BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #913489 przez Marza
Aneta właśnie do takiego wniosku doszłam, że to nasza sprawa, a ona nos w sos niech sobie wsadzi :) Właśnie nie kupowałam dużej... bym powiedziała, że to taka z tych mniejszych jest. Uważam, że nie ma co przesadzać. Wodę na pewno będę brała osobno do reklamówki i przekąski też żeby było pod ręką i żeby M nie musiał grzebać, a ja żebym się nie musiała na niego wściekać :) a co bierzesz dokładnie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #913492 przez malvi
Anetka tak kupiłam, ale na razie nie mam jak pokazać, bo wszystko leży w pokoiku, który jest niecałkiem gotowy :P ale w swoim czasie na pewno pokażę :) Czuję się dziś dużo lepiej, już chociaż brzuch mnie tak nie boli jak wczoraj. M mi kupił witaminy Femibion 2, tam jest ten kwas omega z ryby także zaraz biorę :P

Jagodzianka mi się wydaje, że wcale nie opadł :P

Właśnie ja nie wiem w co się spakować!!! Bo chyba sporo trzeba tych rzeczy wziąć :P

10 lata 4 miesiąc temu #913493 przez Marza
Malvi no najgorzej te paki z podpaskami i podkładami, bo są dość spore, no i pampersy. Ale nie jest tak źle :) Co do Femibion2 to ja właśnie je zażywam od początku i nie mam większych problemów, więc może to ich zasługa :huh: :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913498 przez malvi
Marza no właśnie te podkłady są ogromne a ja mam 3 paczki :P Ja to chyba się będę musiała zapakować w walizkę podróżną na kółkach :woohoo: :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #913500 przez agniesia1604
jejciu kobitki Femibion to najdroższy specyfik:( Ja biorę Vita-miner ... mój poprzedni ginek twierdził że Femibion to to samo co Vitaminer a nawet Vitaminer ma dodatkowo zelazo i inne witaminy...;) ... Także 3 razy nawet taniej można kupić :) ...

ja mam dość dużą torbę na kółkach... i pampersy i podpaski trzeba tam wsadzić... masakra... NIE ZAPOMNIJCIE spakowac aparatu!:P

Ułożyłam kolejne ciuszki Stasiowe w szafie... teraz muszę poukładać Jasiowe ciuszki na jednej półce rozmiar 56-62 a na drugiej 68-74 i powyżej 2 lat ...
Chyba sie w tym gubie:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913506 przez Marza
Malvi ja mam jedną paczkę xD haha ale uznałam, że to na pół poprzecinam, bo po cholerę takie ogromne to jest... przecież i tak te podpachy będziemy ubierały. Trochę tego nie ogarniam :blink:

a ile bierzecie pampersów? 34 szt mi starczą? w sumie najwyżej M dowiezie.

Femibion drogi.... ale brałam od początku i już nie chciałam zmieniać. Jakoś już wytrzymam do końca.

agniesia podziwiam Cie! naprawde Cie podziwiam kobiewto, że tak działasz z tymi rzeczami wszystkimi

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913512 przez jagodzianka44
Aneta tak czuje,że się lepiej oddycha, czuje jeszcze gorszy opór na pęcherz..

U mnie pościel dla Małej wyprana, materac kupiony, łóżeczko rozłożone, baldachim schnie, część ciuszków wypranych, jeszcze część do prania, ale pogoda brzydka ;/. Kosmetyki kupione, wkładki poporodwe też, laktacyjne itp. Pampersy te 30 ileś sztuk, najwyżej Marcin dokupi :). Kiedy zakładacie pościel na kołderkę, prześcieradło na materac?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913516 przez Aneta_78
Jagodzia i jaki masz materac? :-)
A pokażesz łóżeczko?

A ja nie ma żadnego ubranka na 56, najmniejsze na 62 :-)

Agniesia no jednak nie umiesz odpoczywać..widzę :woohoo:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #913521 przez jagodzianka44
Anetka lozeczko w tym stylu www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2...=15&biw=1093&bih=459 , wstawac foto robic mi sie nie chce, ale obiecuje, ze jutro porobie foto, materac - kokos, pianka, gryka :)

10 lata 4 miesiąc temu #913537 przez Caroina
Aneta Właśnie coraz bardziej mnie to irytuje, że nie mam tego kącika i tej szafki bo chciałabym już to wszystko mieć poukładane. Nie lubie jak jest tak dużo do zrobienia jeszcze, a to dało by mi dużo spokoju. Będę go męczyć choć bywa nieugięty. Jak to kiedyś napisałaś, urok już nie działa na niego tak jak na początku i trudniej go urobić :D

Wam się terminy przyspieszaja, a u mnie odwrotnie. Dziś wyliczyło na 28 paź. Mała waży 1460g i lekarz stwierdził, że mama szczupła (haha dobre – waga już 77,5kg) to dziecko też drobniejsze, i dobrze bo łatwiej będzie urodzić :) wyniki wyszły mi idealnie więc ogólnie dziś żadnych przykrych wieści – jestem zadowolona :)
Ha, najlepsze. Skleroza u mnie postępuje. W drodze powrotnej przypomniało mi się, że nie zapłaciłam za wizyte, trzeba było wracać

Marza Nie zazdroszcze teściowej w domu. Oby jak najszybciej wybyła.

Agniesia Ale masz power

Jagodzianka Ja sie tam nie znam i cieżko mi stwierdzić czy opadł, czy nie :whistle: czekam na fotki :) chociaż u Was pooglądam jak sama nie mam

10 lata 4 miesiąc temu #913538 przez Kinga2424
agniesia1604 Aguś ja już na mmr zaszczepiłam. Teraz te kolejne szczepienie chyba ono jest w przedziale 16-18 miesięcy. Lekarka powiedziała, że w moim wypadku lepiej zaszczepić przed porodem.
Z innej beczki. Paulinki pediatra jest na urlopie. Idziemy do innej, z którą miałam styczność w szpitalu jak urodziłam Paulinkę. Ciekawe, czy choć zapyta na kiedy termin.

Aneta_78 Hmmm... przy Paulince nawet nie brałam pod uwagę tego, że mogę mieć problemy z karmieniem. A teraz... Nie nastawiam się ani na jedno, ani na drugie. Spróbuje karmić, ale jeśli się nie uda, to podejdę do tego bardziej lajtowo, niż przy Paulince. Poprzednim razem strasznie odczułam to, można nawet powiedzieć, że wpadłam w lekką depresję. Dlatego do szpitala biorę laktator. A w szafce mam już przygotowane buteleczki i smoczki.
Ja mam nakładki z aventu, ale... czy było mi z nimi łatwiej karmić. Chyba tylko w pierwszej chwili. Dlatego będę próbowała bez. Ale.... biorę je też do szpitala.

Piękne łóżeczko. Dzięki Tobie dopiero wspomniało mi się, że nie mam nosidełka wypranego. Chyba mężuś pójdzie dziś na strychu go szukać;)

10 lata 4 miesiąc temu #913542 przez Kinga2424
.... ja znów na raty piszę. Przepraszam.

Marza Ach te teściowe....
U nas dziś było bardzo ładnie. Pogoda pochmurna. Było czym oddychać. A teraz czuć za oknem jesień.

U mnie w szpitalu nie można mieć torb (nie wiem jak to odmienić). Wszystko w reklamówkach.

Ja biorę paczkę chyba 50 sztuk pampersów, ale mam dwie Królewny:) Potem będę dzwonić i mąż dowiezie.

malvi Ponoć ten Femibion bardzo dobry. Ja niestety nie próbowałam. Przy Paulince i teraz również biorę Vitaminer Prenatal +DHA. Mój gin uważa, że najlepszy normalny kwas foliowy Folik.
A co do pakowania, to ja biorę jedną pakę podkładów do majtek, chyba 5 podkładów na łóżko, jeden woreczek wkładek laktacyjnych. Mąż będzie mi na bieżąco przynosił.

jagodzianka44 Lepiej by było gdyby brzuch jeszcze siedział na swoim miejscu. Mi ostatnio położna mówiła, że po obniżeniu brzucha około 2 tygodnie i poród. Także tak... No ale każda z nas jest przecież inna.

Caroina To bardzo dobrze, że z Maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku:)

10 lata 4 miesiąc temu #913546 przez jagodzianka44
Kinga słyszałam właśnie,że w niektórych szpitalach trzeba wszystko w reklamówkach, bo jest zakaz wnoszenia Toreb na oddział, ze względów higienicznych :). No to samo mi lekarz mówił, jak badał szyjkę,że ma 3cm i na tą chwilę się Malej na świat nie spieszy, ale mam lekko niby brzuch obniżony i dobrze by było jakby jeszcze posiedziała. Zapytałam się go na jak długo przed porodem brzuch opada, odpowiedział że to różnie, że od 2-4tyg, a może czasem dzień przed porodem obniżyć się.

10 lata 4 miesiąc temu #913549 przez Kinga2424
jagodzianka44 Ja przy Paulince wcale nie zauważyłam by mi się brzuch obniżył. A teraz. Jak jeszcze ostatnio widziałam pępek, tak teraz widzę tylko troszkę z góry. Ale... Mam nadzieje, że jeszcze troszkę pochodzę.
Właśnie przez mój brzuch dowiedziałam się, że od obniżenia tak dwa tygodnie.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #913551 przez agniesia1604
ja muszę wziąć więcej bo raczej mąż mnie nie odwiedzi bo ktoś musi zostać ze Stasiem;/ biorę ze sobą 2 paczki dady a one pakowane po 28 szt? ... w każdym razie na początek mało pampersów idzie... bo to siusiu w ciągu doby moze raz, i może smułka wyjdzie raz... :) no i po kąpieli będą zmieniały ....więc w sumie a moze 28 szt mi starczy:P;) ... Muszę wziać ze sobą wszystko co niezbędne ... bo mąż mi tego nie dowiezie... w ogóle do szpitala mnie zawiezie z synkiem.... odstawi , zostawi i wróci z nim....
Myślę nad prywatną położną... ale 19 sierpnia idę na wizytę do lekarza i zapytam czy jest taka opcja dozwolona tym bardziej że mam niepełnosprawność ruchową (po operacji kregosłupa) ... i ciezko będzie mi samej podnieść się z łóżka i t d... w takiej sytuacji jednak położne powinny być bardziej dostępne no ale myślę jednak nad prywatną < chyba że teście się dadzą namówić na przyjazd i przypilnują Stasia a mąż do mnie przyjedzie ( mają 300km )...
Boję się szybkiego porodu w sumie....:P chociaż Stasiowi trwał od 2-15 czyli 13 godzin?:P Ponoć każdy kolejny o 1/3 krótszy... co by dawało około 8-9 godzin:) ...
Pomyślę i zapytam:)

Mi się brzuch obniżył już w 36 tygodniu ...poczułam ulgę w oddychaniu, poczułam się pełna energii i tak jakby nie było mi ciezko a wręcz lekko... a urodziłam w 39 tygodniu ...także z tym obniżeniem brzucha to prawda... mówią że 2 tygodnie i siup... tyle że ciężko zauważyć że jednak się obnizył ... wiem ze jak położy sie poziomo dłoń to musi ona pod piersiami leżeć płasko na brzuchu ... jak jest aż taka luka miedzy piersiami a brzuchem to znaczy że się obniżył:) ... kurde nei wiem jak to wyjaśnić... czyli przestrzeń miedzy piersiami a brzuchem około 5-7cm płaska (wcięcie)
Podziękowania: jagodzianka44

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka