BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #908860 przez Caroina
Kinga Rany! Ale przeżycia, taki bezdech jest bardzo niebezpieczny, całe szczęście poradziliście sobie.
Też się bardzo ciesze, że nadal jesteś z nami jeszcze nie "rozpakowana" :)
Kciuki oczywiście nadal trzymam, jak mówiłam do września :P musisz wytrzymać
Podziękowania: Kinga2424

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908863 przez dotkawy
A teraz z innej beczki :-)) zaraz sie bede brac za czytanie postow, bo od wczoraj troche tego mam :-))

Ogladalam wczoraj wpisy Kingi i dawno sie tak nie usmialam, zwlaszcza z min dziecka i spania w lozku :woohoo: a o pryszniucu nie wspomne ;)

Musze sie tez pochwalic, ze kupilam dzis w koncu dla dzieciatka, kocyki, reczniczki, pieluszki, kosmetyki, itp wszystko przez allegro, tak sobie kupowalam i kupowalam i bylo napisane ze przesylka jest darmowa od 300zl to sobie mysle....moze tyle nazbieram.....kupuje, kupuje (jeszcze ubranka mi sie podobaly, ale nie chcialam licytowac zanim nie zobacze ile mi wyjdzie) podsumowalam sobie wiec......i jjak zobaczylam kwote 580zlotych....to juz z ubranek narazie zrezygnowalam....hihihih

10 lata 4 miesiąc temu #908864 przez Caroina
Dorota Mam nadzieje, ze w końcu przestaną jeździć co chwila na sygnale bo nie będzie spania, :( cud, że jeszcze Nadia się nie obudziła. Rodzice mówili, że drogami płynęła rzeka sięgająca do połowy kół samochodów, na szczęście my jesteśmy w tyle, troche wyzej więc domu nie tknęło ale w barze też do jakiegoś pomieszczenia woda się dostała. Tak więc grubo

10 lata 4 miesiąc temu #908867 przez Aneta_78
Dotkawy strasznie Ci współczuję :-( jeszcze w Twoim stanie,gdy nie powinnaś się denerwować..
Ja ostatnio też drżałam w trakcie burzy,to cały następny dzień brzuch spięty i bolący. Dobrze że wzięłaś leki..
Ah no i że poprawiłaś sobie humor zakupami dla malutkiej...
Łatwo się wydaje,prawda? No ale dziewczyny pisały,taka wyprawka to na końcu w tysiące idzie ;-)

Pauletta przepraszam,nie chciałam Cię straszyć. Po prostu miałam zastój.. już nie pamiętam ale najwyższego stopnia ( są chyba 3 lub 4? o ile dobrze pamiętam) i niestety trzeba było przyspieszyć poród,żeby nerka zaczęła normalnie pracować. Ale to jak z cukrzycą ciążową, kończy się ciąża i kończy się problem. Na szczęście :-)

Kinga a ja czekam na zdjęcia...nieważny baldachim ;-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #908870 przez nelka
Aneta już parę razy kupiłam coś tańszego co nie dokońca mi pasowało i potem żałowałam. A na koniec i tak muszę kupić inne bo mnie to męczy. O dziwno teraz wykazuję się rozsądkiem. Nie to co przy zakupie tego fotelika samochodowego.

Dotkawy współczuję przeżyc i mam nadzieję że straty nie będą duże... Gratuluję zakupów! co wypłatka wpłyneła;) niby pojedyńcze rzeczy nie są drogie ale jak się zsumuje to wychodzi pokaźna kwota :ohmy:

Kinga w takich sytuacjach podono pomaga szczypnięcie w ucho. Niestety nam też się takie sytaucje zdarzały, potem człowiek czeka aż dziecko nabierze powietrza i choć mijają sekundy wydaje się jakby to trwało wieki....

10 lata 4 miesiąc temu #908872 przez dotkawy
Ania86 o to napewno mialas dzis mily dzien :-)) Serdeczne gratulacje z okazji rocznicy i duuuuuzo milosci :-)) :)

Aneta78 ale numer z tym telefonem :woohoo: ale zrobilabym taka jak Ty wlasnie zeby fo rozkrecic i zostawic do wyschniecia, a potem tylko zostaje sie modlic czy zadziala....

Kinga ciesze3 sie ze wszystko ok po wizycie i obyscie jak najdluzej zostaly w3czke :-)))) Tez mam meble w kolorze wenge, oj znam ten bol ciaglego gonienia ze szmatka......

malvi wiem co to za radosc, bo dzis moi rodzice wrocili od mojej siostry i dostalam od niej wanienke, lozeczko (normalne drewniane) i takie lozeczko dla niemowlaczka podobno moze w nim byc do 4-5m-cy :) :) :) i do niego jest karuzela juz w komplecie jupiiiiii :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #908874 przez dotkawy
Karolina jak widac noc bedziemy miec ciekawa.......bo straz jezdzi non stop na sygnale......wejdz sobie na zywiec 112 to tam sa zdjecia i filmiki z dzisiaj co sie dzialo......albo na stronie - Żywiecczyzna24.net

Aneta78 to prawda, kurcze, pieniadze topnieja streasznie.....a tu doipiero kupilam towar od 1 sprzeadwcy, w ogole zapytalam go (bo mial napisane ze do 150zl dodaje sliniczek a 300 sliniaczek + przesylka darmowa) jak kupilam za prawie 600 czy by mi mogl dodac butelke z aventu w gratisie. Nie szkodzilo mi nic spytac :) I o dziwo odpisal mi ze przysle mi :-)))) co bardzo mnie ucieszylo :woohoo:

nelka nie wyplate to bede miec dopiero kolo 10go...... ale dostalam pieniadze od kancelariii odszkodowawczej za wypadek ktory kiedys mialam samochodowy i firma ubezpieczeniowa chciala mi dac z oc sprawcy tylko 700zl na co sie nie zgodzilam a oni wywalczyli dla mnie 2000zlotych, takze pieniadze jak znalazl :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #908875 przez nelka
Kaska akurat na wyprawke, będziesz mogła poszaleć :P

A jeśli chodzi o kolor mebli to ja chyba lubię sobie uprzykszać życie ;) nie dość że mam ciemne meble to jeszcze ciemne panele i drzwi, lakierowane fronty od mebli kuchennych i białe płytki na korytarzu. Spąrzanie stało się moją obseją ale za to jak to te wszystki meble ładnie wyglądają :lol:

10 lata 4 miesiąc temu #908876 przez dotkawy
Skad ja to znam, te ukochane ciemne meble,......ale to jeszce pol biedy, ale najbardziej nie znosze !!! nie cierpie !!! mojej lazienki, ktora tak mi sie bardzo podoba....ale na moje nieszczescie mam czekoladowe plytki na podlodze blyszczace i wystarczy tylko bosa noga stanac na nie, nie wspomne juz o tym ze jak sie myje i chlapnie sie tylko woda to wszystko, ale to wszystko na nich widac.....i codziennie myje ja na kolanach...........wrrrrrrrr

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908877 przez Caroina
U mnie też ciemne meble w pokoju i kuchni plus ciemne panele w pokoju. Kiedyś bardzo mi się podobały, a teraz marze o jasnych i już nie o sprzatanie chodzi, tylko zrobiło by się jaśniej :)

10 lata 4 miesiąc temu #908881 przez malvi
Hej :) Ja standardowo od 4 nie śpię :P I jeszcze to prawe kolano mi cały czas dokucza :(

Dotkawy współczuję kochana tej ulewy....
Od jakiego dostawcy zamawiałaś te rzeczy do wyprawki? Ja dziś będę wiedziała czego mi dokładnie brakuje, więc będę mogła domówić jeszcze ;)

Nelka ja mam praktycznie wszędzie meble w kolorze wenge i na korytarzu też jasne płytki :P A sprzątać niby nie lubię, ale co zrobić :woohoo:

Chyba się jeszcze położę na trochę...

10 lata 4 miesiąc temu #908883 przez Ania86
Cześć :) Ja też już nie śpię, zresztą pół nocy nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Dziękuję Kochane za gratulację co do rocznicy :kiss: Nie pisałam wczoraj od rana bo do południa byłam na zakupach z koleżanką i udało mi się kupić 2 koszule do szpitala. Takie z tańszych jedna 18 zł druga 22 zł, wiem że potem i tak nawet gdybym karmiła nie sądzę żebym w nich spała bo nienawidzę spać w koszulach. A jak wrócił M to zaczęła się taka burza z ulewą że szok, ale widzę że nie tylko u nas woda płynęła drogą. Nie wiele brakło a mielibyśmy ją w piwnicy, i od popołudnia nie było prądu.

Kinga, cieszę się że lepsze wieści :) Postaraj się oszczędzać a może akurat jeszcze maleństwa trochę wytrzymają w brzuszku, widać wygodnie im tam. A przeżycia z Paulinką współczuję, ale się musieliście najeść strachu. Przy takim dzieciątku to oczy dookoła głowy a i tak to nie pomoże w każdej sytuacji.

Dotkawy, poszalałaś z wyprawką ale to dobrze będziesz mieć już dużo mniej. Też zamawiałam u tego dostawcy ale dostałam tylko śliniak bo coś za 200 zł mi wyszło. Teraz czekam do ósmego i też kupuję resztę rzeczy.
Coś miałam jeszcze napisać ale oczywiście.... zapomniałam :angry:

10 lata 4 miesiąc temu #908884 przez malvi
Ania jak się ten dostawca nazywa? ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908896 przez Aneta_78
Nelka,Kinga,Caroina,Malvi Dotkawy a ja mam moje drogie białe meble :woohoo: Ależ to kontrast w porównaniu z Wami..hihi
I powiem tak, przy nich można udawać że kurz nie istnieje..bo go nie widać..;-)
Podobają mi się różne meble, wenge bardzo,ale postawiłam na rozjaśnienie pokoju gdyż mam w nim tylko 1 okno i sprawdziło się. Choć moja mama uważa,że jest mdło. Ale to jak ze wszystkim,kwestia gustu..

Nelka to ja mam podobnie. Wiele razy kupiłam coś będąc nie do końca przekonana ( czasem sugerując się niższą ceną, czasem chcąc mieć cos już,teraz,natychmiast..) i potem kupowałam ponownie bo znieść tego nie mogłam.
Staram się to w sobie zmienić..Wczoraj kupowałam pieluchy tetrowe i oczywiście najpierw przymierzyłam się do tańszych ;-) ale " pomacałam", spojrzałam że cieniutkie aż przezroczyste i ..o dziwo kupiłam zestaw droższych ( z fajnymi wzorkami). Także jest progres..

Dotkawy planuje dziś rozruch nieszczęsnej komórki :-) zobaczymy...
A jaka czysta teraz kochana fju fju..zero śladów paluchów za to woda aż chlupała ;-) ehh
Takie łóżeczko do 4-5 mcy to może to kołyska? super byś miała.

Malvi u Ciebie też dziś dostawa :-) ale będzie radość!!

Ania a pewnie,że z tymi koszulkami nie ma co szaleć..ja mam za 20 zł. z biedronki.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #908907 przez martyska
Witam :-)
Jestem lipcówką 2014 i mam do sprzedania laktator ręczny firmy LOVI

laktator nieużywany także stan idealny dwa lata gwarancji

Sprzedaje ponieważ nie mogę karmić piersią

Życzę powodzenia i szczęśliwych rozwiązań:-) :-)

olx.pl/i2/oferta/sprzedam-laktator-reczn...i-CID88-ID6BQsf.html

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka