BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #905230 przez munkki
Marza ja mam trochę większych bo dostałam, ale szykuje tylko te 62 i mniejsze, potem na bieżąco będę myśleć co mi trzeba. Tym bardziej ze sama tez stwierdzisz które są dla ciebie najwygodniejsze etc, wiec może nie ma co szaleć... Ja trochę przyszalalam i teraz już wiem że na pewno we wszystkich ubraniach Stasiu nie wystąpi...ale tak jak mówię- sporo dostałam:)

Jagodzianka, super ze po wizycie Majka pozostała Majka :) jest z niej kawał babeczki:) mówił coś o tych cukrzycach gin?

Malvi a z tym brzuchem to ja myślę że one na dobre nam się jeszcze nie podniosły... na moje oko jeszcze się zdarza podnieść i opasc... Mój też nie jest jakoś mega wysoko...
Podziękowania: Marza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905233 przez Marza
munkki biorę sobie Twoje słowa do serca :)

Zapomniałam napisać, że mimo upałów mój mały nadrabia swoje wcześniejsze lenistwo ! Mam wrażenie, że w ogóle nie śpi tylko się rozpycha :D

10 lata 5 miesiąc temu #905239 przez Caroina
Malvi Materac na pewno w tej 2 lub 3 opcji. Raczej nie kupuj samej pianki bo jest za miekki.

Marza To życzę Ci, żeby mąż taki pozostał :)
Co do ilości ubranek to nie jestem ekspertką (zawsze kupuje za dużo). I jestem zwolenniczką kupowania na przód, dziecko błyskawicznie na początku rośnie i migiem 62 zrobi się za małe wiec warto mieć już coś na 68 na początek kilka sztuk, reszte można dokupić. Daj Boże, żeby dziecko było grzeczne i mało wymagające, bo czasem bywa tak, że dziecko jest bardzo absorbujące i za bardzo nie ma na nic innego czasu, a już zwłaszcza żeby gonic po sklepach i kupować więc wole się przygotować i na taką ewentualność.
I fajnie, że tak duzo udało się Wam załatwić. Tez liczę na takie zakupy jak M wróci bo już chce to mieć z głowy.
Teściowej troszke brakuje wyczucia i taktu :(

Jagodzianka Łooo ale ona już duża :woohoo:

Też się źle ze sobą czuje a z domu wychodze tylko jak musze. Zakupy tylko przez internet, po galerii nawet nie myśle chodzić :blink:
Podziękowania: malvi, Marza

10 lata 5 miesiąc temu #905241 przez Marza
Caroina co do tesciowej to masz racje... Ona zawsze jakas uwage musi rzucic i nie patrzy czy komus jest przykro czy nie. Juz nawet nie lubie z nia rozmawiac. Wole jej unikac.

Dziekuje za rady dotyczace ubranek!!

10 lata 5 miesiąc temu #905250 przez jagodzianka44
Munki mówił,że teraz musi sie jeszcze diabetolog wykazać, że jemu tylko mam pokazywac książeczkę;)

Marza dorodną dorodną! a jak się Marcin cieszył! :)

10 lata 5 miesiąc temu #905260 przez Marza
Jagodzia to super :-) mi sie wydaje, ze jakby u nas miala byc cora to Marcin by sie tak nie cieszyl :-) od poczatku marzylismy zeby pierwszy byl synek. Jeszcze nie byla wiadoma plec a on juz do brzuszka Miloszek mowil ;-)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905282 przez Ania86
Malvi, czytałam na necie opinie o laktatorach i Medela dobra:) Moja kuzynka też miała i sobie bardzo chwaliła. Materac ja mam ten 3 gryka, pianka kokos.
Marza, fajnie że jesteś. Co do ubranek to ja też nie wiem ile trzeba, chyba tak na oko. Dużo też zależy jak często planujesz prać ;) Ja mam większość na 62, ale pare sztuk na 56 body i pajaców mam. Zaopatrzyłam się też już odrobinę na wyrost, jak się coś trafiło i mam w rozmiarze 68, a nawet po parę sztuk większych, ale to raczej jak upolowałam coś "na ciuchach". Powodzenia jutro na wizycie :*
Jagodzianka, Majeczka duża, super :)

A wiecie u nas koło biedronki rozłożyli taki duży biały namiot i są fajne promocje np. Dady za 24,49zł ale od rozmiaru 2 więc wzięłam, rajtuzki były po 1zł takie grube ale od 68 rozmiaru. Ciekawe czemu to tak, może jakiś remont planują :/
Podziękowania: malvi

10 lata 5 miesiąc temu #905289 przez Marza
Aniu dziękuję, troszkę się obawiam wyników badań, ale nie chcę na zapas się denerwować :) JA się muszę wybrać do innego SH może tam będą jakieś ciuszki cieplejsze, bo w tym jednym na który byłam najbardziej napalona okazał się pusty -.- same letnie ubranka... bo wtedy pewnie bym się obłowiła za niewielką cenę, a tak kupować wszystko nowe to mnie przeraża. Najwyżej poczekam aż lato minie i wprowadzą te cieplejsze ciuszki i wtedy będę buszowała po sh ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905294 przez Caroina
Ania pieluszki 2 możesz śmiało kupować bo w zasadzie to mozna je od razu używać - są od 3kg. Ja nawet nigdy 1 nie miałam. A 24,50zł to rewelacyjna cena :)

Marza Teraz cieżko będzie znaleźć coś z cieplejszych rzeczy. U nas jest tak samo, sezonówka leci i dopiero końcem lata powinni wymienić asortyment.

10 lata 5 miesiąc temu #905296 przez Marza
Caroina no to muszę poczekać na wymianę i na koniec lata. W sumie nie będzie takich upałów to i lepiej się będzie chodziło :-)

10 lata 5 miesiąc temu #905297 przez Ania86
Caroinka, no właśnie się tak zastanawiałam że skoro od 3kg to chyba można będzie niebawem jak nie od razu na nie przejść. Poza tym w biedronce dady1 to jest takie małe opakowanie z wycięciem na pępęk, kupujecie w ogóle coś takiego?
U nas w ciucholandzie właśnie ten plus że są rzeczy od zimowych po letnie, tylko trzeba grzebać :laugh: A najlepsze i najtańsze są w takich mega kubłach i tam to tylko nur i kto co złowi ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905298 przez malvi
Jagodzianka to Maja przebiła Krzysia! :woohoo: :woohoo: Chociaż w sumie tydzień temu ważył 1600g, więc może przez tydzień mu się przytyło/urosło ;)
Co do brzucha to tak patrzyłam w lustro, że może mi się wydaje, że się obniżył, już sama nie wiem, chyba sobie wkręcam :P Bo szyjka była ok przy ostatnim badaniu...

Marza no to trochę już kupiliście :) Z tymi rozmiarami to Ci kochana nie pomogę, bo sama do końca nie wiem - jedni mówią, że wystarczy jak będę miała na 62 na początek i trochę 68 na później, a ostatnio kuzynka mi powiedziała, że mimo wszystko dobrze mieć też trochę na 56 i sama zgłupiałam :P (a dodam, że jej synek jak się urodził to ważył prawie 4 kg).
Co do moich ciuchów to też mało co mam dobre - po domu chodzę w koszulkach i bokserkach mojego M :D

Munkki a to brzuch ma się jeszcze podnieść? :D tego to nie wiedziałam :evil:

Caroina a Ty jaki masz materac? ;>

10 lata 5 miesiąc temu #905300 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

dotkawy Powiem Ci, że ja też współczuje męża. Szkoda godać. Mój miał być przy porodzie, ale już przy samym wypychaniu miał wyjść, a jak sie to skończyło??? Został do samego końca. Nawet widział jak mnie rozcinali, a potem zszywali. Nie był to fajny widok, ale mnie nie opuścił. I dobrze, bo nie wiem jak mogłoby to się dla mnie skończyć. Może Twój mąż nie umie poradzić sobie z tym, że będzie ojcem.

10 lata 5 miesiąc temu #905303 przez agniesia1604
Jasiu nadal Jasiem ... waga 750:)
Co do krzywej cukrowej.... powiedziałam ze robiłam i że nie udało się.... i pytam się jego ile razy mam robić to badanie ?
A on na to : " Po co się męczyć, nie robimy:) " .....

Ponoć dzieci matek cukrowych są większe no i w moczu wychodzi coś nie coś:)

Asparagin (magnez +potas) mogę brać do końca ciązy:)

10 lata 5 miesiąc temu #905308 przez jagodzianka44
Marza jakby się oswoił to by się cieszył napewno :)
Malvi musialabys nam pokazac foto z teraz i z wczesniej, to napewno ocenimy ! :) Krzyś i Majka idą łeb w łeb hahah :)
Agniesia ja mam cukrzycę ciążową a mocz wychodzi mi bardzo dobrze, nic w nim nie ma :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka