- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Gąska w takim razie czekamy jeszcze na jutrzejszą relację. Najważniejsze że wszystko ok, a to ważenie to i tak jest takie mniej więcej.
Natalia ewidentnie zaczynasz myśleć o porodzie, przekłada się to na twoje sny.
Missy z tym czasem to właśnie, niby mamy bo to jeszcze całe 10-9 tygodni, ale 38 tc to już ciąża donoszona i robi się z tego 8-7 tygodni, a jak jeszcze ze dwa szybciej to robi się już tylko 6-5 tygodni i te liczby już przerażają, przynajmniej mnie.
Wiem Kasiu że na taksówkę szkoda kasy, ale z drugiej strony jeżeli będzie gorąco...
Marsi super że udało wam się jeszcze wybawić na weselichu
Lekarz może stwirdzić że urodzi się wcześniej po wielkości dziecka, skracającej się szyjce, stanie łożyska itp.
A u mnie dziś meksykańskie kurczakowe fajitas z guacamole i salsą pomidorową mam nadzieję, że na dwa dni.
Natalia - kosmetyki:
emolient: oilatum, emolium, a od położnej słyszałam że Ziaja wprowadziła nową linię natłuszczającą dużo tańszą niż emolienty. Jak mi się skończy to co kupiłam, to wypróbuję.
Krem z filtrem mam Nivei
Na odparzenia: jeżeli tylko profilaktycznie i nie ma odparzeń to zwykły krem bambino, jak już coś się czerwieni to linomag albo bepanthen, a jak to nie działa to można najsilniejszego sudocremu spróbować.
Aggi mnie też dziś jakoś tak słabo. Niby słońca nie ma, a duchota i tak jakoś niskociśnieniowo chyba.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Kakadu dzięki za wsparcie i wzajemnie życzę, żeby te pieniążki nam spłynęły.
Ukrop dziś niesamowity, też staram się nie wychodzić. Więc moje drogie leżcie brzuszkami do góry i schładzajcie się lemoniada
A w domu mamy bajzel jakiego nie widziałam. Wszystko popakowane po pudłach, co nie w pudle to luzem, łóżko z sypialni powędrowało do salonu bo P postara się ten pokój zrobić przed ekipą, która wejdzie oby 23 czerwca, bo później tego nie przeżyję... już mam doła jak na to patrze.
Ja za bardzo nie pomogę, czuje się jak też jak mebel.
hmm a wy mnie tu "straszycie" wcześniejszymi porodami... ufff nawet sobie nie chcę tego wyobrażać!!!!
Ok biorę się za zupkę warzywną
Buziaki dla wszystkich
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Dziewczyny macie jakiś pomysł na wyprane pluszaki? Więc sytuacja jest taka że postanowiłam misie pluszowe wyprać i one takie biedne po tym praniu, te włosy mają takie wypuczone Jak to zrobić żeby normalnie wyglądały?
natalia u mnie już w cieniu jest 32.. porażka jedynie pranie cudnie schnie na zewnątrz. Ja mam do kąpieli żel HIPP, na odparzenia LINOMAG, a krem na słońce mam z babydream z rossmana
Inna ojjj spotkanie z osą w język to dopiero musiało być niemiłe
missyy zazdroszczę deszczu masz jakiś przepis na domowe ptasie mleczko?
katsi no owady mogłyby wyginąć. komary, osy... ale muchy to bym powybijała takie wredoty w tym roku są !
ja miałam robić rybkę z ziemniaczkami ale pomysł umarł i zrobiłam jarzynówkę
marsi no ja Cię podziwiam za to wesele.. my mieliśmy iść za tydzień ale nie wyobrażam sobie tego więc od razu zrezygnowaliśmy.
I nie żaluję tak podjętej decyzji, chyba bym tam padła. W zamian wpadły nam chrzciny w sobotę..
asienka ta pogoda nas kiedyś dobije, nie? ;/
Ann masz rację liczby zaczynają przerażać o jacie co ty to pichcisz bo pięknie brzmi
MAniula u mnie też dziś warzywna mniam
No nic idę wywiesić te pluszaki ... i jeszcze jedno pranie muszę zrobić... i idę do łóżka i mam w nosie wszystko dziś
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
A co do pluszaków, to nie mam zielonego pojęcia jak je doprowadzić do porządku
Dzięki dziewczyny za kosmetyczne opinie
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
asienka87 czy wybawiłam się to tego bym nie powiedziała, ale jak na mój stan myślę że można tak uznać fotki zrzucę na dniach to wstawię. Zobaczycie mnie mamę słonicę Jestem ciekawa czy dzisiaj lekarz coś mi powie o terminie mojego porodu.
Nie chwaląc się skromnie upały puki co nie doskwierają mi aż tak bardzo, a może i wcale. Skoro mam jeszcze siłę na to by usiąść na słonku i troszkę się poopalać.
Noce tak samo nie są mi straszne, przesypiam je w całości jedynie z jedną przerwą na WC. Dzisiaj zbudziła mnie duchota ale to dlatego, że mieliśmy zamknięte okno.
ann cóż za egzotyczny obiad. Nazwa brzmi apetycznie, poproszę o przepis.
aggi moja teściowa zawsze pluszaki po wypraniu wyczesuje szczotka lub grzebieniem. Jeśli chodzi o kremy na słońce to takiego maluszka można już smarować? Na jednym nie pamiętam firmy była informacja że po pierwszym roku życia.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
U nas lunęło, burza przeszła jak milo się zrobiło. Poszłam z psem i widziałam jak asfalt paruje, a teraz znów duchota od tego parowania jak sauna.
I wysyłam jeszcze raz stronkę www.srokao.pl tam naprawdę fajnie opisane są składy kosmetyków, a że pisze to młoda mama to zwraca uwagę właśnie na kosmetyki bobaskowe. Ja się tą listą będę posiłkować. I widziałam, że kosmetyki przeciwsłoneczne też są Jak wejdziecie na stronkę to w menu u góry trzeba wybrać Analizy
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Czekajcie sprawdzę czy obiad dobry w ogóle, jak się sprawdzi to się podzielę. A po polsku to kurczak z cebulą i papryką w pszennych plackach z pastą z awokado. Tak od pół roku czaję się na to awokado bo zdrowe, a jakoś do tej pory nie udało mi się go do kuchni przemycić.
Na prane pluszaki ja już mam małe rączki, które najlepiej je traktują, po kilku dniach już nie widać że były prane
Marsi z tym słońcem to uważaj, opalanie nie wskazane w ciąży
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
u nas dziś burza była, popadało, pogrzmiało.. i dalej duchota ;/ ehh..
Maniula już chyba Ci pisalam, że współczuje tego remontu.. ale co zrobić dasz rade
Aggi może jak wyschnął to wrócą to normalności
u nas dziś burzowo było przez chwile.. ale nadal ukrop ;/
Marsi w takim razie czekamy na zdjęcia
Ann albo inne mamusie ile wziąć papersów do szpitala? kupiłam póki co newborn paczuszke 43 sztuki, bo nie wiem jak duży chłopak bedzie z tego naszego synka, a najwyżej później dokupimy... bo dwójki już chyba od 3 czy 4 kg się zaczynają.... ale nie wiem, czy brać całą paczkę 43 sztuki, czy wyjąc ileś tam sztuk ?
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ann czekam na przepis. Bo brzmi apetycznie. A ze słonkiem to oczywiscie ostrożnie
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Szyjka owszem zamknięta 3,8cm, ale mały leży centralnie na niej główką, nie można było nawet zrobić usg przez brzuch tylko dopochwowo. Mam się oszczędzać, leżeć , nie siedzieć, nie chodzić.
Najważniejsze, że mały zdrowy nie zobaczyliśmy go nawet, tylko tył główki i bujną czuprynę, twarz wciśnięta i schowana za rączkami
Jutro idę jeszcze do swojej prowadzącej gin zobaczymy co powie.
P.S. Egzamin z prawa pracy zdany