BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #912009 przez Kinga2424
pauletta Przepiękne prezenty:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś śniło mi się, że byłam w jakimś miejscu publicznym i zaczął się poród. Ala momentalnie wyskoczyła i wyjmowałam ją z majtek. Ktoś wezwał pogotowie, bo Zuzik nie umiał wyjść. urodziłam ją dopiero po tygodno

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #912023 przez agniesia1604
Mnie też naciskał lekarz na brzuch w trakcie parcia... ja byłam 3 razy nacinana ... niestety ... 3 razy przy 3 parciach... pamietam ze jak parłam to parcie nie było takie bolesne...bo jak ona nacinała to aż wrzasnęłam bardziej:P ... a zresztą to trzeba przeżyć :)
Ja powiem tak... ból przechodzi po porodzie ...wiec luzzzzzz.... byle by do przodu...

A swoja drogą , mam pytanie do mamusiek które same rodziły bez męża.... jeśli będę sama w szpitalu to będzie przy mnie położna praktycznie cały czas czy tylko będzie zaglądała co godzinę tak jak był poród z mężem ...?
Bo ja chyba tam padnę z nudów a czas będzie się dłużył...
ciekawa jestem jak będzie np wygladał prysznic i masaż prysznicem , czy sama będę w toalecie i t d... czy jednak położna ma obowiązek ze mną przebywać do końca? ....
Ktoś się orientuje?

10 lata 7 miesiąc temu #912027 przez Aneta_78
Agniesia być może to zależy od szpitala,ale u mnie jest tak że niestety zaglądają co jakiś czas ( co godzinę lub pół) i pytają -co tam,jak tam?
Dlatego jak mąż nie może lub nie chce być,to dziewczyny biorą mamy,siostry,kuzynki...no kogoś bliskiego,żeby jednak ktoś był. Bo położna nawet do toalety z Tobą nie pójdzie...im jest naprawdę na rękę jak jest mąż :-) ..

Kinga oby sen zwiastował szybki poród ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #912084 przez Aneta_78
Hej!
U mnie kiepska noc..od 3:00 do 5:00 nie spalam..może to przez przejedzenie się na grillu? :whistle:
Leżałam i myślałam sobie,że niedługo będzie dużo takich nocy..nieprzespanych,zarwanych..choć oczywiście liczę,że może Jaś będzie śpioszkiem?! przydałoby się..:-)

Nie mam planów na dziś,ale wiem jedno - chcę wyjść z domu. Muszę. Zauważyłam,że jak siedziby w domu to kończy się u mnie na ..sprzątaniu czegoś ( zawsze coś się znajdzie), a poza tym moje starsze dziecko siedzi wtedy tylko przed laptopem.
Może do Wawy męża wyciągnę..zobaczymy jak wstanie, bo jeszcze śpi

A Wy jakie macie plany na dziś? :-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #912091 przez Ania86
Cześć :)
My w końcu w domu :)
Anetka, czyli mąż myśli jeszcze o córeczce no proszę nic nie wiadomo jeszcze ;) U nas też byli wczoraj znajomi i też miałam dość oni przy piwkach ja siedziałam i marzyłam żeby się już położyć :/ Teraz przez ostatnie dni dokuczają mi bóle pleców czy krzyżów i męczy mnie to jak cholera :/
Co do planów na dziś to nie wiem, strasznie gorąco pojechała bym gdzieś nad wodę .....

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #912100 przez gwiazdka2014
Hej, ja się bardzo rzadko udzielam na tym forum. Na samym początku dziewczyny mnie nastraszyly i przestałam pisać. Nie ma szans abym was nadrobila.

My czekamy na Antka :-) Tez się obawiam nudy na sali porodowej, mamy umowę z misiem ze jak Antek będzie juz pchać się na świat on wyjdzie. Nie będę go zmuszać , później będzie miał trauma.

My dziś jedziemy obejrzeć zmywarki :-) nareszcie B-)

Dodam wam zdjęcia Antenowego pokoju, nie jest jeszcze gotowe ale bliżej niż dalej :-P.

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Dziś zaczęłam wielkie pranie, a od jutra prasowanie :-/

10 lata 7 miesiąc temu #912104 przez jagodzianka44
Ewa Cukier sniadaniowy znów ponad normą ;x ja nie wiem... moze to po insulinie nocnej? od tej pory zaczęły się w sumie moje skoki..

10 lata 7 miesiąc temu #912105 przez pauletta
Gwiazdka czym Cie nastraszyli

Anetka matko 3 dziecko no, no. Chociaz mam znajomą. 27 lat. 5 latek, niecale 2 latka drugi i teraz/trzecie corka w drodze :-) :-) :-)

Ja ide tobic obiad, wlasnie wstalam, tz jeszcze spi po nocy.
Popoludniu plan - nad wodę.

10 lata 7 miesiąc temu #912107 przez gwiazdka2014
Pauletta jak to na początku ciąży. Dziewczyny się zapisały i np. straciły maluszka, opowiadały historie :-/ Nie ważne.

Ja,chce drugie dziecko ale za 3-5 l :-P.

10 lata 7 miesiąc temu #912116 przez pauletta
No tak, sama czytajac takie historie mialam obawy. Caly czas sie martwie. Bede spokojniejsza jak urodze i przytule moją córunie.

10 lata 7 miesiąc temu #912121 przez gwiazdka2014
A czyli będziesz mała corcie a jakie.imię?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #912143 przez agniesia1604
super mebelki:)

Ja zabrałam się za pranie ciuszków po Stasiu dla Jasia i już 5 pralek zrobionych a jeszcze ze 3-4 ... a potem prasowanie... już trochę wyprasowałam ...
Mam ich tyle że szok... i stwierdzam że nic nie kupuje do ubrania bo mam tego aż nad to... przyjrzę się już po wyprasowaniu czy wystarczy mi np bodów z drugim rękawkiem w rozmiarze 62 i 68:)

10 lata 7 miesiąc temu #912217 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

gwiazdka2014 Witamy ponownie. Wspaniała szafa i łóżeczko.

U mnie jest tak ciepło, że ledwo już żyję. Przed chwilką umyłam głowę, żeby tylko choć chwilkę poczuć chłód. Od razu lepiej, ale nie na długo. Masakra.

Miłego wieczorku:)

10 lata 7 miesiąc temu #912242 przez agniesia1604
masakra ale mi się Jaś wypiął w rozejscie...
mam 2 kulki na brzuchu i nie chcą się schować:P hahahaha < w sumie 3 ...bo i pępek>:)

i tak juz ponad 30 min i się przenieść nei chce...a już zjadłam serek homogenozowany ... nie mam juz czekolady...:(

Ide lulac , dobranoc

10 lata 7 miesiąc temu #912248 przez malvi
Hej dziewczynki :)

Ja dziś segregowałam ciuszki dla synka i jest ich tyle, że szok :woohoo: Sama bym na pewno tyle nie kupiła, bo tych na 0-3 mies. to na pewno mu wszystkich nie założę :P :P

OD JUTRA W KOŃCU PRASOWANIE :evil: :evil: No i jutro mamy wizytę u Gin ;)

Gwiazdka na pierwszej stronie jest tabelka wszystkich październikówek w pierwszym poście Julki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka