- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Marza no niestety nam też w tym miesiącu wyskoczyły 2 nieplanowane wydatki, wózek akurat był prezentem, a tak to raczej zakupy dla Bąbla wstrzymane do kolejnej wypłaty Tak to jest niestety w tym kraju - ja jak pracowałam to też często robiłam nadgodziny, żeby dorobić (o ile akurat były) :/
Caroina ja się zastanawiam czy taka niania byłaby dla nas przydatna... Planujemy spać z Synkiem w 1 pokoju przez kilka pierwszych miesięcy, także będzie w sumie cały czas obok nas
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
My mamy mieszkanie i używamy niani do dzisiaj. Jak śpi w swoim pokoju a my za ścianą i są zamknięte drzwi to szczególnie jak była malutka to jej nie było słychać. A tak to nianie robimy troszkę głośniej i przynajmniej niania nas budzi.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Nelka Tzn od urodzenia woziłam małą w tym foteliku przenośnym bo tak było najwygodniej, zasneła w aucie to tylko przenosiło się fotelik razem z nią. Czy na ogół jak się gdziekolwiek jechało to też zawsze wyciągało się ją razem z tym fotelikiem i tak sobie tam leżała Ten 0-25kg kupiliśmy jak już tamten ciasny się zrobił. Wybrałam go ze względu na to, że można go ułożyć na półleżąco a czasem to przydatne. Mała jak większość dzieci lubiła zasypiać w aucie.
Jeszcze co do tych obiadów to coś w tym jest co pisałaś. Dziś moja mama zrobiła zupe kalafiorową skład: woda, kostka rosołowa, kalafior, marchew, koperek i śmietana. Ja jak robie to się „spuszczam” i zawsze jakieś mieso lub kość wrzuce, do tego więcej warzywem choćby pietrucha i seler – taki standard, a zupa wcale taka smaczna nie wyszła jak ten jej szybik.
Aneta Dla siebie też dużo może dla małej troszke więcej tylko ona z tego wyrasta i sie pozbywam rzeczy, a moje się piętrzą.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
agniesia1604 Ja używałam gondolę przez 5-6 miesięcy. Potem Paulinka robiła takie jazdy, że w wózku nie chciała jeździć i zmieniłam na spacerówkę, ale mogłam ją całkowicie położyć.
U nas dalej w moim wykonaniu usypianie w wózku na pasach. Na rękach nie mam już siły, bo brzuch bardzo przeszkadza.
U mnie Paulinka urodziła się na początku kwietnia. Tydzień po urodzeniu już spacerowałyśmy, ale to była wiosna, było bardzo ciepło, więc szło. A teraz w zimę, to praktycznie codziennie wychodziłyśmy. Swoją drogą u nas zimy w tym roku to za bardzo nie było. Bardziej późna jesień.
Ja mam NIANIE z monitorem. Korzystałam z niej kilka razy, bo bardzo szybko bateria się rozładowywała. A poza tym będąc na dworze już nie miałam na nią zasięgu. Zobaczymy jak będzie teraz. Tą nianię mam z Allforbaby (chyba tak to się pisze).
Coś podobnego jak na zdjęciu
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
A tak wogle to Caroina masz podobnej wielkości brzuszek jak ja, jak po dwu daniowym obiedzie
Tyle fajnych zdjęć wrzucyłiście że jak pączek się obudzi to chyba też sobie poprzeglądam i czymś się pochwale, a co tam
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Caroinka, ale masz świetne te rzeczy i to takie już konkretne i kosztowne, zazdroszczę Niania na pewno jest przydatna tak mi się wydaje, też muszę jakąś kupić ale to chyba we wrześniu już. Nawet żeby wyjść z psem jak malutka by spała czy później jak będzie większa, a monitor super ale ceny mnie dobijają :/
Co do spacerków to nie mam pojęcia jak to będzie, zależy też jaka będzie zima. Ale myślę że fajnie od małego przyzwyczajać dziecko, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
Niani elektronicznej też nie kupujemy. Wydaje mi się, że będę się bała małego odejść na krok, więc po co mi to hehe ciężko mam z zaufaniem do tego typu sprzętów
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149