BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #908909 przez jagodzianka44
Dotkawy współczuję, u mnie zapowiadało się na burze, zrobiło się ciemno wiało,że mało głowy nie urwało ;c i co ? i pokropiło...

Ania Ja jak ppomyślę,że będę musiała w tej głupiej koszuli leżeć to aż mnie mdli... popytam,czy mogę koszulkę zwykłą i spodenki bo telepie mnie na samą myśl :). Stanik do karmienia kupujesz? Mi mama kupiła,ale za małe. Koleżanka da mi swoje bo w szpitalu wgl ich nie używała, zresztą sama nie wiem czy będę je używać, wolę bez :P.

ja też muszę kurz codziennie z mebli ogarniać ;x w dodatku mam jasny panel i widać każdy piasek haha :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908912 przez malvi
Anetka no już się nie mogę doczekać! :P Zaraz muszę trochę posprzątać, bo jak kuzynka wejdzie to się przestraszy :woohoo: Wczoraj i tak M mi przyprowadził naszego kolegę, więc musiałam się szybciutko w 10 min ogarnąć i w miarę przyzwoicie ubrać :whistle:

Jagodzianka ja mam 1 stanik do karmienia z Biedronki i teraz go noszę, bo inne są za małe na mnie :P I wczoraj zamówiłam jeszcze dwa bezszwowe na allegro - zobaczymy czy będą dobre, rozmiar wzięłam taki sam jak tego który mam ;) W razie czego to nie będzie tak szkoda, bo były po niecałe 10zł/szt.

10 lata 4 miesiąc temu #908915 przez Ania86
Malvi, dostawca to Justinex ;) Ale fajnie że dostaniesz tylke przydatnych rzeczy, zawsze to duża ulga dla portfela :)

Jagodzianka
, no właśnie nie wiem co robić z tymi biustonoszami do karmienia :/ bo w szpitalu to chyba nie sądzę żeby mi się przydały a w domu to nie wiem ;) Może z jeden kupię ale to chyba aż we wrześniu albo jak gdzieś spotkam po cenie, bo też nie wiem jaki cyce osiągną rozmiar do października ;) A z tym bezszwowym to dobry pomysł.

10 lata 4 miesiąc temu #908917 przez Caroina
Cześć dziewczyny :)

Widze, że nie tylko ja od 4 nie śpie. U mnie noc koszmarna. Infekcja powróciła. Jak wstałam na siku tak okazało się, że wrócił ból, pieczenie i krew w moczu :( i tak od 4 co 15 min sobie do toalety chodze wiec o spaniu nie było mowy. O ile o 4 czułam się wypoczęta (poszłam spać o 1) tak teraz padam na twarz..

Też mnie trafia na myśl noszenia koszuli i szlafroka (którego nie mam i nie będę specjalnie kupować bo wiem, że nie użyje). Nieznosze tego dlatego mam tylko 1 koszule i nie kupuje wiecej i mam zamiar elegancko w dresiku lub 2 cz piżamie chodzić, niech się czepiają. Kurcze strasznie żałuje, że nie mogę rodzić znów w tej klinice co ostatnio. Tam nawet ta 1 koszula nie była mi potrzebna bo mogłam sobie właśnie w dresie leżeć i czuć się swobodnie.

10 lata 4 miesiąc temu #908933 przez Aneta_78
Caroina to raptem trochę oddechu złapałaś..i wróciło :-( A kiedy masz teraz wizytę?
Współczuję!!Trzymaj się..a najlepiej poleż,odpocznij..

(A czemu w tej klinice nie możesz znów rodzić?)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #908936 przez Caroina
Aneta Wizyte mam 13 sier. Teraz do tej kliniki nie pójdę bo już nie mają dofinansowania - poród naturalny kosztuke 1700zł, a cesarka 2300zł.

10 lata 4 miesiąc temu #908938 przez jagodzianka44
ale jestem zła!!! cukier po śniadaniu 128 no super !

10 lata 4 miesiąc temu #908951 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

dotkawy
Wow... zaszalałaś z zakupami :P No, ale przynajmniej przesyłka będzie darmowa:)

Aneta_78 Jak tylko Paulinka wstanie to porobimy zdjęcia:)

jagodzianka44 Ja w szpitalu mimo, że był oddział zamknięty chodziłam w staniku. Choć też w pierwszej chwili mi sie to nie uśmiechało, ale jak koszulka mi przemokła od mleka, to od razu wkładki i stanik:)

Miłego dnia:)

10 lata 4 miesiąc temu #908953 przez munkki
czesc dziewczyny,

Kinga baaardzo sie ciesze ze po wizycie optyistycznie:)
Dotkawy ten sam dostawca co ja zamawialam- bardzo szybko przyszlo i wszystko w porzadku.

a posciel i materac zamawialam ze strony gluck i powiem wam ze mnie zaskoczyli bo gratis wyslali mi wypelnienie do poscieli (kolderke i podusie), wiec super:D bo akurat tego nie mialam jeszcze :)

JAgodzianka dla pocieszenia: ja pomimo insuliny dzisiaj po sniadaniu 135... wiec musze jutro zwiekszyc dawke:/ teraz jem drugie sniadanie... dzien omleta (cos mi mniej puszysty wyszedl:/)

stanikow jeszcze nie mam... tez musze sie rozejrzec, ale to chyba we wrzesniu bo cyc jeszcze urosnie... nieladne te staniki :/

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908956 przez Aneta_78
Jagodzia to co,insulina? :-(

Kinga to fajnie. Wrzuć..:-)

Munkki a to wypełnienie to jest cienkie czy grube? Takie puszyste czy flaczek? O kołdrę mi głównie chodzi..
Wiesz pytam,bo ja mam z firmy Feretti ..sporo kosztuje..a powiem Ci,że jest tak cieniutka,że ja nie wiem czy Jasio zimą nie zmarźnie :unsure:
Ale tam nic nie było napisane że jest wersja zimowa i letnia..
I szukam porównania..może wypełnienie dla dzieci jest cienkie,żeby było lżejsze?

Caroinka a wiesz że ja,choć licze się z kasą,to bym się zastanowiła czy nie dać 1700 zł. jeśli było super...no ale ja mam stracha :whistle:
Jakby w Płocku była prywatna kilinika położnicza,to serio bym chyba kredyt wzięła ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #908962 przez munkki
Aneta - cienkie, podusia to taki flaczek ;) no i lekkie, wiec pewnie taka specyfika kolderek dla dzieciakow...
Caroina co do porodu to ja bede rodzic (o ile nie kaza mi w klinice przez cukrzyce) w polprywatnym szpitalu, wiec za zniedzulenie mi policza 250zl, za polozna (maz mnie przekonuje jako ze on sie szybko "zawinie" ale jeszcze nie podjelam decyzji) 800zl... mam straszne wyrzuty ze tyle kasy pojdzie, ze moze bez sensu, ale rodzina mi wmawia ze nie rodzi sie codziennie i warto... nie wiem, zobaczymy, bo po tych zakupach widze jak sie kurczy budzet i ciezko tak lekka reka wydawac tyle na porod:/ ale z drugiej strony, odrobina komfortu w tej trudnej sytuacji by sie przydala;)
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #908968 przez Aneta_78
Munkki to ja uważam tak,jak Twoja rodzina :-) bierz,co można..nie patrz na kasę,to nie jest codziennie przecież...
U mnie mąż nie wymięknie ale ja i tak muszę mieć swoją położną - no taki typ jestem. Zapytam czy jest u nas znueczulenie i zapłacę ile trzeba...zrobię wszystko dla własnego komfortu ( mąż jest u mnie na szczęście tego samego zdania..). :-)

10 lata 4 miesiąc temu #908972 przez munkki
Aneta problem ze znieczueleniem w szpitalach w pelni na NFZ polega na tym, ze oni nie moga za to wziac kasy. A prawda jest taka ze za znieczulenie NFZ im nie zwraca... wiec jak podaja rodzacym to na koszt szpitala, dlatego nie kazdy szpital robi to tak chetnie:/ ale wiem, ze niektore sie chwala i szczyca ze daja zawsze, wiec warto dopytac:)
na pewno na dniach otwartych szpitala takie info podaja... ja bylam tydzien temu to sporo sie dowiedzialam ;)

mam standardowo lenia dzisiaj, pogoda lepsza, bo padalo w nocy wiec jest czym oddychac.. ale dalej mi sie nic nie chce, chyba ogranicze sie dzisiaj do prania ..
przyszla mi paczka z Hubiworld... wszystko tak jak zamawialam, wiec nie wiem po kij wczoraj dzwonili mowiac ze nie maja rozka w samochodziki... no ale nic:)

10 lata 4 miesiąc temu #908981 przez pauletta
Anetka ja mam na 1.5 cm zastoj.a gin mowila grozny ze jest przy 4 cm. Biore te tab. 2x1 i zobaczyny 20 na/wizycie. Mowila ze ostatecznosc to sviaganie tego zastoju jakby byl duzy.

10 lata 4 miesiąc temu #908997 przez Aneta_78
Pauletta no właśnie , czyli jest od 1-4 cm. Ja miałam 4.
Ale ponieważ to była juz donoszona ciąża,to gin wolał wywołać poród niż zakładać mi cewnik bezpośrednio do nerki ( przy minimalnym znieczuleniu,bo wiadomo - ciąża) i przy ryzyku wprowadzenia bakterii ( jest spore, wiesz jak jest w polskich szpitalach).
Ja też nie chciałam dodatkowego bólu i chodzenia z woreczkiem :-(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka