- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
Załącznik nie został znaleziony
...a tu już tylko 2 dni przed porodem:)
Na tą chwilę już jestem WIĘKSZA:)
Zdjęcie zrobię jutro.
I na tym zdjęciu moja kochana Córeczka kilka minut po przyjściu na świat. Jeszcze cała opuchnięta:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Ja sie nie bede mogla doczekac az go zobacze i chyba tylko o tym bede myslala. A przynajmniej bede sie starala zeby nie myslec o bolu :-D tez mysle, ze.moze sie rozplacze albo bede sie cieszyc jak glupia i usmiech nie bedzie mi mogl zniknac z twarzy :-D
Jaki brzusio! Sliczny :-D a jaka Ty zadowolona, pewnie czulas ze sie zbliza ten wielki dzien i przelom w Waszym zyciu :-D malutka cudna :-D taki robaczek pozawijany hehe
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
Zobaczymy, czy tym razem poród będzie z zaskoczenia, czy pójdę soobie spokojnie na zaplanowaną wcześniej cc. Bardziej obstawiam, że pierwsza opcja, ale zobaczymy:)
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
Bardzo dziękuję za wspaniały dialog. Przy okazji znalazłam takie coś jak gwieździste niebo do pokoju dziewczynek.
Słodkich snów Marza
Dziewczyny już chyba dawnoooo śpią.
Dobranoc:)
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
A ja dziś miałam o niebo lepszą nockę, co prawda Staś się wiercił ale wstawałam do niego może ze 4 razy bo mu nogi w szczebelki weszły i nie mógł się obrócić... za to zjadłam wieczorem arbuza po którym latałam z 10 razy do toalety i dziś mnie trochę boli kość łonowa. Wczoraj z mężem robiliśmy małe przemeblowanie i chyba trochę przegięłam bo mnie zdeczka wszystko boli no ale trzeba bo zaraz goście przyjadą a musze 2 pokoje oddać i Staszek już z nami w pokoju. Staś z Jasiem będą mieli teraz podwójną szafę a rodzice muszą zmieścić siew połówce + komodzie .... w sumie już się zmieściliśmy oprócz zimowych swetrów które muszą znaleźć swoje miejsce:)
Jasiu kopie w nocy jak tylko się obudzę i nawet teraz... on bardzo często kopie i wydaje mi się że częściej niż Staś... w ogóle ta ciąża jest inna niż ze Stasiem ... mam wrażenie że czuję siew niej lepiej.
No nic uciekam bo moja myszka przyszedł do mnie i się tuli tuli... wiec ja muszę sobie śniadanko zrobic jemu dam chrupeczka do schrupania....
Miłego dzionka .....
no tak... mi się ciąża z gruszką kojarzy a kalarepa to raczej kula:))) A drobniutka osoba nie może być kulą
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ale mam salon z kuchnią gdzie będą spały 4 osoby no i sypialnię Stasia i tam się zmieści tylko materac i 2 osoby będą spały (6 osób)...
Przemeblowanie było w planie bo dla drugiego bobasa szykuję też miejscówkę ...czyli duża szafa - czy taka duża? 100cm szeroka no to taka normalna a wcześniej Staś mieścił się w 50cm - 2metrowej szafki z półkami + komodzie:) ... teraz będę musieli sie chłopaki pomieścić w jednej szafie ....
Myśmy tą wąską szafkę przerobili i na górze jest pałąk na wieszaczki ... no i my z mężem teraz mamy wieszaczki i chyba se gacie powiesze:P )))))))))))))))
Ten pałąk wykorzystam jednak na bluzy dresowe i koszule Stasia )))))))))))))))))
Poza tym u Stasia jeszcze jedno łóżeczko będzie... kurde wciąz sie zastanawiam czy położyć od urodzenia Jasia ze Stasiem czy jednak do nas do pokoju ... nie wiem;/
Z jednej strony wiem że jak położę Jasia u Stasia to będzie go budził byle miauknięciem a z drugiej strony nie będzie sam Staś i nie będzie czuł się odtrącony że Jasiu u nas a on obok... chociaz tez zastanawiałam sie czy takie dzieci (roczek 27.07.2014) odczuwają ZAZDROŚĆ czy to jednak za wcześnie ...i jednak te 4 miesiace niech Jasiek będzie u nas a Staś nie odczuje się samotny i odrzucony... Sypialnie mam obok Stasia pokoju ... ściana nas dzieli a miedzy naszym łóżkiem a Stasia jest jakieś 2metry ...i tak myślałam położyć Jasia - i wtedy by spali chłopaki razem... kurde ale mam dylemat:(
Myślicie że jak chopaki będą od siebie o 2 metry to będą sie wzajemnie budzić? moze lepiej po prostu sprawdzić na początku jak to będzie ? a ewentualnie potem przenieść lub zabierać Jasia do łóżka do cyca...
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
U mnie też ciąża inna od pierwszej, tyle że wtedy bez żadnych dolegliwości, do samego porodu czułam się dobrze, zero skurczy. Teraz ciągle coś :/
Powiem Ci, że mam te same obawy. Dziewczynki będą spały z nami w pokoju i boje się jak to będzie, że Nadia nie będzie się wysypiała. Tyle, że my nie mamy innego wyjścia.
Aneta Cóż za energia w Ciebie wstąpiła, nie poznaje kolejny dzień i znów od rana bierzesz się za gotowanie Puki co też upały mi nie przeszkadzają ale miło pooddychać rześkim powietrzem
Również wiele razy spotkałam się z tym, że kobiety bardziej boją się przed kolejnym porodem niż za 1 razem i tak na ogół jest.
Gotowanie jak by to ująąć, kucharka to ze mnie marna. Taki Thermomix to by się przydał
Kinga Super, że z tym remontem tak szybko leci. Jeszcze się nie spotkałam z tym, zazwyczaj to opóźnienia są. Porządnych fachowców macie. Wyglądałaś świetnie, teraz na pewno też. Już nie mogę się doczekać zdjęcia. Że brzuszek teraz większy nie dziwota jak nosisz w sobie 2 i to bardzo dorodne dziewczynki. Założe się, że taka drobinka jak ty szybko się go pozbędzie po porodzie.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Aneta To kucharki z Nas takie same Aha jeśli chodzi o zakupki to obiecuje, ze sie pochwale (o ile do nich dojdzie). Dziś chciała bym wybrać się do Kauflandu, bo ta promocja na płyny lovela bardzo kusząca. A mój mąż ma wrócić 1-2 sierpnia, bo 2 sierpnia idziemy na ślub jego siostry więc musi być tym bardziej, że ma być świadkiem.
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
Caroina, to chyba przez pogode bo ja dzisiaj tez cos jakos tak dluzej spalam, zawsze wstaje najpozniej 7:30 a dzisiaj... 9:15:P
ale w nocy wstawalam chyba z tysiac razy ... strasznie mnie nogi bola w nocy, nie skurcze, tylko robia sie ciezkie i po prostu bola... macie cos takiego?
zamowilam lozeczko!
www.twojedziecko.net/lozeczko-radek-szuflada-sosna-p-561.html
w sobote podjedziemy je odebrac...
bylam wczoraj w smyku megastore w centrum handlowym, ale tam drozsze wszystko o wiele... wiec jednak stawiam na internet
Kinga super brzucholek mialas z Paulinka:) i coronia piekna, taka opatulona (w rozek, ktory tez musze kupic!)
Aneta, Caroina co do gotowania, to jest moj pierwszy miesiac z gotowaniem. nigdy nie gotowalam. a teraz szalenstwo.... juz barszcz, leczo i inne takie mam na swoim koncie:P wczoraj zrobilam pesto... dzisiaj jeszcze bede je jadla z makaronem
agniesia to bedzie impreza ja lubie gosci i chetnie przyjmuje, ale pewnie roboty sporo przy tym. ale jak emek Ci pomoze to spoko i na pewno bedzie milo! co do spania w jednym pokoju to nie wiem co ci doradzic... pewnie w praniu wyjdzie, zobaczysz jak Jas czesto bedzie sie budzil i jak glosno