- Otrzymane podziękowania: 66
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
jesli obawiasz sie to nie jedz wiele słodkiego a na bank lepiej na tym wyjdziesz i po sprawie:)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Aneta_78 napisał: Malvi w poprzedniej ciąży miałam tak,że po każdej wizycie u gina ( tak od 6 m-ca) plamiłam krwią. On mówił,że tak może być bo ukrwienie szyjki się zmienia..potem po wizycie od razu przypominał o założeniu wkładki.
Caroinka soczki? no kochana..zaimponowałaś mi
Dziewczynki, a teraz o sobie..
Miałyście rację- po glukozie nie wolno chodzić. Jestem wściekła na te pielęgniarki z przychodni!
Ale tak, poprzednim razem ( kiedy po 1h) trochę zwymiotowałam miałam takie wyniki:
- na czczo 74,7 ( podana obok norma 70-105)
a po 2h 130,7 ( brak normy)
Anetka wyniki masz w normie jeśli na czczo glukoza wyszła między 70 a 90 to jest ok nie ma cukrzycy a po godz i po 2 powinno maleć więc jest wszystko ok nie martw się
Tym razem:
- na czczo 76,5
a po 2h 88,5
Zrobiłam oczy kota ze Shreka i powiedziałam,że ja tam nie wrócę.. Ale na szczęście ku mojemu zaskoczeniu wyjął taki ala "kalkulator" ( tak to wyglądało,ale nie wiem co to było) i zaczął coś przeliczać. Po czym stwierdził,że nie będziemy powtarzać..bo nawet przy spaleniu 4,9 wynik powinien być w normie (nie wiem czy to "spalenie" dobrze zrozumiałam..)
Hm...co o tym sądzicie???
Munkki,Jagodzia,Aika,Malvi dzięki za pamięć o moim badaniu
Anetka wyniki masz w normie jeśli na czczo glukoza wyszła między 70 a 90 to jest ok nie ma cukrzycy a po godz i po 2 powinno maleć więc jest wszystko ok nie martw się
ja też miałam płaskie brodawki przy karmieniu uzywałam nakładek trochę trzeba się z tym pomęczyć bo nie każde dziecko umie przez nie ssać ale dałam radę teraz mam oostające hihihi więc mama nadzieję że będzie ok. ale na wszelki wypadek kupiłam
u nas upał straszny a ja muszę do pracy jechać zanieść L4
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Aneta_78 napisał: ..aha, nie pamiętam kto..ale ktoś pisał o płaskich brodawkach.Ja takie mam i przy B był to jeden z głównych powodów,że nie udało mi się karmić piersią..Ale teraz już nic z tym nie róbcie,nie masujcie,bo to może przyspieszyć poród..
Zresztą teraz są te nakładki silikonowe,może to pomaga na taką budowę..
Agniesia tak,obawiam się.. bo niski ten wynik po 2 h...ale tylko nie jedzenie słodkiego wystarczy jak bym nawet miała tą cukrzycę??
Kochana! jakbyś miała cukrzycę to by dał od razu skierowanie do diabetologa, który stwierdził by czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Ja na Twoim miejscu, jeśli oczywiście jesteś na siłach powtórzyłabym badanie w innym laboratorium zobaczyła wtedy jaki wynik wyjdzie, lub sama z tymi wynikami co masz udała się do Diabetologa, nawet pogadać po prostu dowiedzieć się czegoś, co masz robić w przypadku gdy cukier jest za niski:)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
ja sie chce pochwalic ze dzis cukry poki co w normie (a najcizej mi byc w normie po sniadaniu) wiec jest radosc... chyba w nagrodze posprzatam mieszkanie po obiedzie... ale tak mi sie nie chce:/
co do brodawek - ostatnio na szkole rodzenia mialam wyklad o laktacji - dzieci biora do "pyszczka" calego suta i robia sobie tam proznie w tej swojej buzi (nie wiedzialam ze ten cyc wchodzi prawie im do gardla), wiec moze sobie same poradza z plaskimi brodawkami. jezeli nie - to sa te nakladki
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Moje ciuszki, tzn Majeczki ciuszki upolowane wczoraj!
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Anetka ja wiem, że mogą być plamienia po badaniu, tak miałam ostatnim razem, ale było tego malutko... A teraz całkiem sporo i to mnie zaniepokoiło. Cieszę się, że pojechaliśmy na IP - ja wolę dmuchać na zimne
Ile Twój Janek waży? Bo jak na razie Krzyś bije rekordy Powiedziała, że to jest ok, a że jest o tyle do przodu to pewnie i urodzę wcześniej A moja glukoza wyszła ok, także nie ma opcji, że mam cukrzycę....
Marzenap dopisałam Cię do naszej tabelki
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ja np na czczo miałam 7600a go 2godz 111. A jak robiłam krzywą w pierwszej ciąży 71 i 126.
Dzisiaj mam wizytę u giną. U endokrynologa nie byłam bo wynik TSH gdyby nie ciąża jest w normie więc mój lekarz stwierdził że nie ma potrzeby iść. Teraz miałam tsh 3,54.
Tak jak dziewczyny piszą są teraz te nakładki a działam też jakiś przyrządzik do ich wyciągania. Mi położna laktacyjna w szpitalu przyniósła taką większą strzykawke z podcięty tym wąskim dzieckiem i miałam ją właśnie żeby przed karmienia je "powiększyć" żeby babelkowi łatwiej było chwycić. Później i skutki i mała dawały sobie radę bez pomocy.