BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #866507 przez Ewelka92
Anna gratki gratki :) :) ja tez z niecierpliwoscia czekam na usg zeby mec 100% pewnosci, jak czuje jak mnie jakis jajnik zakluje albo brzuch zaboli to juz zaczynam panikowac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #866522 przez justynka7177
AniaVika super!!! już się nie mogę doczekać czwartku :) mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i też się będę chwaliła

[/url]

11 lata 2 tygodni temu #866599 przez xpatiiix3
Witajcie misski :D

dziewczęta fajnie, że już spokojnie po usg u Was ja w piątek znowu się podglądam, ale fajnie tak co tydzień podglądać malucha i widzieć jak z tygodnia na tydzień się zmienia :D

justynka witaj :) ale malinowe bileciki gratulacje :D

Ja dzisiaj styrana jak koń po westernie... niedawno do domu dotarłam a już ciemno się zrobiło i zaraz spać, Marcelo już śpi, a ja leżę i odpoczywam... Mam dość po dzisiaj tyle godzin i tylko 10min przerwy.. Przyjęłam 7 klientów i mam na dzisiaj do ść, jutro znowu praktyki :( Ale za to zaliczenie zrobiłam na 4+ :) Całe szczęście ,że nie musiałam nikomu farbować tylko miałam same strzyżenia, ale nożyczki po pewnym czasie do ręki przyrosły, takie mam skurcze w dłoniach mimo brania magnezu... :( Wiecie ,no i oświadczyłam dzisiaj trzem nauczycielkom, że jestem w ciąży, znowu będę uprzywilejowana, że tak powiem i będę dostawać lepsze oceny za ładne oczy i bardzo dobrze wykorzystam to :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 2 tygodni temu #866632 przez Alex_87
Martyna ja niestety po macierzyńskim będę bezrobotna, bo moja firma padła, mnie teraz przejął ZUS, ale niestety tylko do maja :P

Dziewczyny pewnie kamień Wam z serca spadł :) Super, ze wszystko w porządku :)
Vika dobrze, że trafiłaś w końcu na dobrego lekarza. To co te Twoje bóle są spowodowane dietą? Mnie w tamtej ciąży trochę pobolewał żołądek, okazało się, że mam kamienie w woreczku, ja taka chudzina :ohmy: i teraz ledwo co jestem w ciąży i znowu czuje, że mnie pobolewa, muszę znowu zacząć omijać niektóre rzeczy :dry:

Pati Ty jesteś w jakimś technikum fryzjerskim?

11 lata 2 tygodni temu #866692 przez xpatiiix3
Alex zawodówa :P

...
Aniołek [*]

11 lata 2 tygodni temu #866724 przez martyna_89
No dziewczyby cudownie ze jest wszystko w porzadku!!! Nie bedzie skakania z mostu!:) az zazdroszcze widoku dzieciaczkow:) z tym zoladkiem to jest masakra, jak wczoraj zjadlam ten zurek to nie moglam dojsc do siebie-tak mnie brzuch bolal. W ciazy sie w ogole nie czuje ale nie ma sie co dziwic jak dzis zaczynam dopiero 7tydz. W poprzedniej ciazy wlasnie po 7tydz zaczely mi sie wszystkie dolegliwosci.
Alex pytam bo wlasnie nie wiem czy prawnie moge po macierzynskim przyniesc od razu l4. A wizyte mam dzien po tobie;)
Milego dnia dziewczyny, moj mlody wstal jiz o 6.30:/ a o 8.40 jade na zajecia na studia na szczescie tylko na 1,5godz:)
A w ogole zakladamy z kolezanka klub dla mam u nas w miescie:) w piatek bedziemy sobie malowac paznokcie a w poniedzialek idziemy na basen z dzieciakami;)

11 lata 2 tygodni temu #866747 przez vika
Witam :)
Ferii obowiązkowy meldunek zaraz po dorwaniu neta :lol:
Alex tak te ostre boleści są związane z żołądkiem a dokładniej z nieprawidłową pracą jelit :ohmy: kazała mi odstawić wit magnez i przejść na luteine dopochwową ...jeść lekkie posiłki zakaz surowych owoców...itd zaczynać jedzenie zaraz po przebudzeniu a nie tak jak ja jem od 11-12 :ohmy: no i dodatkowo przepisała JOD z Tosią u innej doktórki też dostalam ....
wczoraj na wieczor zjadłam loda i co....ledwo skończylam a już zaczełam umierać z bólu ....masakra ....kolejny raz ....oj widzę,że to nie przelewki :huh:
martyna/b] jeśli nadal jesteś objęta umową o pracę to jak najbardziej możesz przejść na L4

11 lata 2 tygodni temu #866750 przez martyna_89
Vika no wlasnie mam umowe na czas nieokreślony i szef mi powiedzial ze jak wroce po macierzynskim to mnie od razu zwolni wiec chcac nie chcac musze isc od razu na l4 ale slyszalam takie rzeczy ze trzeba wrocic na jeden dzien albo cos takiego a to bezsensu, wiec sie zastanawiam czy od razu moge mu przyniesc l4.oj Vika duzo zdrowia dla ciebie!! Musidz sie meczyc przy tym:/ wiec teraz to nic innego jak stosowac sie do rad lekarza;)

11 lata 2 tygodni temu #866753 przez xpatiiix3
Witam :)

Dzisiaj nie idę do szkoły heh idę na warsztaty dbezpieczny maluch :) może znowu coś wygram jak w październiku :D Ostatnim razem za wierszyk zestaw kosmetyków dostałam :D hehe

Miłego dnia.! :)

...
Aniołek [*]

11 lata 2 tygodni temu #866763 przez vika
dzięki martyna oj tak te bóle potrafią być tak ostre,że juz kilka razy chcialam jechać na pogotowie :ohmy: ale teraz jak już wiem od czego one są to tak jak mi lekarka kazala ..mam klaść się i uciskać stronę która mnie boli i rzeczywiście zmiejsza to ból...juz nie mam stracha bo wiem od czego to jest i że z dzidziusiem nic się nie dzieje ...
mi wczoraj własnie tłumaczyła,że bez problemu można od razu przejść na l4 będziesz u lekarza to się dowiedz ....
pati udanych warsztatów ;)

11 lata 2 tygodni temu #866817 przez Alex_87
Martyna tego dnia kiedy teoretycznie powinnaś iść pierwszy dzień do pracy idziesz i wręczasz zwolnienie, nawet jeśli on da Ci wypowiedzenie tego samego dnia to obowiązuje Cię już ochrona dla ciężarnych i ciągniesz zwolnienie do porodu, po porodzie przejmuje Cię ZUS i jesteś na zasiłku macierzyńskim.

Vika to nieciekawe te bóle. Ja w pierwszej ciąży zjadłam pizze i umierałam po niej, więc podejrzewam co musisz przeżywać :huh: teraz na szczęście jestem świadoma swoich kamieni i też uważam. Najgorsze jest to, że po ciąży w ogóle się nie odzywały, bo tak to bym usunęła je w cholerę. No nic najwyżej zajmę się nimi po ciąży, żeby w razie trzeciej ciąży kiedyś mieć spokój :lol:

11 lata 2 tygodni temu #866883 przez dropsiczka
Witam
jestem tu zupełnie nowa
i to moja druga ciąża, ciągle panikuję
tym bardziej, że pierwsza zakończyła się poronieniem w 9 tygodniu
Zaszłam ok 26 lutego więc termin mam na około 19 Listopada 2014
Pierwszą wizytę mam 7 kwietnia i baaaaarzo się boję

11 lata 2 tygodni temu #866902 przez justynka7177
Dziewczyny dzisiaj ja robię żurek :D pierwszy raz na zakwasie nie wiem co mi z tego wyjdzie :D :D i o dziwo to mężowa zachcianka :)
ja zauważyłam, że jak tylko się obudzę muszę zjeść (nie jak kiedyś po 2-3h) i jak w zegarku co 3 h tak mnie ssie z głodu jakbym z jakiejś Kambodży była... no i właśnie z głodu mam mdłości i zawroty... na pracę jelit pomaga mi sok pomarańczowy :)

dropsiczka te obawy to my tu wszystkie mamy to chyba normalne, że boimy się o swoje dzieciaczki musi być dobrze innej opcji nie ma!

jeszcze 2 dni...
oby było dobrze...
oby było dobrze...

[/url]

11 lata 2 tygodni temu #866920 przez dropsiczka
Ala ja naprawdę STRASZNIE się boję
Jestem na duphastonie 3x1 i luteinie dopochwowej 2x2 mam mało progesteronu teraz w piątek w 6 tyg 2 dniu miałam 17 progesteronu i 27700 bhcg mam nadzieje że zrodeczek się dobrze rozwija i ujrzę bijące serduszko 7 kwietnia to będzie 7t5d ..... jak myślicie? zazdroszczę tym co już były na USG i zobaczyły swoje słoneczka :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #866948 przez ferritka
aloha!!!!!! B)
wróciliśmy z podglądanka :lol: :lol:

serduńko jak dzwon 172 uderzenia, wali jak szalone...piłkarskie serce - rzekł Dr Cud :lol: :lol: kcecie zobaczyć :S :S :S

taki jest piękny B)
i nie wiem czemu Dr mówi do mojego Grocha Ola... :dry:
piękna Ola powiedział - jego żona jest Ola to może miał dobrą noc ,hmmmm :S
aa Groch ma 1,49cm i z wyliczeń jest starszy bo ma 7t6d :lol: :lol: :lol:

a usłyszeć serduńko toż to najpiękniejsza rzecz na świecie :kiss: :kiss:
a następna wizyta 06maj i to bedzie już prenatalne ( jakoś mi sie szybkowydało, ale to przecież będzie już ten czas :lol: :lol: )

i co najlepsze, Dr Cud pogrzebał pogilał i rzekł radośnie " póki co jeden, ale wszystko tu sie może zdarzyć " no to nie wiem, przecież by widział że ich tam więcej siedzi :S

a teraz idę Was poczytać :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka