BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #889003 przez midnight
A teraz pytanie z gatunku tych wstydliwo/osobistych -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #889004 przez kakadu
Boze widze ze wszedzie tak goraco jakas masakra co do sluzu to ma prawo byc przezroczysty i lejacy...

wroclaw sie topi dobrze ze chociaz w domu mamy chlodno...

caluje tym razem chlodno bo na gorace buziaki jest za cieplo

10 lata 6 miesiąc temu #889046 przez MAniula
Hej wieczorowo, a mi te upały jakoś nie przeszkadzają na razie ;) jesli nie muszę nic robić to oki, gdybym miała chodzić po mieście to lipa. Ja siedząc w cieniu czuje się jak w niebie ;)

Co do święta to moja mamusie mnie poratowała oczywiście, sama bym nie wiedziała. :huh:

Co do śluzu, nie wiem, ja ogólnie mam skąpy.

Jutro mam ginekologa i endo, tsh 1,25 więc ok,

A no i co najważniejsze, my będziemy mieć wózeczek jumper od kuzynki i duuuużo ciuszków ale to wszystko przywiozę po remoncie ;) fajnie ciesze się bo obecniewolę zaoszczędzić na czym się da :cheer:

Miłego tygodnia i co by te upały niedoskwierały.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889056 przez ann-sunshine
Dobry wieczor

Katsi tez ogladalam powtorke tego programu przy prasowaniu dzis i od razu sobie o tobie pomyslalam.

Ja tak dobrze nie sypiam. To byla wyjatkowa noc i sama sie zdziwilam. Co noc wstaje 3-5 razy i prawie co noc mam 2 godziny wyrwane ze snu, a nie spie juz od 5-6ej.

Glowa mnie dzis boli. Lyknelam tablete i na troche przeszlo ale teraz znow cmi :-( oby jutro juz nie bolala.

Ide jutro przetestowac nowa dentystke, ciekawe co mi wynajdzie.

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach bo sporo was jutro odwiedza lekarzy.

Mezu moj zarazil sie ode mnie i ma gorsze humory i wahania nastroju niz ja :-( oszaleje do konca ciazy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Spokojnej nocy

10 lata 6 miesiąc temu #889093 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

Wczoraj ostatnia, a dziś pierwsza. Burza w nocy u nas przeszła, tzn. krążyła całą noc. Śpiochy spały, ale moja mama i ja pokutowałyśmy.

Chłodnego dnia wam życzę

10 lata 6 miesiąc temu #889100 przez midnight
Dzień dobry :)
Dziewczyny, potrzebuję namiary na jakiegoś sprzedawcę z allegro, u którego można kupić jednorazowo te wszystkie pierdółki kosmetyczne (podkłady itd). Wiem, że któraś kupowała zbiorczo - ja się kręcę i już nie ogarniam.
Leki połknięte, śniadanie zjedzone, cukry, ciśnienie zmierzone - można iść spać dalej :)
Miłego dnia:)

10 lata 6 miesiąc temu #889104 przez MAniula

A po za tym ok, mała rośnie, dziś była odwrócona pupą na dół ale ma czas. Dostałam tabletki z żelazem do żucia bo moje wyniki ciągle spadają mimo brania innych leków z Fe.

Miłago dnia, ja dziś do endo jeszcze.

Pozdrowionka dziewczynki i unikajcie słonka.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889114 przez missyy
Rozpłyyywammmm się ;/

Dajcie mi burzę :laugh: U mnie ponad 32 stopnie :S
Cały dzień dziś w domku posiedzę, wieczorem może wyjdę posiedzieć, jak słońce nie będzie tak parzyć.

midnight U mnie śluz jest zazwyczaj rzadki biały lub przezroczysty, choć też zdarzał się i gęstszy. Więc raczej to normalne.
Sporo jest takich sprzedawców :P ja kupowałam od użytkownika magmaris, obserwuje jeszcze okularki__com i r_p77.

Wczoraj męzula zagarnęłam do roboty w pokoju dziecięcym. Naklejaliśmy kwiatki i zwierzątka na ścianę ;D Pięknie wyszło. Picassooo z męża :laugh: . Jeszcze mieliśmy drzewko do dopasowania z 11 części. Ma chłop cierpliwość do takich rzeczy. Bo ja od razu wyzywam jak coś nie wyjdzie. Tu krzywo, tu nie tak :P :blush:
Także emciu stwierdził, że sam chciałby taki pokój :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Wujek wpadnie lampę zamontować, bo póki co o mamy żarówkę na kabelku :P

Pokój prawie gotowy, prawie, bo jeszcze muszę materac kupić, przewijak i pościel. Ciągle coś. Czekam aż jakaś wolna kaska wpadnie :P

Ja dziś chyba pomyje mebelki i zacznę zapełniać półki. No i oczywiście za pierwsze pranie się biorę ;)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 6 miesiąc temu #889121 przez nataliaa87
Dzień dobry:)

Ja mam wizytę o "wymarzonej" w taki upał godzinie :D 13.20 :P Nie wiem czy dojdę tam w całości :D Najgorsze jest to, że w sumie nie mam żadnych dobrych, letnich rzeczy na dolne partie :P Chyba trzeba o tym pomyśleć :P

missyy to raczej nie ja o śluz pytałam, ale dzięki w imieniu midnight :D Zazdroszczę, że nie musisz nigdzie wychodzić. I zazdroszczę prawie skończonego pokoju :) Ja ciągle czekam aż Ł. będzie miał jakiś dzień wolny, żeby wziąć się za malowanie i ogarnianie. Ja w weekend kupiłam już właśnie pościele i wszystko do łóżeczka. Czekam teraz na paczki, bo chyba 4 mają przyjść.

Maniula współczuję. Wiem na pewno, że nie możesz sobie nic wyrzucać! Prawo w tym kraju jest tak chore, że nie powinnaś mieć jakichkolwiek wyrzutów sumienia. Oni traktują ludzi jak śmieci, a Ty chcesz być idealną dla nich obywatelką. Błagam Cię.. Nie warto..Czasami trzeba pomyśleć trochę o sobie.
Dobrze, że z Ewcią wszystko dobrze. Ma czas na obrót, chociaż mój mały w 27 tyg. był ułożony pośladkowo i coś nie chce się obrócić. Zobaczymy jak tam dzisiaj leży.

Miłego dnia!

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889134 przez ann-sunshine
E tam i co z tego ze byla burza jak od rana ukrop :-/

Dentyste mam o 14:30 i musze przez cale miasto sie przebic. Roztopie sie.

Maniula

Missy ty tez juz 30 tydzien :-) a pokoj na pewno sliczny.

Wiecie co ja bym duzo dala zeby moc pracowac, zajmowac sie dzieckiem i domem, zapomniec o celibacie i nie bac sie od miesiaca ze zaraz moge urodzic jak za duzo sie poruszam. Bardzo chetnie bym sie z paniami kontrolujacymi zamienila. Bo to lezenie mnie dobija, taka wegetacja, o braku kondycji po porodzie nawet nie wspomne.

10 lata 6 miesiąc temu #889141 przez missyy
nataliaa87 hhahhahaha, posty mi się w oczach skleiły :P Widać, że dopiero wstałam i jeszcze kawa mnie do życia nie pobudziła :laugh: :laugh: Gorączka robi swoje jak widać :P
Jaką pościel kupiłaś? ;D Uwielbiam to czekanie na listonosza, albo kuriera. Nie mogę portem się nigdzie ruszyć, żeby go nie przegapić :P :P

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889152 przez nataliaa87
missyy taki wzór wybraliśmy :) W ogóle tyle jest takich pstrokatych pościeli i mimo, że może dla dziecka lepsza byłaby bardziej kolorowa, to nie my nie moglibyśmy tego przeżyć :D

Kupiliśmy 16 elementowy zestaw z tej aukcji

i do tego taki sam wzór pościeli na zmianę.
Wydaje mi się, że tanio to wszystko wyszło. A z tego co czytałam w komentarzach, to bardzo dobre jakościowo mają materiały. Ludzie są bardzo zadowoleni. Szyją dopiero po zamówieniu, więc trwa to od 2 do 7 dni. Także chwilkę poczekam:)
heh, a z przesyłkami mam tak samo. Cały tydzień teraz musze czatować, bo już 4 mają przyjść, a jeszcze chyba muszę cos krótkiego do ubrania sobie zamówić. Boję się, bo nie wiadomo jak jest z tymi rozmiarami, a z drugiej strony na allegro dużo taniej niż w sklepie.
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #889163 przez ann-sunshine
Natalia śliczna pościel i ja też lubię takie jasne pastelowe kolory. My mamy jasny fiolet i biało-błękitne z brązowymi elementami już dwa lata z hakiem i właśnie z takich kolorów jestem zadowolona. I cena rzeczywiście niewielka.

Nie mam pomysłu na obiad. W końcu uzgodniłam, że mężu sobie coś z miasta przyniesie, a ja dziś warzywnie letnio-wiosennie pojem :-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889194 przez aggi
Dzień dobry sierpniówki :)
Ale upały nas nawiedziły znów :ohmy: makabra wytrzymać się nie da..
Do tego weekendowe grillowanie zmusiło mnie do picia tylko i wyłącznie
mięty póki co bo żołądek nie wyrabia.. :blink: już nie dla mnie takie siedzenie i jedzenie..
Także dzisiaj spokojnie, malutko, z głową.. No i nosa za okno nie wystawiam bo głosili ponad 30 :unsure:

natalia zazdroszczę, mnie ani razu nie przepuszczono .. :dry: nieeee ja nie lubię sprzątać, ale jak się nudzę to tylko to mam do roboty :P śliczną pościel kupiliście :)

asienka wczoraj właśnie myślałam o jakimś cieście bez pieczenia ale jakoś tyle przepisów jest że niewiem co wybrać :) Jeśli Ci wyszło to dawaj przepis :)

Gąska napewno zdałaś ten egzamin :)

Mi się śniło wczoraj, że mnie mama do szpitala zawiozła i już zostawić chciała :huh:

Ann kurcze a ja nadal się drapię po głowie że torby nawet nie mam :P muszę wkońcu coś kupić :D ja bym wiele dała by burza przeszła u nas z deszczem... ;/ u nas na obiad pieczone ziemniaczki z kiełbasą, boczkiem i warzywami z kociołka który wczoraj robiliśmy ;) i nic innego nie gotuję, ja się warzywami zapcham bo i tak mój żołądek błaga o litość.

midnight chyba każda ma teraz jakieś dziwne sny.... a co do śluzu to wraz z zaawansowaniem ciąży to może być go coraz więcej i właśnie taki ciągnący, przeźroczysty - to normalne. Jak nie ma krwi ani nic takiego to wszystko OK. Co do sprzedawcy ja kupowałam u chomis_2004 i to czego mi brakuje też jeszcze domówię u niego bo ma wszystko :)

Inna napewno jej nie zaszkodziło :) nic się nie martw, i daj znać jak po wizycie :)

katsi no Ty to w ogóle nosa nie wystawiaj za drzwi bo makabra z tą pogodą ! daj znać ile ważą dziewczynki jak będziesz wiedziała :D

MAniula ja mam w domu tyle stopni co na zewnątrz, porażka :( najchętniej bym się do piwnicy wyniosła..

missyy pochwal się efektem końcowym bo super to wszystko brzmi :D

Ja mam pościel szarą w białe kropki (samą pościel i ochraniacz, bez tych wszystkich dodatków :P - nie umiałam zdjęcia znaleźć :) ) i drugą żółtą z Kubusiem Puchatkiem - taką bardziej kolorową ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889197 przez missyy
natalia87 Śliczne, te same rzeczy nam się podobają B) . Też sobie tego sprzedawce do ulubionych dodałam, bo ten wzór z zajączkiem i hipciem mi się spodobał. Też takie, stonowane, delikatne kolory ;) Coś tam wybiorę :P

aggi też fajna pościel, zwłaszcza ta z Baby Raj ;) Marzył mi się taki zestaw z baldachimem, ale chyba ostatecznie obędzie sie bez niego.
Pochwalę się oczywiście, dumni jesteśmy z niego :P Sama bym taki chciała :laugh:

ann-sunshine ten remont balkonu ciągnie się i ciągnie :P heh, może niedługo skończą ;)
Ja mam dziś rosołek na obiad :P Jeszcze zrobiłam na dwa dni, bo gotowanie obiadu w taki upał to masakra :P

EDIT :P zdjęcia:

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka