ze ślubu i zdjęć Igorka

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
martyska Igorek już jak dorosły facet - najbardziej lubi cycusie

staślubania ja myślę zrobić albo sam napis z imieniem i nazwiskiem Helena Dalia Dobosz albo dopisać jeszcze Pamiątka Chrztu Świętego albo data no włlaśnie nie wiem jak bedzie lepiej- musze to zrobić przez weekend i wysłać do drukowania, coś w tym stylu:
Załącznik nie został znaleziony
elmirka aparat faktycznie kupowałam niedawno - nie jest to lustrzanka ale ma wymienne obiektywy i to właśnie zmiana obiektywu na taki portretowy dała takie efekty
marta "pocieszę Cie" - te 3 miesiące to podobno do końca 3 miesiąca tzw. 100 dni - a poza tym lekarka mnie tez pocieszyła zebym się nie nastawiała na te 3 miesiące bo książkowy termin teoretyczny i czesto dzieci mają kolkę dłużej - a czasami przechodzi wcześniej - więc to wszystko zalezy od dziecka - ja też po cichu liczę że przejdzie jej to jak najszybciej ale nie wiem jak to bedzie
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Ale tu cisza...
U nas byla najlepsza noc od urodzenia malego. Jak zasnął po 21 to obudził się dopiero o 2.30 tylko na jedzenie i spal do 6, zjadł i spał jeszcze

Powiem Wam jeszcze jaki mam sposób na małego, jak nie może zrobić kupki i widzę, że się męczy... Otóż kładę go do leżaczka, włączam wibracje i do max pół godziny, jest już po

A jeszcze powiem Wam, w makro jest promocja na chusteczki nawilżające z Pampersa, 6 opakowań za 28 zł (lub za 26 jak sie kupi dwa 6-paki). My się już obkupiliśmy, bo jednak te z Pampersa najdelikatniejsze dla mojego synka. Używałam z Dady, ale podrażniały mu pupkę. Za to pampersy z Dady są ok, kupiliśmy już rozmiar 3 i chyba już zrezygnujemy z 2

Miłego dnia!
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Ali my tez uzywamy chusteczek z pampersa i pampersy dada. te chusteczki wydaja mi sie najbardziej nawilzone "mokre" ;D
My mielismy dzisiaj nocke podobna do Twojej Ali, maly zasnal okolo 20, obudzil sie na jedzenie o 2 i spal do 6, wtedyjuz wstalam i ogarnelam mieszkanko, zrobilam zakupy, bylam u fryzjera, zaraz ide prasować póki maly spi. pranie wlaczone, jeszcze musze spakowac torbę i makijaż ogarnąc hehe
My dzisiaj idzieny na wesele kuzynki mojego M na 16:30, zabieramy malego do 18, o 19 gowykapie, dam mu cyca i babciado niego przyjdzie a my pojedziemy dalej sie bawic

meniado ąlicznie wygląda to zdjęcia Helenki z napisem takim jak zamieściłaś

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Meniado no boska Helenka i tyle w tym temacie bo można by długi pisać

Ali ja zawsze kupuje w Realu 6 -pak chusteczek pampersa za 29 zł. Też używam tylko tych chusteczek i pampersow dady 3
Mnie też bolał brzuch nawet byłam wczoraj u lekarza a tu co owulacja a potem myślę no tak mija dwa tygodnie od miesiączki ale nigdy mnie przy tym nie bolało

Misiana miłej zabawy

U mnie dzisiaj pięknie więc znikam miłego dnia