BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #887712 przez Gochens
Aneta tak jak Nelka pisze krzesełko z Ikei ok ale jak już dziecko stabilnie siedzi my mamy takie z regulacją oparcia wiec jest fajne no i w tym z Ikei trochę przeraza mnie ten goły plastik :blink:

Co do butelek na początku miałam chyba tommiego i właśnie z aventu te anty kolki ale ja rzadko używałam tak samo jak podgrzewacze do butelek szybciej mi się na indukcji grzalo niż w nim ;) teraz używam roznych butelek ;) a o pościeli nic nie wiem. Kupiłam w zestawie z innymi rzeczami na allegro ;) wiem jedno, baldachim tylko ładnie wygląda i nic poza tym teraz już na bank nie zamówię bo oprócz zbierania kurzu nie ma innych zalet :P
Podziękowania: jagodzianka44

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #887741 przez agniesia1604
Aneta
mam ten fotelik ale u tesciów... i stosujemy na wyjazdy.
W domu mamy taki mieciutki opuszczany ze stoliczkiem ...pochylany bla bla bla www.smyk.com/coto-baby-mambo-krzeselko-d..._44L4CFbDJtAodik0A4A
Dostalismy w prezencie:)
Przyjmij że raczej zaczniesz wprowadzać marchewkę około 4 miesiaca a dziecko nie siedzi wiec krzesełko dopiero gdy dziecko juz stabilnie siedzi samo...
do karmienia wtedy dobry jest bujaczek lub cos ala huśtawka...
Butelki mamy AVENTA wg mnie mają dość sztywne te smoczki, tomme tipe sie u na snei przyjął ...bo tak ssał ze smoczek do butelki uciekał:(
Pościel nie wiem ale wiem że ich łóżeczka stoja w nie jednym sklepie:)
ja polecam : www.poscieldladzieci.pl

10 lata 6 miesiąc temu #887749 przez aneczka25
Anetka
pościel Klupś, łóżeczko, rożek i organizer tej firmy będę miała jeszcze w tym miesiącu-jak tylko dojdzie to zdam wam relację co jak wygląda :P
Co do butelek to my będziemy używać MEDELI-dość drogie ale mają porządne rekomendacje-proponuję poczytać.
AAAA i będziemy kupować to wiaderko do kąpania :cheer:
allegro.pl/tummy-tub-przezroczyste-wiade...ory-i4276385317.html

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #887751 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887783 przez Caroina
Aneta Ja używałam butelek Tommee Tippee i mogę je polecić. Przy Nadii miałam wiele produktów tej firmy i dla Milenki też będę je kupować bo się sprawdziły. Z resztą troche wstyd przyznać ale córa do dziś jeszcze na noc pije mleko na zmianę z 2 (ulubionych różowych) butelek i smoczków które mamy od początku i nadal są w bdb stanie. Jedyny minus to już troszkę starły się podziłki ale to przez mycie w zmywarce. Wcześniej przy ręcznym myciu i sterylizacji nic się nie działo.

10 lata 6 miesiąc temu #887887 przez jagodzianka44
Kochane mam probleem :( wczoraj pobaraszkowaliśmy wieczorem a ja całkowicie zapomnialam o tym,że mam łożysko nisko:/ a teraz mi głupio... tzn niby nic sie nie dzieje , ale martwie się że moze sie odkleić :(

ps wiecie moze co to za odcien blondu?
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #887915 przez agniesia1604
a lekarz zabronił wspołżycia?
Ja jak miałam zagrożoną bo plamiłam to nie mogliśmy :) ... A o łożysku nisko nie słyszałam... ja też będąc na prenatalnych dowiedziałam się ze mam nisko łożysko ale nikt mnie nie informował w ogole później że coś nie tak.... zapytam 10 czerwca na prenatalnych czy dalej jest łożysko nisko a jak tak to co z tym się wiąże:)

10 lata 6 miesiąc temu #887916 przez munkki
Jagodzianka nie bój nic, skoro nic się nie dzieje to nie ma co się martwić. Mój gin powiedział, jak miałam nisko łożysko, że baraszkowanie wcale nie jest zabronione tylko nie można czynić żadnych hardcorow ( nie wiem co miał na myśli;)). Kolor ładny:)

Aneta, ale z tym chłopcem niespodzianka:) czytałam o tym wielowodziu, większość przypadków jest bez większej przyczyny i bez większych skutków, wiec nic się nie denerwuj. Kontroluj i uważaj na siebie.

Idę na spacer póki ładna pogoda:)

10 lata 6 miesiąc temu #887922 przez aneczka25
My dostaliśmy właśnie pieniążki od rodziców Małża na łóżeczko:)
zastanawiam się tylko który rożek wybrać? DORADŹCIE
1. allegro.pl/rozek-becik-80x80-z-urocza-ap...any-i4271461405.html
2. allegro.pl/rozek-becik-80x80-z-aplikacja...-20-i4268749088.html
Jeden jest usztywniany a drugi nie, który będzie lepszy?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887924 przez jagodzianka44
Nic o współżyciu nie mówił, zabronił mi go po krwawieniu wtedy w 13 tyg, a teraz nic nie mówił, nie mówil co sie wiąze z niskim łożyskiem, bo był caly czas zaskoczony wagą dziecka;).
Munki uspokoiłaś mnie! dziękuje bardzo! a co do hardcorów to nie wiem o co mu chodziło, bo z brzuchem za bardzo nie poszalejesz haha :D

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887925 przez jagodzianka44
Aneczka gdzieś wyczytałam ze bez usztywnienia jest lepszy :)

10 lata 6 miesiąc temu #887927 przez aneczka25
Aneta
nie tylko ty takie jajko-niespodzianka :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 6 miesiąc temu #887935 przez jagodzianka44
Kinder niespodzianka powiadacie?! :D to przeeee słodkie jesteście haha;)

10 lata 6 miesiąc temu #888015 przez nelka
Nisko łożysko częściowo lub całkowicie zasłania szyjke macicy. Na tym etapie co jesteśmy nie jest to niebezpiecznie, trzeba to jednak bacznie obserwować bo jeśli się nie podniesie będzie to tzw łożysko przodujące i grozi cc. Wtedy trzeba mieć na uwadze nawet najmniejsze plamienie bo może być sygnałem do odklejenia się łożyska częściowo i wtedy trzeba leżeć w szpitalu albo całkowicie co jest bardzo niebezpieczne. Ale spokojnie dziewczyny narazie trzeba obserwować i seksik bez szaleństw nie zaszkodzi;-) jak to mój M mówi trzeba rączki, nóżki itp dorobić:-D

A ja maluję! Mój M mnie tak urządził że zaczęliśmy a on musiał pojechać do roboty więc sama działam! Na obiad nie ma co dzisiaj liczyć!

10 lata 6 miesiąc temu #888045 przez jagodzianka44
Kochana jestes, dziękuje ze mnie uspokoiłaś i Ty :* no ładnie Cie wrobił :) ja mam dziś a'la leczo na obiad :P z cukinia papryką, kurczakiem i ryżem mmm<3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka