BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #887512 przez Aneta_78
??

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #887521 przez jagodzianka44
Jak moja Majka okaże się Kubą to padne chyba:). Dziękuje Anetko za informacje odnośnie pozytywki, prawda szkoda pieniedzy na razie na tą do kołyski bo fakt droga jest, ale tą to ja kupie;).

10 lata 6 miesiąc temu #887522 przez Ania86
Cześć :)

Anetka, wow czyli chłopak:) ale mnie zaskoczyłaś, pamiętam jak jako pierwsze z forum dowiedziałyśmy się o córeczkach :) Ja już szaleje na całego z różowymi ciuszkami otwarli znowu niedaleko mnie fajny ciuchololand i ciuszki niektóre jak nowe.

Nelka, zazdroszczę wakacji my z tym roku odpuszczamy po pierwsze ze względu na fundusze no i problem z urlopem u mojego M, po wypłacie też zaczynam "wicie" :))

Malvi, a jaką zamawiałaś grzechotkę jak można wiedzieć? ja wczoraj przeglądałam właśnie i nie wiem na co się zdecydować:/

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887524 przez Ania86
nie umie edytować na tym nowym forum :/
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #887546 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu #887550 przez nelka
Aneta jedziemy nad morze:) w sumie mamy sporo wydatków ale jest Zosia więc musimy jej zapewnić jakiś atrakcje.
A w którym tyg lekarz ci mówił o dziewczynce a w którym okazało się że to chłopak?

Ania u mnie już po wypłacie i dosłownie po wypłacie;( jadę jeszcze dzisiaj po tą farbe i z resztą zakupów muszę czekać do przyszłego miesiąca..

ale mnie dzisiaj głowa boli...
Ze mną na porodówke pójdzie tylko mąż a jak już będziemy na oddziale to pewnie dziadkowie przyjadą i moja siora z mężem. Jakoś mi to bardzo nie przeszkadza i tak przychodzą na chwile i sami nie mogą się doczekć żeby małą zobaczyć:)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #887552 przez Aneta_78
:-)

10 lata 6 miesiąc temu #887562 przez malvi
Ania taką kupiłam na razie :) allegro.pl/grzechotka-zabawka-edukacyjna...kka-i4231022549.html
Pewnie za jakiś czas będę miała tego więcej ;)
Śliczne masz te ciuszki dla córeczki :)

Aneta też przyda mi się na pewno informacja o pozytywce :) Chociaż jak dobrze się trafi to na Allegro można trafić używaną karuzelę w dobrej cenie i w dobrym stanie :P
A co do ciuszków dla dziewczynki to może któraś z dziewczyn tutaj chciałaby od Ciebie odkupić, pomyśl o tym ;)

nelka również zazdroszczę wakacji, my pewnie nigdzie nie pojedziemy :(

10 lata 6 miesiąc temu #887588 przez aneczka25
MARZA - wizyta co miesiąc-wydawało mi się to normalne?
Ja właśnie wróciłam z Rossmana i nigdzie nie zauważyłam tej pozytywki a też bym chciała:(
Nadal nie wiem czy to ANTEK czy MADZIULKA :(

10 lata 6 miesiąc temu #887626 przez Marza
aneczka25 ja mam co trzy tygodnie, a Tobie wychodzi ponad 4 tygodnie. Dlatego się zdziwiłam :-)

Też bym pojechała nad morze... Ale w tym roku sobie odpuszczamy. Mam nadzieję, że za rok już się nam uda wyjechać :-) w tym roku może na weekend gdzieś wyskoczymy tylko :-)

Ciuszki mega słodkie! W samych nich można się zakochać, a co dopiero jak będzie je miała ubrane mała księżniczka :-)

Ja już odliczam do połówkowego... I też od razu po zaczynam kompletować rzeczy :-) bo nie mam kompletnie nic! :unsure: 11.06 wizyta u gina, a 12.06 usg!! Hip hip hurrra :lol:

10 lata 6 miesiąc temu #887628 przez Caroina
Aneta Tak, na początku kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży zaproponowałam Weroniczkę jeśli będzie dziewczynka i M się spodobało. Ale wyszukałam jeszcze kilka innych w tym Milenkę. W sumie do wczoraj na liście została Lena, Milena i Natalia ale Lena jest chyba najczęstszym ostatnio imieniem, a Natalia aż tak bardzo mi się nie podoba i koniec końców Arek stwierdził, że najbardziej pasuje mu Milenka więc mam nadzie że tak zostanie :)
Też tak mam, tyle bym zdziałała ale puki co tylko sprzątam a co do reszty układam plan w glowie i liste zakupów na laptopie. Kanape chcemy nowa bo troche będzie musiala posłużyć.

Ania Cudne te ubranka :)

Nelka Współczuje bólu głowy, oby Ci szybko minęło

10 lata 6 miesiąc temu #887634 przez Gochens
Marza, Aneta,Nelka dziękuję :)

U mnie narazie brak przygotowań jedynie byliśmy z mężem oglądać komody z Ikei i jakoś na dniach będziemy zmieniać no i musze łóżko kupić nowe ;) a jak już na bank się potwierdzi płeć to wtedy jakieś ciuszki może kupie bo te co są nie wszystkie się nadają.

Aneta chciałabym dziewczynkę bo to chyba ostatnie dziecko, więcej nie planuje ale jeśli będzie to chłopak to oczywiście będę równie szczęśliwa bo wiem ze chłopcy są cudni :) a Srenka ok tylko czasu jej brakuje dlatego rzadko kiedy ma czas na forum. U niej dziewczynka :lol:

Później Was przeczytam buziaki

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #887670 przez Aneta_78
:-)

10 lata 6 miesiąc temu #887695 przez jagodzianka44
Ja mam od samego początku wizytę co 2tyg :). Mi to odpowiada bo wiem co i jak wtedy i nie musze sie zamartwiać, czas szybko leci przy okazji ! ;) Jutro juz 22 tydzien <3 my ciuszki juz mamy, tzn no jedna szafke poki co:). jutro zrobie foteczki to wam pokaze :).

10 lata 6 miesiąc temu #887702 przez nelka
Aneta w sumie to w tym 13/14 tyg to było za wcześnie żeby prawidłowo określić płeć, mój lekarz mówi że po 20tyg to może powiedzieć tak napewno. Na początku łechtaczka jest opuchnięta więc można ją pomylić z jajkami albo jajka się jeszcze nie obniżyły i wtedy chłopca bierze się za dziewczynkę.
Jako fanka Ikea oczywiście polecam krzesełko do karmienia;-) łatwo je można zabrać ze sobą i zajmuję mało miejsca, tylko że dziecko musi dobrze siedzieć samo żeby w nim jeść. Nie można pochylić siedziska.
My używamy butelek avent, na allegro w dobrej cenie można kupić zestaw startowy 2*125ml plus 2*260ml, ze szczeteczko i smoczkiem.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka