- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Jagodzianka mi się wydaje, że wcale nie opadł
Właśnie ja nie wiem w co się spakować!!! Bo chyba sporo trzeba tych rzeczy wziąć
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja mam dość dużą torbę na kółkach... i pampersy i podpaski trzeba tam wsadzić... masakra... NIE ZAPOMNIJCIE spakowac aparatu!
Ułożyłam kolejne ciuszki Stasiowe w szafie... teraz muszę poukładać Jasiowe ciuszki na jednej półce rozmiar 56-62 a na drugiej 68-74 i powyżej 2 lat ...
Chyba sie w tym gubie:)
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
a ile bierzecie pampersów? 34 szt mi starczą? w sumie najwyżej M dowiezie.
Femibion drogi.... ale brałam od początku i już nie chciałam zmieniać. Jakoś już wytrzymam do końca.
agniesia podziwiam Cie! naprawde Cie podziwiam kobiewto, że tak działasz z tymi rzeczami wszystkimi
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
U mnie pościel dla Małej wyprana, materac kupiony, łóżeczko rozłożone, baldachim schnie, część ciuszków wypranych, jeszcze część do prania, ale pogoda brzydka ;/. Kosmetyki kupione, wkładki poporodwe też, laktacyjne itp. Pampersy te 30 ileś sztuk, najwyżej Marcin dokupi . Kiedy zakładacie pościel na kołderkę, prześcieradło na materac?
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
A pokażesz łóżeczko?
A ja nie ma żadnego ubranka na 56, najmniejsze na 62
Agniesia no jednak nie umiesz odpoczywać..widzę
...nieustająca awaria suwaczka
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Wam się terminy przyspieszaja, a u mnie odwrotnie. Dziś wyliczyło na 28 paź. Mała waży 1460g i lekarz stwierdził, że mama szczupła (haha dobre – waga już 77,5kg) to dziecko też drobniejsze, i dobrze bo łatwiej będzie urodzić wyniki wyszły mi idealnie więc ogólnie dziś żadnych przykrych wieści – jestem zadowolona
Ha, najlepsze. Skleroza u mnie postępuje. W drodze powrotnej przypomniało mi się, że nie zapłaciłam za wizyte, trzeba było wracać
Marza Nie zazdroszcze teściowej w domu. Oby jak najszybciej wybyła.
Agniesia Ale masz power
Jagodzianka Ja sie tam nie znam i cieżko mi stwierdzić czy opadł, czy nie czekam na fotki chociaż u Was pooglądam jak sama nie mam
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Z innej beczki. Paulinki pediatra jest na urlopie. Idziemy do innej, z którą miałam styczność w szpitalu jak urodziłam Paulinkę. Ciekawe, czy choć zapyta na kiedy termin.
Aneta_78 Hmmm... przy Paulince nawet nie brałam pod uwagę tego, że mogę mieć problemy z karmieniem. A teraz... Nie nastawiam się ani na jedno, ani na drugie. Spróbuje karmić, ale jeśli się nie uda, to podejdę do tego bardziej lajtowo, niż przy Paulince. Poprzednim razem strasznie odczułam to, można nawet powiedzieć, że wpadłam w lekką depresję. Dlatego do szpitala biorę laktator. A w szafce mam już przygotowane buteleczki i smoczki.
Ja mam nakładki z aventu, ale... czy było mi z nimi łatwiej karmić. Chyba tylko w pierwszej chwili. Dlatego będę próbowała bez. Ale.... biorę je też do szpitala.
Piękne łóżeczko. Dzięki Tobie dopiero wspomniało mi się, że nie mam nosidełka wypranego. Chyba mężuś pójdzie dziś na strychu go szukać
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
Marza Ach te teściowe....
U nas dziś było bardzo ładnie. Pogoda pochmurna. Było czym oddychać. A teraz czuć za oknem jesień.
U mnie w szpitalu nie można mieć torb (nie wiem jak to odmienić). Wszystko w reklamówkach.
Ja biorę paczkę chyba 50 sztuk pampersów, ale mam dwie Królewny:) Potem będę dzwonić i mąż dowiezie.
malvi Ponoć ten Femibion bardzo dobry. Ja niestety nie próbowałam. Przy Paulince i teraz również biorę Vitaminer Prenatal +DHA. Mój gin uważa, że najlepszy normalny kwas foliowy Folik.
A co do pakowania, to ja biorę jedną pakę podkładów do majtek, chyba 5 podkładów na łóżko, jeden woreczek wkładek laktacyjnych. Mąż będzie mi na bieżąco przynosił.
jagodzianka44 Lepiej by było gdyby brzuch jeszcze siedział na swoim miejscu. Mi ostatnio położna mówiła, że po obniżeniu brzucha około 2 tygodnie i poród. Także tak... No ale każda z nas jest przecież inna.
Caroina To bardzo dobrze, że z Maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku:)
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
Właśnie przez mój brzuch dowiedziałam się, że od obniżenia tak dwa tygodnie.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Myślę nad prywatną położną... ale 19 sierpnia idę na wizytę do lekarza i zapytam czy jest taka opcja dozwolona tym bardziej że mam niepełnosprawność ruchową (po operacji kregosłupa) ... i ciezko będzie mi samej podnieść się z łóżka i t d... w takiej sytuacji jednak położne powinny być bardziej dostępne no ale myślę jednak nad prywatną < chyba że teście się dadzą namówić na przyjazd i przypilnują Stasia a mąż do mnie przyjedzie ( mają 300km )...
Boję się szybkiego porodu w sumie.... chociaż Stasiowi trwał od 2-15 czyli 13 godzin? Ponoć każdy kolejny o 1/3 krótszy... co by dawało około 8-9 godzin:) ...
Pomyślę i zapytam:)
Mi się brzuch obniżył już w 36 tygodniu ...poczułam ulgę w oddychaniu, poczułam się pełna energii i tak jakby nie było mi ciezko a wręcz lekko... a urodziłam w 39 tygodniu ...także z tym obniżeniem brzucha to prawda... mówią że 2 tygodnie i siup... tyle że ciężko zauważyć że jednak się obnizył ... wiem ze jak położy sie poziomo dłoń to musi ona pod piersiami leżeć płasko na brzuchu ... jak jest aż taka luka miedzy piersiami a brzuchem to znaczy że się obniżył ... kurde nei wiem jak to wyjaśnić... czyli przestrzeń miedzy piersiami a brzuchem około 5-7cm płaska (wcięcie)