BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881782 przez nooia
To forum jest tylko przejściowe. Różni się tym od poprzedniego że strony zamiast 10 sekund ładują się w sekundę. Ale widzę że jesteście bardziej wzrokowcami niż mówicie ;) Spokojnie. Nowa wersja forum rozłoży was pod tym względem na łopatki. Forum już nie zniknie ani razu! Chyba że o 4 w nocy kiedy nikogo tu nie ma, na czas przenosin.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #881792 przez ann-sunshine
Nooia dziękujemy za wyjaśnienia :-)

10 lata 7 miesiąc temu #881795 przez nataliaa87
missyy ja zamówiłam żyrafkę :P W sumie nawet myślałam o czymś innym, bo jak byłam "młoda" to miałam jakiś szał na żyrafy. W domu mam całą kolekcję różnych dziwnych (nawet jedną z Meksyku :P) i tak pomyślałam, że znajde coś innego żeby nikt nie pomyślał, że jakaś zboczona jestem czy co :P Ale w sumie najtańsze w zestawie jakie znalazłam były akurat z żyrafą i chwilowo sklep nie miał innych, więc los sam zadecydował :D
Ja w sumie zamówiłam łóżeczko z szufladą, materac,komodę, przewijak i regał. Kiedyś dokupi się młodemu szafę i będzie miał na jakiś czas meble. A za pościelą też już patrzyłam :D Ale to zostawiam sobie na czerwiec, bo w tym miesiącu i tak już poszalałam :)

Aggi wrzucę, wrzucę tylko żeby przyszły :D Na tym chrzcie żadne z nas chrzestnym nie będzie, więc sobie raczej odpuścimy. W ogóle, to tez niedawno miałam być chrzestną. Kruszynka urodziła się w grudniu i wiecie co? Podobno wszyscy wybili to mojej kuzynce z głowy, bo ja w ciąży itd. Przesądy, zabobony itd.. Ehhh.. Ale wydaje mi się, że ona czeka na mnie tak czy tak, bo mała ma już 6 miesięcy, a chrztu nadal nie było i nic o nim nie słychać :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881822 przez aggi
natalia to ja miałam być chrzestną ale dokładnie TE SAME zabobony jakieś ludzie mają :blink: to już jak mnie nie chcą to by mężowi odpuścili... ale raczej on będzie chrzestnym a ja tylko 'osobą towarzyszącą' więc iść tak czy siak musimy :huh:

Matka Polka aggi włożyła rozmiarki 56-62 w kolorze białym + pieluszki tetrowe i ręczniczek biały do prania B)
jutro będzie prasowaaaaaaaanie. :) tak, nudzi mi się :P

10 lata 7 miesiąc temu #881832 przez nataliaa87
Aggi pewnie i tak jeszcze raz to wszystko wypierzesz, bo za miesiąc stwierdzisz, że się może troszkę zakurzyło :D Ja na razie nie mam co prać :D Moje zasoby ubrankowe są znikome :D Ale w końcu się za to wzięłam, więc będzie co raz lepiej :D
A co do tych przesądów, to mnie to bawi. Ale skoro ludzie w to wierzą, to i tak pewnie później w dalszym życiu doszukiwaliby się konsekwencji takie sytuacji.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881834 przez aggi
natalia dokładnie mnie też bawi takie podejście do jakichś starych powiedzonek itd. Ale jak ma im ulżyć to niech im będzie. Bo masz rację później na siłę doszukiwaliby się konsekwencji - a takie wywoływanie wilka z lasu niczego dobrego nie wróży bo najgorsze co może być to gadanina która czasem zmienia się w real. No wiem że pewnie znów to wypiorę ale tak mi się dziś nudzi że metki poodrywałam z nowych ciuszków, wrzuciłam wszystko białe do pralki i wywieszę, napatrzę się :D I jutro wyprasuję i ładnie poukładam :P

10 lata 7 miesiąc temu #881841 przez missyy
natalia87 Ja zamówiłam łóżeczko, komodę z przewijakiem, szafę, regał. Może za jakiś czas dokupie półkę i pojemnik na zabawki.
W przyszłym miesiącu czaje się właśnie na pościel, przewijak i materac. Bo niestety budżet nadszarpnięty że ho ho. :whistle:
Szafa najdroższa, ale musiałam od razu kupić, bo nie mam miejsca w szafach. (Jak zwykle z resztą! :S )
Ja wzięłam zajączka, bo kolor mebelków mi się spodobał, jest taki delikatny i jasny, będzie pasować do ścian ;)
efektem się potem pochwalę :P :P hihi

aggi dajesz, dajesz :P hihihihiihi. Ja mam jeszcze ciuchy z metkami w torbie :whistle: :blush: :blush: Wstyd mi normalnie :P
Ale jak już będę mieć szafę, to w końcu też się wezmę za pranie :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu #881845 przez aggi
missyy ja się ukulałam z moimi wszystkimi rzeczami z komody do jednej szafy :P makabra wszystko poupychane, ale nie mamy miejsca żeby dokupować jakieś meble - dla malucha kupiliśmy tylko łóżeczko. No i rzeczy małego zajmują całą komodę szok :D

10 lata 7 miesiąc temu #881847 przez marsi
Cześć mamuski :kiss: widzę, że nie tylko mnie jedynej brakowało tego forum :)
U nas wszystko dobrze, mam taką nadzieje. Dzisiaj idziemy do lekarza na 18.45. Obym usłyszała same dobre wieści.
Wczoraj pogrążona szałem sprzatania, wieczorem cierpiałam na kręgosłup i napiety brzuszek. Czytając o waszych skracających sie szyjkach, trochę się przestraszyłam. Dziewczynki trzymam za wszytskie kciuki, byście wytrwały do planowanego dnia porodu. Odpoczywajcie jak najwięcej.

10 lata 7 miesiąc temu #881856 przez nataliaa87
missyy to Ty masz już prawie wszystko :) Ja właśnie odpuściłam sobie teraz tę szafę, ze względu na cenę. Też nie mamy za dużo miejsca, ale może się jakoś pomieścimy. :D Zajączek też mi się bardzo podobał, ale właśnie kolorem te ciemniejsze będą i bardziej pasować.

marsi powodzenia na wizycie. Daj znać jak już będziesz po.

10 lata 7 miesiąc temu #881868 przez aggi
marsi czekamy zatem na wieści po wizycie :) napewno wszystko jest dobrze, nie może być inaczej :)

10 lata 7 miesiąc temu #881960 przez nataliaa87
Widziałyście nowy wpis na blogu Katsi??? Znana jest już płeć trzeciego maluszka :D Nic nie piszę.. Same zaglądnijcie, bo warto :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881980 przez asienka87
Natalia no wlasnie staram się jak najmniej chodzić, no ale czasem leżeć i odpoczywać cały czas sie nie da :) ale staram sie :) jutro dzwonie do mojego gina z pytaniem o wyniki posiewu, wiec przy okazji zapytam o to leżakowanie, bo wizyta dopiero za tydzień i wole dmuchać na zimne...
mnie też podobają sie bardzo mebelki klupsiowe :) i też żyrafka mnie sie podoba :) a ile dałas za komplet , jesli mozna wiedziec? szukam używanych póki co, bo nowe to ceny z kosmosu , jak dla mnie...
byłam na blogu Katsi- ale niespodzianka :lol:

Missyy ja też powolutku kompletuje wyprawkę (lista Ann jest bardzo pomocna :) ) i chcialabym ją miec już gotową koncem czerwca/początkiem lipca, szczególnie, ze lekarz nastraszył mnie tym porodem w lipcu.. :) ja szukam mebelków na tablicy, używanych, i nawet świetna okazja mi przemknęła koło nosa , niestety , bo ktoś mnie uprzedził... z serii klupś :) jeszcze mam czas , wiec może znajdę coś interesującego :) a ile dałaś za ten nowy komplet mebelków ? ja własnie chciałabym łóżeczko, najlepiej z szufladą, komodę z przewijakiem i szafę.. :)

Ann no własnie ja mam brać codziennie 2x luteine i 2x nospe i powiem szczerze, po tej nospie jest dużo lepiej.. wcześniej tak mnie brzuch , odcinek lędzwiowy i pachwiny bolały, że spać nie moglam, czasem nawet chodzić, a teraz juz jest na prawde dobrze...

Katsi Kochana , trzymaj się :kiss: dasz rade :) a Majowka na pewno Cię zrelaksuje :) nie mogę uwierzyć, ze już za miesiac będziesz tulić swoje bobaski do serduszka :) ja też mam 10kg na plusie , ale z jednym dzieciątkiem :) tak więc chudzinko, domyślam się, że tylko brzuszek i biust Ci rośnie :)

Aggi dobrze by było, zeby Ci zmierzył.. bo jak mojemu lekarzowi powiedziałam, że miewam bóle podbrzusza i mnie badał palcowo to tez powiedział, że zamknieta , twarda i wszystko ok, ale profilaktycznie zmierzył mi szyjke.. i wtedy okazało się , ze taka krótka... ;/ przypuszczam, ze mogło sie zdarzyć , ze by mi jej nie zmierzył i tak bym sobie chodziła nieświadoma... więc lepiej upomnij sie o zmierzenie, tak profilaktycznie...

Natalia Aggi a co do zabobonów, to czasem mnie tak smieszą, że szok... :) ostatnio moja znajoma powiedziała mi, ze w ciąży nie chodzi sie na pogrzeby... i ona nawet nie była na pogrzebie wujka swojego męża, a niby dlaczego :P? ja byłam wczoraj na pogrzebie cioci i jakoś nie widzę w tym nic złego ;/ ehhh, te zabobony :P

Marsi daj znać , jak będziesz już po wizycie :)

10 lata 7 miesiąc temu #881987 przez missyy
asienka87 ja dałam za meble 1740 zł (łóżeczko bez szuflady dolnej, komoda z nadstawką, szafa, regał). Taka dłuższa inwestycja, tak szybko pewnie ich nie zmienię :P:P

katsi woww, same dziewuszki B) B) hihihi. A jakie ładniutkie :cheer:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 7 miesiąc temu #882056 przez katsi87
Aaaa dziewczynki:D no cyrk;P hihi mam Gwiazdy;p ale zakochana jestem ewidentnie;p

ciekawe jak tu z dorzucaniem zdjec, oczywiscie nie moge tego zrobic;/ ale jak pisalyscie widzialyscie na blogu;p;p;p hihihi wrazie co podaje adres jeszcze raz dla Was kobietki które nie widziałyście fotek:D wkońcu je mam:D ale czad:P
naszpotrojnycud.blogspot.com

Co do reszty o której piszecie:D

Tak jak Natalka my mamy żyrafki:D hi w wiekszej ilosci niz jedna ale zyrafki:D kupowalismy na tablicy. z Materacykami:D
Mamy szafe komode i przewijak z firmy Meble Jawor czy Forte, już nie wiem sama: dostalismy w prezencie.
Mamy tez przewijak z zyrafka do łazienki:D też z Klupsia:D
Ochhh już sie nie mogę doczekać jak pokaże Wam pokój. Jeszcze troszkę:D

Co za dzień... Właśnie Bart wyszedł i leżę, czekam na jutro żeby już wyjść i być w domu:)
Och dziewczynki... A DOBRO powraca wiem napewno, tak jak Ann napisałaś:)
Miłego wieczorku;****

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka