- Otrzymane podziękowania: 77
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
agniesia1604 Mam nadzieję, ze testy coś pokażą! A mąż Bidulek, pewnie ciężko mu było wrócić do pracy.
munkki Mi niestety kremy w tej ciąży nic nie pomogły. Teraz jak dziewczynki się ruszają, to te rozstępy jeszcze bardziej mi rosną. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 1,5 tygodnia, chyba już cała pęknę.
pauletta Super, że już do domu:)
malvi Och ja nigdy nie lubiłam obchodów w szpitalu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
- ewa123
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 12

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A paciorkowca nie mam tylko bakterie E. Coli. Zaraz sie biore za czytanie co to za paskudztwo. Wiem tylko ze nie jest to wskazanie do cesarki...
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
" Stosunkowo często na dolegliwości związane z niedomaganiem układu moczowego z powodu E. coli skarżą się kobiety w ciąży. Ma to związek z mechanicznym uciskiem na pęcherz w trakcie rozwoju ciąży, a tym samym z zaleganiem moczu w drogach moczowych. Niesprzyjające jest też działanie hormonów, takich jak progesteron i estrogen, które sprzyjają łatwiejszemu przyleganiu bakterii do błon śluzowych w drogach moczowych kobiety. Ciąża jest więc szczególnym okresem, kiedy mogą zawieść wszelkie mechanizmy obronne. Dodatkowo, panie mające wcześniej występujące predyspozycje osobnicze do nawrotów zakażeń układu moczowego powinny być objęte szczególną profilaktyką. Można wyeliminować ryzyko zakażenia m.in. poprzez: właściwą higienę osobistą, regularne oddawanie moczu w trakcie dnia oraz po stosunku płciowym.
W związku z anatomiczną bliskością ujścia pochwy i odbytnicy, pałeczka może także wywoływać stany zapalne dróg rodnych. Wstępujące zakażenie, występujące podczas ciąży, może być przyczyną wielu powikłań, w tym porodu przedwczesnego czy obumarcia płodu. E. coli wchodzi w skład naturalnej flory bakteryjnej pochwy, a jej niekorzystne działanie blokowane jest zazwyczaj przez bakterie kwasu mlekowego. Tylko w sytuacji wyjątkowej nierównowagi hormonalnej oraz bakteriologicznej E. coli namnaża się i sprzyja rozwojowi niekorzystnych drobnoustrojów, powodujących powstanie stanów zapalnych. " to zapewne Cię zainteresuje

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Oj ja mysle ze wcale mojemu męzowi nie było ciezko wrócić do pracy on już pewnie w skowronkach:P ...ja uważam że on sie tak nie narobi w robocie co w domu:P

Chwaliłam że nie mam zgagi... od 3 dni mnie codziennie męczy... mam nadzieje że przejdzie...
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Malvi tak wiem, rozumiem, ale jak jestes w szpitalu to masz też pewność ze nic sie nie dzieje, jestes pod stałą kontrolą

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Munkki, mój brzuch też rośnie i coraz gorzej mi się oddycha. Czuję nie wiem jak to określić takie pchanie pod żebrami i to najgorsze jak siedzę :/
Pauletta, super że wychodzisz do domku, nie ma to jak u siebie.
Malvi, Kochana jesteś w fachowych rękach i na pewno podjęto dobrą decyzję. Do 35 t.c. przeleci jak dziś a i pobędziesz jeszcze w domku. A co do tej bakterii powiedzieli Ci coś? Moja koleżanka ją miała i pomógł antybiotyk, ale nie była w ciąży.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52

To przez ser...kupiłam jakiś wędzony królewski i to on powodował u mnie zgagę...(szczęscie juz go zjadłam)
Któraś pisała że kisiel pomaga na zgagę.. otóż w moim przypadku kisiel powoduje zgagę albo ją pogarsza:)
Powiem Wam ze na pierwszy dzień bez tatusia.... odpukać REWELACJA!!! Ani jednego płaczu Stasia, ani stękania, brak jęczenia...nawet o 6:30 mleko zjadł bez marudzenia a jak kaszkę z jabłkiem o 10 wcinał to aż się uszy trzęsły i nic nie wylądowało na podłodze ani na bodziaku.... jedynie spał dzisiaj od 9-10 i teraz od 13 cos drzemie ale tak lekko że lekko zawieje i się budzi.... więc mogę powiedzieć że dzień udany.... Tatuś wróci koło 15:30...