BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

9 lata 11 miesiąc temu #952871 przez Marza
Kuźwa pisałam posta i mi wcięło! ;/ Napiszę tylko, że po wizycie się okazało, że to tylko przeziębienie :) Mały ani nie ma czerwonego gardełka ani nic nie słychać na płuckach :) Dziękuję za wszystkie zaciśnięte kciuki!!! Jesteście kochane :* Zmykam kapać małego i napiszę więcej do Was po :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #952874 przez pauletta
Toffik omg. Tez mialas akcje rodzinne na chrzcinach.

Tesc brak slow

9 lata 11 miesiąc temu #952875 przez pauletta

9 lata 11 miesiąc temu #952876 przez Marza
No już mały grzecznie śpi :)

Aneta my też śpimy w jednym pokoju i nie ma warunków żeby iść spać do drugiego, bo to tak samo słychać :D Mały się potrafi tak drzeć, że w całym domu go słychać, a dom mały nie jest :D A M ma taki sen, że mu zazdroszczę. Mało, że zasypia w sekundę to śpi jak kamień i nawet mucha go nie obudzi :silly:

Yoozia u nas nie jest dużo śniegu, ale ten klimat jest cudowny! Jeszcze jak taki puch sypie. Dzisiaj leżałam na łóżku z odsłoniętym oknem i podziwiałam :D Widzisz mój też kaszlał i wolałam pójść, żeby go osłuchał, spacerów też nie zabronił, więc idź dla spokoju! :)

Z tymi szczepieniami to porażka... Aż się boję żeby mały nic nie miał po kolejnej dawce... Pierwszą dobrze przebył, ale z drugą może przecież być zupełnie inaczej :(

Wiolaa faktycznie ciężko miałaś... Oby dzisiaj było lepiej!

Malvi wow :D Ja na mojego mówię klocek haha a po dzisiejszym ważeniu miał 5,8kg :D Z Johnsona mam płyn do kąpieli, a nie balsam, ale jak u Ciebie po takim czasie się pojawiło uczulenie to strach mnie wziął :O

Kacha trzymam kciuki!

Minnie pisz, pisz :D W końcu będziesz to miała za sobą :)

Pauletta jakie śliczne zdjęcia i Wy jesteście obie piękne :) A tort cudo!

Aneczka jaka śliczna kruszynka :D A jaka fajna mata tam w tle !

JAGODZIA KAZAŁA WAS POZDROWIĆ, ZAPOMNIAŁA HASŁA DO KONTA !

Edyta, ale fajne chłopaki! :D

tOFFIK no aniołekek mały! :D Przygód współczuje...

A tu moje szczęście !
Załączniki:
Podziękowania: Aneta_78, toffik1984

9 lata 11 miesiąc temu #952879 przez toffik1984
:) na szczescie juz w domu jesem :)
Marza maly ksiaze ... sliczny :)
kurcze 30 stron do odrobienia nie jestem na bierzaco... musze nadobic...
mam pytanie zmienilyscie juz smoczek na wiekszy dla pociechja juz zmienilam .... mam tommee tippee... mala jak pila mleko to sie strasznie meczyla 180ml czasem pila po 1.5h... kupilam jej 2 rozmiar z poczatku sobie nie radzila za szybko lecialo , ale po 3 probie zalapala i nie chcepic z 1 :) ....
jeszcze jedno pytanie kiedy bedziecie wprowadzac inne jedzenie do menu ?? ja mojej malej wyciskam sok z jablka i daje co 2, 3 dni na lyzeczce :) smakuje jej oblizuje sie .... Mala strasznei silna juz chcialaby siedziec , jak sobie lezy na poduszce tak lepek ciagnie do gory , i strasznei sie denerwuje ja nie moze wstac.... nie wiem dlaczego ale strasznie pcha rece do buzi..... i sie denerwuje jak jej przytrzymam roczki a ona wystawi jezorek zeby polizac.... kupilam jej takie gryzaczki zabawki ale jeszcze nie potrafi przytrzymac ich sobie sama.... smoka ciumka ale wyplowa i woli raczki... dziwne

9 lata 11 miesiąc temu #952882 przez yoozia
Marza, my bylismy z nia wczoraj u lekarza. tez powiedzial, ze zwykle przeziebienie, a kaszel dzis gorszy niz wczoraj :/

9 lata 11 miesiąc temu #952888 przez wiolaa
Toffik mój Dawid też non stop pcha łapki do buźki, jakbu mógł to wlożyłby chyba całe piąstki. Poza tym niedawno odkrył, że może rączkami wkładać do buźki różne rzeczy. Także w ruch idą grzechotki, a także kocyk. Ale jednak co rączki to rączki. W dodatku strasznie się ślini. Wasze dzieciaczki też tak mają?

9 lata 11 miesiąc temu #952891 przez Marza
Toffik ja nie zmieniłam smoków jeszcze :) Młody zjada w 5 minut mleko z tych najmniejszych to wolę poczekać :D Pokarmy zacznę wprowadzać tak jak zalecają po skończeniiu 4 miesiąca :) Wolę się z tym nie spieszyć ;) Zaczęłaś od słodkiego, nie boisz się, że potem warzywka będą be?

Yoozia nawet nie strasz! :O mój już teraz nie zakaszlał ani razu, ale co będzie jutro to się okaże...

Wiolaa mój też kocyk do buzi, zabawki, piąstki i ślini się dość mocno, wczoraj widziałam na górnym dziąsełku białą plamkę i coś jakby ząbek delikatnie wysunięty, a dzisiaj kompletnie nic! Jakby się cofnęło! To możliwe? Nawet plamki na dziąsełku juz nie ma... Czuję się jakbym miała zwidy...

9 lata 11 miesiąc temu #952895 przez toffik1984
wiolaa moja mala nie lapie jeszcze przedmiotow w lapki , sama jej czasem co wloze to sie denerwuje ze piastki nie moze wziasc do buzki , dokladnie strasznie sie slini ... i takie boble czasem ze sliny robi ... przypadek ale dosc czesto :) smiesznie wyglada ....
marza ja musialam zmienic strasznie sie meczyla .... nie pomyslalam ze nie bedzie lubiala warzyw jesc .... nie daje tego duzo jak juz powiedzialam jedna lyzeczke co 2, 3 dni i tylko wycisniety soczek.... nic jej nie jest , kupki robi normalnie , brzuszek miekki .... ale faktycznie przestane na jakis tydzien i sok z marchwi wycisne i mala lyzeczke dam zobacze jak zareaguje ..... dzieki ze wspomnialas ....

9 lata 11 miesiąc temu #952899 przez Marza
Toffik bo kiedys wyczytałam, że najlepiej najpierw podawać warzywka, bo owocki są słodkie i dziecko przywyknie i potem mdły smak warzywek może nie podchodzić :) Ale jak doskonale wiemy każde dzieciątko jest inne i może Twoja królewna zaakceptuje bez problemu oba smaki :) Też mnie już kusi podać coś małemu, ale jakoś ten miesiąc wytrzymam :D On jak herbatkę koperkową ma wypić to nim krzywi jakby cytrynę jadł :D A rumiankowa bardzo mu smakowała :) Zobaczymy jak to będzie ze stałymi pokarmami, oby nie był taki wymyślny jak ja jak byłam mała haha :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952903 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

9 lata 11 miesiąc temu #952904 przez pauletta
Marza synus cudaczek.

Maja tez slini sie, lapki w buzce i banieczki robi ze sliny :-) :-)

Anetka tort byl pycha naprawde. Wszystkim mega smakowal. Biszkopt, w srodku jedna warstwa kokosowa, masa budyniowa a druga straciatella :-) i zdobiona tym lukrem jakby marcepanowo :-) mam zamrozony kawalek, byloby wiecej gdybym tesciom nie dala. :S na oni i tak ani me ani be ani pocaluj mnie w dupe. A moglam sama zezrec :lol:

Maja spid od 9 szok. Patrzac, ze norma jest polnoc. To chyba dlatego ze Tz mial dzis ja usypiac itd :evil: a ztego wyszlo ze Tz skorzystal jeszcze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Aneta_78

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952906 przez Aneta_78
...

9 lata 11 miesiąc temu #952909 przez pauletta
Przepraszam :blush:

Hmmm fajerwerki moze nie, zaczynam od petard odpustowych haha
Podziękowania: Aneta_78

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952911 przez Aneta_78
...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka