BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

10 lata 3 miesiąc temu #949511 przez Karolincia
Vestusia - Jakie wypracowanie napisałaś :) Powiem Ci szczerze, że ja nie mam żadnego ubranka na rozmiar 56 tylko zaczęłam kupowanie od rozmiaru 62 :) Zastanawiam się czy to dobre..... :)
Fajne warsztaty :) Może czegoś ciekawego Nas tu nauczysz z robienia ozdób świątecznych :)

Klauduśka - Ehh..współczuję :* :* Ściskam Was :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #949552 przez vestusia
Karolincia, takie zboczenie zawodowe z tym pisaniem ;-) Ja właśnie dlatego miałam po 3 sztuki tych ubranek na rozmiar 56 ale Zuzia była malutka i wydaje mi się, że druga dzidzia nie będzie dużo większa od Zuzi, dlatego dokupię jeszcze kilka rzeczy w rozmiarze 56. W rozmiarze 62 Zuzia topiła się okropnie, były naprawdę duuużo za duże, a to też nie było wygodne ani dla Zuzi, ani dla mnie. Nio ale wiadomo, każde dziecko jest inne, też jestem za tym, aby nie szaleć z tak małymi ciuszkami, wcześniej miałam trzy na krzyż i było troszkę ciężko. Zresztą, zawsze można dokupić w razie czego, bo dzieci rodzą się różne i niektóre w ogóle nie wejdą w tę najmniejszą rozmiarówkę.
My już z Zuzią w domu, w przedszkolu robiliśmy z dziećmi ozdoby na choinkę, my zrobiłyśmy prezent pod choinkę, choć Zuzia uparła się, że będzie wisiał na choince, więc dałyśmy drucik i go powiesiła za kokardkę ;-)
A jak Wam mija popołudnie? :)

10 lata 3 miesiąc temu #949555 przez Karolincia
Vestusia - Pewnie źe dzieci rodzą się różne, Moja Malutka na razie jest o 5 dni młodsza niż mam termin z OM , wiec też może być z tych drobniejszych Dzieciaczków :) wiec kupie na wszelki wypadek ze 3 ubranka na rozmiar 56 :)
No to miło spędziłyście popołudnie z Córeczką :) :)
A mi średnio mija, bo miałam robić rzeczy do szkoły tzn prezentacje itp ale nie mam weny :P

10 lata 3 miesiąc temu #949582 przez klauduska89
co do ubranek to u nas na 56 nie były wogóle używane bo młody od razu w 62 wszedł i to też nie na długo, urodził się 4kg i 58cm. Nie ma co dużo tych malutkich rozmiarów kupować.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #949588 przez Karolincia
Klauduśka - To kupić od razu więcej ciuszków na 68 cm i 74 cm? :) Bodziaki, śpiochy pajacyki itp?? :)

10 lata 3 miesiąc temu #949600 przez klauduska89
No moim zdaniem lepiej zainwestowac w te wieksze, chociaz tez nie ma co na zapas duzo kupowac bo dzieco naprawde szybko rosną :) no i czesto rodzina, znajomi przynosza po urodzeniu ubranka maluszkom to tez troche sie nazbiera :)

10 lata 3 miesiąc temu #949617 przez iska
a ja znowu sie musze pozalic.............
takich przebojow z ciaza to sie w zyciu nie spodziewalam... poszlam dzis po poludniu na wizyte do lekarza a przed wejsciem juz do gabinetu kobitka sie mnie pyta (tez ciezarna) czy to prawda ze od stycznia ma tego ginekologa tu juz nie byc.. no rece mi opadly....
weszlam do gabinetu pogadalam.. zbadal mnie i smiac mi sie zachcialo bo przylozyl mi ten aparat do brzucha co sprawdza tetno malucha (nie pamietam jak to sie nazywa) a aparat nie zadzialal.. no to stwierdzil ze zrobimy usg zeby sie upewnic.... no i widzialam bobasa.. akurat kopal mnie na calego ....
gin dal mi skierowanie na badania i wypisal zwolnienie az do 29 stycznia ( zwykle wypisuja zwolnienia na 1 miesiac) wiec pytam go na koniec czy to prawda co plotki mowia ze po nowym roku moze go juz nie byc.. a on do mnie ze wszystko mozliwe.. wiec sie pytam i co teraz... a on ze kogos kompetentnego dadza napewno na zastepstwo... noz kurcze..
powiedzialam ze ja juz nie chce nikogo innego i pytam sie gdzie go bedzie mozna znalezc.. a on do mnie ze w szpitalu jak cos.... swietnie po prostu... w recepcji potwierdzili ze faktycznie pan doktor zastnawia sie nad odejsciem i ze najlepiej podejsc na poczatku stycznia i sie upewnic.... takze moze sie okazac ze zostaje bez lekarza od stycznia.. dobrze ze to beda tak naprawde dwie wizyty... jak dobrze pojdzie.. 29 stycznia po kolejne zwolnienie i pozniej na koniec lutego... no a w marcu mam nadzieje juz bedzie po wszystkim a jak cos to faktycznie bede kombinowoac i chodzic do szpitala.. chociaz nie wiem czy tak mozna

10 lata 3 miesiąc temu #949646 przez monia89
Hej zjadłam kebaba i od razu lepiej.
prezenty kupione został tylko.dla mojego M
Co do ubranek Antoś wazył 3.5 kg 56 cm i ubranka na 56 nosiliśmy przez 3 tyg chociaż w co niektóre 62 wchodził śmiało po tyg a z 2 56 wyrósł.
Ja z nim miałam 6 zestawów i to spokojnie wystarczyło bo a to było obsiuranie a to kupka wyciekła a to sie ulało a to matka dziecko mlekiem zalała i powiem Wam że noworodek w za dużym ubraniu tragicznie wygląda jest mu niewygodnie a zarazem nam.
WYyprawka Tosika z racji użytku nie nadaje sie na "pokaz" więc nawet jak będzie Synuśmusimy kupić a po 2 nie odmówie sobie przyjemności kupowania :-D
Dla obu alternatyw płci mamy wózek wanienke przewijak kołyske pościel itp mate edukacyjną multum prxywieszek itp laktator
więc musimy kupić kocyk ręcznik ubranka smoczki butelki pusie do wózka rożek linomag gaziki spitytus mydełko szare coś do kąpieli oliwke nožyczki fride kilka tetr musze zaczac polować na promo pampków chusteczki zakupiłam.
Napewno dokupie stelizator z podgrzewaczem i 2 bujaczek

Co do planu porodu.miałam go dostawałyśmy w szkole rodzenia ale jedyne co z niego było w 100% spełniane to obecność mojego M i nie wypradzanie go podczas żadnych zabiegów robionych na mnie.
Miałam mieç ograniczone badania do 2 miałam byç nie nacinana miało byç minimum osób 3 .... a więc miało byç :-)

10 lata 3 miesiąc temu #949667 przez Karolincia
Dzien doberek ;)

Iśka - to Ci sie ułożyło....współczuję.... :( Oby ten lekarz jednak został....:( Z moją ginekolog też mam przeboje, ale to tylko kwestia zwolnień lekarskich ..., ale najwazniejsze że daje te zwolnienia ;)

Monia - No to pojadłaś sobie ;) Hehe to też jeszcze masz co kupowac :) Ja tak samo sie zastanawiam czy mi wystarczy tych ubranek co mam czy cos musze dokupić szaleństwo mnie dopadlo jakieś i strach obleciał.... :P

Klauduśka - Dzięki Kochana tak zrobie ;)

10 lata 3 miesiąc temu #949856 przez klauduska89
Iska lipa z tym lekarzem, jak ma juz odejsc to dobrze jak by ktos sympatyczny i kompetentny na jego miejsce przyszedl. Ja w pierwszej ciazy w 20 tygodniu zmienilam lekarza.
monia to poszalalas z tym kebabem, chociaz nie powiem ale tez bardzo lubie od czasu do czasu zjesc kebaba:) a ostatnio mam faze na warzywa z patelni i jadla bym je na okraglo zamiast ziemniakow do obidu, a jutro PIZZA :)
jutro w koncu biore sie za porzadki swiateczne, dobrze ze maz sie zaoferowal ze pomorze, we dwoje pojdzie duzo szybciej.
A jakk u was z pogoda? Zapowiadaja jakieś mega wiatry i orkany? U nas poki co jest spokoj ale nad morzem podobno juz ostro wieje.
a tak wogole to gdzie sie podziewa nasz indonezyjski Pisklak :)?

10 lata 3 miesiąc temu #949875 przez Karolincia
Klauduśka - Tez czasem lubie skoczyć na kebab :) :) To zdrowa masz faze :) :) Ja miałam dziś faze na białą rzodkiew i jutro bedzie suróweczka z białej rzodkiewki do obiadku :) :) I będe robić sernik na zimno na biszkoptach dwu koloroowy czyli warstwa zwykła z sera i z dodatkiem kakao z wiśniami :) zalany galaretką :) :)
We dwójkę Wam szybciej pójdzie pewnie że tak :) :)
U mnie troche wieje, ale jeszcze tragedii nie ma :) Ojj tak nad morzem to juz koszmar sie robi z tym wiatrem :(

10 lata 3 miesiąc temu #949880 przez Karolincia
Dobranoc Mamuśki :) :)

Pazurki oporządzone, ale juz jutro pomaluje bo dzis padam juz na twarz :) :)

Dobranoc :) :)

spijcie słodko :)

Do jutra :)

10 lata 3 miesiąc temu #949913 przez sun333
Karolka czekamy na relację z USG :)

My wczoraj zakupiliśmy pierwsze prezenty gwiazdkowe. Dla mojego taty szlifierkę katową, dla mojej mamy patelnię tefal, dla tesciowej ciśnieniomierz naramienny a dla teścia - UWAGA UWAGA........ siekierę :D :D :D. Wiem wiem może mało oryginalne te nasze prezenty ale my po prostu lubimy praktyczne prezenty. Zawsze zakładamy sobie że na prezenty dla rodziców wydajemy ok 100zl a dla pozostałych 50zl. Zamiast kupować któryś z kolei zestaw kosmetyków wolimy dać coś o czymś ktoś myślał/marzył i zawsze odkladał na później :) Mój teść to idealny przykład - zawsze narzekał ze mimo tego że w kółko ją ostrzy to siekiera jest do d... . No to teraz będzie miał full wypas hehehe ;)

10 lata 3 miesiąc temu #949914 przez Kajda
No wiesz na teścia z siekierką ;)
Ja część prezentów mam dzisiaj o 10 jadę z teściową po resztę mam nadzieję, że uniknę o tej godzinie mega tłoku:)
Udało mi się dzisiaj przespać całą noc bez wizyty w wc aż w szoku jestem .
Miłego weekendu

10 lata 3 miesiąc temu #949915 przez monia89
Hej Mamusie.
U mnie troszke powiało i tyle.
co do prezentówmy tez wczesniej wspominamy co tam chcemy kupiç sobie....
karolincia Ty w domu pazurki robiłaś a ja poszalałam i do kosmetyczki poszłam :-D
Kajda trxymsm.kciuki za udane zakupy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka