- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Ciesze sie ze udalo mi sie donosic do tego momentu bo ginka mi mowila ze plan minimum to donosic do 32 tygodnia bo wtedy mija najwieksze ryzyko.
A teraz jeszcze tylko 3 tygodnie i ciaze bedzie donoszona. Tez mam nadzieje ze dotrzymam ale jestem spokojna ze mam wszystko przygotowane.
Ja jestem tez na FB na grupie kwietniowek i tam jedna dziewczyna z terminem na 26 kwietnia juz urodzila bo jej wody odeszly. I biedna sie stresowala nie tylko o synka ale tez o to ze nic nie przygotowane w domu i nie spakowane do szpitala. Ja tam wole wiec byc przygotowana.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Dodatkowo mała leży bardzo nisko co dodatkowo obciąża brzuch.
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi tez goniag brzuch czasem viagnie w do.I bylam z tym u lekarza ale wszystko w najlepszym porzadku poprostu mala sie rozpycha ale tak mam po spacerze nawet krociutkim.
Kupilismy dzis farbe do pokoju malutkiem itak narazie bedzie z nami w duzym pokojuale juz bym chciala taki dziecinny pokoik zdecydowalam sie na mietowy kolor i jakies szare i rozowe dodatki ahhh nie moge sie doczekac kiedy mezus pomaluje
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dla mnie tez dużym problemem jest tez to że nie mam w co się ubrać Chodzi mi konkretnie o płaszcz. Modlę się o pogodę pozwalającą na chodzenie w rozpiętym płaszczu.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie wlasnie spojenie nie boli ale brzuch mam taki napiety ze mam wrazenie ze mala zaraz z.niego wyskoczy. Dodatkowo denerwuje sie bo nienawidze takiej bezradnosci a nie moge nic zrobic bo wtedy sie wszystko jeszcze bardziej nasila. Zalamuje mnie fakt ze do porodu jeszcze 1,5 miesiaca. Ale najwazniejsze to jeszcze 3-4 tygodnie donosic.
Czy waszym maluszkom tez jest tak ciasno i rozpychaja sie. Bo moja kopie i wierci sie niemilosiernie.
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj tak ubior to ciezka sprawa. Dzis w laboratorium spotkalam pania ktora byla w 35 tyg a miala taki malutki brzuszek ze az mi glupio bylo ze ja mam dwa razy wiekszy. Dobrze ze juz co raz cieplej bo w wiosenna kurtke to sie nie dopinam z 20 cm:p
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja od poniedzialku leze na patologii ciazy bo Tymek sie chcial pospieszyc i mialam silne skurcze. Przystopowali go kroplowkami, dostalam zastrzyki na rozwoj pluc malego w razie wczesniejszego porodu i na razie wszystko sie uspokoilo. Na razie nie wiem czy mnie beda jeszcze trzymac czy mnie puszcza, czekam na obchod. W kazdym razie to 35 tc i mam sie nie martwic gdyby maly sie wczesniej urodzil bo sterydy na pluca dostal i wage ma juz ok 2400g wiec nic zlego nie powinno sie dziac.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przyznam ze mi tez brzuch się juz bardzo napina po każdym wysiłku. Nawet przyniesienie reklamówki z zakupami ze sklepu potrafi wywołać skurcze brzucha , dlatego dużo odpoczywam. A ty mialac skurcze brzucha czy tez czulas na plecach i czy były silne jak przy porodzie? Bo zastanawiam się czy tez nie iść do lekarza.
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Dziewczyny mi brzuch też często twardnieje i spina się bardzo, ale nie odczuwam przy tym bólu kręgosłupa, więc mogą to być przepowiadające. W poniedziałek mam wizytę, szyjki już mi nie sprawdzą z tym pessarem, ale najważniejsze, żeby rozwarcie się nie robiło.
Goniag12 lepiej spytać lekarza. Ja to ciągle nie jestem pewna, tych objawów, napięć, bólów itd. mimo, że to już moja druga ciąża.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania