BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #914156 przez nelka
Malvi trzymaj się i zaciśnij mocno nogi niech Krzyś jeszcze posiedzi u mamy w brzuszku! no i głowa do góry i będzie wszystko dobrze. Informuj nas na bierząco bo wszystki się o ciebie martwimy.

Agniesia no jak masz alergika to trudniej jest wprowadzć normalne posiłki. My zaczeliśmy w miarę szybko "usamodzielniać" Zosie bo jak miała 6miesięcy to dostawałam chleb z szynką czy jajkiem albo parówke pokrojoną na kawałki i jadła rączką. Dostawała też musy, serki czy kaszki w tych wyciskanych opakowaniach żeby mogła sama jeść. A po ponad roku zaczeła jeść łyżeczka albo dostawała taki obiad który mogła zjeść rączką. Kosztowało mi to mnóstwo nerwów bo jestem czyściochem....

Wogle to już teraz widzę że przy drugim dziecku będę miała zupełnie inne podejście tak jak w tym kawale:
Co robią rodzice jak dziecko połknie 5zł?
Przy pierwszym jadą do szpitala na rentgen, usg.
Przy drugim czekają aż wydali.
A przy trzecim potrącają z kieszonkowego.

Zosia też bawi się gadżetami dla Marysi ale zauważyłam że jak już dłużej stoją w jej zasięgu to coraz mniej się nimi interesuje. Specjalnie ich nie chowam żeby teraz mogła się wybawić. A jak ktoś do nas przychodzi to mówi że to. jest Mysi.
Podziękowania: malvi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #914171 przez jagodzianka44
Święto świętem, a ja lecę z praniem, normalnie w komodzie się nie zmieszczę hahaha :d Anetka a Ty jak tam z ciuszkami ?:P) jak ogarnę cały burdellos to wam zrobię fociaki, bo teraz to wszędzie ciuszki się walają xd

10 lata 7 miesiąc temu #914175 przez Aneta_78
Nelka no to u mnie identycznie było z jedzeniem :-) szybko poszło..a w roczek to jadł już normalne posiłki ( tzn wiadomo że np. grzybów itp. to nie), a mleczko było rano i wieczorkiem przed snem.

Jagodzia jak to napisałaś " święto świętem" a ja...chodzę w piżamie (16:14), nieogarnięta,nawet pod prysznic mi się nie chce iść ( mam depresję?).. dziś marudzę,dziś jestem zmęczona ciążą, mały jak kopnie to normalnie obiad mi się cofa..
Ciuszki mam uporządkowane na szczęście, bo mi się naprawdę coraz mniej chce.. :dry:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #914176 przez Marza
Witam dziś :kiss:
malvi słoneczko trzymaj się dzielnie ! ale mały faktycznie spory i najlepsze, że będziesz go już niebawem mogła tulić.
Też już nie mogę się doczekać tego momentu. Powoli dostaję bzika. Jeszcze jak słyszę ta urodziła, ta urodziła to mnie skręca...

Aneta ja też się niedanwo dopiero przebrałam.. nie mam na nic dzisiaj siły :blink: ledwo obiad zrobiłam.
Podziękowania: malvi

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914177 przez Aneta_78

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #914211 przez Kinga2424
Aneta_78 Niestety ja mam podobnie. Już jestem zmęczona tym chodzeniem w ciąży. Pewnie zaraz jak urodzę, to będzie mi brakować brzuszka, ale... Teraz już wysiadam.

W poniedziałek mam wizytę. Nie umiem się już doczekać, by dowiedzieć się ile moje Lalunie ważą. Pewnie nie tyle ile Krzyś od malvi, ale mam nadzieje, że 2,5 mają.

10 lata 7 miesiąc temu #914212 przez Aneta_78

10 lata 7 miesiąc temu #914214 przez Kinga2424

10 lata 7 miesiąc temu #914215 przez Aneta_78

10 lata 7 miesiąc temu #914216 przez Marza

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #914218 przez Aneta_78

Malvi jak tam mija dzionek w szpitalu? Jak się czujesz?

10 lata 7 miesiąc temu #914221 przez Kinga2424
Och i te rozstępy!!!

10 lata 7 miesiąc temu #914224 przez Marza
Aneta żebyś wiedziała też się boję, że zamiast piersi będę miała dwa flaki... :( i tak samo na zabieg kasy brak...

Rozstępów jeszcze spowodowanych ciążą nie mam, ale z okresu dorastania mam na całej pupie i na udach od zewnetrznej stronie. Białe pręgi już są, ale i tak ich widać. Nienawidzę tego cholerstwa. Czekam aż na brzuchu się pojawią, bo o to, że mnie ominą pewnie nie mam co liczyć :(

Chyba długi, długi czas minie aż się zdedcyduję na kolejne dziecko. O ile w ogóle...

10 lata 7 miesiąc temu #914236 przez aneczka25
Cześć dziewczyny :kiss:
Widzę, że depresja was dopadła...ale spoko u mnie to samo.
Rozstępy na brzuchu coraz częściej powodują, że zaczynam myśleć o odkładaniu kasy na plastykę brzucha :sick:
Nie spodziewałam się, że będę aż tak "pokreślona"! :S Jestem załamana od jakiegoś czasu.
MALVI myszko trzymajcie się tam! Nie martw się tylko za bardzo- wiem że łatwo mówić ale jak Krzyś będzie zrelaksowany to wszystko będzie lepiej :kiss: :kiss: :kiss:
Kinguś trzymasz się dzielnie! Pogoń tego chłopa swego do prasowania :P
Podziękowania: Kinga2424, malvi

10 lata 7 miesiąc temu #914237 przez pauletta
Ja tez sie boje rozstepow bo mam stare na piersiach, tylek. Uda... Brzuch mnie dobije...

Cialo jeszcze w miare ale cycki mi sie zmienily i mi sie juz nie podobaja :-)

Ja mam w srode wizyte i juz jajo znosze. A i dzis mi sie wydaje ze jest niedziela a tu duuuupa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka