BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #902922 przez Ania86
Anetka, myślę że masz rację, chłopcy są bardziej zaradni niż dziewczynki. Ale to też chyba dużo kwestia wychowania, ja bardzo bym chciała mieć dobry kontakt z córką, bo sama niestety z swoją mamą mam średni a możecie się śmiać z babcia mam super. Mimo że ma 72 lata mogę z nią porozmawiać jak z koleżanką jest naprawdę cudowną osobą :)
Hehe czyli czekamy na chłopów, mój nie wiem może koło 17 się zjawi z pracy.
Upał dziś okropny u nas, nie ma czym dychać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902937 przez Caroina
Ania Wiem o czym mówisz. Mamy podobną sytuacje, a do tej pory kazda z par którą znam i wyprowadzili się do własnego domu/mieszkania mówią, że nie ma to jak mieszkać na swoim i najbardziej docenia się to dopiero wtedy jak się zobaczy jak to jest.

Aneta Tak przekazać info to trzeba mieć talent – Ty go niezaprzeczalnie masz w tej kwestii. Ja z kolei ignoruje swoją jak mnie denerwuje.

Marza O to nie jestem jedyna (zapomniałam dodać do ciasta masło). Soki zrobiłam raczej z musu, a wkopałam się sama bo od roku powtarzałam, że zrobie. M przywózł od kolegi sokownik, nazbierał wiśni to nie miałam wyjścia. Ale później już się cieszyłam, że się za to zabrałam. Sałatek jeszcze nie zrobiłam, zbieram się

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902939 przez Caroina
ups 2 razy mi się wrzuciła wiadomość i nie da się usunąć :side:

10 lata 5 miesiąc temu #902941 przez jagodzianka44
Anetko Dzióbku Ty Moj ! przecież wiesz ze wszystko bedzie dobrze?:P skoro w pierwszym badaniu nie wyszlo to teraz tez nie :* Muaaach! ;* Ps to teraz jest na 5 ?:D

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #902944 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #902946 przez Caroina
Aneta Śliczne bodziaki, ja kupiłam dziś 2 pajacyki :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #902956 przez Aneta_78
.

10 lata 5 miesiąc temu #902965 przez Caroina
Aneta Ty nie masz cukrzycy!!! jedz na co masz ochotę :)
Żeby to tylko o 2 szt pajacyków chodziło. Puki wrzucałam fotki na bierząco to łatwiej było, a teraz jak mi się napiętrzyło rzeczy to jakoś nie mogę się zebrać. Swój już dość pokaźny brzuszek też obiecałam dodać i wciąż się do tego zbieram. Teraz się odrobiłam z robotą w domu więc może się zajme tymi zdjęciami i coś powrzucam :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #902972 przez Aneta_78
..

10 lata 5 miesiąc temu #902985 przez malvi
Anetka no to zostań tym bohaterem w swoim domu :P :woohoo: :woohoo:
Fajne body, skąd to? :>
I poproszę jutro przesyłkę kurierem z czerwonym barszczykiem :D

Caroina tak zgadzam się - nie ma to jak mieszkać na swoim, ale kredyt mieszkaniowy czasem odbiera Ci chęci do życia, uwierz mi :P

Ja mam na razie 1 cienki kocyk i 1 gruby, rożek, śpiworek, 1 ręczniczek, i tak samo 5 szt. pieluszek tetrowych i 2 szt. flanelowych, ale planuję jeszcze dokupić przynajmniej 5 tetrowych, a co do reszty rzeczy to muszę w końcu wziąć od ludzi i zobaczyć co dostanę a co muszę dokupić, jak na razie wiem, że mam za mało bodziaków i spodenek, ale się wstrzymuję do odbioru ciuszków :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #902990 przez Caroina
Malvi Właśnie nie chcemy się pakować w kredyt – dlatego nie mamy.

Aneta Kocyki cienkie i grube mam po Nadii. Zastanawiam się czy nie kupić pościeli do wózeczka bo jednak wypada na jesień/zima i nie wiem czy koc wystarczy. Pieluchy tetrowe i flanelowe oraz okrycia kąpielowe też są. Ostatnio kupiłam pudło pieluszek Pampers (promocja w tesco) i Dady. Kupowałam głównie ubranka bo to mój ulubiony temat. Zostało mi tylko dokupić body z długim i krótkim rękawkiem, jakiś zimowy kombinezon, rajstopki jakiś zimowy zestaw czapka szalik rękawiczki…i pewnie jeszcze dużo innych rzeczy się znajdzie :D To tak z ubranek ale poza tym lista dłuuuga. Z konkretów mam łóżeczko z materacem, wózek, wanienke ze stelażem, leżaczek, huśtawkę, podgrzewacz i sterylizator do butelek TT, nawilżacz powietrza, krzesełko do karmienia, hmm chyba tyle.

10 lata 5 miesiąc temu #902991 przez Marza
No właśnie dziewczynki też mi się wydaje, że może to być przez ten upał, bo sama ledwo się poruszam, a co dopiero maluszek... i mam nadzieję, że wkrótce to nadrobi moja mała bestyjka :D
Aneta_78 też mam ten bodziak ze słonikiem :D na hipcia też patrzyłam, ale w końcu wybrałam żyrafkę :D pewnie w Auchan byłaś :DD

A ile dałyście za ręczniczki? ja mam na razie tylko jeden kocyk :D pieluszki dalej przede mną i ręczniczki dla maluszka też :D

10 lata 5 miesiąc temu #902996 przez jagodzianka44
Aneciak bo jak Cię trzepnę! nie masz cukrzycy! więc jedz to na co masz ochotę :):* Ja tez przy cukrzycy jem normalnie, tylko mniejsze porcje i słodkie ograniczam :) nic innego nie robie :P aa chleb razowy jem zamiast normalnego;) Tak kupuję wieksze rozmiary bo to nie ma sensu trzymać się tylko małych, dzieci szybko wyrastają, a jak się kupi jeden czy dwa rozmiary to bezsens dla mnie przynajmniej bo będzie trzeba zaraz zmieniać "garderobe" a jak kupujesz wszystkiego po trochu to i na później tez coś będzie;) zresztą pampersiak swoje doda i wcale te ciuszki aż takie duze nie będą:). Ps. Piękne ciuszki! :*

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #903003 przez Aneta_78
..

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903004 przez jagodzianka44
Aneciak Najwierniejszą fanką! hahaha :) Jezu padłam! " jaki masz nawilżacz?" - naturalny <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka