BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

9 lata 8 miesiąc temu #975645 przez kima
Papryczkaczili chyba nie pomogę, nie mam zbytniej wiedzy na ten temat... ale ja w pierwszej ciąży miałam bardzo podwyższone CRP przy zapaleniu pęcherza, więc raczej nie świadczy to jednoznacznie o zatruciu ciążowym, tak mi się przynajmniej wydaje. Bądź dobrej myśli Kochana, do soboty niedaleko:-)

U nas dzisiaj pogoda piękna, wiosna chyba powoli zaczyna przychodzić po tych świątecznych śniegach, aż życia więcej w człowieku od razu :-)
Zaraz idę wstawić pranie, miłego dnia :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #975647 przez kima
Papryczkaczili ja na komodzie mam koszyczki, w nich pampersy, gaziki, chusteczki nawilżane, kremik d pupci - ja tych rzeczy nie chowałam, bo dla mnie powinny być pod ręką. Ciuszki też mam w komodzie, od góry układałam pajacyki i bodziaki, te co na codzień najbardziej potrzebne, a te wyjściowe niżej. A w innej szufladzie pieluszki, ręczniki, pościel na zmianę. Przy karmieniu piersią pieluch szło mi bardzo dużo :-)

9 lata 8 miesiąc temu #975694 przez goniag12
No właśnie wszystko zależy od tego jaką mamy komodę. Ja kupiłam w Ikei komodę z serii Malm z 6 szufladami. Szuflady są bardzo duże. W najwyższej (dwie male)mam kosmetyki, leki itp. Oraz pieluszki tetrowe i ściereczki W drugiej. W kolejnej wszystkie ubranka 50-56. Na kupeczkach body, piżama, sukieneczka, spodenki, sweterki,bluzy oraz skerpetki slinicki itp.
W trzeciej szufladzie wszystkie ubranka 62 bo z tymi rozmiarami to różnie jest i wolę mieć zawsze dwa pod ręką. Ułożone tak samo j.w. w kolejnej ręczniki i kocyki, a na samym dole laktator, buciki, i zabawki Oraz inne akcesoria dla dziecka. I w ten sposób w jednej kołodzie zmieściłam wszystkie rzeczy dla dzidziusia.
Dodatkowo miedzy lozkiem a lozeczkiem dzidzi mam półkę z tej samej serii z 2 szufladami i tam trzymam pieluszki, wkładki laktacyjne i wszystko co będzie mi potrzebne w nocy do przewijania chociażby. przewijak mam taki usztywniany zakładany na łóżeczko wiec wszystko pod ręką.

Polecam kupić jakis organizer żeby powiesić kolo łóżeczka, czy przebieralnika żeby mieć wszystko w zasięgu ręki. Pamiętajmy żeby nigdy nie zostawiać maleństwa samego na przewijaKu.

9 lata 8 miesiąc temu #975696 przez goniag12
A co do zatrucia to masz jakieś objawy? Dlaczego dostałaś skierowanie na badania? papryczkaczili

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #975729 przez papryczkaczili
Mam nadcisnienie(ktore spada po lekach) cukrzyce no i puchna mi nogi i rece ale po nocy schodzi opuchlizna wiec.kazala zrobic te badania.a no i jeszcze dlatego ze mala jest strasznie malutka co moze byc.po mamusi i tatusiu

9 lata 8 miesiąc temu #975833 przez goniag12
Być może to właśnie przez cukrzycę. No niestety musisz poczekać na wizytę, trzymam kciuki żeby to nie było zatrucie.

U nas dzisiaj pierwsza zła noc. Ciągle się budziłam bo coś mnie bolało i miałam głupie sny. Cała noc śniło mi się ze czekam na skurcze. Nawet jak się przebudzilam i zasnęła na nowo to śniło mi się to samo. Chyba podświadomie zaczynam się stresować porodem.
Dzisiaj robie coś dla siebie i idę do fryzjera. W końcu na porodówce tez trzeba jakoś wygladac;)

Czy wy mamuśki tez jesteście takie osłabione? U mnie totalnie brak sił. nawet na spacerze oczy mi się kleja. Ciągle jestem śpiąca i zmęczona. Zastanawiam się czy to normalne czy może brakuje mi już żelaza. We wtorek mam wizytę to się okaże.

9 lata 8 miesiąc temu #975836 przez solenka89
Ja tez jestem zmęczona strasznie! Ostatnio jechałam samochodem i modliłam się, żeby już dojechać bo oczy mi się zamykały dosłownie...;/ Dokładnie to samo miałam w pierwszym trymestrze. Ogólnie faktycznie czuje ponowny napływ fali zmęczenia. Ale w sumie już dużo nie zostało, więc trzeba wytrzymać. Choć patrząc na to jaka jestem zmęczona teraz, boję się myśleć co będzie po porodzie :)
papryczkaczili trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Daj znać po wizycie u lekarza.

9 lata 8 miesiąc temu #975876 przez papryczkaczili
Oj tak dziewczyny notoryczne zmeczenie na porzadku dziennym. Juz nie duzo nam zostalo, zamawiam dzis wozek juz bym chciala by byl, wczoraj rozlozylismy lozeczko, pranie w polowie zrobione i jakos bezpieczniej sie czuje:)
Dziekuje za wsparcie dziewczyny jutro wizyta napewno opowiem co sie dowiedzialan:)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #975884 przez solenka89
A my właśnie wczoraj odebraliśmy wózek i zaraz go złożyliśmy :) jestem bardzo zadowolona, ale zobaczymy jak sprawdzi się gdy pojawi się w nim pasażer :) na zdjęciu wygląda na trochę fioletowy, ale w rzeczywistości jest grafitowy. Stwierdziliśmy, że taki kolor będzie uniwersalny, no miejmy nadzieje, że łatwy w utrzymaniu w czystości :)

Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #975893 przez kima
Papryczkaczili i ja trzymam mocno kciuki, daj nam tu koniecznie znać, oby to nie było zatrucie. Nogi na tym etapie przecież mają prawo puchnąć. Mi właśnie od niecałego tygodnia puchną, po nocy ok, ale w dzień znowu.

Z tym spaniem to u mnie tak samo, jak synek w przedszkolu to śpię 2-3-4 godz. w dzień i szybko zasypiam, co do tej pory było ciężkie.

Solenka89 bardzo fajny ten wózek, ciężki? Jaki to model?

9 lata 8 miesiąc temu #975953 przez papryczkaczili
Solenka bardzo fajny wozek:) my zdecydowalismy sie na taki:

jasne czesci sa z niby skory wiec mysle ze nie bedzie problemu z czyszczeniem:)
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #975959 przez Adlenne
Kochane ja znow od paru tygodni non stop leze a chetnie bym cos porobila. Na szczescie jutro zaczynamy 38 tydzien, wiec juz ciaza bedzie w 100% donoszona i moge troche wrocic do normalnego trybu zycia. Mnie synek co druga noc straszy skurczami dosc bolesnymi z takimi bolami krzyzowymi juz ale nad ranem sie wszystko uspokaja wiec widac jeszcze niezdecydowany jest. Z corka jak sie raz zaczely bolesne skurcze to hop siup i zaraz po wszystkim bylo, a ten sie normalnie bawi w ciuciubabke. Do tego Paulinka chora i kaszel ja w nocy meczy wiec nie mam kiedy sie wyspac. No ale trzeba sie przyzwyczaic do nocnych pobudek...

Papryczkaczili mam nadzieje ze to nie zatrucie, trzymam za Ciebie kciuki.

Wozeczki bardzo ladne. Moj wozek po Paulince w zasadzie tez ma stelaz w podobnym stylu tylko material juz taki raczej niemodny bo wzorzysty.

9 lata 8 miesiąc temu #975961 przez solenka89
Ten nasz to lupo comfort bo w spacerowce ma przedłużana budkę ;)
Papryczkaczili bardzo ładny wózek, ogólnie tez chciałam w takich kolorach, ale ze wzgledu na utrzymanie w czystości wzielismy ten :) ale podobno eko skóra czyści się dobrze i nie łapie tak brudu ;)
Adlenne super, ze udało Ci się tak wytrwać :) domyslam się jakie to leczenie jest uciążliwe. Mnie to czasami nosi, żeby cos zrobić bo dluzy mi sie w domu. Ale czuje juz jednocześnie takie zmeczenie, glownie senność ;) jeszcze trochę do końca ;)

9 lata 8 miesiąc temu #975967 przez papryczkaczili
Adlenne super ze masz najgorsze za soba. Teraz tylko raz dwa urodzisz i po wszystkim:) 4 tyg roznicy w terminie to tylko albo az :p ale ciesze sie ze pierwsze znas sie po malu wypakowauja :)

Tez zastanawialam sie nad lupo

9 lata 8 miesiąc temu #976018 przez solenka89
Nas lupo przekonał stosunkiem jakości do ceny :) Teraz modne są te bugaboo, a ich cena powala na kola :P 4500 zł za wózek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka