BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #917542 przez malvi
Kinga ja tez sie martwie..... tym bardziej ze wiem ze na pewno nie jest to blahy powod ze tyle czasu sie nie odzywa :(

Bylam teraz z M na patio i zrobilam zdjecie zeby wam pokazac jak tam slicznie, ale nie wiem czy sie doda ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #917545 przez agniesia1604
ja podejrzewam najgorsze .... :( bo wie dobrze ze Czekamy na informacje...

mam nadzieje że coś powie Anetka... bo moze teraz nie powinna być sama z "tym" ...

10 lata 3 miesiąc temu #917556 przez Caroina
Dziewczyny cudne macie brzuszki i tak jak Ania słusznie zauważyła u Jagodzianki jakby nic nie urósł.

Malvi na temat bakterii nic mi nie wiadomo. Na szczęście poprzednio tego nie miałam, a tym razem to dopiero się okaże.
Ale luksusy :)
To powiem Ci, ze masz sny prorocze :woohoo: bo dziś byłam w szpitalu. Wczoraj tak mnie pogoniło do wc 3 razy, że już zaczęłam sobie wkręcać, że mogę mieć zatrucie ciążowe, a to niebezpieczna sprawa. . Jednorazowo też pojawiły się upławy lekko zabarwione na różowo więc już w ogóle panika. Na szczęście dziś już było ok. ale i tak musiałam pójść dla św. spokoju. W nocy nie spałam tylko myślałam co musze spakować i zrobić w razie gdyby chcieli mnie zostawić. I tak spakowałam całkowicie torbe dla siebie, osobno rzeczy dla malutkiej, żeby tylko mi donieśli gdyby zaszła potrzeba.
Podpieli mnie do KTG. Fajnie było posłuchać serduszka małej, jeszcze dostała akurat wtedy czkawki :)
Na szczęscie mam brac tylko smecte, dużo pić i obserwować bo niby to co miałam to nic poważnego i dopiero jak bym goniła co chwila i doszły inne objawy to trzeba się zgłosić.

10 lata 3 miesiąc temu #917563 przez Ania86
Kinga, hehe tak mam jeszcze pępęk nie wybulony ale to kwestia dni :) już mu dużo nie brakuje a jak mała się przeciąga to często go nie mam.
Ja też strasznie martwię się o naszą Anetkę, mam nadzieję i wierzę że nie jest to najgorsze. Mogła by odpisać cokolwiek jesteśmy tu w końcu na dobre i złe.

Malvi, wow jakie wygody ;) u mnie w szpitalu w którym mam rodzić czas stanął w czasach PRL-u, nie wiem jak to będzie szczerze bo każdy narzeka na warunki tam panujące.

Caroinka
, cieszę się że okazało się że wszystko w porządku. Dobrze że pojechałaś i masz pewność że jest ok, oby przeszło.

Spokojnej nocki Wszystkim :kiss:

10 lata 3 miesiąc temu #917564 przez Caroina
Ania Poszłam bo szpital jest kilka ulic od mojego domu :) panują tu podobne warunki jak u Ciebie :S
Co do Anetki to może chce nam zrobić niespodzianke i zaprezentować się z Jankiem już w domku

10 lata 3 miesiąc temu #917569 przez Marza
Cześć dziewczyny :*
U mnie dzisiaj bez żadnych przygód :) Sprzątanko, obiadek i cały dzień w domu z mężusiem :) Cały czas czuję jakby mimo wszystko była dzisiaj niedziela :D nie wiem dlaczego :blink:

Tak samo bardzo się martwię o Anetkę... z ciekawości sprawdziłam kiedy była na forum dostępna ostatni raz i była 20 sierpnia, więc na pewno czytała nasze wpisy. A może coś po tym wypadku z jej kolanem się niedobrego stało :angry: Straszny taki brak wieści :(

Malvi dla mnie mój brzuszek już jest spory :D hehe i dziękuję za pochwałę dotyczącą ubranek , dotkawy Tobie też ! :kiss: a tymi bakteriami Malvi się nie martw :) w końcu jesteś w szpitalu, a oni wiedzą jak sobie z nimi poradzić :) na pewno nie jestes pierwszym takim przypadkiem ;) ! co do rocznicowej zachcianki to mnie powaliłaś nią na łopatki :D haha żarełko z maka dobre na wszystko ! :laugh: w ogóle nie mogę uwierzyć , że u Ciebie w szpitalu jest patio jak w jakimś wypasionym hotelu ! zazdroszczę... mój szpital też by mógł taki być :(

Jagodzianka nam w aucie chyba pompę oleju szlag trafił :angry: tak samo jesteśmy uziemieni... a co do brzuszka to nie ma szans, żeby opadł, bo jeszcze dobrze się nie podniósł :D a jak pytałam lekarza w czwartek to mówił, że łożysko mam wysoko na tylnej ścianie :)

PAuletta zgrabniutka to ja byłam przed ciążą :D teraz już 11 na plus także tego
:woohoo: Ty to masz idealną figurę :) mi sporo w dupke i w udka poszło :blush: co do szpitala to też nie potrzebuję żadnych ubranek dla małego tylko pampersy około 8 na dobę i chusteczki nawilżane :) Jak ja leżałam z nerkami to też już miałam dość tych kanapek z beznadziejną wędliną... o ile obiady były spoko, to śniadania i kolacje tragiczne :dry:

munkki ja też miałam taki okres, że wychodzenie z domu mi nie sprawiało przyjemności... ale na szczęście minęło. Mam nadzieję , że i Tobie minie :kiss:

Kinguś bardzo się cieszę, że dziewczynki już oficjalnie są DONOSZONE :D to nie lada wyzwanie wytrzymać do takiego tygodnia w trzypaku :silly: gratulacje ! :D teraz już niczym się nie musisz denerwować :cheer:

aneczka śliczna pościel !

Ania jaki fajny brzuszek :D mogłaś też zrobić foto z boku :D

Caroina niezła przygoda. Sama bym się wystraszyła i tez bym pojechała, tyle, że u mnie na pewno bym musiała zostać na obserwacji 3 dni :S dobrze, że wszystko okej :kiss:
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 3 miesiąc temu #917571 przez malvi
Caroina moze jakims jasnowidzem zostane ;) szkoda ze kiepskie warunki u Ciebie i u Ani, ale na pewno dziewczynki jakos dacie rade. U nas nie wszedzie tak ladnie bo remont jest w trakcie ale patio naprawde robi wrazenie :) jutro moze zrobie jeszcze jakies fotki. A tak btw to jestem w szpitalu na Madalinskiego, tym od dra Chazana :P

10 lata 3 miesiąc temu #917576 przez Marza

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #917578 przez Caroina
Marza Łożysko mamy tak samo umiejscowione :) Ja z kolei ciągle dziś myle sobotę z piątkiem :whistle:
Też się bałam, że mnie zatrzymają dlatego wszystko przygotowałam na tą ewentualność. Akurat trafiłam na dyżur szamanki do której Dotkawy chodziła - lajtowa babka, zbagatelizuje wszystko. Mama mi mówiła, że kiedyś zostałą odsunięta z zawodu i dziwi się, że kobieta dalej leczy :S

Malvi Warunki mamy bardzo słabe ale mam nadzieję, że chociaż personel w miare ii jakoś to będzie :) Prosze jaki Pan Dr sławny się zrobił, nawet ja go kojarze a mało co wiadomości oglądam.

10 lata 3 miesiąc temu #917579 przez malvi

Marza no zarelko z Maka musi byc na rocznice :D i jakis film na laptopie sobie obejrzymy na patio ;)
Wrzuce Wam jeszcze jedno foto :)
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #917584 przez Caroina
Malvi Super, to prawie jak wypad do restauracji :) Rocznica w takim szpitalu nie jest taka straszna ;) bo tu w naszym była by przygnębiająca :S

10 lata 3 miesiąc temu #917589 przez Marza
Caroina to ładnie :D zobaczymy której pierwszej opadnie :D co do tej lekarki szamanki to porażka ! jak mogli ją przyjąć skoro już była odsunieta :blink: ah ta nasze prawo... wszędzie można je ominąć :dry:

Malvi aż zawołałam M żeby sobie porównał z naszym obskurnym szpitalem i też jest w szoku...

10 lata 3 miesiąc temu #917596 przez malvi
Marza powiem Ci ze tez bylam w szoku jak tam poszlam 1 raz :P to zrob fotki w swoim :P u mnie tak jak mowie w niektorych miejscach tez jeszcze nie jest tak kolorowo, czesc szpitala tez pamieta jeszcze czasy prlu ;)
A najbardziej to mnie wkurzaja z lekami. Sama musze pilnowac na kiedy dali mi antybiotyki bo te pielegniarki ciagle sie w tym gubia :/

10 lata 3 miesiąc temu #917602 przez Marza
malvi jakbym zrobiła fotki, porównałabyś je ze swoimi to byś wyśmiała nasz szpital ;D tam nie ma patio haha usiąść sobie można na korytarzu albo w sali :D co prawda jest kawiarenka, ale na samym dole, a porodowka na 9 piętrze :silly: komu by się chciało tam ganiać :P

10 lata 3 miesiąc temu #917609 przez malvi
To szpital ma 9 pieter i nie ma patio?! Niezle :P u nas nie bylo dzis obchodu w ogole bo cos sie dzieje na oddziale i wszyscy lataja, chyba jakas operacja czy cos... i te odglosy z porodowki - dzis to juz przebijaja wszystko :P
A Krzys dzis smiesznie mi dupke wypina az taka gula sie robi ;) tylko ze dodatkowo boli

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka