BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882851 przez aggi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882897 przez kakadu
Fakt goraco my korzystamy z dzieciakami ostatnie chwile w kolobrzegu bo jutro pod wieczor wyjazd ale warto bylo pojechac kolejny taki urlop nie wiem kiedy

natAlia87 z ktora polozna rodzisz i jak ci sie podobalo na kaminskiego czy to prawda ze jak nie bedzie miejsc to odsylaja gdzie indziej na izbie i niewazne czy masz zaklepana polozna

dziulka mala nie jest spora ale bardzo duzo dzieci rodzi sie w 30 tygodniu na pewno bedzie ok

aggi sliczna figura w ciazy

10 lata 7 miesiąc temu #882908 przez nataliaa87
Kakadu napisałam Ci wielką rozprawkę w prywatnej wiadomości. Zazdroszczę tego pobytu nad morzem :)

10 lata 7 miesiąc temu #882909 przez asienka87
Witam sie w ten słoneczny i piekny dzien :)

Bylam dziś na spotkaniu z położna w ramach szkoły rodzenia :) rozmawialam z nia o tej mojej szyjce i powiedziała , ze 21 mm to nie jest tragedia, ale faktycznie muszę uwazac na siebie.. żadnych spacerów, nic nie dzwigać, zadnych zakupów , naciągania sie, podnoszenia rąk itp, wychodzenie tylko wieczorem, mam kategorycznie unikać slonca.. ale zaponiałam zapytac co słońce ma do skracajacejs sie szyjki... hmm..
zapytała o proszek do prania i też polecała
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, mówila , ze na początku trzeba wszystko prać w tym proszku- nie tylko rzeczy dla dziecka , ale też nasze ubrania, pościele i ogólnie wszystko... :) co do pampersów.. co polecała
, ogólnie mowiła ze kiedyś z
były super, a teraz strasznie sie pogorszyly i coraz częściej uczulają... ogólnie, tak jak Ann chyba kiedys pisała, trzeba popróbować :)

Wiki bylas w tym Lidlu :)? jest coś wartego uwagi ? jak cos kupiłaś, to pochwal sie :lol:
co do żelaza, to lekarz mi powiedział, że anemii jeszcze nie ma, ale wyniki gwałtownie sie pogarszają ;/ mam tylko nadzieje, ze pijąc to żelazo będzie już lepiej.. a co do szyjki, to sie wszystko okaże za tydzień..

Ann ja też mam dziś tragiczny humor ;/ pokłócilam się az z moim Ł... chyba na siłe szukałam kłótni... masakra jakaś.. dobrze, że przeprosiłam i jest już wszystko ok :)
Kochana raz na tydzień, to znaczy, ze lekarz martwi sie i faktycznie musisz bardzo uważać na siebie.. :kiss:

Aggi daleko, daleko.. ale dlatego , ze szukałam długo dobrego specjalisty (leczenie niepłodności przez 1,5 roku) i dopiero on nam pomógł.,. tak więc cieszę sie, ze do niego trafiliśmy, no i jak udało nam sie z ciążą, to oczywiscie już u niego zostaliśmy.. no i tak sobie dojeżdżamy 45 km :)
też mam nadzieje, ze mnie minie, ale to okaże sie za tydzień.. tyle dobrze, ze jak zapytalam ile kosztuje załozenie tego krążka, to mi powiedział, ze nic... ze to w cenie.. bo ostatnio wizyta, badania i leki mnie troszke wykosztowały.. ale czego nie robi sie dla maleństwa :)
gratuluje kolejnego Skarba w rodzinie ;)
Brzusio śliczny :) i tak jak mowiłam- szczuplutka nadal jesteś- tylko brzusio widać ;)

Natalia jak mówisz, ze dziś u Ciebie już wszystko przebrane w Lidlu, to pewnie u mnie jutro już nic nie będzie :P a ja znów szukam topów na ramiączkach grubszych... to moze coś znajde :)

Dziulka kochana, trzymam kciuki :kiss: :kiss: wierze, ze bedzie wszystko dobrze.. :kiss: co to sie u nas ostatnio dzieje :(

A teraz spróbuje dodać zdjecie mojego brzuszka z dzisiaj- 30 tc :)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #882968 przez aggi

kakadu to się Wam pięknie wyjazd udał, nie łatwo trafić idealną pogodę nad polskim morzem :)

asienka no to dla fachowca z prawdziwego zdarzenia można jechać 45km :) super brzuś i już Ci mówiłam
że masz świetny salon ;) B)

idę bo zaraz kuchenne rewolucje polecą i czas się zbierać do łoża :)
Ale duchota straszna, okno na oścież otwarte i nic... nie lubię ojj nie :pinch:

Spokojnej nocy kobietki :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #882969 przez honka_18
Witam Was drogie mamuśki
Podczytuje Was od samego początku :P
Termin z @ mam wyznaczony na 8 września ale lekarze twierdzą, że najpóźniej w połowi sierpnia Arturek powinien przyjść na świat :laugh: ( mój pierworodny urodził się miesiąc wcześniej stąd ta teoria lekarzy )
Więc postanowiłam skrobnąć coś od czasu do czasu na Waszym wątku jeżeli oczywiście pozwolicie

Pozdrawiam Was serdecznie :cheer:

10 lata 7 miesiąc temu #882974 przez asienka87
Aggi a ja dziękuję po raz kolejny za miły komentarz :blush: :cheer: tez wlaśnie czekam na kuchenne rewolucje ;) i u mnie już wiatrak poszedł w ruch :P ;)

Honka witaj ;) odwiedzaj nas kiedy masz tylko na to ochote i czas ;) w którym tyg urodziłas pierworodnego ? wiesz, czym to było spowodowane ? w którym tyg jesteś teraz i jak sie czujesz :)?

Miłej nocki życzę :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #882976 przez aggi
witaj honka :) ładnie to tak podczytywac i się nie ujawniac ? :D ty ty :P pisz i udzielaj się
im nas więcej tym lepiej :) i kolejny chłopaczek u nas - fajnie :) jak ciąża przebiega bez problemów? :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882978 przez nataliaa87
Asienka piękny brzuszek :D
Co do lidla, to prawdopodobne, że nic nie znajdziesz, chociaż tak jak pisałam kilka topów na grubych ramiączkach jeszcze było. Tylko uważaj na rozmiarówkę, bo ja wzięłam sobie M-kę i jest trochę duża. Niby na długość ok, ale wisi trochę nad brzuchem. Może za miesiąc jak brzuch będzie większy, to i koszulka będzie lepiej leżeć.

Aggi zazdroszczę widoku takiego maluszka :D W sumie to ja już nie pamiętam kiedy widziałam takie dzieciątko dopiero po urodzeniu :) Ale co tam.. Za 2 m-ce się napatrzę :D

Honka witaj i rozgość się :D Udzielaj się, będzie nam miło :)

P.S Też już tvn zapuściłam :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882996 przez honka_18
asienka Adasia urodziłam w 36t2d powodem była moja anemia i małowodzie wg lekarzy oczywiście ;) wg mnie zaszłam w ciążę 2 tyg wcześniej ( w kwietniu) i miałam krwawienia podobne do @ ( na początku maja) ale dużo mniejsze :P
Tym razem też mam anemie od samego początku, małowodzie i podejrzewam że w ciąże zaszłam w połowie listopada ( pod koniec listopada bolały mnie piersi, denerwowało mnie dosłownie wszystko i wymiotowałam po seksie, objawy takie same jak w 1 ciąży ) ale miałam skąpe krwawienie od 2 grudnia przez 4 dni więc liczą mi termin od 2 grudnia

Aggi Adaś dawał mi za mało czasu na ogarnięcie 2 wątków :P on to tak jak kot siada mi na klawiaturze jak za długo przy kompie siedzę :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883011 przez ann-sunshine
Witaj Honka :-) my sie udzielamy na wrzesniowkach bo sledzimy losy Gosi, to tym bardziej jestes u nas mile widziana. Ale braciszkowie beda mieli mala roznice wieku, szybko wam poszlo z druga ciaza :-)

Natalia a po porodzie mezu tez tak czesto bedzie wybywal?

Aggi przed wyjsciem do domu siostrzenica nieco straci na wadze i wtedy bedzie sie kruszynka wydawala, szczegolnie jak ja do lozeczka w domu wloza.

Przegapilam zajecia w szkole rodzenia o diecie matki karmiacej a chcialam sie z tego tematu doksztalcic :-/

Asienka ten pessar to nic strasznego i bardzo bym sie przed nim nie bronila. Ale jak ciebie polozna pocieszyla, to tez mniej sie moja 2,9 martwie. Takie kolory mam w sypialni tylko jasniejsze panele :-). A brzus zgrabniutki.

10 lata 7 miesiąc temu #883020 przez honka_18
ann-sunshine różnica wieku między urwisami marzyła mi się mniejsza,ale nam nie wyszło :P

10 lata 7 miesiąc temu #883023 przez ann-sunshine
Heh to popatrz na roznice wieku moich corek. O druga ciaze staralismy sie 10 cykli, a tez marzylam o dziecku rok po roku

10 lata 7 miesiąc temu #883024 przez nataliaa87
Ann po porodzie już tak źle nie będzie, bo postanowiliśmy właśnie, że zmienia pracę i będzie już na miejscu. Wypowiedzenie skończy się niestety dopiero z końcem czerwca, więc jeszcze kilka samotnych dni i nocy mnie pewnie czeka. Ale mam nadzieję, że potem będzie już tylko lepiej. Sam stwierdził, że szkoda życia i tych chwil, które mógłby spędzić z nami :)

10 lata 7 miesiąc temu #883026 przez ann-sunshine
Natalia to oby zmiana okazala sie na lepsze :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka