BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #905860 przez Caroina
O! właśnie się obudziła śpiąca królewna :D Chyba jej rekord, choć pamiętam, że kiedyś już też pocigła prawie do godz. 10.

Munkki Nogi też jakoś od wczoraj czuje – konkretnie mięśnie w łydkach, jakby lekkie zakwasy. Się porobiło, mało ruchu i wystarczy auto poprowadzić i już mięśnie w szoku :whistle: :blink:
Łóżeczko mamy identyczne tyle, że bez tego wzorku z ciuchcią :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #905892 przez munkki
no u mnie to takie chyba nie do konca miesnie... takie mi sie ciezkie lydy robia:/ nie wiem co to...
no nic, lece na cwiczenia, bo dzisiaj ten dzien w ktorym wieloryb troche sie rusza:P

Caroina i lozeczko sie sprawdza? nie rozwala?

10 lata 5 miesiąc temu #905922 przez malvi
Hej dziewczynki! Strasznie dużo napisałyście od wczoraj, przeczytałam ale już zapomniałam co której napisać :whistle: :whistle:

Ja dziś mam jakąś chęć do działania - pewnie przez pogodę (DESZCZ :D ).... Już obiad mi się powoli gotuje, zmywarka wstawiona, zaraz wstawię pranie :) I nawet się dziś wyspałam, chociaż w nocy jak wstałam do łazienki i później się położyłam to Krzyś dostał ADHD :woohoo: :woohoo: I jakąś godzinkę tak leżałam i czekałam aż przyśnie ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905943 przez agniesia1604
impreza Roczek Stasia:)
w niedzielę 27.07;)

Więc tak.... jutro z rana robię nóżki drobiowe (pierwszy raz w mojej karierze:P) - piątek
w sobotę: rosół, sałatka warzywna, piersi z kurczaka usmaże a następnego dnia przyrządzę, ugotuję i przygotuję buraczki do obiadu,
w niedziele: sałatka ananas z kurczakiem, sałatka grecka, żeberka i karkóweczka, te piersi z ananasem i serem przyrządzę w piekarniku
Mąż ma obowiązek posprzątać całą chałupę poczynając od dzisiaj (jutro pierwszych gości mamy) ... a kończąc w sobotę ... no i zająć się trochę dzieckiem póki przed zabiegiem :)

Tort zamówiony na niedzielę , niebieski zastąpiony zostanie kolorem seledynowym lub jasnej zieleni, zamiast bucików ma byc samochodzić a napis: "Roczek Stasia" :

Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #905951 przez dotkawy
Jaki ze mnie od rano glodomorrr, zjadlam jajecznice i dalej glodna, to dopchalam budyniem....dalej glodna, to jeszce lody zjadlam , jak sie nie pozygam to bedzie dobrze, hihihhi :woohoo:
Ale u nas zachmurzone niebo jest, musze do sklepu isc, ale po wczorajszej ulewie, to juz sobie parasolke wezme......bo jeszce ubrania po wczoraj mi sie nie dosuszyly :-) Kurcze a taka mialam dzis ochote na grilla, nawe kielbaski wczoraj specjalnie kupilam, a tu wychodzio ze z tego nici :huh:

Karolina, Aneta ze mnie tez kucharka leniwa, ale dzieki temu ze yhermomix mam, to naprawde robie duzo rzeczy, bo tylko trzeba skladniki powrzucac a tak to samo sie robi :-)) wlasnie dzis zupe pomidorowa robie - okolo 15min i gotowa :-) i szarlotke :-)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #905958 przez Aneta_78
:whistle:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #905963 przez Aneta_78
.

10 lata 5 miesiąc temu #905974 przez Ania86
Kochane u mnie też od rana pada, a mnie tak bolą ..... nogi że szok, nie wiem czemu czy jakaś choroba mnie nabiera czy co. Wczoraj trochę nas pokropiło na działce a chcieliśmy skończyć przycinać takie tam krzaczki, może to z tego.
Agniesia, torcik śliczny i na pewno będzie pyszny nie wspominając o reszcie jedzenia którą wymieniłaś... ślinka cieknie :) Dobrze że mąż posprząta bo i tak na pewno masę obowiązków przed Tobą, a małemu Stasiowi już dzisiaj sto lat :) i udanej zabawy
Anetka, odpocznij dzisiaj też Ci się przecież należy ;)
Dotkawy, też grill za mną chodzi, a po wczorajszej szarlotce zostało wspomnienie :cheer: Ale nie żebyśmy sami z M zjedli, podzieliłam się z rodzicami i tak oto .... chyba na niedzielę zrobię następną póki jabłka mam od babci. A o tym co już dziś zjadłam lepiej nie pisać, w zasadzie to powinna już dziś nic nie jeść po takiej ilości ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905999 przez Caroina
Munkki Tak, jest stabilne :) posłużyło 2 lata, a jest jak nowe. Dzień ćwiczeń wieloryba ale mnie rozbawiłaś :D

Agniesia Piękny torcik. W takim razie udanych przygotowań i oczywiście niedzielnej uroczystości i najlepszego dla Stasia!

Za Wami chodzi grillowane jedzonko, a ja jak Was poczytałam myslę o szarlotce, pycha :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #906001 przez malvi
Ale ja Wam zazdroszczę, że możecie sobie zrobić grilla kiedy macie ochotę :P Mi pozostaje mikrofalówka z funkcją piekarnika :woohoo:

Aneta a Ty wybrałaś już jaki kupisz materacyk? ;> Bo ja się nadal zastanawiam....

Agniesia po przeczytaniu Twojego menu też zaraz idę zrobić jakieś drugie śniadanie :D :D
A torcik cudny <3

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906029 przez Aneta_78
? :S

10 lata 5 miesiąc temu #906035 przez pauletta
Zjadłabym torcika :-)

Zaczynam dzis III trymestr :P

10 lata 5 miesiąc temu #906036 przez nelka
Nawet nie czytam Agniesi menu bo mam pustą lodówkę i zero chęci do działania, za to mam apety :woohoo: U mnie dzisiaj pochmurno i pada, oddycha się lepiej za to nudy, nudy nudy... ach ciężki tydzień mam :dry:

Agniesia myślę że dopiero po narodzinach Jasia w praniu wyjdzie czy chłopcy będą mogli razem spać w pokoju, to naprawdę trudno przewidzieć jak będzie reagował Staś a jak będzie się zachowywał Jaś. U nas jest większa różnica między dziewczynkami bo Zosia będzie mieć 2,5roku jak się urodzi Marysia. Uszykowaliśmy im pokoik razem ale mimo wszystko zanim się wszyscy dobrze poznamy i wyrobimy nawyki jeśli chodzi o spanie to planujemy żeby Marysia spała z nami w naszej sypialni. Nie wiadomo czy miesiąc czy dłużej czy może od razu będą razem, szykujemy się na obie opcje.

Wogle to dzieczyny mam tych młodszych dzieciaczków w okolicach rok to was mega podziwiam za to że zdecydowałyście się jak dla mnie tak szybko na drugie dziecko. To naprawde wielkie wyzwanie więc szacun dla was!

A właśnie Staś już chodzi Agniesia?
A Kinia jak poszło oduczanie od pieluchy? Udało się?
Goschnes a twój synek bierze się za chodzenie?

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906045 przez Aneta_78
.

10 lata 5 miesiąc temu #906046 przez malvi
Aneta no ja właśnie zdecyduję się chyba na pianka-kokos ;) Ja myślę, że nie jest wcale tak wcześnie na tą torbę :P Ja sama zamierzam spakować jak już dokupię rzeczy do szpitala.... W sumie co to za różnica czy rzeczy leżą w szafkach czy w spakowanej torbie? :D

Nelka też mam prawie pustą lodówkę :/ Ale chociaż obiad już dziś sprawie gotowy :P

Może któraś z Was mogłaby polecić jakiś sklep internetowy/użytkownika Allegro ze sprawdzonymi materacykami w rozsądnej cenie? ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka