- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do palca to juz lepiej... w sumie już się dobrze goi i nie czuć by zbierała się ropa.
Wyciskając ją z palca chyba pozbyłam się jej na amen, czytałam ze wrastające paznokcie i zastrzały w ciąży to dość często występują... mnie to dopadł... ale już lepiej.
Jutro mam badanie prenatalne na godzinę 17:20. U mnie ruchy są bardzo delikatne i bardzo rzadkie, jednak myślę że to jednak ruchy a nie jelita... Zobaczcie druga ciąża a ja nie potrafię być pewna że czuję maluszka a to praktycznie 20 tydzień....
Byłam w sobotę w ciucholandzie i nakupowałam za 30zł sporo ciuszków dla mojego Stasia w rozmiarze 80-92 - tak do 1,5 roczku... za 30zł jakieś 20 szt ....
o przypomniało mi się ...super sklep polecam :
www.szipszop.pl mają cudaśne ubranka... ja nie kupowałam od nich bo juz miałam ciuszki ...ale mam kumpelę która do dnia dzisiejszego u nich kupuje a czesto mają 0zł za dostawę. a normalnie powyzej 99zl tez 0zl .. warto ich dodać do FB:)
Apropo FB ... jeśli kto byłby zaintersowany dajcie namiary na swojego FB na PRIV ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Anetka łoo zaszalałaś! a farba z amoniakiem czy bez? bo nie wiem jaką kupowac;/
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Nie było mnie cały weekend, bo siedzieliśmy z rodzinką na plaży nad rzeką Opaliłam trochę nogi, ale też strasznie pogryzły mnie komary
Jagodzianka i Aneta a ja znów zapomniałam spytać mojej GIN o farbowanie włosów A mam taki odrost, że już normalnie patrzeć nie mogę
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
a ja mam inny fajny kawał:
"Mąż wieczorem pod kołderką do żony:
-Kochanie nie mam majtek;)
na co żona:
-Jutro ci upiorę"
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Malvii farbować włosy mozna w ciazy, mozna farbami zarówno z amoniakiem jak i bez. Nie ma żadnego szkodliwego wpływu na Maluszka, jesli farbuje się z amoniakiem zalecane jest wtedy przebywanie w pomieszczeniu przewiewnym, jesli oczy zaczął szczypać natychmiast zdjąc farbę.
ja znam taki
Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi:
- Słuchaj, znakomicie rozumiem, co się z tobą dzieje jako mężczyzną.
Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz.
Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca:
- Do 60 nie zejdzie, chce 100.
- Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45!
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Wogle to od pt powiększyłam się chyba dwu krotnie! mam wrażenie że rozlałam się na boki, zamiast mieć zgrabny ciążowy brzuszek:/ jestem już prawie w 6miesiący ciąży i zadaje głupie pytania mężowi czy wyglądam grubo? jestem zabawna, opycham się cały dzień a potem wieczorami męczy mnie zgaga....
Malvi super że wszystko ok i spora ta twoja kruszynka;)
Agnesia zapytaj jak twój maluch jest ułożony . Pewnie od tego zależy jal mocno odczuwasz ruchy. Powodzenia na wizycie!
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Agniesia, też mam jutro prenatalne o 15:30 I też często chodzę do ciucholandu, mam po drodze do sklepu a niektóre rzeczy mają jak nowe. A ten sklep internetowy który poleciłaś śliczne ciuszki.
Malvi, super że z dzidziusiem wszystko ok a z tymi komarami to jest jakaś plaga. Normalnie jak zajdzie słońce nie idzie wysiedzieć, ja jestem tak zgryziona że masakra wszędzie czerwone kropki :/
Aneta, to miło że sąsiadka pożyczy Ci nianię, a czasem taki sprzęt z przed 14 lat lepszy niż te dzisiejsze co zaraz jak minie gwarancja się psują.
Nelka, ja też rosnę w strasznym tempie, nie podoba mi się mój brzuch zamiast piłeczki jest taki rozlany na boki jak bym sobie pojadła jak słoń
Ale upał, a to dopiero początek zapowiadają takie upały na kolejne dni, nie wiem co to będzie w lipcu sierpniu jak brzuchy będą jeszcze większe
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania ja po ataku komarów też tak wygląda, wysiedzieć normalnie to sie nie da, a przy grillu to juz kompletna padaka;x brzuch tez mi sie rozlał na boki !;/
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
U nas dobrze. Upał niemiłosierny... Dziś powinnam dostać łóżeczko....ciekawe jak wygląda na żywo
Ja po ostatniej wizycie okazuje się że jestem już 5 kg na plusie.....masakra...a gdzie tu do końca????
Myślę nad USG połówkowym, czy wszystko nie iść sobie i nie zapłacić za nie prywatnie bo ta nowa Pani GIN mnie olała strasznie(z racji zmiany miejsca zamieszkania zmieniłam lekarza)
Co do opalania- ja pięknie opaliłam dekolt i ręce:)
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Jagodzianka ja właśnie słyszałam różne opinie na temat farbowania włosów w ciąży :/ Moja poprzednia Pani GIN powiedziała, żebym raczej nie farbowała, bo nie jest udowodnione naukowo, że nie zaszkodzę synkowi...
nelka a ja właśnie o dziwo nie mam rozlanego brzucha tylko wyglądam jakbym połknęła sporą piłkę A synuś szybko rośnie, na tym USG z Philipsa (czyli niecałe 2 tygodnie temu) ważył 450g a teraz już 580!
Ania ja siedziałam wczoraj cała popsikana środkiem przeciw komarom, a i tak strasznie mnie pogryzły :/ U mnie dziś też niby upał, ale słońce jest za chmurami, mam otwarty balkon, więc da się jakoś wytrzymać
aneczka może idź, jeśli nie jesteś zadowolona z wizyty... Ja bym tak zrobiła
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa