BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #906052 przez Caroina
Aneta Kochana, ja torbę mam już spakowaną od ok. miesiąca, jak dowiedziałam się, że mam skróconą szyjkę. Fakt, że są w niej duuuże braki ale co już miałam wrzuciłam :) Tak więc ja w tej ciąży jestem zdania, że nigdy nie jest za wcześnie. To samo się tyczy wyprawki.

Nelka Ja mam dla nich jeszcze większy podziw. U mnie dziewczynki będą dzieliły 3lata i 7 mies. I wcale nie byliśmy na 100% zdecydowani, że już chcemy – jeśli o nas chodzi. Ale biorąc pod uwagę tą rosnącą różnice wieku miedzy dziećmi (nam tez latek nie ubywa) postanowiliśmy, że trzeba już :)

Malvi Ja kupowałam w sklepie na miejscu wiec nie pomogę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906055 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #906057 przez Ania86
Anetka, kochany ten Twój Bartuś :) A co do torby to chyba lepiej mieć spakowaną, zawsze to jedna rzecz do przodu. Sama bym pewnie spakowała jak bym miała co do niej włożyć ;) Muszę kupić koszulę i szlafrok no i inne rzeczy typu te podkłady i majtki jednorazowe. Zrobię to na pewno w sierpniu bo nie ma co tego odwlekać.
Malvi, ja niestety z materacykiem nie pomogę. U mnie był w komplecie z łóżeczkiem a i tak przysłali inny niż w aukcji, choć tyle że lepszy :)
Zastanawiam się nad jakąś pierwszą zabaweczką dla malutkiej. Macie jakieś pomysły?

10 lata 5 miesiąc temu #906061 przez Gochens
Nelka synus wystartował zaraz po roczku :) Czyli tak juz chodzi czasem chwiejnie ale daje rade :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906062 przez Aneta_78
..

10 lata 5 miesiąc temu #906065 przez Gochens
Anetka weszłam właśnie na forum paczam a tam o mnie to myślę odpiszę :) Nie mam co nadrabiać bo tak ładnie piszecie że stron przybywa w gigantycznym tempie :) ale czytam Was w wannie jak zalegam to ładna się robi "książka".

Muszę sie pochwalić.. mam pierwszą rzecz dla mojego synka otóż zakupiłam ostatnio 2 pary skarpeteczek hehehe także jest progres :)

10 lata 5 miesiąc temu #906067 przez agniesia1604
mój chodzić chodzi wokół kanapy i mebli od 7 miesiąca ... i też raczkuje ... ale żeby się puścić mebli lub chodzic za rączkę albo żeby go przytrzymała pod pachami.... o nie...on woli raczkować.
Chciałabym zeby ruszył przed narodzinami Jasia:)
Do 14 miesiąca ma czas :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906068 przez Aneta_78
.

10 lata 5 miesiąc temu #906069 przez Marza
Cześć dziewczyny.
Co za nudy... Obiad już za mną, M odprawiony do pracy, a ja leżę. Nieszczęsny ten lewy bok! Już mnie denerwuje leżenie na nim, ale wiem, że trzeba.
Pogoda u nas brzydka i zimno, a mi ona bardzo pasuje. W końcu mogę oddychać i nie lepię się cała od potu :-)
Chyba się zdrzemnę, bo mnie jakoś muli ;-)

Aniu ja zabawek teraz nie kupuję. Mały i tak nie będzie się nimi bawił. Jak skończy trzy miesiące to mu coś kupimy :-) będzie miał przy sobie tylko pluszowego słonika, którego odziedziczy po tacie :-D a i kupimy mu pozytywke tylko ,może wcześniej jakiś prezent dostanie od rodziny.

Z materacem nie pomogę, bo będzie w zestawie z łóżeczkiem, ale się okaże csy się będzie nadawal.

Tort cudny, ale ja sobie wczoraj postanowilam, że koniec ze słodyczami i czipsami :-) zobaczymy jak dlugo wytrzymam :-D

10 lata 5 miesiąc temu #906070 przez Gochens
Aneta no coś Ty jaki dwupak... wchodze patrze słodkości mówię wezme niebieskie i zółte <lol> taka jestem a przy kasie sie okazało że zapłaciłam za nie całe 5 zł!! głupio mi było wracać i zakosić wszystkie ale ja tam wróce :lol:

10 lata 5 miesiąc temu #906072 przez Ania86
Marza, koniec ze słodyczami i chipsami... podziwiam też bym chciała ale chyba nie dam rady ;)
Też nie chcę kupować zabawek bo wiem że to chyba na razie bez sensu, ale chciałam jakąś jedną żeby miała od początku jakiegoś misia albo zawieszkę na łóżeczko żeby było jej milej bo nie mam nic.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906075 przez Aneta_78
.

10 lata 5 miesiąc temu #906077 przez dotkawy
Ale dzis mialam nerwy, moja mama pojechala w pn do mojej siostry do 2 tygodnie i mnie zostawila z calym domem, tj z 2 chlopami......a ze mojego tate tak przyzwyczaila ze nic za soba nie zrobi, to mam caly dom do obskoczenia....posprzatyalam mu caly dol, oczywiscie zrobilam caly obiad dla wzsytskich, umylam schody na pole i ogolnie podlogi, tat wraca z grzywbow i co....z butami od blota pakuje sie mi po calym domu, myslalam ze sie polplacze ze zlosci.....bo co dopiero sie odsprzatalam.....aaaaaaaaaaaaa choleraaaaaaaaaaa

Aneta78 wlasnie przeczytalam jej menu......podziw, podziw.....

Kurcze a ja dalej praktycznie nie mam nic kupione, oprocz tego co dostaalm od siostry, to zero.......czekam na wyplate i wtedy zaszaleje, bo narazie niestety..... Ale dzis jade kupic ten proszek do pracnia dla niemowlat, takze 1 rzecz bede miec juz kupiona :-))))))))))))) i w koncu wezme sie za pranie tych ubranek i moze cos poprasuje :-) Kurcze jeszce nigdy sie nie cieszylam ze beda cos prac i prasowac, hihihih :)

Ania86 to jest nas dwie, bo ja tez jeszce nie mam nic kupionego...........

10 lata 5 miesiąc temu #906079 przez dotkawy
Aneta hahaha nie dziwie sie ze mial taka mine, widok musial byc zabojczy, heheh :woohoo: juz pewnie sobie wyobrazal jak mu meskosc podcinaja, heheh.

Powiedz mi gdzie sie ustawia zeby wiadomosc byla widoczna tylko dla nas??? Bo jestem taka sierota i nie wiem...... :evil:

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #906081 przez Aneta_78
[.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka