- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja Szymusiowi ściągam ok. 100-110 ml i zazwyczaj to zjada. Czasem zostawia z 20. I śpi tak ok. 3-4 godzin. W nocy zazwyczaj budzi się po 3, ale spokojnie czeka aż ściągnę mleczko. W dzień, zazwyczaj śpi po 4 godziny. Raz mi się tylko zdarzyło, że spał 6
Aggi powiedz mi czy z pępuszkiem po odpadnięciu kikuta trzeba coś robić??
Gąska Twój Oskarek jest niesamowity! Te włoski mnie powaliły
Dobra, uciekam do laktatora, bo słyszę jakieś marudzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
ja też idę do laktatora bo czuję przepełnienie a mały powinien się obudzić niedługo
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Natalia sprawdź pępek w środku czy nic tam się jeszcze nie ciągnie, paprze. Jak się zagoi i wysuszy w środku to już nic nie trzeba. U nas przez lampy i leżenie na brzuchu kikut już odpadł
Aggi dobrze że mąż dał ci się wyspać.
Chciałabym teraz ściągnąć i zobaczyć ile mam mleka. Ale musiałabym wyparzyć laktator. A nie chce mi się
Wiki co racja to racja. Podwójna robota. Ciekawe jak Kaś radzi sobie z trójeczką. Posta widziałam, ale jeszcze czasu nie miałam. Muszę jeszcze przegrzebać ciuchy małej i sprawdzić czy ja w ogóle coś na zimę mam, bo marta była pozimowa.
Gąska czyli też całkiem lekki poród miałaś jeśli można w ogóle tak o porodzie mówić.
Natalia tfu tfu oby nie kolki.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do tego pępka, to jeśli jest tak troszkę krwi czy czegoś, to to normalnie czyścić? Zapomniałam zapytać położnej w środę, a tu wczoraj pępek nam zrobił niespodziankę i odpadł. A i przy kąpieli jeszcze lepiej nadal uważać żeby nie zamoczyć?
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uhu obudził się
spadam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Natala ten środek pępka ma jeszcze nie wysuszony, a krewki też troszkę było, ale wczoraj popsikałam octeniseptem ze 3 razy i wytarłam patyczkiem i dziś już czysto.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
albo mm no wyjścia nie ma .. kurcze trzymam kciuki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
u nas w miare, zaczełam karmić małą i mm i ściągam z cyca i daje w butelce bo okazało się że mleka mam pod dostatkiem więc wróciłam do piersi a mm daję tylko czasami. w końcu widzę ile mała zjada. Położna kazała sprawdzić ile mam mleka w cycu i okazało się że jednorazowo z jednego cyca potrafie ściągnąć 150 ml więc mała na pewno się najada wiec jak nic mamy początek kolek
Mała jak podaje jej mm śpi 3 godziny zjada 90 ml, z cyca podaje jej 120 ml bo tyle zjada i śpi ponad 4 godziny
Niestety już coraz rzadziej chce spać od razu po zjedzeniu robi sobie przerwy najgorzej w nocy ale cóz dajemy rade
Kupki robi już miej się złość ale musimy ją przetrzymać jak otwieram pieluszke chyba jak czuje wolnosc to wtedy jej latwiej, dziś w nocy najpierw dostałam fontanne siusu a za chwile gdy myslalam ze skonczyla dostalam druga fontanne tego drugiego
Teraz aniołek padł musze wykorzystać okazje i obciac jej paznokcie strasznie szybko rosna a ona ma wyjatkowo ostre i bardzo duzo sily ma wiec jej twarz jest juz troche podrapana
Gąska ale śliczny kawaler no no trzeba poznać nasze dzieci
aggi Śliczny synek
a to moja trzytygodniowa księżniczka jak nad ranem w końcu padła
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
u nas w miare, zaczełam karmić małą i mm i ściągam z cyca i daje w butelce bo okazało się że mleka mam pod dostatkiem więc wróciłam do piersi a mm daję tylko czasami. w końcu widzę ile mała zjada. Położna kazała sprawdzić ile mam mleka w cycu i okazało się że jednorazowo z jednego cyca potrafie ściągnąć 150 ml więc mała na pewno się najada wiec jak nic mamy początek kolek
Mała jak podaje jej mm śpi 3 godziny zjada 90 ml, z cyca podaje jej 120 ml bo tyle zjada i śpi ponad 4 godziny
Niestety już coraz rzadziej chce spać od razu po zjedzeniu robi sobie przerwy najgorzej w nocy ale cóz dajemy rade
Kupki robi już miej się złość ale musimy ją przetrzymać jak otwieram pieluszke chyba jak czuje wolnosc to wtedy jej latwiej, dziś w nocy najpierw dostałam fontanne siusu a za chwile gdy myslalam ze skonczyla dostalam druga fontanne tego drugiego
Teraz aniołek padł musze wykorzystać okazje i obciac jej paznokcie strasznie szybko rosna a ona ma wyjatkowo ostre i bardzo duzo sily ma wiec jej twarz jest juz troche podrapana
Gąska ale śliczny kawaler no no trzeba poznać nasze dzieci
aggi Śliczny synek
a to moja trzytygodniowa księżniczka jak nad ranem w końcu padła
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A tak w ogóle to 150 ml z jednej piersi?! Wow.. Ja ściągam z dwóch ok. 120 i do tego jedna mi wysiada, więc zazwyczaj ściągam z tej słabszej 40, a 80 z drugiej. Tragedia.. Nie muszę wspominać, że różnią się one wielkością, co mnie średnio bawi :/ Ale nie wiem jak to zmienić..
Nadia przesłodka
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Właśnie wróciliśmy z 1.5 godz spaceru wzięłam ze sobą ściągnięte mleczko ale synkowi po zjedzeniu wózek się znudził i chciał na rączki Dobrze ze dziś ładną pogoda to można z wózka wyjąć a starszy syn pchał wózek bo tak by było słabo jego nieść i wózek pchać
Przed nami weekend a ją jutro mam fryzjera(bo w tyg było by ciężko) i gości mamy.
Aggi- małemu się po odpadnięciu w środku w 1/3 pępek nie zagoił i stąd te wizyty u lekarzy mam nadzieję ze się to w końcu skończy
Ann- mój Karol też zazdrosny o Bartusia i mówi że to on jest nr 1 i on był pierwszy i on jest ładniejszy i wogóle
A tak wszystko u nas dobrze Mały ładnie w nocy śpi i je ale późno chodzi spać bo ok 23.00 Czy Wasze dzieci też tak późno chodzą spać?
A jeśli chodzi o ubranka to te co zakładamy po kąpieli jak w nocy nie zaleje to ma na nast dzień
A o to mały terrorysta
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiki no no ja u fryzjera to w lutym byłam masakra jakby mnie ktoś teraz zobaczył to by się wystraszył. o jeju to zdrówka dla pępuszka Maks chodzi spać po kąpieli ok 20 a później ok 23. Śliczny synek
ale tu pustki i cisza
mały w nocy dziś na butelce i przespał ładnie.
W dzień będę dawała i cyca i butelkę żeby się nie odzwyczaił.
Póki co taki plan, mam nadzieję że wypali