BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914240 przez agniesia1604
malvi,
trzymajcie się w dwupaku!!

ja też miałam i mam cholernie dużo rozstępów... masakrycznie sporo ... no i co z tym zrobie? nic... i to rozejście mięśni brzucha... toć Jasia czuję przez skóreczkę ... jak na dłoni ... jak wystawi kolanko albo stópkę to dosłownie kurde jakby kurczaka macał ... < ale porównanie > ... dziś dostałam kopa w szyjkę ...aż przykucnęłam:) (tak się mówi ale pewnie rączką :P)

Goscie pojechali ... kolejni wieczorem w niedzielę ...

Zaraz idę się myć i spać:P

A co do golenia miejsc intymnych... cóż mam lustrzycę:P ... mąż mnie goli od 4 miesiąca:)
Podziękowania: malvi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #914243 przez Ania86
Malvi, trzymajcie się z Krzysiem dzielnie :kiss: Niech posiedzi jeszcze w brzuszku, trzymam kciuki za Was :)
Pauletta, też mam w środę wizytę i też dla mnie dziś jest niedziela.

Oj te rozstępy, ja póki co nie mam ale czuję że na brzuchu i piersiach będą :/ Też jak mała się rusza to ta skóra wydaje się taka cienka, dziś tak wciskała się pod żebra że ciężko było mi siedzieć a byliśmy chwilę u znajomych i nie wypadało się położyć.

10 lata 7 miesiąc temu #914248 przez malvi
Moje kochane dziękuję za troskę :) właśnie dostaliśmy drugą dawkę sterydow i dzis czujemy się dużo lepiej, także dzis bez kroplowki ;) napisz jutro bo M mi przywiozl dzis laptopa także napisz więcej. Buziaki :*
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 7 miesiąc temu #914264 przez Caroina
Aneta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #914299 przez agniesia1604
hej ...
u mnie wczoraj po kąpieli pojawiły się delikatne zabarwienia z krwi... aktualnie po nocy schodzi trochę brązowego ...
Lekarza mam we wtorek ... jeśli pojawi się ponownie czerwone zabarwienie to pojadę na IP ... a jak tylko to brązowe to do wtorku wytrzymam....

10 lata 7 miesiąc temu #914306 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

malvi Super, że Krzyś dostał już drugą dawkę. Jak mi podawali, to powiedzieli, że najważniejsze bym wytrzymała 24h od drugiej dawki. I sama widzisz, że dalej jestem 3w1.

Miłego dnia

10 lata 7 miesiąc temu #914322 przez jagodzianka44

10 lata 7 miesiąc temu #914330 przez munkki
Jagodzia, wiem co czujesz. Ja dzis po sniadaniu 98 - przeszlam na troche inny tryb (po konsultacji z diabetolog). Zastrzyk z insuliny robie jakies 15-20 minut przed jedzeniem sniadania (przy obiedzie i kolacji tego juz nie stosuje, tylko przy sniadaniu); powiedziala ze rano organizm moze potrzebuje wiecej czasu zeby insulina zaczela dzialac. Po 15-20 minutach jem - dzis jajecznica z pomidorami i malutka kanapka z szynka (32 gram chleba); doktorka powiedziala zebym na drugie sniadanie zjadla wiecej chleba skoro mi rano tak skakalo....
moze sprobuj z tym zastrzykiem troszke wczesniej? mi pomoglo...
za to po kolacji wczoraj przekroczylam mimo dwoch kanapeczek... a dzien wczesniej na kolacje wcisnelam klopsy z ikei z frytkami i bylo w normie (to jakas paranoja jest...)

agniesia moze skoro sie pojawilo to lepiej tak jak napisala Kinga - pojechac sprawdzic.... czy masz daleko bardzo?

Malvi jestescie dzielni z Krzysiem :)

Caroina jak juz pisalam u mnie kratery jak na ksiezyciu - bez zmian (tylko sie problem poglebia z tym cholernym celulitem - ale zwalczymy szybko po porodzie;))

dziewczyny - a powiedzcie mi jak to wyglada.... jak odciagam pokarm bo np chce gdzies wyjsc i potem maz ma nakarmin dziecko z butelki... to co po kolei musi robic? moze mi ktos napisac? to mleko sie podgrzewa? gdzie ja go przechwouje? w czym? czy moge miec laktator innej frmy niz butelki? sorrki za glpoty - ale ja tego totalnie nie ogarniam :P
Podziękowania: malvi, jagodzianka44

10 lata 7 miesiąc temu #914339 przez malvi
Hej dziewczynki :kiss: Już mam laptopa, więc łatwiej będzie mi z Wami pisać :)

Kinguś też się cieszę, że jest lepiej :) Dziś rano po KTG okazuje się, że nie mam na razie żadnych skurczy.... Także odpoczywamy nadal bez kolejnej kroplówki. A Ty jak się czujesz kochana? Uważaj z tym prasowaniem, rozumiem, że się denerwujesz, że musisz prosić o pomoc, też tak miałam, ale musisz się oszczędzać :kiss:

Jagodzianka biedactwo :kiss: Ale się masz z tym cukrem...

Powiem Wam jeszcze, że zaskoczyli nas dziś na śniadanie, bo dali aż 4 kromki chleba i do tego kawałek ciasta, aż nie zjadłam całego :woohoo: Bo ogólnie jedzenie jest raczej słabe, wczoraj rodzinka mnie zaopatrzyła, żebyśmy z Krzysiem nie głodowali :P
Podziękowania: Kinga2424, jagodzianka44

10 lata 7 miesiąc temu #914340 przez jagodzianka44
Munki a z nocna jak sobie radzisz? ja nie mam insuliny do sniadania, tylko na noc ;(

10 lata 7 miesiąc temu #914341 przez munkki
JAgodzia aaa no tak, zapomnialam ze ty tylko n nocnej jedziesz:/
z nocna ok... w udo kuje, 2j kolo 23:00 - jeszcze nie wiem czy cos to daje... moze wplywa tez na te cukry sniadaniowe... chociaz dzis jadlam snaidanie bardzo pozno wiec nie wiem czy ona jeszcze dzialala:/ kiedy masz znowu wizyte? ona cos mowila ze dzienna ci w ktoryms momencie przepisze?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914345 przez jagodzianka44
Munkii, we wtorek mam kolejna, kazała mi mierzyć cukry o 3 w nocy bo może mam za niskie w nocy i stąd wysokie na czczo, ale dziś zapomniałam, wynik na czczo 105, po śniadaniu 156 ;/ widziała wyniki śniadaniowe i mówiła,że "dobre są" ;xx ciekawe jak jak cukry ponad 130 były i wg niej dobre? spadały do 122, 127 wczoraj 100, ( zjadłam 2 kromki chleba + omleta) dziś te 156 (zjadłam 2 kromki chleba + szynka) i bądź tu zdrowy! o Dziennej nic nie mówiła własnie, nie wiem co ona kombinuje ;xxx

10 lata 7 miesiąc temu #914347 przez munkki
Jagodzia kazdy lekarz ma swoja wizje, ja teraz trafilam pierwszy raz do innego niz zwykle i mi nowe wskazowki dala... no i widzisz, u ciebie po omlecie tez gut.. kluczem do sukcesu sa jajka ;) tylko ze po jajkach dzieci rosna (duzo bialka) wiec u Ciebie to pewnie nie ma co przeginac... mi poki co kazalaj jesc duzo, ale Staszek jest malutki poki co...
wizyte u gina mam 22.08 - zobaczymy czy cos urosl po tych jajach;)
a ile jednostek bierzesz na noc? ty jak wciskasz to w udo to robisz "faldke" czy po prostu wbijasz sie do nogi?

10 lata 7 miesiąc temu #914351 przez jagodzianka44
Munki poważnie po jajach rosną?:d wczesniej ich nie jadlam haha xd ja poprosze ją o śniadaniową insulinę :). Co Ci powiedział twoj Diabetolog?:D Na noc biore 4j, ale dziś zwiększam do 5 bo miałam powyżej 100 cukier :). Czasem robię fałdkę, a czasem nie :). Jak nazywa się Twoja nocna insulina?

10 lata 7 miesiąc temu #914352 przez munkki
Jagodzia powiedziala, zebym na to pierwsze sniadanie jadla malutko chleba (tylko doslownie 30g) i np wiecej jajka, szynki, pomidorow, ogorkow etc. A dopiero na drugie sniadanie (po poltorej godziny) zjesc znowu kawalek chleba (mozna sprobowac juz wiecej).
pytalam o jajka ile moge jesc - powiedziala ze maluch jest nieduzy wiec moge jesc bezkarnie duzo.... Ta doktorka twierdzila ze na pewno mi cukry zaczna spadac po takich sniadaniach i doradzila ze mam zmniejszac dawki insuliny porannej jakby dwa dni pod rzad bylo mniej niz 100 (faktycznie mam takie niskie wyniki po tym pierwszym sniadaniu)... ale oczywiscie dosc szybko jestem glodna.
dzisiaj po 2 godzinach od sniadnaia zjadlam drugie sniadanie - mialam taka ochote na drozdzowke ze myslalam ze zwariuje (mezulek latal po pobliskich piekarniach)... zaraz bede mierzyc cukier i sie okaze co po tej drozdzowce ...

musze zatem zaczac robic faldke, wczoraj mialam wrazenie ze wszystko mi wyplynelo po zastrzyku ;P
Biore na noc INSULATARD (ma zielona koncowke i jest metna). Moze faktycznie warto zebys dostala ta dzienna poranna... zobaczymy co ci powie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka