BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903733 przez Ania86
Cześć :)
Anetka, ja też jestem ostatnio jakaś słaba, co zrobię jakąś drobną rzecz to czuję się jak bym harowała jak wół. Do tego co chwile oblewają mnie poty :/
A do tego ta pogoda, u nas niby nie ma słońca ale jest tak duszno że ciężko wytrzymać. Zmotywowałaś mnie wczoraj i samym wieczorem zamówiłam rożek, okrycie kąpielowe i inne drobiazgi pewnie po niedzieli przyjdą :)
Munki, ja mam do fotelika tylko adaptery do wózka bo dostaliśmy w zestawie z nim, bazy do samochodu nie będziemy dokupować.
Dotkawy, podziwiam za energię i ćwiczenia. Co do spinania brzucha, czasem mi się spina a bierzesz magnez? Mi jak się tak mocno napinał to dziewczyny poleciły mi brać nawet 3x2 tabletki magnezu i pomaga, do tego można no - spę.
Miałam coś jeszcze napisać ale nie wiem co :/ tak się ostatnio zapominam że sama siebie nie poznaję ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903737 przez malvi
Caroina domyślam się, że to też przez leżenie, no ale miałam leżeć to w większości leżę :P No i martwię się czy mi się ta anemia nie pogłębia mimo brania tabletek żelaza... Chyba muszę jakoś dietę wzbogacić o więcej produktów z żelazem :whistle:

Dotakwy zazdroszczę energii ;) Brzuszek też mi się czasem mocno spina, ale wtedy muszę się położyć i poleżeć i zazwyczaj przechodzi :P

Chyba się podniosę i wezmę za to gotowanie w końcu i wypiję kawę mrożoną (Jagodzianka a Ty piłaś? ;>) to może dostanę trochę energii :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #903742 przez munkki
Ufff kuchnia ogarnięta, cukier w normie;)
Dotkawy mnie się stawia po spacerach, myślę że to normalne... Biorę tez magnez. Co do ćwiczeń ja teraz już tylko raz w tygodniu... Ale codziennie wieczorem idę z mężem na spacer żeby się rozruszać;)
Malvi szpinak ma żelazo, ja biorę takie żelazo do picia Feroplex...
Stasiu szaleje w brzuchu po tym odkurzaniu... chwila odpoczynku z nogami w górze a potem biorę się za obiad... mały aż takie fale robi na brzuchu:):)

10 lata 5 miesiąc temu #903743 przez nelka
Dotkawy ja jestem fanka x landera, nowe są dosyć drogie więc lepiej patrzeć za używanym.
A brzuch czasem ci się nie spina po nadmiarze ruchu? Ten magnez to dobry pomysł! Ja też biorę, napewno nie zaszkodzi.

Fotelik mamy bez bazy, pasuję do wózka ale tak jak pisałam potrzebne by były inne adaptery niż mam. Te akurat jest xlanera delti, ostatnio mieliśmy maxi cosi. To był nowszy model i troszkę fajniejszy, ale niestety pożyczony i było trzeba oddać:-/

A mi wczoraj wieczorem pojawiła się siara z jednego cycka!

10 lata 5 miesiąc temu #903749 przez dotkawy
Malvi mega duzo zelaza ma pokrzywa i czarna porzeczka, ja codziennie pije koktajle wlasnie pokrzywy daje duzo, banana troche malin i tak sie futruje, hihihi witaminkami :-))) albo czarna porzeczke i maliny, ostatnio moj maz sie wzial za picie tego ostatniego koktajlu, heheh jak zaczal pluc, bo ja nie slodze :-)) a to kwasne jak cholera, hihih :-)) takze przynajmniej mi nie podkrada :-P

Ania86, munkki, nelka biore wlasnie magnez, bralam tylko 1 tabletke, ale mialam skurcze nog tragiczne ...i biore 3 teraz od tygodnia. Wlasnie kurcze nie spina mi sie po ruchu, wlasnie zazwyczaj jak siedze dluzej,.....

Ogladam teraz te wuzki, kurcze ale tego jest.....

10 lata 5 miesiąc temu #903755 przez munkki
Dotkawy ja mam roan marita. Od siostry, ona była bardzo zadowolona, że to taki typowy wózek ciężki na zimę... Wiec jak musisz go gdzieś wynosić to odpada... Dziewczyny kupiły fajny na smyku, tam promocje teraz...

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903756 przez malvi
Dotkawy ale ja tak nie mam owoców na wyciągnięcie ręki a już tym bardziej pokrzywy :P Wczoraj miałam ochotę na maliny, ale M był w sklepie (nie wiem czy nadrobiłaś czy nie, ale byłam na Izbie Przyjęć i powinnam leżeć, także nie ruszam się z domu) i nie było, także mam w domu tylko brzoskwinki i jabłka.... A wypiłabym sobie taki kwaśny koktajl MNIAM! Ale co mnie cieszy to wyczytałam, że brzoskwinie mają dużo żelaza, a ja ostatnio jem co najmniej 2 dziennie ;)

Wózeczek mamy taki (ja i Anetka) i jesteśmy obie bardzo zadowolone :)
www.smyk.com/espiro-modena-wozek-uniwers...6,swiat-niemowlaka-p

10 lata 5 miesiąc temu #903760 przez Caroina
Dorota Widocznie nie możesz leżeć i ruch u Ciebe wskazany ;) właśnie jak czytałam teraz posty to dostałam skurcz i spiął mi się brzuch. Jakoś od 2 dni częścij mi się tak dzieje :(

10 lata 5 miesiąc temu #903770 przez agniesia1604
padam na cycuchy....

ale mnie ogarnęło zmęczenie....

Piję drugą kawę ale oczyska same się zamykają:)

10 lata 5 miesiąc temu #903796 przez pauletta
Ale lecicie z postami. Ja dzis na obiadek makaron z kurczakiem, papryka, cukinią i ziolami. Mniam :-)

Pranie zrobilam, tz do pozna w pracy to bede leniuchowac :-)

Co do firanek, Tz bedzie jutro prał bo ma wolne :-)

10 lata 5 miesiąc temu #903797 przez malvi
Co tu się tak cicho zrobiło? :blink:

Ja jestem szczęśliwa, bo w końcu zaczęło u mnie padać a nawet bym powiedziała LAĆ! :woohoo: Już nie dało się wytrzymać.....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #903798 przez munkki
malvi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903799 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Aneta Taki motyw tej pościeli:)

nelka Ja miałam kupiony ten sterylizator do mikrofalówki z canpol. Ale... Niestety nie wszedł do naszej mikrofalówki, choć mamy standardowe wymiary (niby).

malvi U mnie też żadnych wstążeczek.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #903805 przez malvi
Kinga ja mam z kolei taki zestaw :)

I jeden komplet pościeli chciałabym właśnie taki :)

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #903810 przez Ania86
Ale słodkie te sówki ;)
Też jestem cała mokra, głowa mnie boli, duszno jak fiks, przedtem przynajmniej nie było słońca a teraz zaczyna smażyć :/
Dosłali mi ten przewijak do łóżeczka, całe szczęście bo różnie to bywa.
Wyczaiłam też leżaczek bujaczek z fisher price używany za 80 zł ponoć nie zniszczony to chyba dobra cena. Sprzedaje go ktoś z mojej mieścinki to może pojedziemy wieczorkiem obejrzeć.
Munkki, też chyba utnę sobie popołudniową drzemkę z pół godzinki zanim M wróci z pracy, potem nie będę mogła w nocy spać ale to już i tak rutyna.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka