- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a ktoś pytał jakie miałam usg, zwykłe 2d ale dobrze było widać buźke i zarys noska i Zosia na usg też taki miała więc będą obie miały noski po tacie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
W ogóle popadało u nas teraz konkretnie i tak się przyjemnie zrobiło, że siedzę przy otwartym oknie i nie mogę się nacieszyć tym cudownym powietrzem odświeżonym ! Miłosz też już dzisiaj aktywniejszy, więc tylko chciał mamusię nastraszyć
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
wlasnie wrocilam od diabetologa... przyjmiecie mnie do grona slodkich mam? tzn nie mam cukrzycy, ale moje wyniki sa w gornych granicach norm wiec musze nad tym zapanowac. powiem wam, ze na wizycie z pania diabetolog az sobie plaknelam. jakos przerazilam sie tymi konsekwencjami dla dziecka jesli nie bede sie trzymac zdrowego odzywiania. maz ze mna byl i wspieral. jestem przerazona tym jak mam teraz jesc ale mam nadzieje, ze dam rade. powiedzcie mi dziewczyny (Jagodzianka, Munkki) jak to u was jest? ja napisze jak mi kazala robic. pierwszy pomiar na czczo max do godziny 8. o 9 sniadanie i godzine po nim pomiar. ok 13-14 obiad i godzine po nim pomiar. kolacja 18-19 i godzine po niej pomiar. miedzy posilkami moge zjesc tylko jakies warzywo. owoce moge zjesc 2 na dzien (dla mnie to katastrofa, bo potrafie wciagnac kilo czeresni na raz ), posilki maja sie miescic na dloni jestem PRZE RA ŻO NA i boje sie, ze nie dam rady. dostalam wspanialy glukometr, ktory zapamietuje wszystkie pomiary z dokladna data i godzina wiec pani mi powiedziala, ze jak bede chciala kogos oszwabic na pomiarach, to tylko sama siebie z jednej strony jestem w szoku i boje sie, ze nie podolam, a z drugiej mam nadzieje, ze to przyniesie wiele dobrego i dla mnie i dla corci. babeczka zagwarantowala mi, ze jak bede sie trzymac zalecen, to do konca ciazy nie przytyje, a moze byc tak, ze schudne. i to jest budujace! zmierzyla mi cisnienie - mam ksiazkowe, zwazyla mnie - juz 15 kg na plusie i powiedziala, ze na pewno dam rade, pracuje tam 6 lat i nie miala jeszcze kobiety ciezarnej, ktora by nie trzymala sie zasad i urodzila przez to chore dziecko. a jeszcze powiedzcie mi jakie macie podane normy, bo moga sie roznic od moich. ja mam na czczo do 5,3 i godzine po kazdym posilku do 8,0. dwie godziny po posilku do 7,0 ale na to mam na razie nie patrzec i mierzyc tylko godzine po posilku. bede wdzieczna jak mi napiszecie jak to jest u was. za tydzien ide na kontrole, sprawdza moje pomiary i jesli cos bedzie za wysoko, to osobno bede miala wizyte dotyczaca tego co mam, a czego nie moge jesc. no to tego. GLODNA JESTEM
Ania fajowe lozeczko. tez sie nad nim zastanawialam przez jakis czas
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
a jeszcze mialam pytanie do ciebie Aneta. bo pisalas chyba wczoraj, ze przez chwile mialas miec corke. to zmienilo sie na chlopca? w ktorym tygodniu wyszlo, ze corka, a w ktorym ze jednak syn? bo kurcze zaczynam sie bac, ze i u mnie sie moze zmienic, a ja juz mam sporo ciuszkow pod dziewczynke
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
A co do niani to tą moją też mam pożyczaną od ciotki (na wieczne nieoddanie). Powiedziała, że jak pojawi się kolejne dziecko w rodzinie, to przekazać dalej. Także tak...
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Apropo wyjścia po urodzeniu
Ja urodziłam 27 lipca w te najwieksze upały... kiedy rodziłam to we Wrocławiu ogłosili 40 stopni:) ...
Także ... nasz Staś 3 dnia wylądował na golasa na balkonie i tam miał całe dnie spać ze wzgledu na zażółcenie.... < ja go tam nie widziałam...>
Słońce sie schowało na drugą stronę i od 13 -19 spał na balkonie praktycznie na golaska bo w pieluszce bez czapeczki.... Jak t tesciowa zobaczyła to miała taką minę i takie przerażenie w oczach że szok:)))))
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Chciałabym by choć troszkę popadało u nas...