- Otrzymane podziękowania: 126
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
malvi spalam teraz tez... dlugo i jakies dziwne sny mam, pogoda jest beznadziejna, czuje sie slabo i maly sie niewiele rusza:/ dzwonilam do medicoveru umowic sie na to usg 28-32... tak pomyslalam ze skoro moge miec za darmo to pojde dwa razy a co:P mam w poneidzialek za tydzien... wiec tydzien wczesniej bede widziec Stasia
dotkawy relaksuj sie, zjedz ciastko (bo szczesciaro mozesz:P)
u mnie zwala... niefacetowa, bo z mezem problemow nie mam, alee ogolna, oslabienie, nie moge jesc slodyczy, nie moge oddychac, Stas sie malo rusza buuuuu nic nie robie, szafy dalej niepoukladane.... jestem do dupy... oto jak czuje sie kobita w ciazy....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
No tak, urządzenie pokoiku to zawsze dodatkowe koszty, nas to omija (niestety).
Aneczka Ja na razie wstrzymuje się z zakupem sterylizatora bo nie wiem czy uda mi się karmić. Tak samo z biustonoszami, bo wtedy biust będzie za pewne większy. Jestem jk najbardziej za różnymi udogodnieniami typu leżaczek, huśtawka itp. Jest to dodatkowa atrakcja dla maluszka i odetchnienie dla rąk tak więc i tym razem kupuje różne opcje jak jedno sie znudzi to do drugiego
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
jako ze mam zwale, nic mi nawet nie przychodzi do glowy co by moglo Cie (nas) pocieszyc:/:/
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
kafeteria.pl/seks-i-zwiazki/cialo-po-cia...shopa-g_8418#zdjecie
wszystko przez to ze z reklam, gazet, telewizji spogladaja na nas jakies idealy ktore nie sa prawdziwe i sie dziwny kanon piekna tworzy a my mamy zwalki...
glowa do gory
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Poza tym przyszła mi dziś ta paczka z "duperelkami" i powiem Wam że miałyście rację ten rożek jest super, nie wygląda tak na zdjęciu ale jest słodki, taki milutki Już nie mogę się doczekać w nim malutkiej.
Dziś jeszcze tak się wkurzyłam, wychodzę wieszać pranie i normalnie idę z domu a tu coś na mnie od tyłu skoczyło. Tak się wystraszyłam, a to pies taki ogromny owczarek niemiecki od dalszych sąsiadów, bramka była uchylona i wszedł nam na ogród a to kawał psiska. Potem tak mi się brzuch spiął że bałam się czy wszytsko ok.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Anetka nie łam się, prawie wszystkie wyglądamy już jak "hipopotamice" hehe No, ale takie uroki ciąży, ja tam się tym akurat nie przejmuję, bardziej samopoczuciem i non stop się boję czy wszystko jest w porządku....
Aneczka ja laktatora na razie nie kupuję, mam pożyczony od koleżanki ręczny firmy medela, wezmę go do szpitala, jeśli się przyda to super, jeśli nie to trudno, a jeśli nie będzie mi odpowiadał pod jakimś względem to dopiero będę się zastanawiać czy kupić np. aventu
Munkki zazdroszczę, że już masz tak szybko to usg Ja jeszcze przedzwonię w przyszłym tygodniu czy nie zwolnił się może jakiś wcześniejszy termin, podejrzałabym Krzysia wcześniej
A sny też mam jakieś posraneeee
Caroina sama już nie wiem czy jest ok czy nie, co chwilę się inaczej czuję... Ale Mały ewidentnie musi mi uciskać na pęcherz, bo od rana byłam już w toalecie z 15 razy Najgorsze jest to, że ja naprawdę nie wiem jaki to jest ból skurczowy Nie wiem czy to tylko ja jestem jakaś dziwna, a Wy wszystkie wiecie czy o co chodzi.......
Z pokoikiem się AŻ TAK nie pali, bo i tak Krzyś będzie na początku z nami, a tam będą jego rzeczy, no ale nie ukrywam, że byłabym spokojniejsza gdyby do porodu udało się wszystko kupić i zrobić
Proszę o meldunek Marzę!
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
A z wc to chodzę co chwilka, w dzień to jeszcze jest do zniesienia ale w nocy wstawałam chyba z 6 razy.
Oj ja marzę żeby wszystko mieć przygotowane przed porodem, ale znając życie i tak o czymś zapomnę albo nie zdążymy kupić. W przyszłym miesiącu pościel z wypełnieniem, koszule i szlafrok do szpitala, podgrzewacz, wanienka, jakaś lampka i pampersy
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
koszule kupilam sobie, ale poki co to takie na pozniej do domu do karmienia, do szpitala dalej nie mam i nie wiem gdzie kupic...
malvi ten laktator wyglada groznie hehe:D
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do koszul to chyba na allegro zamówię są tanie, na pewno nie jakieś super materiałowo ale co tam. Właśnie też nie mam za bardzo gdzie kupić, patrzyłam po sklepach ale albo nie ma albo ceny są konkretne.
Malvi, te laktatory Medela to są chyba najlepsze. Ja kupiłam jak zamawiałam butelki Aventa, czy się przyda nie wiem najwyżej go sprzedam nie używany.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Munkki czemu to laktator groźny hahaa?
A mam do Was pytanie - wiem, że temat już był, ale teraz nie znajdę - jaki materac Waszym zdaniem najlepiej kupić (sama pianka, pianka-kokos czy pianka-gryka-kokos)?
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
A więc witajcie
Jak już pisałam upał mnie dobija... nie mam czym oddychać, leje się ze mnie cały czas i prawie w ogóle nie wystawiam nosa z domu. Pamiętam jak na początku mi mówili, że współczują mi lata w ciąży, wtedy nie za bardzo wiedziałam, z czym się wiążą te słowa. Przecież ciąża to nie choroba... ale teraz jak już wiem to wolę to przemilczeć... Dobrze, że jak maluszek się urodzi to będzie chłodniej i może będziemy miały więcej siły na ten macierzyński maraton
Pisałyście dużo o mężach... mój staż to zaledwie 3 miesiące i nie ma porównania do Waszych, więc nie wypowiem się na ten temat, bo na razie nie mam co narzekać Jeśli o coś poproszę to zawsze zachcianka jest spełniona, jest czuły, troskliwy, opiekuńczy, no ale na początku zawsze jest kolorowo Jak mówię komuś kto jest dłużej w związku małżeńskim, że jest cudownie to mi mówią, że za kilka lat się to zmieni, więc czekam
Wyprawka powoli nabrała rozpędu. Byłam w tym Tesco i faktycznie ceny większe, ale widać, że jakość też lepsza. Jednak jak się kupuje w tych zestawach to nie wychodzi tak źle kupiliśmy tam 7 pajacyków, kocyk, rożek, pałeczki do uszu. Potem namówiłam M, żeby jeszcze wstąpić do Auchan, bo był po drodze i kupiłam pieluchy tetrowe, bo była promocja, butelkę, 7dmio pak bodziaków z długim rękawem i półśpiochy. Do tego siostra kupiła mi wczoraj ręcznik, taki duży kąpielowy, ale ni widzę przeszkód, żebym nie mogła go maluszkowi stosować. NAwet lepiej, bo go sobie fajnie w niego owinę Zostały nam jeszcze łożeczko, wanienka,kosmetyki,pampersy, proszek i takie pielęgnacyjne rzeczy. No i nie wiem jak z ubrankami... DORADŹCIE PROSZĘ ! teraz kupowałam na rozmiar 62. Kupować też większe? Ile w ogóle kupować sztuk? NIe chcę kupić za dużo, żeby potem nie żałować, że tak szalałam, a połowy nie wykorzystałam Kupić też coś mniejszego niż 62? Zaczyna mnie to wszystko przerażać
Do tego piszecie o ubraniach, że macie a małe... JA wczoraj ubierałam dżinsy, które miałam o wiele za duże przed ciążą, żeby zrobić z nich spodenki, bo żadnych już nie mam dobrych i uwierzycie, że każde dzinsy byly za male?! chciało mi się płakać... mąż się trochę nasłuchał, bo musiałam wylać żale, ale naprawdę jak ja przytyję jeszcze trochę to będę musiała goła chodzić kupowanie ubrań tak samo mnie przeraża, żeby rozmiarem się nie załamać... jeszcze teściowa mi taki tekst wczoraj "Ty z dnia na dzień jesteś grubsza"... a ja na to "no i dobrze" i poszłam do domu.
Jutro wizyta u gina i odbieranie wyników. Mam nadzieję, że cukier w normie...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Majka pozostaje Majką, waży 1700g! :***
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107