BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #917195 przez pauletta
U mnie dzien zlecial. Byla u mnie kol. Od 15 do 19. Maz wpadnie po 20 po pracy.
Kol. Kupila owocki itd. I prezenciki przywiozla dla Mai. Jutro dodam fotki jak cus :-)
Teraz/czekamy na kroplowe.

Tez mysle ze Kinia nie chce o tym mowic i tyle. Bedzie miala ochote da/zna mysle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #917208 przez Kinga2424
malvi Ja miałam GBS dodatni, też podali mi przy porodzie antybiotyk. U mnie jest tak, ze jeśli nie ma sie wyników, to i tak podawają zapobiegawczo antybiotyk. Mój lekarz teraz nie chce mi za bardzo grzebać, dlatego nie będę miała prawdopodobnie robionego GBS, ale będę dostawała antybiotyk. Zobaczymy co to będzie.

pauletta

Tez mysle ze Kinia nie chce o tym mowic i tyle. Bedzie miala ochote da/zna mysle

Anetka:)

10 lata 4 miesiąc temu #917212 przez jagodzianka44
Ja słyszałam,że GBS dodatni po 30 tyg to standard wśród ciężarnych ;x

Caroina nom, dostane gaz rozweselający, lewatywę,że ledwie co do kibla dobiegnę i mało co się nie posram :P bo na porodówce robią zamiast w kiblu hahaha :D

10 lata 4 miesiąc temu #917216 przez nelka
U mnie w szpitalu też podają profilaktycznie antybiotyk jak się nie ma wyniku gbs.

Czy wam też tak hormony szaleją? ja od paru dni chodzę jak tykająca bomba, nie wiem już czy to ciąża sprawi czy mój M na urlopie;)

Widziałam dzisiaj mojego 5dniowego sąsiada:) ale kruszynka z niego i jaką ma malutką główke! jak to człowiek szybko zapomina jak to maleństwa się rodzą i co z nimi robić...

Caroina i jak tam udało się przetrwać dzień? Nadia miała humorek po nieprzespanej nocy?

10 lata 4 miesiąc temu #917222 przez agniesia1604
nom, maluszki mają taką tyci tyci główkę... mój miał 33cm jak się urodził...
Urodzony z 33 cm główka, 33 klatka, 3330g waga:) ...:P jedynie 56cm wzrost ...wyłamał się bo już nie 33:P :)

10 lata 4 miesiąc temu #917226 przez pauletta
Kinia nie mam pojecia czemu Was ciagle myle hehe
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 4 miesiąc temu #917234 przez Marza
Cześć kobitki :) Znowu witam się z Wami wieczorową porą :)
M malował ściany, troszkę sprzątania i zakupy, bo w lodówce tylko pustka była :silly: Teraz dokończyłam prasowanie i zaraz Wam wrzucę fotki :D przy okazji zrobiłam też zdjęcie brzusia z okazji skończonego 32tc :woohoo: już coraz mniej nam tego zostało! :D z tych gorszych wieści to znowu niesprawne mamy auto ! :angry: wczoraj mi puściły nerwy na mechanika i do niego zadzwoniłam i mu powiedziałam co o tym myślę. Ma jutro przyjechać, zobaczymy :angry: Poza tym dalej czuję się dobrze. Energia jeszcze nie odeszła. Zobaczymy jak długo tak będzie :whistle: Mały oczywiście dokazuje :D dzisiaj go skrzyczałam, że nie siedzi główką w dół haha zobaczymy czy podziała i czy się odwróci :lol: cesarka mnie lekko przeraża. Już wolę sn.

Ps. Przeczytałam wszystkie posty, ale nie będę ich komentować, bo lecę oglądać film z M, także wybaczcie :kiss:
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #917243 przez malvi
Marza jaki masz nieduzy brzuszek w porownaniu do mojego :P ;) sliczny :*
A ubranka super poukladane az zazdroszcze :D

Jagodzianka, Munkki i Yoozia mam w pokoju teraz dziewczyne z cukrzyca ciazowa!

Pauletta fajnie ze czas Ci zlecial z kolezanka,, ja tez dzis sie nie nudzilam :)

10 lata 4 miesiąc temu #917259 przez dotkawy
Ja wlasnie wrocilam z imprezki, ale sie najadlam...ale juz zmeczona bylam, marzylam tylk zeby do domu wrocic i sie polozyc, bo znow mi sie brzuch spina, ehhhh :-(

Jagodzianka to bedziesz miec znow prania i prasowania.....

Munkki to same dobre wiesci, tylko sie cieszyc ;) dorodny chlopak sie szykuje :-)) oj dobrze mu musi byc u mamusi ;)

Kinga no tak to jest u nas z tym pop....prawem, niestety......a Ty biedna musisz sie tylko szarpac....ehhh

Malvi to pewnie chodzi o tego GBS co dziewczyny pisza, tez mialam robiony teraz ale wynik mam negatywny. Ale z tego co wiem to wlasnie w czasie porodu podaja antybiotyk, takze nie masz sie czym przejmowac :)

marza dopisuje sie do postu malvi ;) ubranka super sie prezentuja, a ja tez brzuszek juz mam duzo wiekszy... ;)

10 lata 4 miesiąc temu #917273 przez jagodzianka44
Marza u nas auto też zepsute, stoi u mechanika coś ze sprzęgłem, próbował coś z nim zrobić to wpadło i za cholere nie ruszy;/. Ale dopiero w poniedziałek zajrzy do niego i powie jakie części trzeba kupić ;/ czyli jesteśmy uziemieni na jakiś tydzień jeszcze, bo zanim części przyjdą, zanim założy to zejdzie ! czuje to samo zażenowanie co Ty! PS. albo mi się wydaje albo brzusio lekko opadnięty jest :).

Dotkawy Noo! dopiero co skończyłam to zacznę praktycznie od nowa, zaczęłam pakować wczoraj torbę do szpitala a tu bęc! haha ni chu chu w jedną nie wejdę ;P

Malvi Słuchaj dziewczyn, dobrze mówią :)

Munki Ja dziś cukier na czczo 102 !!!! padaka! aż mi się chyba humor na cały dzień zepsuł ;x Ładnie Niuniuś przytył od ostatniego razu! aż ciekawa jestem ile moja waży ;)

10 lata 4 miesiąc temu #917275 przez pauletta
Marza super fotki a Ty zgrabniutka.

Ja jestem happy z tym szpitalem moim. Nid dla Mai nie potrzebuje. Jak chce to ino chusy i pampki. Wezme kilka w razie w i tyle. A dla siebie pizamy, klapki, bielizne, rzeczy do mycia i tyle. Wezme kilka/swoich podkladow do majtow gdyby mi ich nie spasily i tyle.

Ja/dzis pobudka o 4 na siku. Do 6 meki. I znowu zasnelam i od 7-20 koniec. Roznoszenie kart, amen.

Dzis sobota to szybka/wizyta bedzie. :-)

I glodna jestem. Nie chce juz tych kanapek, kawoleczka masla i cos do tego :-) :-) :-)

10 lata 4 miesiąc temu #917284 przez malvi
Dziewczyny martwie sie tymi bakteriami :( okazuje sie ze u mnie jest jedno z drugim powiazane..... "wywolane przez nie zakazenie zazwyczaj przebiega bezobjawowo, jednak w momencie porodu, a przede wszystkim jesli wystepuja czynniki przyspieszajace porod (na przyklad przedwczesny porod lub przedwczesne pekniecie blon plodowych), moze dojsc do zakazenia dziecka, ktore moze miec bardzo powazne konsekwencje".

10 lata 4 miesiąc temu #917288 przez munkki
Malvi jesteś pod stała opieka i na.pewno lekarze wiedzą.co.robić żeby bakterie nie miały wpływu na Krzysia. Zapytaj lekarza czy te bakterie są wskazaniem do cc, bo wydaje mi się ze coś takiego słyszałam...

Jagodzianka u mnie na czczo 88, zobaczymy co po śniadaniu, bo wtedy lubi skakać. no i ostatnio mam też wysoki raz na czas po kolacji:/

Czuje się.ciężko.. Juz coraz mniej chętnie wychodzę z domu
domu
:/

10 lata 4 miesiąc temu #917294 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

U mnie dziś na suwaku wyświetla się skończony 34 t.c. Jak obudziłam się w nocy, to aż mi ulżyło. Moja ciąża jest już donoszona. Wiecie jaka to ulga. W poniedziałek mija miesiąc od momentu, gdy usłyszałam, że dwóch tygodni już nie dochodzę. Chyba mamy z Dziewczynkami wspaniałych Aniołków:)

Życzę Wam miłego dnia:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #917308 przez agniesia1604
malvi to jest wlasnie ten GBS ... przestań się przejmować:) Tym bardziej ze jeszcze teraz dostajesz antybiotyk...
Antybiotyk wystarcza do tego zeby GBS uśpić ... ponad 30% społeczeństwa to ma ... nie przejmuj się pierdołami:) ... w dzisiejszych czasach dają antybiotyk a jeśli Tobie nie podadzą to maluszkowi robią natychmiast po urodzeniu badania i wtedy jemu podają....nic Wam nie grozi tym bardziej ze juz teraz dostajesz antybiotyk...
Nie czyta pierdół - ja też czytałam ze Stasiem a potem jak zaczęłam pytać lekarzy i położne to powiedziały ze w dzisiejszych czasach nei ma opcji żeby doszło np do śmierci dziecka bo już profilaktycznie dają ten antybiotyk - i to juz w procedurze jest zapisane... spokojnie:) Mi pękły wody płodowe a do zakażenia nie doszło a miałam bardzo obfite zakażenie wiec spokojna Twoja rozczochrana;)

Jeśli to nie GBS a coś poważniejszego to tylko cesarka .... Jest taka właśnie cholerna bakteria która uniemożliwia poród naturalny i wtedy robia cesarkę ... na bank lekarz Ci powie:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka