BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #888226 przez malvi
Hej dziewczyny! Znów tak się rozpisałyście, że musiałam dużo nadrobić ;)

Ja dziś byłam złożyć tą pracę mgr, ale oczywiście muszę jeszcze dwie rzeczy dowieźć :P I dzisiaj mój maluszek jakoś wyjątkowo ruchliwy przez cały dzień :) Teraz mu śpiewam kołysanki :D I zaraz sama się kładę, bo jestem bardzo zmęczona... Jutro napiszę więcej :)

Buziaki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #888240 przez jagodzianka44
AgniesiaMarcin poleca " oczyszczanie patykiem do szaszłyków + woda utleniona" a tak poważnie, to nie wiem ja bym to zostawiła i przemywała. A podobno jak sie przebije, podważy i wtedy skróci to pomaga:)
Maaaliviii moja tez strasznie ruchliwa, na brzuchu widać jak sie wierci:).

10 lata 6 miesiąc temu #888281 przez pauletta
No to sie witam po...

Z dobrych wiadomosci to to, ze Majeczka została Majeczką i jest z nią ok. Rosnie tak o 3 dni do przodu niz z OM.

A złe to takie, ze mowilam gin o moim twardniejacym brzuchu i jak mnie badala na samolocie to mowila, ze fakt jest twardo... I usg... Szyjka ok. Ale mała leży bardzo nisko głowka a tam powinna sobie ta glowka plywac. I mam 3 razy dziennie nospe forte i magnez i do poniedzialku mam sie obserwowac. Jesli nie przjdzie to szpital. Oczywicie rycze dzis jak glupia.

10 lata 6 miesiąc temu #888282 przez nelka
Agnesia octonicespt chyba najlepszy, odkazi i wysuszy. Choć najlepiej idz z tym do dobrej kosmetyczki albo chyba do dermatologa, uważaj żeby żadne infekcja ci się nie wdała.

Goschens podziwiam że masz takiego malucha w domu i jeszcze pracujesz! mój mózg nie pracuje tak jak powinien...

Aneczka to wiaderko może być nie wygodne do kąpania noworodka, ciężko będzie trzymać go w takiej pozycji a większemu dziecku może brakować miejsca, wkącu w kąpieli trzeba się ochlapać;)
Rożek lepiej usztywniany, łatwiej trzymać noworodka a w razie czego materacyk można wyjąć.

Tak sobie przypomniałam że butelki moja znajoma wypróbowała chyba wszystkie bo jej synek miał straszne kolki i najlepsze okazały się dr browna.

Moje malowanie to jakaś porażka! miałam przeboje z farbą, źle mi zmieszali barwnik i musiałam malować 3 razy! M skręcił mi szafe ale mam obawy czy nie będzie za mała...

10 lata 6 miesiąc temu #888288 przez nelka
pauletta ale masz za mało wód czy jak?

10 lata 6 miesiąc temu #888290 przez pauletta
Nie o tym nic nie mowila. Tylko ze mala jest za nisko glowka juz odwrocona.

10 lata 6 miesiąc temu #888295 przez nelka
To jak masz brać nospe i magnez to twardnienie to mogą być skurcze pewnie. To dużo odpoczywaj! Szpitalem się nie martw bo jakby co to będziesz pod stałą opieką.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888307 przez Caroina
Pauletta Gratuluje Majeczki, i że tak szybko rośnie :) Jak u Ciebie to wygląda z tym twardniejącym brzuchem, tzn. czy jest twardy cały czas czy np twardnieje kilka razy dziennie na moment ? Obawiam się, że mogę mieć to samo. U mnie Milenka też jest nisko i główką do dołu (przynajmniej na ost USG tak było)

10 lata 6 miesiąc temu #888308 przez pauletta
Dziekuje. Mam nadz, ze bedzie ok.

10 lata 6 miesiąc temu #888309 przez pauletta
Twardnieje raczej popoludniami, wieczorem... Ale raczej codziennie :-[

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888314 przez Caroina
To mam tak od dłuższego czasu, codziennie po kilka razy. Brzuch twardnieje, jest przy tym takie dziwne uczucie jak by mnie mocno wzdęło na chwile. Myślałam, że to normalne. Teraz zaczynam się niepokoić. Dzięki za odp

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #888316 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888321 przez Caroina
Aneta Ja się tak opalałam (tylko nogi, reszta w cieniu) i za 1 razem zauważyłam drobne plamki na udach ale znikłiy i juz na nast dzien nic nie było. Po kolejnych kąpielach słonecznych już nic nie wyszło

10 lata 6 miesiąc temu #888328 przez pauletta
Kurcze dziewczynki no sama nie wiem. Tak mi gin mowila, ze glowka powinna tam sobie swobodnie plywac a tak nie jest.
No narazie bede brala nospe i magnez i zobaczymy. Trzena bedzie isc do szpitala to trudno. Maja najwazniejsza.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888329 przez Caroina
Od dawna macie to twardnienie brzucha bo u mnie już od wielu tygodni tak się dzieje, powiedziałabym, że prawie od początku. Jak M pójdzie spać to biore się za czytanie w necie info na ten temat. Bo mojej gin nie mówiłam o tym a kiedy wspomniała ze dziecko jest dosc nisko i zapytałam czy to źle nie odpowiedziała. nie wiem czy nie dosłyszała czy moze nie chciała mnie stresować.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka