BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #912363 przez Ania86
Cześć :)
Malvi i Gwiazdka, trzymam kciuki za wizyty i czekamy na wieści ;)
Malvi, ja dziś zrobiłam pierwsze pranie a jutro ma być chłodniej więc je poprasuje. Ty zamierzasz stać przy żelazku w ten upał?
Anetka, jak łóżeczko? może po drugim razie nie będzie przebijać.
Mój M poszedł dziś do pracy miał co prawda tylko 4 dni urlopu ale powiem Wam szczerze że cały czas coś do zrobienia, nic żeśmy nie odpoczęli. Ale wypłata wpłynęła i zamówiłam pościel i takie tam głupotki, jeszcze muszę podgrzewacz do butelek itp. A od przyszłego tygodnia w lidlu będą różne ubranka dla maluszków jak by komuś coś jeszcze brakowało ;)
gazetka.lidl.pl/b52a5dcd-ad64-47df-b5de-93b7b085b564/#/1

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #912373 przez ewa123
munkki ale masz fajnie , ja tez bym chciala zeby mi maz upiekl :cheer: ale chyba sie nie doczekam wiec mi kupuje ze sklepu tez razowy.. Juz dlugo nam nie zostalo musimy przetrwac :)

10 lata 4 miesiąc temu #912380 przez aika
dziewczynki powodzenia na wizytach i dopytajce o dł. szyjki.
Malvi trzymam sie Twojej wersji ze 32 jest ok i mam nadzieje ze ze mna nie jest tak źle B) B)

10 lata 4 miesiąc temu #912447 przez Aneta_78
Ania jeszcze nie malował drugi raz..zobaczę o której wróci z Warszawy, jeśli będzie miał siłę i chęć to dziś pomaluje..a jak nie,to jutro pewnie..
Wiesz ja tak czułam,ze ta farba nie pokryje tak idealnie..bo niestety to jest delikatna farba ( jest napisane że nadaje się również do malowania zabawek dla dziecka - gdzie wiadomo,dziecko do buzi bierze więc nie ma mowy o toksyczności, no ale działanie też delikatne ;-)
No nic..zobaczę..jakoś tak już mi się nie uśmiecha wydawać na łóżeczko,więc pewnie zostanie to co jest :-)

Ewa jeśli naprawdę jesteś smakoszką chleba,to nic straconego żeby mieć własny..Ja też piekę.
Kupujesz sprzęt do pieczenia chleba ( ja mam Moulinexu, kosztował ok. 300 zł.) i w każdym hipermarkecie są gotowe mieszanki do wypieku chleba ( razowy,słonecznikowy,zwykły..od koloru do wyboru). Nie kosztuje tak dużo,a z jednego opakowania robi dwa chleby..( przynajmniej mój).
Nooo chyba że mąż Munkki piecze go w prawdziwym piecu kaflowym w domu, kupuje mąkę bezpośrednio z młyna..robi zakwas..to wtedy inna bajka, to jak tak to ja też zazdroszcze ;-)
Jak to Munkki jest?

Malvi już tam się integruje z panem dochtorem ( bo jest 13:11)...a my czekamy...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #912469 przez Aneta_78
Dziewczyny,a ma któraś tak że termin porodu terminem porodu,ale jest jakaś data w którą chciałybyście urodzić ? :-)
Ja mam 24 września..nie jest to żadna okazja ( ani urodziny,ani rocznica...nic..) po prostu podoba mi się ta właśnie data :-)
No ale to przed terminem troszkę..ciekawe czy się tak uda ;-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #912475 przez munkki
Aneta, Ewa maz sam miesza te maki ale chyba bierze je ze sklepu, nie z mlyna;P chleb nie jest na zakwasie... chociaz musze go przekonac zeby wkoncu sprobowal upiec i taki :)
co do terminu porodu, my sie smiejemy ze powinnam urodzic 01.10 - to urodziny mojego meza. Tesciowi pierwsze dziecko tez sie urodzilo w urodziny i stwierdzilismy ze byla by tradycja heh.
ale ogolnie to i tak niezle, bo wszyscy od strony mojego meza sa z pazdziernika... wiec sie smialam ze jak mam miec z nim dziecko to na pewno urodze w pazdzierniku ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #912492 przez ewa123
Antka nie jestem az taka smakoszka chleba tylko troszke zazdroszcze ,ze maz piecze dla zony. :) Moj maz by chyba nie umial :) Oby Ci sie udało z ta data trafic , wszystko jest mozliwe :)

10 lata 4 miesiąc temu #912520 przez Kinga2424
U mnie na szczęście pada deszcze. Oby choć troszkę się ochłodziło:)

10 lata 4 miesiąc temu #912530 przez agniesia1604
Munkki ,
musiałaś dużo chodzić skoro Cię boli...:P

Aneta,
ja mam termin wg internetu na 29-30 października a mój lekarz wpisał mi 2.11....:) więc w sumie z listopada jestem?:P
Stasia miałam zaplanowanego na 2.08... urodził się 27.07... więc takkkk chcę urodzić przed terminem i być październikówką:P :) :)
Poza tym byle by nie 1.11.....

10 lata 4 miesiąc temu #912556 przez malvi
Dziewuszki jestem już :P

A więc tak...

Co do szyjki - 32 mm jest ok na tym etapie ciąży według mojej gin. Natomiast co do MOJEJ szyjki konkretnie - jak na ten etap jest za miękka i mam odpoczywać, najlepiej jak najwięcej leżeć i najmniej chodzić.... Także prasowanie znów odpada.

Mam brać nadal luteinę dopochwowo 2 razy dziennie i UWAGA - cenne dla nas wszystkich, a szczególnie dla mnie i Kingi - trzeba jeść jak najwięcej ryb, bo opóźniają one poród (kwasy omega) :evil:

Słowa GIN, które mnie najbardziej przeraziły: "Dobrze by było, gdyby Pani jeszcze wytrzymała do porodu ze 2-3 tygodnie"........ :S :S
No, ale może będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli :P

I oczywiście moje podejście - ryby opóźniają poród, więc jak tylko przyszliśmy do domu to zjadłam puszkę szprotek w oleju :P :P Boję się.......

10 lata 4 miesiąc temu #912560 przez agniesia1604

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #912563 przez malvi

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912569 przez munkki
Agniesia ]

malvi to odpoczywaj! lez i czytaj :) podsylam link z wyprawkowymi wskazowkami: wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
ja i tak korzystam z listy agniesi ;)
Krzys jeszcze wytrzyma w brzuchu na pewno, pewnie mu tam wygodnie;)

leze caly czas... nie jestem w stanie podniesc nogi :/
Podziękowania: Ania86

10 lata 4 miesiąc temu #912577 przez malvi
Munkki dzięki, fajna stronka, na pewno się przyda :) :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #912582 przez agniesia1604
masakra... a ja od 4 dni codziennie prasuje po 1-2 godz ... a połowy nie widać:(
Padam na pyszczek:P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka