- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- SylwiaWiktoria
- Wylogowany
- gaworzenie
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Dziękuję i pozdrawiam..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Jagodzianka, tak jak dziewczyny piszą Twoje kg poszły w brzuszek tak to wyglądasz super, ja mam wrażenie że zaczynam puchnąć
Yozia, no właśnie też się zastanawiam nad spaniem dziecka, jak to z tą kołderką czy śpiworkiem? też słyszałam że śpiworki są dobre, ale znowu czy nie zmarznie? A powiedzcie doświadczone mamusie jak to jest z poduszkami? bo słyszałam opinie że na początku dziecko powinno spać bez... ale to chyba nie wygodnie....
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
ale jak piszecie że też tak macie to może to normalne
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja mam do dnia dzisiejszego podłożone 2 słowniki o grubości 4 cm... jak Staś był malutki a nawet do 6 miesiaca to i tak mi zjeżdżał nogami w dół bo się ruszał ...
Wg mnie klin jest za wysoki ...a poduszki ponoć długo się nie stosuje ze względu na możliwość podduszenia ... jeśli dziecko lubi spać na brzuchu może się obrócić w poduszkę... ja stosowałam flanelę pod buzię przeciw brudzeniu prześcieradła bo mały na początku sporo ulewał ...(nawet gdy po mleku modyfikowanym 3 razy bekał to i tak mu się tam coś ulewało)....
nie kombinujcie za dużo bo jeszcze się okaże że nie będzie Wam to potrzebne albo stwierdzicie że zbyt wysokie i odłożycie w kąt. Poszukajcie 2 równych książek i podłóżcie pod 2 rogi materaca:)
Jeszcze zapytam koleżanki co stosuje od urodzenia bo jej synek bardzo mocno ulewał aż nawet się dusił((
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
nelka Niestety nie wszedł na wysokość.
yoozia U mnie Paulinka do teraz nie akceptuje kołderki. Całą zimę przykrywałam ją kocykami. A Bąbelki myślę, że pierwsze trzy miesiące będą spały w rożkach:)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Malvi oj nie wiedzialam ze bylas w szpitalu, mam nadzieje ze wszystko ok :-* oj mam podobny problem, tyle ze ja znow w nocy budze sie cala mokra i musze sie przebierac.... wrrr . A co do warzyw i owockow, to mam to szczescie ze mam duzy ogrod w ktorym wszystko mi rosnie i wychodze sobie i tylko zrywam z krzaczka )
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja przy Staszku wydałam 5500zł na wyprawkę - wszystko... i naprawdę mówię Wam nie ma sensu przepłacać bo to tylko na chwilę albo nie będzie na początku potrzebne...
Podpowiadam inne rozwiązania tańsze lub po prostu domowe:)
No to powiem Wam przyszedł mi dziś rachunek za prąd i wyszła mi bokiem ta sterylizacja ... 180zł miesięcznie przez 5 miechów i musze dopłacić 75zł (bo płaciłam sobie 170zł tak mi wyszło z wyliczeń na początku) .... (sterylizacja, prasowanie i częste pranie).
Jak macie gaz to lepiej na tym wyjdziecie.
Prasowanie przy drugim synku będę stosowała tylko na pieluchy, przynajmniej chciałabym ... wiem ze cudnie wyglądają ubranka wyprasowane ale przy wcześniakach ponoć jest zabronione nawet prasowanie ....dlatego od urodzenia będę chciała zastosować ten patent:) Bo pójdę zaraz z torbami:P hahaha
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Na początku kładliśmy ją spać na boku, na zmiane raz na jednym raz na drugim żeby miała ładny kształt główki i żeby się nie zakrztusiła gdyby jej się ulało. W ciągu dnia na pleckach leżała lub spała tak dla odmiany. Przykrywaliśmy kołderką i oczywiście bez poduszki. Póżniej kręciła się w łóżeczku i odkopywała z kołderki. Śpiworki by się nie sprawdziły bo ograniczały jej ruchy więc poprostu ubieraliśmy jej cieplejsze piżamki.
Wydaje mi się że te wszystkie kliny, poduszki itp. ograniszają maluchą ruchy.
Kinga to w takim razie muszę zmieszyć mikrofale, dziękimza info.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Dotkawy tak myślałam właśnie, że masz ogródek też by mi się przydał, przynajmniej na okres ciąży W życiu nie przypuszczałam, że będzie mi się chciało tak bardzo owoców - przed ciążą wolałam warzywka, ciekawe jak będzie "po"
Aniesia to ja poproszę więcej złotych rad co do oszczędzania a ten rachunek to rozumiem za sterylizację w garnku? ;>
Dobranoc ;*
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
A ja Wam powiem co robię zamiast sterylizacji. Jak kupuję nowe butelki, to jest wygotuję i tyle.
Ale...
Potem codziennie rano myję je, wkładam do garnka, zalewam wrzątkiem, chwilkę potrzymam i sru na suszarkę. Nigdy nie wygotowywałam, ani nie sterylizowałam. W moim wypadku wystarczyło krótkie wyparzenie i gotowe.
Przy bliźniaczkach też tak będę robić.
Aaa... i robię tak do teraz, bo jakoś te plastikowe butelki odpychają mnie.