- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
W ogóle jakoś tak nic mi się nie chce. Obiadu chyba dziś nie robię. Dzidzia też cos markotna już od wczoraj. Już tak szaleńczo nie kopie. Nie wiem czemu ale miałam wrażenie, że się przekręciła, nie wiem, może się myle. Poobserwuje
MAniula ale ładniutki awatarek ;D Też jesteś w dołku finansowym, jak miło, że sama nie jestem Myślałam, że to ja coś za rozrzutna jestem
Życzę ci, żeby było coraz bliżej końca remontu Jestem happy, że my jesteśmy już po, bo też taki bałagan mieliśmy, pełno kartonów w pokojach, ani się ruszyć, ani nic ;/ Teraz już wypakowałam wszystko i ładnie w szafie poukładane
katsi chyba napiszę to po raz któryś, świetnie wyglądasz Bobaski rosną ślicznie i jeszcze troszkę i się nimi nam pochwalisz
Jutro mimo dołka finansowego muszę coś pojechać kupić. Dostaliśmy pare groszy od rodziny na zakupy dla baby. Tzn. kosmetyki i przewijak. Myśle też nad materacem do łóżeczka. Skład gryka, kokos tak?? Do jakiej ceny kupywałyście? bo nie chce przedrożyć nie potrzebnie ;P
Lookałam też na stronie Rossmanna kremy, wypatrzyłam markę Mixa Baby. Co myślicie, skład chyba ok.
www.rossnet.pl/Produkt/Mixa-Baby-krem-un...-ml,292908,1663,6091
www.rossnet.pl/Produkt/Mixa-Baby-krem-do...-ml,292909,1663,6088
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wolę coś teraz małej kupić, bo pod koniec miesiąca będzie totalna masakra i debet na koncie Jak zwykle ostatnio ;P Także Ann-sunshine, jedziemy na tym samym wózku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Zrobiłam wczoraj progress w wyprawce szpitalnej i kupiłam koszulę i 2szt biustonoszy do karmienia
Zawsze to coś, jakiś postęp do przodu Całą resztę dopiero na koniec miesiąca pewnie kupimy..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
asienka jezu jak Wy wszystkie wystrzeliłyście z tymi zakupami szpitalnymi szok a ja w tyle zostałam! właśnie się zastanawiałam czy można w japonkach śmigać w szpitalu bym sobie kupiła takie zwykłe jakieś. Bo ja się ugotuję w zwykłych kapciach, po domu na boso chodzę... Mogę zadzwonić do lekarza ale jakoś nie chciałam do niego z pierdołami wydzwaniać jak wizyta za kilka dni dobra wdech wydech i już się nie martwię tą glukozą..
Dziewczyny postanowiłam że zjem urosept do niedzieli bo mam paczkę i w poniedziałek na szybko pobiegnę z moczem do badania. Wyniki odbiorę we wtorek i pojadę z nimi do gina. Może się polepszą a te kilka zł za badanie mnie nie zbawi.
missyy ja tak samo zawsze uwielbiałam zakupy w CH i to jeszcze z mamą najlepiej i bez facetów którzy jęczą czy długo jeszcze A teraz nie mam siły na to, szok normalnie no jem ten urosept od wczoraj bo mam akurat w domu i w poniedziałek pędzę na mocz, może akurat się uspokoi. A jak na te glukozę mi nie powie nic to popędzę do rodzinnej z tym wynikiem żeby przejrzała dla mojego spokoju. Co do pogody to ja wolę wiatr niż upał mogę nawet w kurtce chodzić byle by było chłodno mój też spokojny strasznie od wczoraj. Może to zmiana pogody? Ja za materac pianka gryka kokos dałam coś 78zł ? chyba jakoś tak ale na allegro kupowałam razem z łóżeczkiem. Kremy musisz wypróbować w sumie skład składem ale kaaażde dziecko jest inne i to chyba od niego właśnie zależy czy podpasuje
Jak mi gin pobiera wymazy jakieś to daje do ręki i muszę sama zanieść do labo i dopiero tam zapłacić
U mnie dziś na obiad racuszki z jabłkami na słooodko dzisiaj. Ale rodzice chcieli to im zrobię
Inna hehe a ja nadal mam 'za dużo miesiąca na koniec pieniędzy' hehe no zakup deski to już rzeczywiście koniec wymówek
katsi zaraz zabieram się za czytanie bloga ! śliczną masz sukienkę I świetnie że fasolki takie dzielne i grzeczne! Super urosły!!
midnight no to masz rzeczywiście istny armagedon w domu
MAniula no to szybkiego remontu! i dzięki za info o dziulce!
marsi wizyta już we wtorek to tyle już wytrzymam z tymi wynikami. Póki co ziołowe tabletki na infekcję dróg moczowych biorę i powtórzę mocz.
witaj szalona rozgość się. Późno do nas zawitałaś gratuluję córci. Ja mam kartę rossmanowską ale jakoś do konkursów nie mam głowy
Ale poemat macie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Wiki 50 zł za paciorkowca to dużo
Asieńka i jak udało się laktator skręcić? Pamiętam że jak rozmontowałam do mycia za pierwszym razem to potem nie pamiętałam jak złożyć
Missy poczekaj z gotowaniem jak jeszcze Maja zacznie z wami jeść, to nie, tamto nie, eh idzie zwariować czasami. Ty się nagotujesz specjalnie dla dziecka i pod dziecko, a ono nie chce jeść. Życie.
Midnight uściski, ja i bez nastolatki miewam burze hormonalne w domu.
Hehe dołączam do grupy nienawidzących żelazko. Ja na co dzień nie prasuję, teraz tylko te najmniejsze poprane ciuszki i bluzki do pracy jak pracowałam.
Maniula wytrwałości z remontem. I jak dobrze, że cudne wieści od Dziulki przynosisz.
Marsi idź do zusu, bo w twoim wypadku podania o macierzyński chyba musisz u nich już składać.
Szalonakisia witaj, trochę późno do nas trafiłaś, ale zapraszamy serdecznie.
Missy tych kremów nie znam więc opinii nie mam. A co do kasy, to my dziś interes życia ubiliśmy, czyli zezłomowaliśmy nasze pierwsze wspólne autko i 3 stówki wpadły w kieszeń, he he, ale trochę mi smutno, że nasze autko zgniotą jak puszkę.
Aggi klapki do szpitala lub japonki i to takie co pod prysznic w nich dasz radę wejść. Zrobiłam sobie nowy suwaczek z innej strony i też chyba mi źle liczy. Oszaleję.
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziękuje za komplementy::*** Napewno Fasolki czuja ze tyle ludzi mysli o nich dobrze i dlatego tez rosna:)
Aggi: sukienka z Lidla, złapałam ostatnio he bo lezala sobie taka biedna: rozmiar M a ogromna jest: troszkę ją zciągam do dołu. Ale jak bede do szpitala jezdzic do dzieci to mi sie przydadza takie zeby tylko biust odslonic, czy ich kangurowac skorka do skory:)
Jestem mega dumna ze tak urosly:) ale juz mam paranoje totalna wiecie, czy aby wswzystko okej i sie stresuje zeby chcialy ladnie siedziec w brzuchu chociaz do konca czerwca.. Ale faktycznie jakbym miala jedna dojrzala Dzidzie w brzuchu juz waza:)ciezkie sa skubane A jak w nocy budza: wypna sie ze budzi mnie totalna deformacja brzucha. boje sie ze sie brzuch otworzy, naprawde;p
Dzisiaj i u nas chlodniej, zreszta juz wczoraj bylo milo, dlatego ten kocyk: wiaterek: super:)
Dzis spalam bez pastylki nawet ale ladnie. Moze przez to dotlenienie i zmiane pogody, nie wiem.
Co do wizyty tesciow: powtorze sie: wspolczuje:)Ja unikam jak ognia:D
Dziewczynki jak myslicie czy jest jakies uczucie ze sie skraca szyjka? Boje sie ze cos przegapie;/ ale kurde szybko mi sie skrocila az o 2cm;/ nie chce do szpitala a powiedzial mi ze pojde do szpitala jak sie skroci ponizej 2,5cm to prawda? wiem ze byla o tym dyskusja ale nie zwrocilam uwagi na to wtedy;/
co do aggi twoich wynikow moczu: ja mialam takie podobne do cb wyniki i wiesz, ze okazalo sie ze to jakas infekcja pecherza ktorej de facto ja nie czulam i co: pobralam cos z zurawinka; zurawit jakis i wyniki idealne mam znow:)
A co do gluzkozy to mi lekarz mowil tak jak dziewczynom: ze czasem za dlugo sie nie jje czy nie slodkie a potem buch tyle glukozy:) Szoku doznalas moze chudzinko: najwazniejsze ze liczy sie tylko ostatni wynik;)
Co do gotowania: pff... Ostatnio zmusilam sie do zrobienia sosu pieczarkowego i byl na dwa dni. A dzisiaj moze cos z miasta bart zje, a jak nie to mamy pyzy z miesem w zamrazarce. Ale nie mam sily stanac w kuchni przy garach i pichcic: nie mam mocy na to:( odrazu mi slabo sie robi a jak sama w domu jestem to kiepsko i nie chce ryzykowac.
Nie wiem czy wam wspominalam ale powtorze sie najwyzej: ostatnio jak znow mi wyszla ta anemia a zelaza nie chce brac za duzo bo sie nie zalatwiam to poszperalam i wyszperalam ze pije sie pokrzywe na anemie. I jak sie jest w ciazy warto ją pic i ona niby pomaga. Więc testuje ją;D i pije chociaz za dobra nie jest, ale... NAPRAWDE mozna sie zalatwic! I codzien sie jest w lazience. Dla mnie to pewna nowosc po tych problemach jelitowych.
Kolejna rzecz ktora juz moze pisalam: nigdy nie mialam problemow skornych jesli chodzi o twarz, wypryski krostki etc. Nic na mnie nie dzialalo wiecie, a nakupilam kosmetykow, maseczek etc, jak krostki zaczely sie pojawiac: depresja murowana. Wtedy siostra mi polecila ha sudocrem. Wyobrazcie sobie ze stosowalam go 4 dni: a cera znow jak dawniej: pupka niemowlecia@!!!!!!! Nie wiem czy na kogos innego by podzialalo ale Ja krostkom powiedzialam papa:)
Co do torby do szpitala: jetsem gotowa, mam pełno mini kosmetykow, probek, nie bede pozniej tego wtaszczac z powrotwm do domu:D
Pozatym wczoraj byla u mnie polozna ktora jest wspaniala, naprawde, pozalilam sie jej i moze pomoze mi to jakos funkcjonowac:)
caluje dziewczynki
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do szyjki to ja czułam nacisk tam na dole, no i sam dół brzucha też może pobolewać.
Idę na bloga poczytać ile kruszki już ważą Edit: czyli razem już prawie 3 kg ważą. Życzę, aby każda do kilograma dobiła
A co do szyjki to niestety leżenie, leżenie i leżenie, nic innego nie pozostaje.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
szalonakisia późno do nas dołączasz ale Witamy serdecznie i zapraszamy do częstych pogawedek na naszy forum o naszych babelkach które już wkrótce powitamy
katsi Ty leż i odpoczywaj Mąż musi radzić sobie sam jak trochę poje jedzenia na miescie później będzie bardziej docenial Twoje o ile będziesz miala jakikolwiek czas by cos upichcic ale teraz fasolinki najważniejsze wiec żadnej kuchni tylko lezymy i niczym sie nie martwimy
aggi mam taka sama koszule tylko z innym motywem ale tez szara i guziczki po bokach mysle ze świetnie sie sprawdzi do karmienia tylko może być nam troche w nich ciepło ja juz wyprobowalam w szpitalu jak lezalam i bylo mi dosc cieplo w niej.
Moja córcia też dziś jakas leniwa może to ta pogoda tak działa na nasze dzieciaczki
No nic chyba przydaloby sie chociaż deske rozpakować z folii hehe jak uda mi sie dzisiaj to zacząć to chyba poproszę o Nobla hehe
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Prasować też nie lubię i na co dzień tym się wcale nie kłopoczemy raczej od święta.
U mnie gronkowca robi się w szpitalu na mikrobiologi ale jeszcze nie wiem ile kosztuje.
Szalonakisia witaj
Katsi super bobaski będziesz miała
Japonki na oddział myślę że bez problemu, ja też takie planuję plastikowe, żeby były od razu pod prysznic.
No i moja Mysia mała też markotna od wczoraj, mniej fika. Ale wczoraj u połóżnej tętno byłó wzorowe wiec pewnie ok tylko pogoda może zmienna ją dobija
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katsi no świetna ta sukienka bardzo mi się spodobała no napewno wizyta na świeżym powietrzu pomogła zasnąć Ja tak przedwczoraj ładnie spałam po całym zabieganym dniu dzięki za radę, póki co zjadam urosept - ziołowe tabletki bo missyy powiedziała że można a w poniedziałek pobiegnę na mocz jeszcze raz zrobić badanie. Naprawdę liczy się ostatni wynik z glukozy ten po 2h????????? jej uspokoiłaś mnie. A pijesz te pokrzywę i jednocześnie żelazo zjadasz?? i pomaga? czy żelazo odstawiłaś?
Inna hahaha Ty to aparatka z tym prasowaniem jesteś dlatego ja kupiłam jeszcze dwie sztuki na ramiączkach koszul a dwie mam z rękawkami. I później zdecyduję w czym mi wygodniej ale wszystkie się w domu przydadzą
MAniula ja planuję kupić w biedronce za 9,99 bo mają być od poniedziałku chyba. A w zeszłym roku kupiłam i chwaliłam baaardzo. Takie piankowe one są i mają gumowe paski. Ale mega wygodne i nie obcierają no i mam je do dziś ale wolałabym nowe do szpitala
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
ehh... dziś przyszły chyba 4 paczki z allegro jestem bardzo zadowolona z zakupów oprócz jendnej rzeczy, ale to z mojej winy;/ kupiłam wypełnienie- kołderkę i podusię, wiem, ze podusia powinna być płaska, a ja przez nieuwagę zamówiłam zły komplet i przyszła kołderka z wysoka podusia;/;/ nie chce mi sie odsyłać, bo musze zapłacić koszty transportu w obydwie strony.. więc będe musiała teraz zamówic dodatkowo podusie płaską (najtaniej z przesyłką znalazlam za 17 zł) no a ta zostawie... może mi sie przyda np do karmienia? albo do popołudniowych drzemek przy tv ehh.. to ciażowe roztargnienie ;/
Katsi cieszę sie bardzo, ze u Was wszystko w porządku że dziewczynki tak ładnie rosną pięknie wyglądacie
co do szyjki, to chyba tego nie czuć... a przynajmniej ja nic nie czułam.. tzn może poza takim nacieskiem w dole brzucha, jak Ann pisała, i teraz też niestety nie wiem, jak moja szyjka, a między ostatnią wizytą a kolejną mam aż 4 tyg :/ a ostatnio moja miała już 2,1 cm..ja dostałam tylko leki i mam sie oszczędzać, ale Ty, jako mama trojaczków, nie wiem, czy nie musiałabyś trafić do szpitala Kochana...
Midnight elocom jest dostępny w maści i w płynie, ja mam w płynie, bo to skóra glowy... jak Ci się uda dostać do dermatologa, to najlepiej jego zapytaj...
co do prasowania, to ja nie przepadam , a mój Ł nie znosi ale jakoś dajemy rade
Maniula ja też czekam na zasilenie konta z Zusu ehh, dobrze , ze Ł dostał wypłate, choć po zapłacie rachunków i moich allegrowych zakupach mocno sie uszczupliła ;P
Super, że z Zuzinka wszystko dobrze:)
Marsi no widzisz waga spadła i samopoczucie od razu lepsze co do butelek, to właśnie ja tez mam 1- dostałam od kolezanki nową , więc na razie nie kupuje a co do kremu.. no wiesz, niby zasłaniasz dziecko, ale jednak skóra nawet w cieniu sie opala.. sama nie wiem..
Szalonakisia witaj miło, ze do nas zawitałas jak się czujesz ? to w którym jesteś tyg? zaglądaj do nas częściej
Aggi w sumie to dobry pomysł z japonkami po spzitalu też musze o to zapytać bo ja tez nie lubie typowych kapci
Ann laktator bez problemu połączylam z nowymi częściami bardzo łatwo go rozmontowywać i montować z powrotem, mało części ma mam tylko nadzieję, że bedzie działal bez zarzutu, ale to sprawdze dopiero przy laktacji częsci zamienne mam wszystkie z medeli, więc pasują idealnie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś byłam w tesco bo na f&f jest zniżka 30% a już od dawna chodził za mną śpiworek do spania więc się skusiłam . A przy okazji dwie pary spodenki od 3-6 m-cy i takie chustki pod szyję Kochane w końcu chłodniej i mi to pasuje a zaraz zbieram się do kina Muszę Wam się jeszcze pochwalić mój syn na koniec roku ma średnia 5,36 i tak bardzo jest dumny bo
jeszcze nagrodę 160 zł w szkole dają jak mi się uda to wrzuce zdjecia zakupów Zajrze do was jak wrócę z kina Miłego dnia ma:-)
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Wiki super zakupy bardzo ładny śpiworek
widzę że masz tez gąbkę do wanienki.. mnie akurat polożna odradza używanai gąbki, bo to siedlisko bakterii.. no i moja znajoma, która gąbkę miała, mówila, ze po paru dniach musiala ją wyrzucić, bo tak śmierdziała ;/ i kładzie dziecko na pieluszce tetrowej.. a jakie jest zdanie na temat gąbki doświadczonych mamusi ?
a synek zdolniacha gratuluje
- midnight
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Gąbki do wanny też nie kupuję, ogólnie nie lubię gąbek, bo szybko się lęgną w nich grzyby i ogólnie mnie to odstręcza:) chyba ciężko jest je utrzymać w czystości i suchości - przy młodej nie miałam i nie przypominam sobie, żeby były jakieś problemy z kąpaniem:)
Pierwszy wolny termin do dermatologa za 2 tygodnie (( chyba ze uda mi się wbić bez kolejki
Ja też kapci nie kupuje do szpitala, bo i w domu nie noszę - wezmę tylko basenówki piankowe.
Wiki super zakupy mi się strasznie te chustki na szyję podobają takie el diablo zawadiaka . I gratuluje średniej! ja się chwalić nie mam czym niestety - bo moja jest leniem totalnym - z klasówek i wiedzy same prawie piątki a poza tym mnóstwo pałek za nieprzygotowanie, braki pracy domowej itd,.. dwój i trój nie ma wcale... ehhh... od nowego roku śrubę przykręcam :/
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam pytanie czy Wam też tak ciężko dostać pudełko na mokre chusteczki bo ja w żadnym markecie nie mogę znaleźć a jednak to wygoda bo nie trzeba szczelnie domykać za każdym razem.
Witam również nowa mamusie na forum Napisz skąd Jesteś
Midnight - mój syn też jest leniwy ale go gonimy i efekt jest ale powiem Ci że sam też się cieszy więc mam nadzieję że dalej bedzie się starał Mam pytanie czy Jesteś może z Mokotowa? Bo może chodzą do tej samej szkoły
Idę się dziewczynki pakować bo rano wyjeżdżamy do Sopotu mam nadzieję że 4dni nie będziepadało Odezwę się z nad morza Trzymajcie się pa