- Otrzymane podziękowania: 66
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
Ania Ja jak ppomyślę,że będę musiała w tej głupiej koszuli leżeć to aż mnie mdli... popytam,czy mogę koszulkę zwykłą i spodenki bo telepie mnie na samą myśl . Stanik do karmienia kupujesz? Mi mama kupiła,ale za małe. Koleżanka da mi swoje bo w szpitalu wgl ich nie używała, zresztą sama nie wiem czy będę je używać, wolę bez .
ja też muszę kurz codziennie z mebli ogarniać ;x w dodatku mam jasny panel i widać każdy piasek haha
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Jagodzianka ja mam 1 stanik do karmienia z Biedronki i teraz go noszę, bo inne są za małe na mnie I wczoraj zamówiłam jeszcze dwa bezszwowe na allegro - zobaczymy czy będą dobre, rozmiar wzięłam taki sam jak tego który mam W razie czego to nie będzie tak szkoda, bo były po niecałe 10zł/szt.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Jagodzianka, no właśnie nie wiem co robić z tymi biustonoszami do karmienia :/ bo w szpitalu to chyba nie sądzę żeby mi się przydały a w domu to nie wiem Może z jeden kupię ale to chyba aż we wrześniu albo jak gdzieś spotkam po cenie, bo też nie wiem jaki cyce osiągną rozmiar do października A z tym bezszwowym to dobry pomysł.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Widze, że nie tylko ja od 4 nie śpie. U mnie noc koszmarna. Infekcja powróciła. Jak wstałam na siku tak okazało się, że wrócił ból, pieczenie i krew w moczu i tak od 4 co 15 min sobie do toalety chodze wiec o spaniu nie było mowy. O ile o 4 czułam się wypoczęta (poszłam spać o 1) tak teraz padam na twarz..
Też mnie trafia na myśl noszenia koszuli i szlafroka (którego nie mam i nie będę specjalnie kupować bo wiem, że nie użyje). Nieznosze tego dlatego mam tylko 1 koszule i nie kupuje wiecej i mam zamiar elegancko w dresiku lub 2 cz piżamie chodzić, niech się czepiają. Kurcze strasznie żałuje, że nie mogę rodzić znów w tej klinice co ostatnio. Tam nawet ta 1 koszula nie była mi potrzebna bo mogłam sobie właśnie w dresie leżeć i czuć się swobodnie.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
Współczuję!!Trzymaj się..a najlepiej poleż,odpocznij..
(A czemu w tej klinice nie możesz znów rodzić?)
...nieustająca awaria suwaczka
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
dotkawy Wow... zaszalałaś z zakupami No, ale przynajmniej przesyłka będzie darmowa:)
Aneta_78 Jak tylko Paulinka wstanie to porobimy zdjęcia:)
jagodzianka44 Ja w szpitalu mimo, że był oddział zamknięty chodziłam w staniku. Choć też w pierwszej chwili mi sie to nie uśmiechało, ale jak koszulka mi przemokła od mleka, to od razu wkładki i stanik:)
Miłego dnia:)
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
Kinga baaardzo sie ciesze ze po wizycie optyistycznie:)
Dotkawy ten sam dostawca co ja zamawialam- bardzo szybko przyszlo i wszystko w porzadku.
a posciel i materac zamawialam ze strony gluck i powiem wam ze mnie zaskoczyli bo gratis wyslali mi wypelnienie do poscieli (kolderke i podusie), wiec super:D bo akurat tego nie mialam jeszcze
JAgodzianka dla pocieszenia: ja pomimo insuliny dzisiaj po sniadaniu 135... wiec musze jutro zwiekszyc dawke:/ teraz jem drugie sniadanie... dzien omleta (cos mi mniej puszysty wyszedl:/)
stanikow jeszcze nie mam... tez musze sie rozejrzec, ale to chyba we wrzesniu bo cyc jeszcze urosnie... nieladne te staniki :/
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga to fajnie. Wrzuć..
Munkki a to wypełnienie to jest cienkie czy grube? Takie puszyste czy flaczek? O kołdrę mi głównie chodzi..
Wiesz pytam,bo ja mam z firmy Feretti ..sporo kosztuje..a powiem Ci,że jest tak cieniutka,że ja nie wiem czy Jasio zimą nie zmarźnie
Ale tam nic nie było napisane że jest wersja zimowa i letnia..
I szukam porównania..może wypełnienie dla dzieci jest cienkie,żeby było lżejsze?
Caroinka a wiesz że ja,choć licze się z kasą,to bym się zastanowiła czy nie dać 1700 zł. jeśli było super...no ale ja mam stracha
Jakby w Płocku była prywatna kilinika położnicza,to serio bym chyba kredyt wzięła
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Caroina co do porodu to ja bede rodzic (o ile nie kaza mi w klinice przez cukrzyce) w polprywatnym szpitalu, wiec za zniedzulenie mi policza 250zl, za polozna (maz mnie przekonuje jako ze on sie szybko "zawinie" ale jeszcze nie podjelam decyzji) 800zl... mam straszne wyrzuty ze tyle kasy pojdzie, ze moze bez sensu, ale rodzina mi wmawia ze nie rodzi sie codziennie i warto... nie wiem, zobaczymy, bo po tych zakupach widze jak sie kurczy budzet i ciezko tak lekka reka wydawac tyle na porod:/ ale z drugiej strony, odrobina komfortu w tej trudnej sytuacji by sie przydala;)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie mąż nie wymięknie ale ja i tak muszę mieć swoją położną - no taki typ jestem. Zapytam czy jest u nas znueczulenie i zapłacę ile trzeba...zrobię wszystko dla własnego komfortu ( mąż jest u mnie na szczęście tego samego zdania..).
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
na pewno na dniach otwartych szpitala takie info podaja... ja bylam tydzien temu to sporo sie dowiedzialam
mam standardowo lenia dzisiaj, pogoda lepsza, bo padalo w nocy wiec jest czym oddychac.. ale dalej mi sie nic nie chce, chyba ogranicze sie dzisiaj do prania ..
przyszla mi paczka z Hubiworld... wszystko tak jak zamawialam, wiec nie wiem po kij wczoraj dzwonili mowiac ze nie maja rozka w samochodziki... no ale nic:)
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale ponieważ to była juz donoszona ciąża,to gin wolał wywołać poród niż zakładać mi cewnik bezpośrednio do nerki ( przy minimalnym znieczuleniu,bo wiadomo - ciąża) i przy ryzyku wprowadzenia bakterii ( jest spore, wiesz jak jest w polskich szpitalach).
Ja też nie chciałam dodatkowego bólu i chodzenia z woreczkiem