BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #911674 przez Aneta_78

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911678 przez Aneta_78

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #911689 przez agniesia1604

10 lata 4 miesiąc temu #911708 przez Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #911709 przez pauletta

10 lata 4 miesiąc temu #911713 przez malvi

aika napisał: Malvi a o szyjce 32mm nic Ci nie mówili bo moja ma 30mm jak gin twierdzi - krótka i mam leżeć zeby się nie skróciła.. Jak do środy będzie mniej niż 30mm to krążek ale chce bardzo tego uniknąć. to się słucham i odpoczywam, nawet obiadu nie gotuje wstaje tylko do toalety.

Aika nie nic nie mówił, ze mam leżeć. Pytałam czy ok z szyjka i powiedział ze tak :whistle: u swojej gin będę w poniedziałek także się dowiem, ale wydaje mi się ze gdyby było coś źle to by mi to powiedział lekarz wykonujący usg.... A w którym Ty jesteś tygodniu ciąży?

10 lata 4 miesiąc temu #911740 przez agniesia1604
co do lezaczka .... planuje kupic ... uzywke za max 50 zł;)
mam mate edukacyjna ale dostałam i swietna sprawa bo najlepiej rozwija sie dziecko na podłodze i wlasnie na takiej macie:)
hustawkę też posiadam i powiem szczerze że uspakajała mi Stasia a były ciężkie godziny:) ....

Kurde zaczynam się martwić jak to będzie czy Staś Jasia np z łóżka nie będzie chciał ściagnać... ech.. i nie mam pomysłu jak to zrobić żeby maluszek był z nami w pokoju a zarazem na tyle bezpieczny zeby Staś mu nic nie zrobił... jakieś pomysły? kolejne lóżeczko nie wchodzi w grę:)

10 lata 4 miesiąc temu #911742 przez aika
Malvi ja mam za sobą 30 tyg i 0 dni dziś. :) :) :) szyjka zamknięta
To może moja ginka za bardzo się przejmuje i wyolbrzymia sprawę??? Może nie jest jeszcze ze mną tak źle, ale dostałam nakaz bezwzględnego leżenia. nawet na szkołę rodzenia nie mogę podjechać.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911758 przez Aneta_78
Dziewczyny chodzące na szkołę rodzenia,mam pytanie..co prawda ja już raz rodziłam,ale miałam problem z parciem..nie efektywnie to robiłam..( zdanie położnej..)
A więc co mówili o tej fazie porodu? Jak to robić dobrze,żeby szybko poszło??Jak wtedy oddychać i w ogóle??

A jeszcze co do tego leżenia i oszczędzania się,to ja planuję do 36-37 tc , później zamierzam normalnie funkcjonować i żadnych leków nie brać..W końcu poród też się musi jakoś "rozruszać" ;-) A ja przenosić ciąży sobie nie wyobrażam..a tak się przecież zdarza,najpierw się chucha-dmucha,a potem wyczekuje..co też jest bardzo stresujące..

10 lata 4 miesiąc temu #911764 przez malvi
Aika no nie wiem teraz mnie trochę zmartwiłaś :P Bo może ja też powinnam leżeć w takim razie i o tym nie wiem. Ale oprócz puchnięcia nóg to ja się dobrze ostatnio czuję... No nic dowiem się na wizycie w poniedziałek.....

A pozostałe dziewczyny - jaką macie długość szyjki?

10 lata 4 miesiąc temu #911778 przez pauletta
Ja 4 cm szyjka.

10 lata 4 miesiąc temu #911805 przez nelka
witajcie ale miałam zakupowe dni :P stałam się szczęśliwą posiadaczką kołyski, kupiłam jednak używaną bo na OLX znalazłam w takim kolorze jak chciałam i to kołyske glucka z materacem, ochraniaczem i prześcieradłem. No i najważniejsze że mogłam ją podotykać wcześniej. A i skusiłam się jeszcze na mate od tej kobietki ale to dlatego że oferowała ją za 15zł.

Pozamawiałam jeszcze pare rzeczy na allegro i w aptece internerowej i czekam na paczki:)

Sporo mi się tych gadżetów dla Marysi nazbierało i z przerażeniem myślę gdzie to wszystko postawie. A to kołyska, a to leżaczek, a to krzesełko, a to mata.

Mój M idzie najpierw na opieke a potem pewnie od razu na tacierzyński więc pierwszy miesiąc bedziemy w czwórke w domu :) jak się urodziła Zosia to moja mama przyjechała na pare dni ale nienajlepiej to wspominam bo wprowadzała tylko nerwową atmosfere. Później najgorzej będzie jak M będzie wieczorem w pracy a ja obie królewny będę musiała wykąpać i położyć spać :woohoo:

A ja nie mam pojęcia ile cm ma moja szyjka....

Agniesia współczuję sytuacji z mężem. A dla Stasi i Jasia będziesz mieć osobne łóżeczka? Oni chyba będą mieć razem pokoik?
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #911815 przez Aneta_78
Nelka prześliczna mata :-)..choć fakt,trzeba na to wszystko miejsce znaleźć..
A na tym OLX taniej niż na allegro?

Poka kołyskę ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #911816 przez malvi
Aneta ile ma Twoja szyjka?

10 lata 4 miesiąc temu #911824 przez Aneta_78
Malvi ja nie wiem :blush: nie pytałam,gin nie mówił..tylko,że zamknięta i trzyma - tak to określił..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka