BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #903516 przez Marza
Kinguś u mnie popadało, a już jest tak samo jak przed... Duszno jak cholera... Znowu będzie ciężko zasnąć :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #903519 przez Aneta_78
ś?

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #903521 przez Marza
Aneta myślałam o tym, ale na samym początku chcę zawiązać synkowi czerwoną wstążeczkę na rączkę. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak sobie postanowiłam. O medaliku i aniołku nie myślałam, ale faktycznie fajny pomysł, żeby powiesić takiego aniołka stróża nad łóżeczko :)

10 lata 5 miesiąc temu #903523 przez Kinga2424
Ja w sypialni mam na ścianie obrazek, który dostałam będąc Malutkim Dzieckiem z Aniołem Stróżem. Od Paulinki też chrzcielny Aniołek już wisi. Pewnie kolejny raz poproszę moich Rodziców, albo Chrzestnych by takie coś kupili. Chciałabym by był to od kogoś prezent.

Właśnie kupiłam kołderki i poszewki do łóżeczka i kołyski. Wszystko w różowe sówki:)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #903526 przez Aneta_78
..

10 lata 5 miesiąc temu #903530 przez Ania86
U nas też popadało ale duszno dalej jak w piekle :/
Też bardzo bym chciała żeby ktoś coś takiego jak Anioł Stróż sama mam do tej pory taki obrazek z dzieciństwa, ale zobaczymy jak to będzie.
A nasz wózek ma schowane pod gondolkę czerwoną wstążeczkę ;)
Kinga super że pościel zakupiona :) na pewno piękna.
Anetka, też uwielbiam sówki a Twoja jest fajowa.
Miłej nocki kochaniutkie :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903532 przez Caroina
Wow, na trochę Was tu opuściłam, bo kolezanka wpadła z córeczką w odwiedziny, a tu już tyle popisane :)

Kinga Ta niania z angelcare zasięg ma super. Mała na piętrze, a my możemy nawet do sąsiadów na grilla wypaść :) Bateria bardzo długo trzyma. Do teściowej nawet nie biorę zasilacza i cały wieczór i do późna w nocy ją używam. W sumie nie wiem ile trzyma bo nigdy nie zdarzyło mi się jej rozładować.

Nelka Śliczniusie rzeczy. A te rozpinane body z długim rękawem gdzie kupiłaś?

Ania Chyba nie aż tak kosztowne. Raczej wybieraliśmy z tych tańszych. Twój wózek zdecydowanie jest więcej wart od mojego :) łóżeczko z resztą też, my mamy podstawowe tyle, że z szufladą. Ogólnie nie lubie przepłacać. Wózek kupowaliśmy nowy i np. nie dałabym tyle kasy jak np. X-lander. Ogólnie to jak z czymś zaszalejemy to staramy się zaoszczędzić na czymś innym :)

Agniesia Jak dokładnie go ubierałaś/okrywałaś na taką minusową temp.?

Aneta Twój i Agniesi balkonowy sposób tez bardzo mi się spodobał i tak samo w mroźną zimę najchętniej nie wychodziłabym z domu tylko niestety nie mam balkonu :(
Ja by nie wpadła na pomysł aniołka ale moja mama tak i Nadia ma już 4 aniołki. Milenka pewni też dostanie :)

Yoozia Strasznie rygorystyczna dieta :( dodaj zdjęca co tam już masz dla małej :)
Jeny w taki upał w sukni ślubnej…to się Wam trafiła pogoda :/

Kinga i Aneta Sowy teraz w modzie :) Też bardzo lubie :)

10 lata 5 miesiąc temu #903542 przez Ania86
Caroinka, my też staramy się zaoszczędzić. Myślę że łóżeczko nie jest jakoś mega wypasione, a z wózkiem to gdyby nie to że kupiliśmy od znajomych i z fotelikiem i masą rzeczy do niego też nie kupiła bym nowego X-landera.

10 lata 5 miesiąc temu #903551 przez Caroina
Ania jak bym miała taką okazję, też bym skorzystała :) super, że tak Wam się trafiło. Ja np. leżaczek i huśtawkę kupiłam używane bo to i tak tylko przez kilka miesiecy sie wykorzysta

10 lata 5 miesiąc temu #903557 przez nelka
Caroina wszystkie ciuszki mam używane a te bodziaki są akurat z h&m ale tego samego typu dostaniesz w auchan. Uwielbiam na początek te body kopertowo zapinane!

Aneta nie wiem co zrobię z tymi adapterami do fotelika. W sumie przy Zosi zaledwie pare razy zakładaliśmy fotelik na stelaż. Mamy duże auto więc nie jest problem zabrać stelaż z gondolą, szczególnie że nawet nie muszę składać wózka żeby się zmieścił do bagażnika. Ale teraz z dwójką i w inną pore roku nie wiadomo co się bardziej sprawdzi. A że uwielbiam mieć wszystko do kompletu to pewnie dokupię :laugh: och już sama nie wiem....
Ciuchy na pierwsze 3 miesiące myśle że mam, muszę tylko wyciągnąć jeszcze od siory pare cieplejszych śpiochów. A tak to chyba się wstrzymam i zobaczę jaka duża się urodzi Marysia i co jeszcze się przyda. Przynajmniej będę mieć pretekst żeby wyjść z domu.
A tak to nie mam kosmetyków i całego zestawu opatrunkowego dla siebie po porodzie. Nadal nie mam kołyski więc też poproszę o "lewą" forse ;) poluję jeszcze na sterylizator do mikrofalówki i myślę jeszcze nad karuzelą do łóżeczka...

oj chyba każda się zawahała bo niespodzniewanej zamianie płci Anetki dzidziusia ale sprawa się chybko wyjaśniła bo przecież 13-14tc to za wcześnie żeby bez żadnych wątpliwości i ostatecznie podać płeć. My przecież miło się rozczarowaliśmy że zamiast Antka podejrzanego w 16tc będzie jednak Marysia :laugh: t

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #903561 przez Aneta_78
..:-)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903568 przez agniesia1604
Caroina,
więc tak,
body długi rękawek, rajstopki, skarpeteczki czasem i grubsze wełniane skarpetki (zawsze twierdze ze jak w stopy ciepło to i w całe ciało), pajac polarowy, kombinezon z kapturem, czapka (średniej grubości) bo kaptur ,... jak -5 to bez kaptura i cieplejsza czapka, rękawiczki no chyba ze rękawek był z zakryciem (rękawiczką)...
A tu na zdjeciu :
body długi rękawek, rajstopki, skarpeteczki + kapcie polarowe, spodnie polarowe (średniej grubości), sweterek średniej grubości, kombinezon na zimę , czapka i nawet widzę szaliczek... tak szaliczek zakładałam też. A i widzę cienki kocyk na spodzie ... ale cieniutki... pamietam że jednak używałam kocyka pod spód jak było od minus 5 do minus 10 ... bo powyzej to był spocony.

Przykrywałam go grubym kocem... mam specjalny kombinezon na sanki i do wózka....ale ten kombinezon zbytnio się nie sprawdził bo Staś się w nim jednak bardzo pocił.... < wełna owcza > .... i użyłam go moze z 5 razy....;/

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #903570 przez nelka
Raczej kupię sterylizator do mikrofalówki avent bo mam butelki avent więc bez problemu będą pasować. Choć jak będę w sklepie to przymierze się jeszcze do canpol bo jest w dobrej cenie. Ale muszę sprawdzić czy butelki wejdą.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903574 przez agniesia1604
ja mam butelki AVENT natural te mniejsze i te srednie (260ml) i używałam tego sterylizatora dopóki mój kochany mąż załaczył piekarnik (ja mam mikrofalę z piekarnikiem)... i się zwędził ....wtdy przeszłam na gotowanie w garnku wody i wrzucaniu wszystkiego do gara i wyciągałam... w 4 miesiacu życia Stasia przestałam sterylizowac i wygotowywać:
www.blanca-baby.pl/produkt/Karmienie-dzi...-canpol-babies/14448
Opis: Szybki - umożliwia sterylizację w ok. 5 - 8 min.
Pojemny - jednocześnie może wysterylizować 6 butelek standartowych lub 6 butelek z szeroką szyjką.
Uniwersalny - mieści się w większości kuchenek mikrofalowych (25,5 cm x 17,5 cm); przystosowany do mycia w zmywarkach.
Oszczędny - do sterylizacji wykorzystuje 200 ml wody, co skraca czas sterylizacji.

Także ten sterylizator do mikrofalówki polecam

, ja się w tym sklepie zaopatruję:P>

10 lata 5 miesiąc temu #903585 przez Caroina
Aneta Też mi się spodobał prezent :) o jakiejś czerwonej wstążce też mi ciągle powtarzała, żeby przywiązać do wózeczka ale mówiłam, że znaczek firmowy, przyszyty do budki jest czerwony więc jest ok. ;) trochę się naśmiewałam z tych jej przesądów ale tym razem chyba podwiąże gdzieś pod gondolą :)

Nelka Dzieki za info, właśnie zależy mi, żeby były takie rozpinane bo to jednak duze uproszczenie, a cieżko na takie trafić.

Agniesia Uroczy ten Twój Staś :) Dziekuje za wyczerpującą odpowiedź. Nigdy nie wiedziałam jak ubierać małą w zimie. Samej zawsze mi było zimno co bym nie ubrała na siebie więc małą raczej na krótko brałam. Do tego była starsza wtedy. A taki niemowlak…spanie zimą na dworze to dla mnie abstrakcja. Taki wełniany śpiworem do sanek też mam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka