BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903223 przez Caroina
Agniesia U nas przyzwoicie, piki co 22st

Ania Ślicznie wygląda to łóżeczko. Aż bym chciała wymienić swoje :) szczuplutka to ja nie jestem ale szeroka i wysoka wiec może dzieki temu małej łatwiej się schować :D Rozumiem Cie, tak samo wsadziliśmy tu mnóstwo kasy i szkoda nam to ot tak zostawić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903225 przez munkki
czesc dziewczyny,
u nas duchota, bylam rano na szybkich zakupach i sie zastanawiam czy wyjde jeszcze do wieczora ...
Ania super lozeczko!

moj malzon wczoraj mi zrobil niespodzianke i po pracy pojechal do ikei po fotel, zeby bylo na czym usiasc w kaciku dla Malego:)
jeszcze nie rozpakowany, najpierw musze ten kacik ogarnac heh...

caroina malutki brzuszek! moj to wystaje juz na calego, ale poki co rozstepow brak... ale czekamy ;) pepek juz plaski...
jagodzianka a powiedz ty mi prosze, czy ten diabetolog np rzuca sie o wyniki troche ponad 120? znowu po sniadaniu pierwszym mialam poza norma... 123:/ i jak mierzysz po obiedzie? godzine od rozpoczecia zupy czy godzine po zakonczeniu zupy i drugiego? bo przeciez u mnie to jedzenie troche trwa....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903230 przez Caroina
Munkki Ale masz wspaniałego męża. Mój tak sam od siębie by nie zaszalał. On świetnie potrafi zaopatrzyć lodówkę ale jeśli chodzi o konkrety to już gorzej. Zawsze muszę go męczyć. Tak było i tym razem. Kuchnie wyremontowalismy jakieś 3,5roku temu i mu mówie, że wypadałoby kupić wreszcie jakiś porządny stół jadalniany z krzesłami i pozbyć się tego dziada, który tu nie pasuje. Wiec rzuciłam mu pod nos oferte z jysk, że są promocje. Zbieraliśmy się tak kilka dni, koniec końców kupione ale ile to zajeło :blink:

Ja się nie wtrącam do Waszych rozmów o poziomie cukru itp bo kompletnie się na tym nie znam ale czytam Was uważnie. Jak też mi wyjdzie to pewnie będę miała jeszcze troche pytań

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903242 przez jagodzianka44

munkki napisał: czesc dziewczyny,
u nas duchota, bylam rano na szybkich zakupach i sie zastanawiam czy wyjde jeszcze do wieczora ...
Ania super lozeczko!

moj malzon wczoraj mi zrobil niespodzianke i po pracy pojechal do ikei po fotel, zeby bylo na czym usiasc w kaciku dla Malego:)
jeszcze nie rozpakowany, najpierw musze ten kacik ogarnac heh...

caroina malutki brzuszek! moj to wystaje juz na calego, ale poki co rozstepow brak... ale czekamy ;) pepek juz plaski...
jagodzianka a powiedz ty mi prosze, czy ten diabetolog np rzuca sie o wyniki troche ponad 120? znowu po sniadaniu pierwszym mialam poza norma... 123:/ i jak mierzysz po obiedzie? godzine od rozpoczecia zupy czy godzine po zakonczeniu zupy i drugiego? bo przeciez u mnie to jedzenie troche trwa....

Munki nie nie czepia się, mówi że dopuszczalnie można przekroczyć niby o 2-3, ale jak juz jest ponad 130 to jest źle. Powiedz mi jakie masz wyniki na czczo i o której mierzysz, o której jesz ostatni posiłek, mi wynik na czczo zawsze przekracza 90;/. dziś mialam 97, wczoraj 92, po śniadaniu mialam wczoraj 120 a dzis 125;/, godz przed obiadem 86, po obiedzie 120, godz przed kolacją 86, godz po kolacji 110. Ja cukier mierzę od momentu zakończenia jedzenia, nie od początku.:) Jem zupę i drugie razem i mierzę od momentu skończenia posiłku:)

10 lata 5 miesiąc temu #903243 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Caroina Brzuszek prześliczny:) Ale Ty jesteś zgrabna osóbką. Drugie dziecko i taka figurka.
U moich rodziców od zawsze było mówione. Kto zostaje na domu, dostaje dom. A kto opuszcza dom dostaje pole. W tym roku mama chce jeszcze wziąć pożyczkę mieszkaniową, a pod koniec przyszłego przepisać pierwsze dom na brata i bratową, a potem na mnie pole. Ja powiem Ci szczerze, że cieszę się, że tak była postawiona sprawa od samego początku. Mi to pasuje.

Ania86 Prześliczne łóżeczko:)

10 lata 5 miesiąc temu #903251 przez munkki
jagodzianka na czczo od poniedzialku: 81, 77, 79. Mierze zawsze o 7:30
ostatni posilek jem miedzy 21 a 22:30 (akurat mialam taka rozpietosc, ale mysle ze bede jadla jednak blizej 22 niz 21). przewaznie to jest pol bulki maslem i serem zoltym i popijam mlekiem (to jedyny moment kiedy pije mleko), wyprobowalam tez wariank z platkami plus orzechy - tez ok i nawet nie bylam glodna;))
Oczywiscie przed tym jem jescze kolacje kolo 19 - taka wielgachna;)
jem wlasnie omleta z brzoskwinia na drugie sniadanie, zobaczymy co to bedzie.... ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903254 przez jagodzianka44
munki nosz kurde! ja zjadlam na śniadanie 2kromki z dżemem niskosłodzonym- cukier 125 ;/. jem ostatni posiłek kolo 21 i rano zawsze ponad 90;/. Mi wprowadzi insuline jak tak dalej bedzie ;/. A ciągnie Cię do słodkiego?:D które palce nakłuwasz?:d tylko u lewej ręki?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903258 przez munkki
jagodzia ciagnie mnie, snie o ciastach i tartach owocowych... owocow malo w tej diecie jak dla mnie ,ale i tak wprowadzam wiecej, poki co przez nie nie przekraczam norm. zachcianki mam i cuezko mi sobie z tym radzic, tym bardziej ze to jedzenie nie jest jakies wymsmienite... wczoraj jak maz wrcil z pracy to sie poplakalam ze marze o spaghetti z cukinia (on robi takie dobre, ja jak robie to mi wychodzi cukinia z jajecznica;P)... zrobil cale szczescie i cukier byl w normie;)
ja mam problem po sniadaniach, potem juz jest luz. a co jesz na ostatnia kolacje? moze jakos to rozloz i wczesniej zjedz wiecej a o 21 tylko faktycznie bulke popita mlekiem (wiem, ze brzmi smakowicie....)
kuje lewa reke, praktycznie wszystkie palce, mam juz takie dziurki i sie robia coraz twardsze... bede musiala sie przerzucic na prawa;)

10 lata 5 miesiąc temu #903259 przez malvi
Kinga
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Caroina to może uda Wam się dogadać ;) Bo naprawdę ten kredyt to bardzo duże obciążenie.....
Ale masz malutki i zgrabny brzuszek - nie wiem gdzie masz te kg, bo ja mam 76 a brzuszek dużo większy :) A kombinezon z Misiem przecudowny <3

Nelka to dobrze, że wszystko ok z Malutką i z Tobą również :) Rzeczywiście mała kruszynka :woohoo: A to jak widziałaś nosek to pewnie miałaś 4D? ;> Bo ja niestety ostatnio tylko 2D i nie widziałam buźki :(
No ja też mam nadzieję, że Krzyś się jakoś dużo szybciej nie urodzi, ale z drugiej strony jak ja mam go urodzić jak np. będzie ważył ponad 4kg? :woohoo: :woohoo:

Anetka ale wiesz niestety nawet jak jest dużo ofert to nie znaczy, że akurat Ciebie zatrudnią :/ Ja pamiętam jak sama szukałam pracy pod koniec studiów licencjackich i mimo, że miałam dużo rozmów (i to odpowiednich na moje kwalifikacje) to też niestety musiałam szukać kilka miesięcy, a jak znalazłam to na umowę zlecenie. Całe szczęście, że teraz mam umowę o pracę to chociaż zasiłek macierzyński dostanę :P

Ania super to łóżeczko wygląda :D

Munkki to super niespodzianka :woohoo: Jak już ogarniecie ten fotel to wrzuć nam pokazać :)

M wczoraj złożył wózek, pojeździłam trochę po pokoju :D Podoba mi się on niesamowicie, super się będzie w nim bujać Małego, a brak skrętnych kół to dla mnie akurat plus :P Gondola duża (80cm) i wydaje się wygodna :) Także Anetka na pewno go nie zwrócę :evil: :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #903261 przez jagodzianka44
munki na kolacje jem 2 kromki chleba z np. szynka ;c najgorsze jest to ze budze sie glodna w nocy przez tą dietę;/ Nie wolno mierzyć na kciuku i wskazującym, no ja tez mam takie palce pokłute że szok;/ spróbuję tą bułke z mlekiem i też sobie tak rozłożę jak mówisz, z tym ze o 6 rano ja juz głodna jestem hahah :D

10 lata 5 miesiąc temu #903264 przez Kinga2424
malvi Bidulko. Pewno najadłaś się strachu. Mam nadzieje, że krew w najbliższym czasie już się nie pojawi. Dopiero przy porodzie:)

10 lata 5 miesiąc temu #903265 przez munkki
jagodzia trzymam kciuki zeby patent z bulka i mlekiem sie sprawdzil.. ja wstaje codziennie o 7:30 i tez jestem glodna ale do 8:00 musze wytrzymac, bo jeszcze biore tablety po ktorych moge zjesc po 30 minutach;) a chleb jaki jesz?

Aneta zrobilas mi smaka na barszcz - sobie ugotuje (pierwszy raz w zyciu) :)

Kinga , malvi no przy porodzie to dopiero bedzie krwi a krwi... a poki co faktycznie zyczmy sobie wszystkie coby sie nie pojawiala:) (chyba ze na palcach moich i jagodzianki;))

macie juz zaplanowane to 3 usg wypasne? ponoc sie robi okolo 32 tc. Umowilam sie na 05.08 - juz sie nie moge doczekac!

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #903268 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #903269 przez malvi
Kinguś też mam taką nadzieję :) Staram się dużo leżeć i za bardzo nic nie robić, oprócz chodzenia do wc czy jakiegoś mało skomplikowanego jedzenia ;)

Munkki no właśnie ja się muszę zapisać na to trzecie USG, bo na wizycie moja Gin już o tym wspomniała :P Dziś może zadzwonię, żeby były jeszcze terminy...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903277 przez Caroina
Kinga Ty to drobniutka i zgrabniutka jesteś. Też bym wolała działke. Przynajmniej byłoby się gdzie budować i potem na swoim bez rodziców.

Malvi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Waga pewnie rozeszła się oprócz brzucha, na tyłek i uda :)
O, to już bym wolała troszke wcześniej urodzić, powiedzmy te 2 tyg przed terminem OM (wtedy też jest maluch donoszony) a 4kg to duuużo by było
Właśnie ogromny plus wózków tej firmy, że mają duże gondole. U mnie jest tak samo i to się przydało bo mała szybko rosła i była ponad przeciętną a mimo to jeszcze się mieściła. Do mniejszej już by pewnie nie dało rady ją włożyć bo biłaby główką.
Tu miała 5,5mies więc to jej ostatnie chwile w gondoli. Nim zaczął się 6m wymieniłam na spacerówkę

Aneta Z moim M jest dokładnie tak samo. Sam coś zachce to bez problemu kupi, a jak nie spasi mu to co mi się uwidzi to wg niego jest nie potrzebne i już. Trzeba się nagimnastykować z argumentami, żeby się przekonał :side: Też jesteśmy rozrzutni, niestety.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka