BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #908999 przez jagodzianka44
Kinga hahaha własnie mnie uswiadomiłaś! zapomniałam na śmierć o laktacji! chyba jednak te staniki się przydadzą :).
Munki ja myślę,że dla mnie będzie najlepszym rozwiązaniem insulina, bo sama nie wiem już co mi cukier podnosi a co nie ;/. Zresztą dziś juz batona zjadłam, ale po nim cukier 110;x ja już nie ogarniam tej całej diety...
Anetka pewnie będzie, na noc przynajmniej bo rano cukier nie powinien przekraczać 90, a mi zawsze przekracza ;x

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #909000 przez pauletta
To mam nadz, ze sie nie powiekszy.

10 lata 8 miesiąc temu #909008 przez Aneta_78
Pauletta teraz przeczytałam,ze to co napisałam mogło Cię wystraszyć.. :unsure:
Na pocieszenie,zastój u mnie zaczął się od 1,5 w 6 mcu i dotrwałam do 38 tc.
A u Ciebie dopiero teraz czyli w prawie 8 mcu tak?
To spokojnie ,nie zdąży się powiększyć..:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 8 miesiąc temu #909010 przez munkki
Jagodzia z ta insulina nie jest zle, mozna wiecej zjesc... ja dzisiaj mam ochote na drozdzowke, moze sie skusze na prekaske popoludniu ;)
co do insuliny na noc, to ponoc jest inna niz ja mam, bo to jest taka dlugo dzialajaca (ja mam krotko dzialajaca) i ja sie wkuwa w udko... ale chyba zadna roznica czy udko czy ramie;)

dzwonili ze lozeczko mozna odebrac:D normalnei teraz w salonie wszystko mam porozkladane, widac pelna para przygotowania na przybycie Staszka! ale nie chce mi sie ukladac... a nelka mowilas ze mi sie zachce jak to zobacze:P chociaz moze jak pokoj mezunio przygotuje to wtedy....

10 lata 8 miesiąc temu #909018 przez Aneta_78
Munkki nie wierz dziewczynom :P
Mi też po remoncie Caroina pisała,że układanie rzeczy to już sama przyjemność będzie...a ja Ci powiem - na oparach to robiłam ;-) zero siły..
I kolejna z Was ma łóżeczko..eh..mój jak tak dalej pójdzie to w wózku wyląduje na początek do spania ..
Dobrze,że gondola ma funkcję kołyski :-)

10 lata 8 miesiąc temu #909034 przez pauletta
Anetka w s umie 2 tydz 7 mc

10 lata 8 miesiąc temu #909057 przez jagodzianka44
Pauletta 8msc Ci się zaczął:) masz skończony 28 tydz, a zaczęty 29:).

Munki słyszałam,że nocna jest dłuższa i się mniej jeść chce w nocy dzięki niej haha:) dla mnie to w sam raz;P

10 lata 8 miesiąc temu #909059 przez dotkawy
Czesc dziewczynki :-)) u mnie w koncu sloneczko dzis wyszlo, ale zapowiadaja znow opady....mam nadzieje ze nie bedzie powt z wczoraj..... :( :(
Moje malenstwo kopie mnie o zycie i sie rozpycha :-)) Zgaga mnie nie opuszcza, chyba jej sie spodobalo u mnie i tak siedzi uparcie, hihih :evil:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #909061 przez pauletta
To ja nie ofarniam tych mc :-)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #909075 przez Aneta_78
Dotkawy w sprawie kołyski to Nelka Ci może doradzi...ona będzie kupowała :-)
Ja nie mam kołyski w planach,ale wydaje mi się to extra sprawą.
A ze zgagą,odpukać,jak zaczęłam przestrzegać tego co Ci napisałam ( nie kładę się zaraz po jedzeniu,nie jem czekolady itd.) jest lepiej,rzadziej..

Wróciłam z zakupów. Kupiłam rożek i taką podusię podtrzymującą główkę maluszka jak jedzie w foteliku samochodowym :-) panie mnie namówiły w sklepie..

Pauletta mam wyrzuty sumienia wobec Ciebie...nie patrz na to,co napisałam. U Ciebie na pewno będzie dobrze i zatrzyma się na tym 1,5 :kiss: Ja miałam pecha i tyle...będzie dobrze..

10 lata 8 miesiąc temu #909080 przez Marza
Pauletta ja tez licze miesiace tak jak Ty. 8 miesiac sie zaczyna wraz z zaczetym 32 tygodniem. Teraz mamy polowe 7 miesiaca.

10 lata 8 miesiąc temu #909083 przez Aneta_78
Caroina jak się czujesz?

Malvi pochwal się jak już kuzynka wyjdzie - co dostałaś...:-)
Do mnie dziś zadzwoniła moja koleżanka i powiedziała że da mi karuzelkę do łóżeczka..ale wiecie jak dostanę - to będę miała..bo nianię elektroniczną miałam obiecaną a teraz cicho sza.. Także ja liczę na siebie :-)

Munkki pokój ogarnięty z rzeczy? można przejść swobodnie? :-)

Kinga leżysz i nic nie robisz? mam nadzieję...

Jagodzia no tego nie przytycia do końca ciąży to pozazdrościć :whistle: bo ja to mam apetyt,oj mam...

P.S. Mam wyrzuty sumienia,że wczoraj się wydarłam na B :blush: ..

A na obiad dorsz. Stwierdzam,że jem stanowczo za mało ryb..a jak powszechnie wiadomo " ryba jest dobra na wszystko" :-)

Gochens czytasz??

10 lata 8 miesiąc temu #909084 przez munkki
Aneta, co ty - drzemalam ;)
teraz odebralam telefon ze za 20 minut bedzie u mnie kolezanka... wiec musze leciec pod prysznic (bo sie dzis nawet nie ogarnelam!).
Licze ze wybaczy mi sajgon na srodku pokoju - sama jest w ciazy ;)
z ta niania elektryczna to ja mialam nadzieje ze rodzinka sie spyta czy chcemy zeby sie na cos zrzucili i wtedy im powiem - niania:P ale chyba bede musiala kupic sama;)

10 lata 8 miesiąc temu #909091 przez Aneta_78

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #909102 przez Kinga2424
Aneta_78 U mnie Paulinka wogóle nie chciała spać pod kołdrą. Całą zimę przespała w pajacykach. Pod spodem body bez rękawów i pod samym kocem. Jak ją chciałam nakryć kołderką, to od razu ryk. Mimo, że spała jak zabita. Ale ja też nie lubię ciepła, wolę jak jest mi chłodniej niż za ciepło. Ciekawe jak będzie z bliźniaczkami:)

dotkawy
Ja mam kołyskę. Miałam do niej materacyk (pożyczona i kołyska i materacyk od cioci). DO tego kupiłam sobie specjalną kołderkę i podusię do kołyski. Myślę, że może trzy miesiące któraś z Laleczek w niej poleży. Pewnie na zmianę:)

Paulinka po drzemce wstała LEWĄ nogą. Chciałam dać jej malinki, to wywróciła mi krzesło, bo ciągła za moją torebkę. Normalnie sajgon na kółkach. A potem wystraszyła się i zaczęła tak płakać. Dobrze, że ot krzesło się na mnie albo na nią nie przewróciło. Walnęło tuż koło jej nóżki. Ja chyba przy trójce będę miała w całym domu kamery. Masakra.

Och....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka