- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Aneta wracaj tu prędko,
Jasio dzielny i nic mu pewnie nie jest tyle że ty najadłas się strachu....
będzie dobrze...
Dobrze że miałaś pasy bo pewnie bez pasów głową byś uderzyła dość mocno ...albo rzuciłoby tobą i mogłby sie wtedy coś stać maluszkowi...

Czekam na info...bądź dzielna...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66

Malvi u mnie też długość szyjki 3cm, ale mówił że się małej na świat nie spieszy i oby nie spieszyło bo i tak za wcześnie jest. Kochanie Ty też odpoczywaj, dasz radę! ;*
Munki byłam u tego diabetologa, baba mówi że cukry nie są złe (!) jak nie są złe skoro po śniadaniu +130 (?). Kazała mi insulinę na noc zwiększyć i tyle.. za tydz mam przyjść

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161

A wiec dziewczynki, to prawda co napisała Caroina - nie ma się chyba wpływu na takie rzeczy..zdarza się,choć gdyby on jechał szybko to bym już tu chyba nie pisała.
Gin opatrzył mi kolano,ale boli nadal

No i niestety szarpnięcie,wstrząs,ucisk pasów spowodowały,że wyszły skurcze i szyjka zmiękła.
Dostałam 3 zastrzyki w pupę i jeśli nie minie twardnienie brzucha to mam do szpitala jechać.
Leżenie oczywiście. Także dziewczynki tfu tfu,ale gdyby któraś miała takie zdarzenie,to jedźcie do szpitala..bo widać to nie pozostaje bez wpływu.
Mi się wydawało,że nie jest tak źle..ale niestety dla mojej szyjki było to zbyt silne uderzenie..
Palec boży że mam dużo wód,które ochroniły synka. U niego wszystko w porządku..uff..po prostu gin powiedział,że też się wystraszył no i mój stres też miał na niego wpływ..
Gin twierdzi,że wypadek przyspieszy mi poród...Zobaczymy
Dziękuję Wam za troskę

Aha tak hak Agniesia mówi - zapinajcie pasy..lekarz twierdzi że byłoby o wiele gorzej bez...
...nieustająca awaria suwaczka

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale wiesz teraz leżę i tak sobie myślę..nie dziwne że często jest tak że na usg i bad wychodzi ok,szyjka trzyma itd. a parę godzin później poród się potrafi zacząć. To idzie momentalnie...jestem w szoku,że tak szybko tą moją szyjkę ruszyło..
A błogość czuję taką po tych zastrzykach..

No dobrze,nie biadolę...
A Jasiek waży 2350 kg także pobiłam Malvi

Siedzi główką w dół i napiera na szyjkę...

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A kiedy masz wizytę?

- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja szczerze mówiąc bałam się,żeby łożysko się nie odkleiło..a tu proszę - szyjka..
No nic jutro kończę 32 tc...to był mój pierwszy próg do którego chciałam wytrwać..teraz chociaż 34..
A Twoja mała coś niespokojna dziś?

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Zazdroszczę Wam że znacie wagę wymiary Waszych dzieciaczków ja mam wizytę dopiero 20-stego :/
Spokojnej nocki dla wszystkich.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja pasy zapinać będę ... bo nie kładę pasa na brzuch a pod brzuch no i uważam tak samo jak gin że to mniejsze zło... nawet nie macie pojęcia jak bardzo potrafi człowiekiem szarpnąć bez pasów ... a lecisz najpierw na przód a potem na tył przy uderzeniu od tyłu... i można nawet kręgi szyjne uszkodzić... bez pasów lecisz bezwładnie i nie daj boże lecisz na drążek albo zgniatasz ciałem brzuch... albo na kierownicę bo to też dupę podnosi ....
Kiedys kumpel mi opowiadał że przy uderzeniu nie miał pasów zapietych i twierdził że dziwne jest to że rozbił siebie głowe o lusterko wsteczne.... wyleciał z siedzenia i znalazł się tyłem do siedzenia na miejscu pasażera... twierdząc że całe szczęście ze nie miał pasów bo byćć moze miałby złamaną rękę lub nogę bo uderzenie było z boku... ja to do dziś pamietam jak to opowiadał bo sobie wyobraziłam ta dziwną pozycję na końcu...dupa w nogach pasażera , nogi na fotelu... normalnie jak na "sraczu"...
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w nocy o 12 złapał mnie ogromny ból w pachwinach (jakby skurcz taki z łydki)... i nie mogłam się ruszyć ani w bok ani wstać nic... w końcu się udało po 5 minutach...oczywiście międzyczasie Staś juz się rozryczał bo mu wpadła noga miedzy szczegle i nie mógł się obrócić... ech...a ja nawet wstać nie mogłam ... MASAKRA...
Wzięłam nospę max 80mg ale ból przeszedł po godzinie dopiero...
I tak sobie myśle to chyba od tego dźwigania? ...Czytałam w nocy co to moze być i możliwe że nawet przepuklina albo ucisk dziecka ....
Zdarzyło mi sie już tak że 3 razy ale teraz po raz pierwszy aż tak silny ból w pachwinach...
Może któras tak też miewa ? Boje się tego odklejającego łożyska... a czym one się objawia?
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
agniesia1604 Ja też uważam, że bezpieczniej jest w pasach. Gdybym przy moim wypadku nie miała ich zapiętych, to kto wie, czy nie wyleciałabym przez przednią szybę.
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mnie w nocy tylko łapią skurcze, ale w nogach.
A co do odklejającego się łożyska. Niestety nie wiem jak się to objawia. Ale w szpitalu powiedzieli mi, że mimo że mieszkam 500 m od szpitala, to jakby zaczęło mi się odklejać, to nawet tam nie dojadę. Mój lekarz mówił mi że jest to ogromny ból i napewno bym czuła, że coś się dzieje. ALE....